Kant en klaar maaltijden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Een kant en klaar maaltijd is eten dat in grote keukens wordt gekookt, verpakt en thuisbezorgd wordt. Deze maaltijden kunnen dagverse (koel) of vriesverse (diepvries) producten zijn. Ze dienen opgewarmd te worden in de oven of magnetron en kunnen daarna direct gegeten worden. U hoeft hier verder niets meer aan te doen. Op deze pagina gaan we kort in op de voordelen van deze maaltijden, de kosten / prijzen van de gerechten, voor wie dit eten geschikt is en bij welke aanbieders / maaltijdservice u terecht kunt.

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten mei 2024

Wat is een kant en klaar maaltijd?

Een ander woord voor dit eten is ook wel; bezorgmaaltijd of opwarmmaaltijd. Anders dan tafeltje dekje worden dit eten niet warm bezorgd maar moet het zelfstandig worden verwarmd. U hebt dus wel de volledige vrijheid om zelf te bepalen wanneer u gaat eten. Wanneer de maaltijden warm bezorgd worden aan huis dienen deze ook direct opgegeten te worden. Dit beperkt uw vrijheid natuurlijk enorm. Er zijn veel verschillende soorten kant en klaar producten, daarover lees u hieronder meer.

Voor wie kan kant en klaar eten handig zijn?

Stelt u zich eens voor dat u geen boodschappen kunt doen. Hoe kan er dan gekookt worden? Of misschien ben u niet meer in staat zelf te koken. Hoe kunt u uzelf dan nog voorzien van een voedzaam en gezond diner? Het is erg belangrijk voor uw gezondheid dagelijks een warme maaltijd te nuttigen. De maaltijdservice biedt uitkomst door ready-to-eat eten te bezorgen aan huis. Wel zelf bepalen wanneer u gaat eten en wat u precies wilt bestellen, maar niet meer druk maken over het koken.

Wat kosten deze maaltijden?

De prijzen van bezorgmaaltijden lopen erg uiteen. Er zijn plaatselijke keukens die €4 of €5 rekenen inclusief bezorging. Landelijks aanbieders bezorgen vaak ook gratis en rekenen tussen de €6 en €7 per maaltijden (vaak wel minimaal 3 maaltijden per keer bestellen). Tafeltje Dekje komt dagelijks bij u aan huis en kost vaak tussen de €7 en €8. Per regio in Nederland zijn er ook grote verschillen te zien. Daarnaast zijn diepvriesmaaltijden goedkoper dan dagverse maaltijden, echter gemiddeld gezien wel minder gezond. Een dagvers eten heeft dan ook altijd onze voorkeur.

Welke aanbieders zijn er?

Naast de lokale en regionale aanbieders in Nederland (zorginstellingen, restaurants, cafés, cafetaria’s en supermarkten) zijn er ook landelijk een aantal grote aanbieders. Dit zijn bijvoorbeeld Uitgekookt, Apetito, Mealhero, Maaltijdservice.nl, Spar: eet smakelijk, Diepvriesman, Van smaak, Vers voor thuis en vers aan tafel. Welke aanbieder van kant en klaar maaltijden bij u past is afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

  1. Wilt u dagvers of vriesvers?
  2. Wilt u dagelijks, wekelijks of maandelijks bezorging aan huis?
  3. Heeft u speciale dieetwensen?
  4. Kunt u online bestellen of alleen telefonisch of via een bestellijst?
  5. Wilt u betalen met iDeal, automatische incasso of Pin / contant?
  6. Wilt u gebruik maken van WMO subsidie / maaltijdvoorziening regelingen?
  7. Wat is uw budget per maaltijd of per bezorging?