Tafeltje Dekje

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Tafeltje Dekje regelt al tientallen jaren de maaltijd voorziening, vaak zonder winstoogmerk, in uw regio. Tot enkele jaren geleden alléén voor oudere senioren met een ‘kleine beurs’, die zelf niet meer in staat zijn te koken. Maar tegenwoordig ook voor mensen die dit gewoon handig vinden. Doordat de gemeente soms een deel van de kosten draagt en door de inzet van vrijwilligers is de prijs van een maaltijd nog steeds erg laag. Voor slechts €4 to5 €5 per maaltijd wordt op alle werkdagen (ook feestdagen) tussen 11.45 en 13.15 uur, het eten warm aan huis bezorgd. Zelfs het dessert ontbreekt niet.

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten juli 2024

Wat is tafeltje dekje

De warme bezorgmaaltijd bestaat uit een hoofd- en een nagerecht. U heeft soms de keuze uit drie menu’s, waaruit u zelf uw voorkeurs maaltijd samen kunt stellen. Zo zijn er dagelijks wel 7 menu mogelijkheden. Echter zijn er ook services (met name in de kleine regio’s) die werken met een vast menu. Ook met speciale wensen en diëten wordt kosteloos rekening gehouden. Op dit moment regelt en bezorgt Tafeltje Dekje (dankzij veel vrijwilligers) wel 100.000 den maaltijden per week in Nederland.

Voor wie is de warme maaltijdservice bedoeld?
Tafeltje Dekje regelt de stedelijke warme maaltijdvoorziening voor de oudere, gehandicapte of (chronisch) zieke Nederlanders met een ‘kleine beurs’ die niet in staat is zelf de warme maaltijd te verzorgen. Redenen kunnen o.a. zijn:

  • (langdurige) ziekte of invaliditeit
  • Beperkingen rondom boodschappen doen
  • Onvoldoende kennis van dieetmaaltijden
  • Herstellende zijn na een ziekenhuisopname
  • Psychische problemen
  • Verslavingsproblematiek
  • Niet zelfstandig kunnen koken

Hoe werkt de tafeltje dekje service?

Om gebruik te kunnen maken van de tafeltje-dekje maaltijdservice moet u zichzelf aanmelden bij de stichting of zorgverlener. Dit kan telefonisch. U geeft daarbij aan wie u bent, waar u woont, wat uw eetwensen zijn en op welke dagen u een maaltijd wilt ontvangen. Natuurlijk wordt er ook gevraagd naar de betaalmogelijkheden en wordt een eventuele subsidie met u besproken. Er is vaak veel mogelijk binnen de tafeltje dekje dienst. U kunt elk dag een bestelling ontvangen of bijvoorbeeld om de dag. Let op: gaat u op vakantie of wilt u een levering annuleren? Doe dit dan altijd minimaal 24 uur van te voren. Het kan zijn dat er een afname verplichting is van minimaal 3 gerechten of 4 keer eten per week. Daarover kunt u meer info opvragen bij uw lokale tafeltje dekje.

Zelf maaltijden opwarmen?
Bent u in staat om zelf uw maaltijden op te warmen? Dan kunt u ook kiezen voor magnetronmaaltijden die u kunt opwarmen wanneer u dat uitkomt. Het voordeel hiervan is dat u niet aan een bepaald tijdstip van eten vastzit. We onderscheiden 2 verschillende kant-en-klaar maaltijden: koelverse en vriesverse. Klik door voor meer informatie over deze type menu’s.