Zoutarme maaltijden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Bent u op zoek naar zoutarme maaltijden? En wilt u deze aan huis laten bezorgen door een professionele organisatie? Er zijn in Nederland een groot aantal landelijk opererende maaltijdservices die ook speciale dieetmaaltijden zoals zoutarm aanbieden. Op deze pagina vindt u meer informatie over dit type maaltijd, en treft u verschillende aanbieders die dergelijke menu’s aanbieden.

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten juni 2024

Zoutarme maaltijden aan huis
Op het moment dat we over “zout” praten, dan wordt bedoeld keukenzout. Dit wordt soms ook wel natrium genoemd. Zout is belangrijk voor ons lichaam. Het regelt bijvoorbeeld de vochtbalans in ons lichaam en de bloeddruk. Vroeger werd er altijd ontzettend veel zout in kant-en-klaar maaltijden gestopt. Mat name voor de smaak. Tegenwoordig is dat gelukkig heel anders. Er wordt veel meer met kruiden en specerijen gekookt. Steeds meer aanbieders bieden daardoor speciale zoutarme maaltijden.

Wanneer is een maaltijd zoutarm?
Zoutarm is een claim die veel aanbieders maken. Maar wanneer mogen we eigenlijk over zoutarm praten? Het voedingscentrum zet dit netjes voor ons op een rij:

  • Verlaagd zout: minder dan 25% zout vergeleken met het oorspronkelijke product
  • Zoutarm: minder dan 0,3 gram zout per 100 gram
  • Zeer laag zoutgehalte: minder dan 0,1 gram per 100 gram
  • Zoutloos: minder dan 0,0125 gram zout per 100 gram

Kijk dus goed wat er op de verpakking van uw kant-en-klaar maaltijd staat. Soms hebben aanbieders het over een verlaagde hoeveelheid zout, soms gaat het over zoutarm, en heel zelden spreekt men van een zoutloze maaltijd. Wist u dat er ook speciale zoutarme gemalen maaltijden zijn?

Maaltijdservices die zoutarme maaltijden aan huis bezorgen

Het aanbod van professionele maaltijdservices in Nederland is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Apetito, Uitgekookt, Mealhero, Vers aan Tafel en Maaltijdservice.nl zijn uitgegroeid tot landelijke organisaties met een uitstekend aanbod koelverse-, vriesverse-, of zelfs warme maaltijden. Zij bieden stuk voor stuk ook zoutarme /natriumarme maaltijden voor ouderen (of zelfs zoutloze maaltijden aan). Bij veel leveranciers (denk aan Uitgekookt) is het tegenwoordig zelfs de standaard.

Top-5 maaltijdbezorgers van zoutarme maaltijden juni 2024

  1. Uitgekookt
  2. Mealhero
  3. Spar: eet smakelijk
  4. Apetito
  5. Maaltijdservice.nl