Diepvriesmaaltijden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Verse en gezonde kant-en-klaar maaltijden
De kant-en-klare diepvriesmaaltijden worden ambachtelijk bereid met verse ingrediënten. Ze bevatten gemiddeld 170 gram gare groente, minstens net zo veel vitamines en mineralen als een eigen bereide maaltijd en weinig zout en vet. Naar de richtlijnen van o.a. het voedingscentrum worden de maaltijden samengesteld. Veel van de maaltijden zijn ook geschikt voor de verschillende diëten. De kant-en-klaar maaltijden kunnen rechtstreeks vanuit de diepvries in de magnetron of oven. Per maaltijd staat hiervoor een adviestijd aangegeven. In de diepvries kunt u de maaltijden minstens een half jaar bewaren. Op onze website vindt u ook uitgebreide informatie over koelverse maaltijden.

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten juli 2024

Eenvoudig bestellen
U kunt uw bestelling telefonisch, per fax, per bestelbon of via internet vaak tot drie werkdagen van tevoren doorgeven. U hoeft meestal pas bij aflevering te betalen, contant of d.m.v pinnen. Sommige leveranciers werken ook met automatische incasso. U kunt dan eenmalig een machtiging geven dat maaltijden automatisch kunnen worden afgeschreven van uw rekening. Dit kunt u uiteraard ook weer op elk gewenst moment stopzetten.

Bereidingswijze
U neemt, op het door u gewenste tijdstip, de diepgevroren maaltijd(en) naar keuze uit de diepvries. Denkt u aan het prikken van enkele gaatjes in de folie bij verwarming in de magnetron. Vooraf ontdooien is niet nodig. Plaatst u de maaltijd in de magnetron of (voorverwarmde) oven en kies de op het etiket aangegeven tijd en andere instellingen. De afdekfolie en het bakje zijn beide bestand tegen hoge temperaturen en mogen in zowel de magnetron als in de oven worden gebruikt (max.150° C). De tijd en overige instellingen zijn specifiek op iedere afzonderlijke maaltijd afgestemd. De aangegeven tijden zijn richttijden en kunnen afhankelijk van het gebruikte apparaat altijd iets afwijken. Serveer de maaltijd op een bord, dat eet wel zo gezellig. Wanneer u twee maaltijden gelijktijdig in de magnetron gaat verwarmen dient u de bereidingstijd te verdubbelen. Bij bereiding in de oven blijft de tijd altijd gelijk ongeacht of u nu één of meerder maaltijden gelijktijdig gaat verwarmen. Zoekt u maaltijden die warm aangeleverd worden? Bekijk dan de mogelijkheden voor tafeltje dekje.

Bewaren van vriesverse maaltijden

Een energie zuinige vrieskist of vrieskast is meestal van betere kwaliteit, biedt meer comfort en gaat langer mee. Levensmiddelen bevriezen omdat zij voor een groot gedeelte uit water bestaan. Zodra de temperatuur onder de 0-graden Celsius komt, begint de celvloeistof van het product te bevriezen. Nu is het voor het behoud van de kwaliteit van de producten belangrijk dat het invriezen snel en continue plaats vindt.

Echter schadelijk als dit bevries-proces langzaam verloopt. Want tussen de 0 en -5 C vormen zich grote en scherpgekante ijskristallen, die de zachte celwanden beschadigen. Daarom vriest Lekker Thuis haar producten in op de snelle Shockfreeze methode. en levert Lekker thuis de producten in een ononderbroken vriesketen bij u af. Uiteindelijk blijven zo de natuurlijke eigenschappen perfect geconserveerd.

Dat proeft U terug in elke maaltijd. De vrieskist of vrieskast nemen een deel van het elektriciteitsverbruik in een huishouden voor hun rekening. Net zoals bij spaarlampen zijn er diepvriezers die 3 tot 4 keer minder verbruiken dan andere. Zuinige toestellen zijn niet (veel) duurder en zijn doorgaans van veel betere kwaliteit. Ze gaan dus ook langer mee. Door voor een goede diepvriezer te kiezen kunt U bij een levensduur van gemiddeld 15 jaar een fors bedrag aan elektriciteit besparen.

Diepvries-dieetmaaltijden

Zoekt u vriesverse maaltijden die aansluiten op uw dieet? Bekijk ook ons overzicht met dieetmaaltijden. Hieronder vindt u in het kort meer informatie over vetbeperkte, en natriumbeperkte maaltijden. Daarnaast gaan we kort in op gerechten voor diabetici.

  • Vetbeperkt : Deze maaltijden bevatten maximaal 25 gram vet, zijn rijk aan meervoudige onverzadigde vetzuren (linolzuur) en hebben een cholesterolgehalte van minder dan 100 milligram.
  • Voor diabetici : Deze maaltijden bevatten tussen de 24 en 54 gram koolhydraten (zonder vezelgehalte berekend) en minder dan 35 gram vet.
  • Natriumbeperkt : Deze maaltijden bevatten maximaal 250 mg natrium per 100 gram product.