Maaltijdservice

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Bent u op zoek naar een maaltijdservice voor senioren? Elke week verse maaltijden aan huis die u (of uw ouders) gemakkelijk kunt opwarmen? In dat geval biedt een maaltijdservice uitkomst. Populaire leveranciers als Uitgekookt, Apetito, Food Connect of Vers aan Tafel bieden een uitstekend assortiment met gezonde en voedzame maaltijden speciaal voor ouderen. U hebt de keuze uit een ruim assortiment met ook steeds meer dieetmaaltijden. Op deze pagina leest u meer informatie over de verschillende soorten maaltijden. Daarnaast leest u meer over de meest populaire aanbieders in Nederland. Indien gewenst kunt u eenvoudig doorklikken voor meer informatie.

Wat is een maaltijdservice?
Een maaltijdservice is een aanbieder die op een vast moment in de week verse kant-en-klaarmaaltijden bezorgt. Deze maaltijden kunt u eenvoudig zelf opwarmen in oven of magnetron. U kunt wekelijks zelf bepalen welke/hoeveel maaltijden u wilt bestellen. Dit kan vaak online, telefonisch of via een papieren bestellijst die u meegeeft aan de bezorger. Betaling kan doorgaans veilig en eenvoudig achteraf middels automatische incasso.

Welke maaltijden zijn er allemaal?

Wanneer u gebruik wilt gaan maken van een maaltijdservice, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Bedenk eerst goed welk type maaltijd het beste bij u past. Grofweg zijn er opties voor kant-en-klaar maaltijden die we hieronder in het kort beschrijven.

Koelverse maaltijden
Dit zijn dagverse maaltijden die gekookt worden met verse ingrediënten. De maaltijd wordt direct na bereiding luchtdicht verpakt. De gerechten worden snel vanuit de keuken bij u thuisbezorgd. Hierdoor profiteert u van maximale versheid, een heerlijke smaak en vrijwel geen kunstmatige toevoegingen. De gerechten zijn ongeveer 5 – 7 dagen houdbaar in de koelkast. Eventueel kunnen ze ook worden ingevroren. Op onze pagina over koelverse maaltijden vindt u meer informatie en aanbieders.

Vriesverse maaltijden
De tegenhanger van de koelverse maaltijd, is de vriesverse maaltijd. We hebben het ook wel over diepvriesmaaltijden. Ook dit type gerecht wordt bereid met verse ingrediënten. Direct na bereiding gaat de maaltijd een grote vriestunnel in. Dankzij de shock-freeze methode wordt de maaltijd meteen teruggekoeld. Hierdoor zijn deze maaltijden erg lang houdbaar, tot wel een half jaar in de vriezer. Het voordeel is dat u ze lang kunt bewaren, en ook gemakkelijk een aantal maaltijden op voorraad kunt houden.

Warme maaltijden / tafeltje dekje
Het derde type maaltijd dat we onderscheiden is tafeltje dekje. Dit zijn feitelijk verse maaltijden die warm aan huis worden geleverd. De maaltijden worden vaak in lokale keukens bereid, en dikwijls door lokale vrijwilligers rondgebracht. Het is een uitkomst voor ouderen die niet zelf meer kunnen koken, en waar ook het opwarmen van een maaltijd een probleem is. Het grote voordeel is dat ouderen direct kunnen aanschuiven. Op onze pagina Tafeltje Dekje vindt u uitgebreide informatie over deze warme maaltijden aan huis.

Maaltijdservice vergelijken

Er zijn in Nederland heel veel verschillende soorten maaltijdservice bedrijven. Er zijn lokale keukens maar ook landelijke leveranciers van maaltijden. Het is natuurlijk aan u wat u het meest prettig vindt. Er zijn grote verschillen tussen de aanbieders van bezorgmaaltijden. Denk aan vriesvers of dagvers, bezorggebied, prijzen en bestelmogelijkheden. Hieronder kunt u een lijstje vinden met een aantal populaire aanbieders in Nederland. Voor elke aanbieders is een speciale pagina te vinden met meer achtergrond informatie over de dienst. Liever direct een proefpakket aanvragen? Klik dan in het menu op “proefpakket”.

  • Uitgekookt: Een aanbieder van koelverse maaltijden. Wekelijks liefst 25 verschillende gerechten. Prijsniveau is gemiddeld. Kwaliteit uitzonderlijk goed. Als beste uit de test bij Vara Kassa. Lees meer over uitgekookt.
  • Diepvriesman: Een specialist op het gebied van diepvriesmaaltijden. Een eigen netwerk van persoonlijke bezorgers. Maaltijden zijn lang houdbaar in de vriezer. Vast assortiment met 100 verschillende gerechten. Lees meer over diepvriesman.
  • Apetito: Een van de meest bekende aanbieders uit Nederland. Internationaal actief met vriesverse maaltijden. Hebben ook in sommige regio een warm eten bezorgservice. Vast aanbod met zo’n 125 maaltijden. Lees verder over Apetito.
  • Food Connect: Vrij nieuwe maaltijdservice uit het Oosten van Nederland. Bezorgd landelijk een assortiment van 12 vriesverse en koelverse gerechten. Keuzes wissen wekelijks. Van goedkoop tot duurdere producten. Lees verder over Food Connect.
  • Eten met gemak: De specialist op het gebied van verse maaltijdbezorging. Met de eigen bezorgservice komen ze in grote delen van Nederland met betaalbaar kant en klaar eten voor ouderen. Lees meer over eten met gemak.
  • Vers aan tafel: Door recepten overnames en vernieuwingen van het concept is vers aan tafel uitgegroeid tot een grote speler met gezonde diepvriesmaaltijden. Het aanbod neemt maandelijks toe. Lees meer over vers aan tafel.
  • Maaltijdservice.nl: Dit is een van de grootste online aanbieders van kant en klaar gerechten bij senioren. Een voordelige aanbieder met veel keus binnen koelvers producten en dieetmaaltijden. Geen wisselend aanbod. Lees meer over maaltijdservice.nl.
  • Van smaak: Een betrouwbare aanbieder uit het Noorden van Nederland. Bezorgd zowel koelvers, vriesvers als warme maaltijden aan huis. Prijzen zijn gemiddeld tot bovengemiddeld. Lees meer over van smaak.
  • Albert Heijn: Supermarkt met grooste aantal filialen in Nederland. Uitgebreid aanbod met diepvriesmaaltijden en ook een aantal verse gerechten. Zowel in de winkel te koop als online te bestellen. Lees verder over Albert Heijn.
  • Jumbo: Een populaire supermarkt met overal in land filialen. Bestellen kan eenvoudig via internet. Bezorging aan huis of bestelling afhalen bij pick-up-point. Lees verder over Jumbo.