Vloeibare maaltijden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Zoekt u vloeibare maaltijden voor ouderen aan huis? Mogelijk heeft u problemen met kauwen of slikken van eten. Het kan ook zijn dat u te maken heeft met klachten zoals snel verslikken, een pijnlijke mond/keel, vermoeidheid of een droge mond. Dit kan een tijdelijk of permanent probleem zijn. Wanneer u hiermee te maken heeft kan het lastig zijn om voldoende te eten. Het is in dat geval prettig wanneer u de beschikking hebt over vloeibare en/of gemalen maaltijden. Op deze pagina leest u hier meer over.

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten april 2024

Verschil vloeibare en gemalen maaltijden
De termen vloeibaar en gemalen worden vaak door elkaar heen gebruikt. Toch zijn het 2 verschillende begrippen. Gemalen voeding kent een dikkere structuur. Ondanks dat u niet meer hoeft te kauwen, moet u nog wel kunnen slikken. In het geval van een gemalen maaltijd zien we vaak dat niet de hele maaltijd gemalen hoeft te zijn. Het is handig wanneer het vlees gemalen is, zachte aardappelen en groenten kunnen vaak wel in kleine stukjes worden gesneden. Vloeibaar voedsel is volledig glad, er zitten geen stukjes in. Vaak wordt het met een rietje gedronken. Er zijn ook vegetarische maaltijden mogelijk alsmede eiwitrijke gerechten.

Welke aanbieders bieden vloeibare of gemalen maaltijden?

Het aanbod van Nederlandse maaltijdservices wordt steeds breder en steeds meer divers. We zien dan ook dat verschillende leveranciers een ruim aanbod dieetmaaltijden aanbieden. U kunt dan denken aan glutenvrije, lactosevrije, zoutarme, maar ook vloeibare- of gemalen maaltijden. Populaire gemalen of vloeibare maaltijden zijn:

  1. Gemalen rundersaucijs met jus
  2. Gemalen beef teriyaki met tjap tjoy en gele rijst
  3. Gemalen boerengehaktschotel met aardappelpuree-bieslook
  4. Gemalen Limburgs zuurvlees met boontjes en gebakken aardappelblokjes
  5. Gemalen kippenragout met aardappelpuree en tuinkruiden

Top-5 aanbieders met vloeibare maaltijden april 2024

  1. Maaltijdservice.nl
  2. Apetito
  3. Vers voor Thuis