Lactosevrije maaltijden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Lactosevrije maaltijden aan huis bezorgen

Bent u op zoek naar een bedrijf die lactosevrije maaltijden voor senioren thuisbezorgd? Op Seniorenmaaltijd.nl verzamelen wij alle aanbieders en kijken we in het bijzonder ook naar de mogelijkheid van verschillende dieetmaaltijden. Op die manier kan iedereen profiteren van het gemak van een lekker en gezonde maaltijd aan huis. Heeft u een lactose-intolerantie? Of vermijdt u om een andere reden lactose? Dan is de lactosevrije maaltijdservice voor u geknipt! Wilt u dat de maaltijden ook geen gluten bevatten? Bekijk dan de pagina glutenvrije maaltijden aan huis voor ouderen

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten april 2024

Wat is lactose ook alweer?
Lactose is eigenlijk een suiker die vooral in melproducten zit. We spreken dan ook wel van melksuiker. Het is een natuurlijk product dat voorkomt in melk van de meeste zoogdieren. De belangrijkste voorbeelden zijn koeienmelk, schapenmelk en geitenmelk. 

Waar zit het allemaal in?
Wanneer u een intolerantie voor lactose hebt, dan merkt u al gauw in hoeveel producten deze melksuiker aanwezig is. Belangrijke producten waar lactose in zit zijn alle soorten melk, yoghurt, kwark, vla, room, pap, enz. 

Waar komt de intolerantie vandaan?
Niet alle ouderen kunnen goed tegen lactose. Vaak heeft dat te maken met de lactose-intolerantie. Hoe dat komt? Ons lichaam heeft voor de verwerking van lactose het enzym lactase nodig. Dit wordt normaal gesproken aangemaakt in de dunne darmwand. Maar het kan zijn dat dit enzym niet of onvoldoende wordt aangemaakt. Als dit bij u het geval is, dan is het een goed idee om melksuiker zoveel mogelijk te vermijden. 

Maaltijdservice voor lactose-intolerantie

Heeft u (of uw ouders) te maken met een lactose-intolerantie? Dan is het doen van boodschappen en het bereiden van een verse en gezonde maaltijd soms lastig. Voor ouderen kan dan een lactosevrije maaltijdservice uitkomst bieden. Hierbij worden koelverse- of vriesverse maaltijden bij ouderen thuisbezorgd. Bij de meeste aanbieders kunt u kiezen uit een ruim aanbod maaltijden, waaronder veel dieetmaaltijden. Dat kunnen ook zijn zoutarme maaltijden

Welke aanbieders hebben lactosevrije maaltijden?
Goed nieuws: steeds meer leveranciers bieden speciale dieetmaaltijden. Waaronder dus ook lactosevrije maaltijden. Hieronder vindt u een aantal populaire aanbieders die dergelijke gerechten leveren:

  • Maaltijdservice.nl
  • Eet Smakelijk (de maaltijdservice van supermarkt Spar)
  • Vers voor Thuis
  • Uitgekookt
  • Vers aan Tafel