Vegetarische maaltijden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die maaltijden zonder vlees en vis willen eten. De vegetarische leefstijl neemt in rap tempo toe in Nederland. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de schadelijke effecten van vleesconsumptie of willen om andere redenen vegetarisch of zelf veganistisch (helemaal niets dierlijks) eten. De meeste maaltijdservice assortimenten zijn hier inmiddels op aangepast. Je vindt voldoende vega-recepten terug. Op deze pagina lees je daarover meer informatie.

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten juni 2024

Vegetarische kant en klaar maaltijd

Eigenlijk is dit type maaltijd niet echt een dieetmaaltijd. Toch plaatsen veel aanbieders dit wel zo in hun assortiment. Nederlanders zijn traditiegetrouw gewend dat een maaltijd bestaat uit aardappelen, groente en een stukje vlees of vis. De meest gehoorde reden om niet vegetarisch te willen eten is; dan heb ik niet voldoende gegeten. Een te kleine portie (vaak door mannen aangedragen). Er zijn echter steeds meer goede vleesvervangers om dit op te lossen. Veel maaltijdservice recepten werken op basis van de schijf van 5. Ook deze speciale maaltijden kunnen daaraan goed voldoen. Wanneer je echt een veganistische leefstijl hanteert kan het nodig zijn bepaalde vitamine / voedingssupplementen bij te slikken. Wist u dat er ook een vegetarische variant bestaat van koolhydraatarme– en eiwitrijke gerechten?

Voorbeeld vegetarische maaltijden

Je kunt denken aan een stamppot zonder vlees, een pizza zonder vis, een stoofpotje met vleesvervangers. Hieronder hebben we een aantal lekkere maaltijden die kant en klaar te koop zijn. Even opwarmen in de magnetron of oven en je kunt eten:

  • Foe­yong­hai met ba­mi
  • Bud­dha bowl met bul­gur, broc­co­li­rijst en cham­pig­nons
  • Ge­le-lin­zen­spa­ghet­ti met knol­sel­de­rij
  • Mexi­caans ge­vul­de cour­get­te met avo­ca­dosal­sa
  • Bloemkoolpuree met gebakken bosuitjes en salsa verde
  • Gnocchi in paddenstoelenroomsaus
  • courgette en ricotta met basilicum

Maaltijden bestellen

Veel aanbieders van bezorgmaaltijden hebben een ruim en wisselend assortiment. Via een bestellijst of online kan de bestelling worden geplaatst. Je kunt zo eerst zelf een keuze maken welk eten je wilt laten bezorgen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld deels vegetarisch te eten en af en toe nog wel een maaltijd met vis of vlees te bestellen. Hierin bent u volledig vrij. Er is geen verlichting om alle maaltijden uit dezelfde categorie te selecteren.