Tips voor een gezond en simpel ontbijt

Wie zegt dat ontbijten saai is? Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! Een hele belangrijke reden dus om niet te vergeten te ontbijten zodra je wakker wordt. Oké, ik geef toe dat het meestal best wel wat tijd kost om het ontbijt klaar te maken en we moeten altijd sowieso al haasten. Maar met deze simpele, maar toch gezonde ontbijt recepten hoeft dat niet meer! Kortom: hieronder vind je 5 simpele maar toch heel gezonde ontbijtjes voor een voedzame start van de dag!

Aardbeien shake
Het is lente en de aardbeien zijn alweer vol op lekker! Waarom zou je dan niet ‘s ochtends een lekkere aardbeien shake drinken? Verse aardbeien maken de shake wel extra zo gezond en lekker. Gooi de aardbeien in een blender en voeg daar melk, soja melk of yoghurt aan toe (of kies voor lactosevrij). Mix het en klaar! Om extra gezond je ochtend te beginnen: mix je ook wat proteïne (eiwitten) poeder mee met de aardbeien shake.

Havermout met fruit
Een havermout ontbijtje is ook net zo lekker! Maak het samen met melk, amandelen, aardbeien, blauwe bessen en/of banaan. Super gezond en je wordt snel vol. Je zal merken dat door al deze gezonde voedingsstoffen, je niet zo snel honger zal krijgen nadat je hebt ontbeten.

Eitje met zalm
Zin in een heerlijk rijk gevuld ontbijt? Probeer dan eens een eitje te bakken met gerookte zalm, asperges en geitenkaas. In slecht 10 minuten heb je het al bereid! Al deze voedingstoffen zijn rijk aan gezonde vetten en proteïne (eiwitrijk). Zo ben jij helemaal klaar voor een nieuwe dag!

Groene groenten shake
Je kan natuurlijk ook kiezen voor een groen vegetarisch ontbijt. Dit maak je makkelijk door de volgende voeding in je blender samen te mixen: spinazie, komkommer, groene appel, avocado, peterselie en selderij. Deze shake is rijk aan super veel antioxidanten. Een perfecte en gezonde start van de dag.

Eitje met paddenstoel
Dit ontbijtje kost je alleen maar 5 minuutjes om te maken. Bak een eitje en doe daar verse paddenstoelen bij. Bereid het op een volkoren toast en smullen maar!