Maaltijdservice Leeuwarden

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Leeuwarden voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Meer weten over gemakkelijke maaltijden aan huis voor ouderen in Leeuwarden? Aan de hand van onze vergelijker doorzoekt u overzichtelijk verschillende bezorgdiensten die bij u thuisbezorgen. Tafeltje dekje, of een dagvers gerecht die nog even in de magnetron moeten: u maakt zelf de keuze. En dat al vanaf €3,80 per persoon. Aan tafel voor Kalkoenlapje met Provençaalse jus, aardappelpuree, broccoli à la crème of Varkenshaas boontjes schotel? Maar is koken en boodschappen doen lastig voor u? Er is gelukkig een alternatief. Via de maaltijdservice in Leeuwarden profiteert u van verse maaltijden, 100% vers thuisbezorgd.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Netnummer058 (+3158)
Postcode8911
PrijsindicatieVanaf €5,24
Maaltijd suggestieRunderlever in saus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten maart 2024

Senioren maaltijdservice in Leeuwarden

We zien meer en meer maaltijdservices in de omgeving van Leeuwarden. Denk dan aan grote leveranciers als Eet Smakelijk of Kievit. Ook binnen de gemeente ontwikkelen zich uitstekende organisaties en sociale voorzieningen. Ieder bedrijf heeft weer zijn eigen keuken en procedures rondom bestellen en betaling. Dankzij de maaltijdservice-vergelijker kunt u derhalve de leveranciers probleemloos op een rijtje zetten. Een keuze maken voor een degelijke maaltijdservice voor (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden is derhalve een stuk gemakkelijker. Zijn er nog twijfels? Begin dan met een extra betaalbaar proefpakket. Is er sprake van dieetwensen zoals bijvoorbeeld glutenvrije of andere warme dieetmaaltijden in Leeuwarden? Er kan meer dan u denkt! Veel bezorgmaaltijden aan huis worden hierop aangepast.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers bereid, met de meest verse ingrediënten. Later wordt het eten gelijk gekoeld en in speciale verpakkingen gedaan. Daardoor blijven vitaminen en mineralen onaangeroerd. Circa 5 tot 7 dagen houdbaar.

 • Meest verse maaltijden
 • Vol van smaak
 • Zonder conserveringsmiddelen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na het klaarmaken shock-freeze ingevroren. Vitamines en mineralen blijven zo intact. 10 weken lang eetbaar. Elke week een bezorging is geen verplichting.

 • Hoeven niet direct gegeten te worden
 • Gezond en lekker
 • Enorm veel keuze

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje biedt: warme maaltijden aan huis voor senioren in Leeuwarden. Een redding voor bijv. chronisch zieken die (tijdelijk) zelf geen eten kunnen verwarmen. Gerechten zijn direct op te eten. Doorgaans op touw gezet door een meer lokale partij.

 • Maaltijden warm aangeleverd
 • 100% vers
 • Dagelijkse bezorging

Boodschappenservice

Verschillende firma’s bieden ook een extra boodschappenservice voor bejaarden. Daarmee haalt u gelijk nuttige boodschappen zoals griesmeelpap of allesreiniger. Dikwijls kosteloos afgeleverd door de vaste bezorger (maandjaar).

 • Niet afhankelijk van anderen
 • Vaste bezorger en tijdstip
 • Een volwaardige supermarkt

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Leeuwarden

Op zoek naar een oplossing voor handige diepvriesmaaltijd in Leeuwarden? Of geeft u de voorkeur aan een blijvende oplossing als koelverse magnetronmaaltijden? Of heeft u liever een bedrijf gespecialiseerd in tafeltje dekje, ofwel warme maaltijden aan huis? Er is de keuze uit allerlei thuismaaltijden die mogelijk passen bij uw voorkeuren voedingspatroon. Zo kunt u weer genieten van gerechten als Runderlapje, stoofperen, aardappelpuree, bieslook of Stamppot spitskool met kaas. Hieronder vindt u verschillende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt voor meer informatie. Vaak kunt u het voordelig uitproberen met een proefpakket. Daarmee kunt een voor een lage prijs complete maaltijden met veel groenten en zonder conserveringsmiddelen proeven. Maaltijden kan vaak via de bestellijst, per telefoon of internet. De maaltijden worden doorgaans geleverd door een lokale / regionale bezorger. Er is meestal geen sprake van een abonnement. Lees ook meer over Vegetarische maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
BuurtzorgEmmakade 598921 AGLeeuwarden
Palet – VrijheidswijkCanadezenlaan 212-2148923 ABLeeuwarden
ComfortzorgNijlânsdyk 738931 EPLeeuwarden
Zorggroep – Nij Friesma HiemOostergoostraat 52-549001 CMGrou
BuurtzorgOedsmawei 18a9001 ZJGrou
Palet – DrenningahofHearewei 839035 EKDronryp
Palet – Nij StatelânNijlan 259036 JLMenaam
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoeveel bedragen de kosten van de maaltijden?

De prijzen van kant-en-klare maaltijden aan huis in Leeuwarden voor ouderen fluctueren ontzettend. Het tarief voor een maaltijd komt tot stand door bijvoorbeeld de leverancier, het soort maaltijd, en andere extra services.

 • Koelverse maaltijd zoals Zomerzuurkool met casselerrib is er al voor €5,55.
 • Een diepvriesmaaltijd zoals Een pizza hawai is er al voor €4,9.
 • Tafeltje dekje (een warme maaltijd aan huis) als Runderlapje in jus, spruitjes en aardappelpartjes met peterselie kunt u al bestellen vanaf €6,9.
De gerechten kunt u vaak uitbreiden met bijvoorbeeld Komkommersoep, een lekker bijgerecht en om het compleet te maken Banaan ijs als nagerecht. Heeft u een laag inkomen? Mogelijk kan u dan de maaltijdvoorziening subsidie binnen de WMO aanvragen in de gemeente Leeuwarden. Meer hierover treft u op www.leeuwarden.nl. U kunt op deze website ook meer informatie bekijken over Proefpakket.

Kerngegevens

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Leeuwarden
 • (Net) nummer: 058 (+3158)
 • Postcodegebied: 8911
 • Wijk: Binnenstad

Maaltijd ideeën

 • Thaise curry
 • Nasi goreng
 • Kippensoep
 • Pilav
 • Stamppot knolselderij met rucola

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Leeuwarden aanvragen

 1. Beschrijf uw voorkeuren

  Bedenk eerst wat voor maaltijdservice aansluit op uw wensen. Koelvers, vriesvers of tafeltje dekje?

 2. Selecteer een magnetronmaaltijden aanbieder

  Vergelijk gespecialiseerde maaltijd-bedrijven en maak een keuze. Let goed op het type maaltijden, bezorg- en betaalmogelijkheden, en bereikbaarheid van klantenservice.

 3. Probeer het proefpakket

  De belangrijkste services stunten met een voordelig proefpakket. Bijvoorbeeld 7 bezorgmaaltijden voor €35,00. Mede daarom kunt u op een prettige manier kennismaken met alle leveranciers.

 4. Bestellingen plaatsen

  Hebt u genoten van de proefmaaltijd? Dan kan men zonder problemen weer nieuwe gerechten bestellen. Dikwijls kan dit via telefoon, met behulp van de menukaart, of email / internet. De maaltijden worden dikwijls aan huis gebracht via een vertrouwde bezorger in maart 2024.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik zelf gerechten kiezen?

Binnen het koelverse segment kunt u zelf kiezen van een bestellijst met plusminus 30 menu’s. Gaat men voor vriesvers, dan hebt u de keuze uit 50 – 100 blijvende menu’s. Rondom tafeltje dekje krijgt men één maaltijd per dag. Steeds vaker is vers op maat een speciale feature.

Zijn er ook speciale allergie- of dieetmaaltijden?

Ja, de meeste maaltijdverstrekkers komen u tegemoet met een uniek en ambachtelijk assortiment dieetmaaltijden. Zoals bijv. Kipfilet met kippenjus, appelmoes en gebakken kriel en Slavink in jus met stamppot snijbonen. Op die manier kan iedereen gebruik maken van opwarmmaaltijden aan huis! Vraag na de mogelijkheden bij uw eigen aanbieder.

Moet ik een abonnement afsluiten?

Nee, er is geen sprake van een doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. Er wordt alleen aan huis geleverd indien u zelf een bestelling geplaatst heeft. Door middel van de wekelijks vernieuwde bestellijst kan men direct en zonder moeite – online, telefonisch of op papier – een bestelling plaatsen.

Hoe verloopt de bezorging?

De maaltijden worden in algemene zin door een vaste bezorger iedere week op dezelfde dag/tijdstip afgeleverd. Bij koelverse maaltijden 1 a 2 keer per 7 dagen. Bij vriesvers spreken we van om de 14 dagen.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een verse maaltijd stimuleert een vitaal en energiek lichaam. De warme maaltijd is essentieel. Diverse bejaarden of invaliden zijn niet in staat dit zelfstandig te regelen. Hierdoor faciliteren steeds meer bedrijven hulp bij eten en drinken in huis. Het gaat om steun bij koken of het toedienen van eten. Hiervoor bestaan er een aantal zorgwetten: Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO maart 2024). Heeft u onvoldoende financiële middelen? Dan bekijk dan de subsidie maaltijdvoorziening Leeuwarden. Deze voorziening kan bijvoorbeeld inhouden:

 • Voordelig aanschuifen bij een wijkrestaurant of eetpunt. Bezorging in onder andere Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.
 • Korting op een maaltijden voor ouderen van een bezorgdienst waar uw gemeente een samenwerkingsverband mee heeft voor tafeltje dekje Leeuwarden maaltijdbezorging.
 • Iemand die helpt bij klaarzetten en bereiden van eten. Op www.leeuwarden.nl vindt u onder het kopje “Maaltijdvoorziening” het lokale beleid binnen de gemeente (postcodegebied 8900, 8901, 8902, 8903, 8911, 8912, 8913, 8914, 8915, 8916, 8917, 8918, 8919, 8921, 8922, 8923, 8924, 8925, 8926, 8927, 8931, 8932, 8933, 8934, 8935, 8936, 8937, 8938, 8939, 8941).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente