Maaltijdservice Dongeradeel

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Dongeradeel voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Geïnteresseerd in verse maaltijden aan huis voor ouderen in Dongeradeel? Dankzij deze pagina ontdekt u gemakkelijk verschillende services die leveren in uw plaats. Tafeltje dekje, of opwarmmaaltijden die u kunt verwarmen met de oven of magnetron: er is veel mogelijk. Te bestellen vanaf €3,90 p.p. Genieten van Vegetarische balletjes in satésaus. Tjap tjoy. Nasi goreng of Scharrolletjes, hollandaisesaus, erwten, wilde spinazie, rijst? Maar is boodschappen doen/koken niet meer mogelijk? Er is gelukkig een alternatief. Dankzij de maaltijdservice in Dongeradeel geniet u van uitstekende maaltijden, die u gewoon zelf kunt opwarmen.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Netnummer0519 (+31519)
Postcode9101
PrijsindicatieVanaf €5,19
Maaltijd suggestieRundergoulash

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten juni 2023

Senioren maaltijdservice in Dongeradeel

Vandaag de dag kunnen we kiezen uit flink wat maaltijdservices die bezorgen in Dongeradeel. Denk aan erkende organisaties als Freasy of Culinair Kommers. Ook binnen de gemeente bestaan er tal van aanbieders en sociale voorzieningen. Elke partij wordt gekenmerkt door zijn eigen keuken en bestelvoorwaarden. Door middel van onze tool kan u daarom de firma’s op uw gemak op een aantal punten vergelijken. Uitkomen bij een geschikte service voor (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden wordt op die manier leuker en makkelijker. Zijn er meerdere opties? Profiteer nu van een betaalbaar proefpakket. Is er sprake van speciale voorkeuren zoals glutenvrije of andere warme dieetmaaltijden in Dongeradeel? Dat hoeft niet erg te zijn! Veel thuismaaltijden voor ouderen worden hierop aangepast.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers bereid, met uitsluitend verse groenten. In de volgende stap wordt de maaltijd direct teruggekoeld en speciaal verpakt. Hierdoor blijven smaak en vitamines gegarandeerd. Circa 5 tot 7 dagen houdbaar.

 • Altijd 200 gram groente
 • Vol van smaak
 • Zonder conserveringsmiddelen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers gekookt en meteen in zeer korte tijd ingevroren (shock-freeze). Smaak, geur en mineralen gaan zo niet verloren. Maximaal 3 maanden houdbaar. Elke week een bezorging hoeft dan ook vaak niet.

 • Tot half jaar houdbaar
 • Eenvoudig op te warmen
 • Veel verschillende menu’s

Tafeltje dekje

Bij tafeltje dekje krijgt men: warme maaltijden aan huis voor senioren in Dongeradeel. Perfect voor bijv. senioren die de kant-en-klaar maaltijd niet kunnen opwarmen. U kunt meteen aanschuiven! Meestal georganiseerd door een gemeentelijke eetgelegenheid.

 • Direct uit de keuken bezorgd
 • WMO mogelijkheden
 • Dagelijkse persoonlijk geleverd

Boodschappenservice

Meerdere organisaties beschikken over een speciale boodschappenservice voor ouderen. Hiermee krijgt u snel de boodschappen zoals aardbeienjam en margarine. Normaliter zonder bezorgkosten met de maaltijden (maandjaar).

 • Direct alles in huis
 • Niet meer sjouwen met boodschappen
 • Duizenden producten

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Dongeradeel

Gaat uw interesse uit naar heerlijke diepvriesmaaltijd in Dongeradeel? Of heeft u liever gezonde en lekkere koelverse bezorgmaaltijden? Of neigt u meer naar een service gespecialiseerd in tafeltje dekje, met het voordeel dat het warm bezorgd wordt? Er is de keuze uit veel verschillende opwarmmaaltijden die mogelijk passen bij uw wensenlijstje en eventuele dieet. U beslist zelf wat er wordt bezorgd, denk aan menu’s als Stamppot koolraap met appel of Poffertjes met poedersuiker. Hieronder bieden wij suggesties voor landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk van dienst kunnen zijn. Onze tip: begin met een proefpakket. Daarmee kunt u verrassend voordelig de lekkerste maaltijden met veel groenten en weinig zout en andere toevoegingen uitproberen. Een bestelling plaatst u vaak online, telefonisch of via de menulijst. De menu’s worden vaak bezorgt door een vaste bezorger. Daarnaast is het flexibel, leveranciers werken meestal niet met een doorlopende overeenkomst. Bekijk ook meer informatie over Jumbo.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Unie Van Vrijwilligers DokkumAltenastreek 409101 BADokkum
Restaurant van BeuckelaerBeuckelaerstraat 259076 DASint Annaparochie
SPAR MaaltijdserviceMounebuorren 89074 CJHallum
Zorggroep Pasana – DongeraheemDongeradijk 679101 GCDokkum
StadshapStrobossersteeg 109101 NBDokkum
BuurtzorgBetterwird 349101 PBDokkum
SPAR BoonstraLiudgerleane 19101 WDDokkum
Groenteman Wiebe En Betty VisserConradi-Veenlandstrjitte 189104 BNDamwâld
SPAR DamwâldMûnewei 179104 CXDamwâld
Riska warme maaltijd serviceEintemastrjitte 89104 EWDamwâld
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoeveel bedragen de kosten van de maaltijden?

De prijzen van kant-en-klare maaltijden aan huis in Dongeradeel voor ouderen verschillen onderling enorm. De prijs wordt gevormd door zaken als de maaltijdservice, het productieproces, en of er rekening gehouden moet worden met diëten.

 • Koelverse maaltijd als Stamppot Zuurkool met appel kunt u al laten bezorgen vanaf €4,75.
 • Een vriesverse maaltijden zoals Gehaktbal, bladspinazie à la crème, gekookte aardappelen is verkrijgbaar vanaf €3,65.
 • Een warm bezorgde maaltijd (tafeltje dekje) als Spekpannenkoek kunt u al laten bezorgen vanaf €5,55.
De recepten kan uitgebreid worden. Bestel ook Goulashsoep, een extra salade en voor de volledigheid een Chocolade mousse na. Is uw budget niet toereikend? Doorgaans kunt u maaltijdvoorziening bijzondere bijstand (WMO) aanvragen bij de gemeente Dongeradeel. Meer daarover is beschikbaar op www.dongeradeel.nl. Bekijk ook meer informatie over Diepvriesman.

Informatie

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Dongeradeel
 • Netnummer: 0519 (+31519)
 • Centrale postcode: 9101
 • Populaire wijk: Dokkum

Maaltijden suggesties

 • Groentesoep
 • Gele rijst
 • Biogarde
 • Macaroni in tomatensaus, ham, kaas
 • Wisselmenu Aspergesoep met zalm

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Dongeradeel aanvragen

 1. Wat zijn de wensen?

  Check als eerst wat voor categorie thuismaaltijd matcht met uw gesteldheid. Diepvries-, koelvers of tafeltje dekje?

 2. Vergelijk magnetronmaaltijden aanbieders

  Vergelijk de populaire bezorgdiensten en selecteer er een. Bekijk met name de versheid van ingrediënten, de bestel en bezorgopties, en beoordelingen van huidige klanten.

 3. Het proefpakket laten bezorgen

  De bekende dienstverleners geven een extra goedkoop proefpakket. Vaak gaat het om 6 bezorgmaaltijden voor €30,00. Hierdoor kunt u op een hele aantrekkelijke manier eens kennismaken met professionele aanbieders.

 4. Bezorgafspraken maken

  Was het proefpakket naar wens? Vervolgens kunt u zonder problemen een nieuwe bestelling doorgeven. In veel gevallen kan dit via telefoon, met behulp van de menulijst, of via internet. De kant-en-klaar maaltijden worden doorgaans bezorgd middels een regionale bezorger in juni 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik kiezen uit maaltijden?

Bij de koelverse variant, dan kunt u zelf kiezen van een bestellijst met gemiddeld 20 gerechten. Bij vriesvers is er een keus te maken uit 100+ blijvende gerechten. Rondom tafeltje dekje is er sprake van een vaststaand menu per dag. Meer en meer is zelf samenstellen een speciale feature.

Zijn er ook dieetmaaltijden?

Praktisch alle maaltijdverstrekkers gebruiken een speciale categorie met dieetmaaltijden. Bijvoorbeeld Rundersukade met vleesjus, aardappelpuree met persillade, sperziebonen en Push Up Meatballs. Hierdoor kan iedereen genieten van opwarmmaaltijden aan huis! Vraag na de mogelijkheden bij vaste maaltijd-dienstverlener.

Zit ik vast aan een abonnement?

Nee, leveranciers werken niet met een doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. De maaltijden worden uitsluitend bezorgd in het geval u op welke wijze ook een bestelling hebt doorgegeven. Middels de wekelijks vernieuwde bestellijst kunt u snel en simpel – digitaal, telefonisch of met pen en papier – uw wensen doorgeven.

Hoe werken de leveringen?

De magnetronmaaltijden worden in algemene zin door een lokale bezorger op een vast moment in de week week thuisbezorgd. Bij koelvers spreken we van 2 wekelijks. In het geval van vriesvers: 1 – 2 keer per 4 weken.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Gezond en vers eten bevordert een goede balans en energie. Een verse warme maaltijd is daarbij een voorwaarde. Diverse ouderen of mensen met een beperking lopen soms vast met zelfstandig koken / boodschappen doen. Hierdoor onderscheiden we een aantal vormen van hulp aan huis gericht op maaltijden. Het betreft hulp bij keukeninrichting, opwarmen van eten en consumptie. Hiervoor bestaan er een aantal zorgwetten: Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO juni 2023), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Voor ouderen met een laag inkomen is er een subsidieregeling, speciaal voor maaltijdvoorziening Dongeradeel. De beschikbare tegemoetkoming is een goede uitkomst voor:

 • Gesubsidieerde maaltijden via een cafe of lokale eetgelegenheid. Levering in alle wijken zoals Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.
 • Voordelige bezorgmaaltijden van een leverancier waar een gemeente u naar doorverwijst voor tafeltje dekje Dongeradeel maaltijdbezorging.
 • Iemand die in de buurt is bij risico op verslikking. Op www.dongeradeel.nl treft u onder “maaltijdvoorziening” de zaken waarvoor u bij de gemeente terecht kunt (postcodegebied 9100, 9101, 9102, 9103).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente