Maaltijdservice Smallingerland

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Smallingerland voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Zoekt u gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Smallingerland? Middels seniorenmaaltijd.nl ontdekt u gemakkelijk diverse aanbieders die leveren in uw plaats. Tafeltje dekje, of een kant-en-klaar maaltijd die u kunt eten wanneer u dat uitkomt: de mogelijkheden zijn enorm. Al beschikbaar vanaf €5,30 per gerecht. Flink uitpakken met Vissersstoofpotje met basilicumsaus, worteltjes en witte rijst of Vegetarische balletjes hoy sin. Thaise groentecurry. Nasi goreng? Maar is een supermarkt bezoeken koken niet goed mogelijk? Er kan meer dan u denkt! Dankzij de maaltijdservice in Smallingerland beschikt u over vers bereidde maaltijden, kant-en-klaar aangeleverd.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Netnummer0512 (+31512)
Postcode9203
PrijsindicatieVanaf €5,27
Maaltijd suggestieRundvlees met gegrilde groente

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten juni 2024

Senioren maaltijdservice in Smallingerland

Er zijn ontzettend veel maaltijdservices die bezorgen in Smallingerland. Denk dan aan grote bedrijven als Thuisgekookt.nl of Marley Spoon. Maar ook lokaal zijn er verschillende initiatieven en verswinkels. Iedere service onderscheidt zich door z’n eigen type maaltijd en voorwaarden. Middels www.seniorenmaaltijd.nl kunt u derhalve de bezorgers probleemloos vergelijken op allerlei onderdelen. Het uitkiezen van een geschikte verstrekker van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden vergaat derhalve een stuk eenvoudiger. Twijfelt u nog? Bestel in dat geval een goedkoop proefpakket. Is er sprake van menu-voorkeuren als glutenvrije of andere warme dieetmaaltijden in Smallingerland? U kunt gelukkig lekker blijven eten. Steeds meer thuismaaltijden voor ouderen houden hier rekening mee.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden iedere dag bereid, met de meest verse ingrediënten. Hierna worden deze producten teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Zo blijven smaak en voedingswaarden ongeschonden. Een houdbaarheid van wel 6 dagen.

 • Altijd 200 gram groente
 • Smaakvol zoals thuis koken
 • Geen slechte toevoegingen (e-nummers)

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na het koken middels de shock-freeze procedure ingevroren. Mineralen, vitamines en smaak blijven zo intact. Maximaal 3 maanden houdbaar. Elke week een bezorging is geen verplichting.

 • Maandenlang te bewaren
 • Vitamines en mineralen blijven behouden
 • Groot keuzemenu

Tafeltje dekje

Bij tafeltje dekje krijgt men: warme maaltijden aan huis voor senioren in Smallingerland. Een prima oplossing voor bijv. senioren die geen gebruik kunnen maken van magnetronmaaltijden. Opwarmen niet nodig, gelijk aanschuiven! Doorgaans op touw gezet door een lokale zorginstelling.

 • Direct aanschuiven
 • WMO mogelijkheden
 • Dagelijkse persoonlijk geleverd

Boodschappenservice

Meerdere aanbieders hebben ook een extra boodschappenservice voor chronisch zieken. Zo haalt men moeiteloos de supermarktartikelen als huishoudelijke artikelen of havervlokken. Meestal zonder extra kosten bezorgd op een vooraf gekozen moment (maandjaar).

 • Niet meer naar de supermarkt
 • Op een vast moment in de week
 • Alles op voorraad

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Smallingerland

Wilt u (zo nu en dan) gebruik maken van handige diepvriesmaaltijd in Smallingerland? Of geeft u de voorkeur aan de meest verse koelverse maaltijden voor ouderen? Of zoekt u juist een instelling die zich focust op tafeltje dekje waarbij het eten warm geleverd wordt? Er zijn een hoop type aanbieders die mogelijk matchen met uw eisen voedingspatroon. U kunt kiezen uit tientallen maaltijden als Klapstuk met hutspot of Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst. Hieronder vindt u verschillende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk ook terecht kunt. Veel leveeranciers wekren met een proefpakket. Op die manier kunt u tegen een aantrekkelijke prijs vers bereidde maaltijden met dagverse ingrediënten en zonder ongezonde toevoegingen uitproberen. Bestellen kan vaak zowel online, telefonisch als via de bestellijst. De menu’s worden vaak geleverd door een lokale / regionale bezorger. Zij werken meestal vaak niet met een doorlopende afneemverplichting. Lees ook meer over Glutenvrije maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Alphenaar de GroentespecialistZuidkade 339203 CMDrachten
Pluz Zorg maaltijdserviceZonnedauw 79202 PEDrachten
Interzorg GroepFoswerterstrjitte 719172 PSFerwert
Keurslager StornebrinkZuidkade 349203 CMDrachten
ComfortzorgZuidkade 889203 CPDrachten
De WarrenhoveDe Warren 89203 HTDrachten
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact op via email.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat kosten de maaltidjen?

De kosten van maaltijden aan huis in Smallingerland voor ouderen verschillen onderling enorm. De prijs die u betaalt wordt gevormd door onderdelen als de leverancier, het aantal maaltijden waar u uit kunt kiezen, en eventuele allergieën.

 • Koelverse maaltijd als Kebab van kip-, kalkoen- en kalfsvlees, knoflooksaus, patat is verkrijgbaar vanaf €4,55.
 • Een vriesverse maaltijden zoals Ertwensoep met rookworst is verkrijgbaar vanaf €5,2.
 • Een warme Tafeltje dekje maaltijd als Indonesischerijsttafel,babiketjap, sambalboontjes,nasimetkip bestelt u vanaf €7,35.
De avondmaaltijd is niet waar het bij blijft. Ook Kimchi jjigae, een stukje fruit en iets lichts zoals Bananenvla om het feest compleet te maken. Heeft u moeite met de financiën? Soms kan men maaltijdvoorziening bijzondere bijstand (WMO) aanvragen bij de gemeente Smallingerland. Meer details is beschikbaar op www.smallingerland.nl. Bekijk ook meer informatie over Koolhydraatarme maaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Smallingerland
 • Regionummer: 0512 (+31512)
 • Postcodegebied: 9203
 • Veel gezochte wijk: Drachten

Suggesties van maaltijden

 • Foe yong hai
 • Kip Andorra
 • Kerriesoep
 • Macaroni
 • Stamppot boerenkool met worst

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Smallingerland aanvragen

 1. Start met uw maaltijd-zoektocht

  Stel eerst vast welk type kant-en-klaar maaltijd matcht met uw omstandigheden. Warm geleverd, vriesvers, of misschien koelvers?

 2. Kies magnetronmaaltijden aanbieder

  Vergelijk populaire maaltijdservices en bepaal uw voorkeuren. Let goed op de voedingswaarden, keuze in bezorgdagen, en de gemiddelde klantenbeoordeling.

 3. Start met een proefpakket

  De populaire leveranciers verstrekken een scherp geprijsd proefpakket. U moet dan denken aan 3 bezorgmaaltijden voor €15,00. Zo kunt u geheel vrijblijvend eens kennismaken met bekende aanbieders.

 4. Wekelijks bestellen

  Was de proefbestelling goed? In dat geval kunt u wekelijks weer nieuwe gerechten bestellen. Meestal doet u dat via een speciaal telefoonnummer, door maaltijden aan te kruisen, of via de iPad. De kant-en-klaar maaltijden worden standaard bezorgd middels een lokaal gezicht / bezorger in juni 2024.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is er iets zoals een keuzemenu?

Wanneer u gaat voor koelvers, dan krijgt u meestal te maken met een bestellijst met gemiddeld 20 gerechten. Als we het hebben over vriesvers is het aanbod gelimiteerd tot 100+ maaltijden die het hele jaar vaststaan. Met een tafeltje dekje kiest u voor een daghap, zonder keuze. Meer en meer is zelf gerechten samenstellen een extra dienst die afgenomen kan worden.

Kan ik kiezen voor speciale dieetmaaltijden?

Ja, heel veel aanbieders komen u tegemoet met een speciale menulijst voor mensen met een dieet. Denk aan Draadjesvlees in rode wijnsaus en Spinazie à la crème met champignons. Op die manier zijn er voor iedereen warme maaltijden aan huis! Voor meer info neem contact op met uw eigen aanbieder.

Is er een minimale afname?

Nee, maaltijdservices hanteren meestal geen doorlopende afnemings-verplichting voor thuismaaltijden. Er vindt alleen maar bezorging plaats op het moment dat u op welke wijze ook een bestelling hebt doorgegeven. Door het invullen van de menulijsten kunt u iedere week zelfstandig – online, telefonisch of op papier – een bestelling plaatsen.

Hoe gaat de bezorging in z’n werk?

De verse maaltijden worden in de regel door een regionale bezorger op een vast tijdstip afgeleverd. Bij koelverse maaltijden wekelijks. Vriesvers: 1 of 2 keer per maand.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een goede maaltijd bevordert uw algehele gesteldheid. Een uitgebalanceerde warme maaltijd is essentieel. Sommige ouderen of invaliden kunnen moeite ervaren tijdens het koken. Hierom onderscheiden we een aantal vormen van hulp bij maaltijden. Het betreft een thuishulp voor boodschappen doen en koken. We onderscheiden hiervoor een aantal zorgwetten: Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO juni 2024). Heeft u moeite met de financiën? Dan is er een subsidieregeling, speciaal voor maaltijdvoorziening Smallingerland. De beschikbare subsidie biedt enkele voordelen:

 • Gesubsidieerde gerechten via een cafe of lokale eetgelegenheid. Zij leveren in de regio, waaronder Drachten, Overig Smallingerland.
 • Goedkope magnetronmaaltijden van een leverancier waar een gemeente mee samenwerkt voor tafeltje dekje Smallingerland maaltijdbezorging.
 • Een vrijwilliger die helpt met het opwarmen van het eten. Middels www.smallingerland.nl bekijkt u op de pagina “maaltijdvoorziening” hoe de gemeente hiermee omgaat (postcodegebied 9214).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente