Maaltijdservice Ferwerderadiel

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Ferwerderadiel voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Behoefte aan gemakkelijke maaltijden aan huis voor ouderen in Ferwerderadiel? Aan de hand van seniorenmaaltijd.nl bekijkt u snel en simpel verschillende organisaties die maaltijden thuisbezorgen. Een warme maaltijdvoorziening, of een vriesverse gerecht die een paar minuten in de magnetron gaan: u bepaalt het helemaal zelf. Nu al voor €5,55 per keer. Aan tafel voor Kalkoenfilet, sinaasappelsaus, halve peren, krieltjes of Stamppot boerenkool? Maar Is boodschappen doen, koken én afwassen te inspannend voor u? U kunt gelukkig lekker blijven eten. Door middel van de maaltijdservice in Ferwerderadiel krijgt u uitstekende maaltijden, 100% vers thuisbezorgd.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Netnummer0519 (+31519)
Postcode9054
PrijsindicatieVanaf €5,2
Maaltijd suggestieRunderlapje in jus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten december 2023

Senioren maaltijdservice in Ferwerderadiel

Ze zijn niet meer weg te denken, maaltijdservices in de regio van Ferwerderadiel. Neem populaire aanbieders als Apetito en/of De Familiebox. Maar ook lokaal ontstaan er tal van organisaties en speciale eetpunten. Elke leverancier heeft weer een eigen menu en voorwaarden. Met behulp van www.seniorenmaaltijd.nl kunt u de leveranciers rustig tegen elkaar afzetten. De keuze maken voor een relevante service voor (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden wordt hierdoor een stuk gemakkelijker. Moeite met kiezen? Start eens met een eenmalig proefpakket zonder verplichtingen. Bestaan er bepaalde wensen zoals eiwitrijke of andere warme dieetmaaltijden in Ferwerderadiel? Ook dan bent u welkom! Legio kant-en-klaar maaltijden aan huis houden hier rekening mee.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagelijks gekookt, met altijd verse producten. In de volgende stap wordt de maaltijd gelijk gekoeld en in speciale verpakkingen gedaan. Daardoor blijven geur, kleur en smaak intact. Je kunt het 1 week bewaren.

 • Altijd volledig vers
 • De lekkerste seizoensgerechten
 • Geen geur- kleur-, en smaakstoffen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na bereiding shock-freeze ingevroren. Smaak, geur en mineralen blijven zo intact. Voor meerdere maanden houdbaar. Continue bestellingen plaatsen is niet altijd nodig.

 • 1 levering per maand mogelijk
 • Eenvoudig op te warmen
 • Veel verschillende menu’s

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje staat voor: warme maaltijden aan huis voor senioren in Ferwerderadiel. Een uitkomst voor bijv. senioren die de kant-en-klaar maaltijd niet kunnen opwarmen. Geschikt voor directe consumptie. Normaal georganiseerd door een lokale keuken.

 • Gelijk bezorgd na het koken
 • Vaak subsidie mogelijk
 • Individuele bezorgopties

Boodschappenservice

De meeste bedrijven voorzien in een speciale boodschappenservice voor senioren. Hiermee koop u gelijk verse of handige boodschappen als hopjesvla en biscuits. Gewoonlijk kosteloos afgeleverd op een vooraf gekozen moment (maandjaar).

 • Niet meer naar de supermarkt
 • Tot in de keuken geleverd
 • Een volwaardige supermarkt

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Ferwerderadiel

Wilt u (zo nu en dan) gebruik maken van gezonde diepvriesmaaltijd aan huis in Ferwerderadiel? Of zoekt u een structurele oplossing zoals koelverse maaltijden voor ouderen? Of wenst u juist een bedrijf die zich heeft toegelegd op tafeltje dekje, ofwel warme maaltijden aan huis? U kunt kiezen uit relatief veel menu’s die mogelijk aansluiten op uw gesteldheid en eetpatroon. Geniet onbezorgd van maaltijden als Kip in kerriesaus, doperwten, rijst of Varkensfilet in jus met koolraap. Hieronder bekijkt u verschillende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk ook terecht kunt. In veel gevallen kunt u het proberen met een proefpakket. Hiermee kunt u verrassend voordelig uitstekende maaltijden met veel groenten en weinig koolhydraten keuren. Bestellen kan vaak telefonisch, maar ook online. De menu’s worden vaak bezorgt door uw eigen bezorger. U zit meestal niet vast aan een vast abonnement. Lees ook meer over Proefpakket.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Palet – SkilhiemNije Poarte 339051 MBStiens
DagwinkelHege Buorren 8a9047 HSMinnertsga
Palet – BerlikumSportleane 79041 ECBerltsum
BuurtzorgR. van Nautaweg 3 K9061 AAGytsjerk
SPAR MaaltijdserviceMounebuorren 89074 CJHallum
Restaurant van BeuckelaerBeuckelaerstraat 259076 DASint Annaparochie
Unie Van Vrijwilligers DokkumAltenastreek 409101 BADokkum
Zorggroep Pasana – DongeraheemDongeradijk 679101 GCDokkum
StadshapStrobossersteeg 109101 NBDokkum
BuurtzorgBetterwird 349101 PBDokkum
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat zijn de kosten van de maaltijden?

De kosten van kant-en-klare maaltijden aan huis in Ferwerderadiel voor ouderen zijn erg wisselend. De prijs die u betaalt is afhankelijk van elementen als de leverancier, kwaliteit van ingrediënten, en de bezorgmogelijkheden.

 • Koelverse maaltijd als Zuurkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst vindt u vaak al vanaf €6,2.
 • Een diepvriesmaaltijd zoals Sucadelapje met jus. Tuinbonen met ui en tijm. Aardappelgratin Mediteraans vindt u vaak al vanaf €4,95.
 • Warme maaltijd aan huis (tafeltje dekje) als Pannenkoeken met appelvulling kunt u al laten bezorgen vanaf €7,3.
Het eten kunt u vaak uitbreiden met bijvoorbeeld Preisoep, iets te drinken en een toetje als Crema catalana als afsluiter. Heeft u weinig financiële middelen? Wellicht kunt u een tegemoetkoming in de kosten (subsidie / WMO) aanvragen in gemeente Ferwerderadiel. Overige informatie kunt u teruglezen op www.ferwerderadiel.nl. U kunt ook doorklikken voor meer informatie over Vers aan tafel.

Feiten

Suggesties van maaltijden

 • Wokgroenten
 • Tomatensoep
 • Uiensoep
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Rookworst met stamppot zuurkool

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Ferwerderadiel regelen

 1. Inventariseer behoeftes

  Kijk eerst na welk type bezorgmaaltijd past bij uw leefpatroon. Warm bezorgd, koelvers of juist vriesvers?

 2. Vergelijk magnetronmaaltijden leveranciers

  Vergelijk de professionele bezorgdiensten en selecteer er een. Check vooral de voedingswaarden, de wijze van bezorgen, en de gemiddelde klantenbeoordeling.

 3. Begin met het proefpakket

  De meeste dienstverleners hanteren een scherp geprijsd proefpakket. U kunt denken aan 6 bezorgmaaltijden voor €30,00. Zo kunt u geheel vrijblijvend eens kennismaken met alle verstrekkers.

 4. Bestellingen plaatsen

  Beviel het proefpakket? Dan kan men supersnel nog een bestelling doen. Steeds vaker kan dit via de telefoon, door gerechten in te vullen, of online. De kant-en-klaar maaltijden worden in algemene zin bezorgd tot in de keuken via een lokale leverancier in december 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook kiezen uit meerdere menu’s?

Zodra u kiest voor koelvers, dan is er doorgaans een keuze menulijst met circa 25 gerechten. Spreken we over vriesvers, dan kunt u kiezen uit 50 – 100 blijvende gerechten. Bij de tafeltje dekje service treft men een vaste menulijst zonder al te veel keuze. In sommige gevallen is zelf mixen en combineren een extra dienst die afgenomen kan worden.

Kan ik kiezen voor speciale dieetmaaltijden?

Vaak wel. Bijna alle services komen u tegemoet met een uniek en ambachtelijk assortiment dieetmaaltijden. Zoals bijv. Reepjes kalkoenvlees in saus en Spaghetti, tonijn, kappertjes. Zodoende krijgt iedereen geschikte bezorgmaaltijden aan huis! Welke diëten zijn beschikbaar? Vraag het na bij de organisatie waar u klant bent.

Geldt er een afnameverplichting?

Nee, u zit nooit vast aan een verplicht doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. De maaltijden worden uitsluitend bezorgd wanneer u telefonisch/online/menulijst iets besteld hebt. Door middel van een speciale menukaart kan men eenvoudig – op meerdere manieren – uw wensen doorgeven.

Wanneer wordt er geleverd?

De verse maaltijden worden meestal door uw eigen bezorger elke week op hetzelfde moment geleverd. Bij koelvers is dat elke week. Vriesvers: om de 14 dagen.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Verse voeding vormt het fundament van uw lichamelijke gezondheid. Elke dag een warme maaltijd is daarbij cruciaal. Veel bejaarden of gehandicapten zijn niet in staat dit zelfstandig te regelen. Daardoor faciliteren steeds meer bedrijven hulp aan huis gericht op maaltijden. Dit heeft te maken met iemand die helpt bij eten bereiding, opdienen en afruimen. Hiervoor bestaan er een aantal zorgwetten: Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO december 2023) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Heeft u een laag inkomen? Dan is er mogelijk een subsidie maaltijdvoorziening Ferwerderadiel. Uw regeling biedt goede ondersteuning voor:

 • Voordelig aanschuifen via een wooninstelling of restaurant. Zij leveren in de regio, waaronder Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.
 • Goedkope thuismaaltijden van een verstrekker waar een gemeente een contract mee heeft voor tafeltje dekje Ferwerderadiel maaltijdbezorging.
 • Klaarzetten, aanreiken en toedienen van voeding. Via www.ferwerderadiel.nl kan men meer informatie opvragen over de maaltijdvoorziening en de opties in de gemeente (postcodegebied 9111, 9112).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente