Gemalen maaltijden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Op deze pagina kunt u alles lezen over gemalen maaltijden. Het gaat dan niet alleen maar over soepen of gepureerde gerechten. Veel groenten en vlees / vis zijn geschikt voor mensen met kauwproblemen of slikproblemen (hierover later meer) mits goed gekookt en verwerkt. Wat dacht u van gemalen Kip satésaus met Sajour lodeh en Nasi goreng. Of een gemalen boeren kippenragout met aardappelpuree en tuinkruiden. Ook gemalen beef teriyaki met Tjap tjoy en gele rijst of gemalen Hachee met Rode bietjes en zilveruitjes behoren tot de mogelijkheden. Er zijn bovendien gemalen vegetarische gerechten.

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten mei 2024

Kauwproblemen
Er zijn veel ouderen die moeite hebben met kauwen. Senioren met bijvoorbeeld een kunstgebit hebben belang bij verse maaltijd die eenvoudig te kauwen zijn. Het vermijden van bijvoorbeeld taai vlees of harde groentes en aardappelen kunnen dus beter vermeden worden. Vaak worden de groenten goed gaar gekookt, aardappelen gepureerd en vlees heel mals gebakken. Af en toe kunnen een zachte risotto of rijstgerechten ook in het aanbod voorkomen.

Slikproblemen
Daarnaast zijn er ouderen die moeite hebben met slikken. Dit probleem staat los van het kauwen. Er zijn speciale vloeibare maaltijden ontwikkeld die hiervoor geschikt zijn. Soms kan een goed gemalen maaltijd ook voldoen voor mensen die slikproblemen hebben. Vaak is het de moeite waard om dit uit te probleem omdat deze maaltijden smaakvoller zijn en een meer “normale” sfeer brengen aan tafel.

Welke aanbieders bieden gemalen maaltijden?

Een groot deel van de maaltijdservices in Nederland bieden ook gemalen maaltijden aan. Het gaat dan vaak om stamppotten en purees die relatief gemakkelijk te eten zijn. Wanneer er ook sprake is snel verslikken of een pijnlijke mond wordt soms ook uitgeweken naar een vloeibare maaltijd. Voor een gemalen maaltijd kunt u u terecht bij verschillende leveranciers.  Denk aan Apetito, Maaltijdservice.nl en Van Smaak. Het gaat om vers gekookte maaltijen die na bereiding worden gepureerd. De koks zorgen ervoor dat deze speciale gemalen maaltijden wel dezelfde belangrijke voedingsaarden bevatten als de reguliere maaltijden

Tot-3 leveranciers met gemalen maaltijden mei 2024

  1. Apetito
  2. Maaltijdservice.nl
  3. Van Smaak