Maaltijdservice Blije

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Blije voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Zoekt u opwarm-maaltijden aan huis voor ouderen in Blije? Met behulp van deze website treft u probleemloos verschillende services in uw eigen gemeente. Maaltijden warm bezorgd, of een dagvers maaltijd die een paar minuten in de magnetron gaan: de mogelijkheden zijn enorm. Dit kan al vanaf €3,65 p.p. Aanschuiven voor Runderlapje met vleesjus, aardappelpuree, rode kool met appel of Hachee. Rode bietjes met zilveruitjes. Aardappelpuree met tuinkruiden? Maar heeft u moeite met het doen van boodschappen en koken? Dat hoeft niet erg te zijn! Door middel van de maaltijdservice in Blije geniet u van vers bereidde maaltijden, die u alleen maar even hoeft op te warmen.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Netnummer0519 (+31519)
Postcode9171
PrijsindicatieVanaf €6,69
Maaltijd suggestieDraadjesvlees in rode wijnsaus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten december 2021

Senioren maaltijdservice in Blije

Er zijn nogal wat maaltijdservices die actief zijn in Blije. Denk aan grote services als Royal Foods of Jumbo. Ook in deze plaats zelf ontwikkelen zich interessante initiatieven en restaurants. Iedere aanbieder wordt bestempeld door een eigen productaanbod en bestel- en bezorgmogelijkheden. Via www.seniorenmaaltijd.nl kunt u de leveranciers eenvoudig tegen elkaar afzetten. Het selecteren van een geschikte dienstverlener van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden is dan een stuk eenvoudiger. Eerst eens proberen? Kijk dan eerst naar een extra betaalbaar proefpakket. Zijn er maaltijdvoorkeuren zoals onder andere kaliumbeperkte of andere warme dieetmaaltijden in Blije? Dat hoeft niet erg te zijn! Best veel maaltijden aan huis houden hier rekening mee.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers klaargemaakt, met altijd kakelverse ingrediënten. Daarna worden de ingrediënten teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Om die reden blijven geur, kleur en smaak optimaal behouden. Het is 1 week houdbaar.

 • Altijd 200 gram groente
 • Vol van smaak
 • Geen ongezonde toevoegingen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers gekookt en meteen op een speciale shock-freeze manier ingevroren. Vitamines en mineralen blijven optimaal behouden. Meerdere maanden te bewaren. Elke week een bezorging hoef je niet te doen.

 • 1 levering per maand mogelijk
 • Porties ruim voldoende
 • Hollandse pot

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje betekent: warme maaltijden aan huis voor senioren in Blije. Perfect voor bijv. ouderendie (tijdelijk) zelf geen eten kunnen verwarmen. Gerechten zijn direct op te eten. Dikwijls gedaan door een plaatselijk restaurant.

 • Vanuit de pan op het bord
 • Mogelijke subsidie
 • Dagelijkse bezorging

Boodschappenservice

De meeste aanbieders faciliteren daarnaast een premium boodschappenservice voor hulpbehoevenden. Hierdoor krijgt u probleemloos broodnodige boodschappen als jonge kaas en knäckebröd. Niet zelden kosteloos afgeleverd tot in de keuken (maandjaar).

 • Volledig zelfstandig inkopen doen
 • Tot in de keuken geleverd
 • Ruim assortiment

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Blije

Hebt u interesse in uitstekende diepvriesmaaltijd in Blije? Of zoekt u gezonde en lekkere koelverse maaltijden voor ouderen? Of zoekt u juist een instelling die zich concentreert op tafeltje dekje, met het voordeel dat het warm bezorgd wordt? U kunt kiezen uit relatief veel type aanbieders die mogelijk aansluiten op uw eisen en eventuele dieet. Zo kunt u weer genieten van gerechten als Spaghetti, tonijn, kappertjes of Glutenvrije spaghetti met courgette en kip. Onderstaand ontdekt u een aantal landelijke aanbieders aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk van dienst kunnen zijn. Veel leveeranciers wekren met een proefpakket. Op die manier kunt u verrassend voordelig heerlijke maaltijden met verse ingrediënten en weinig kunstmatige toevoegingen uitproberen. Maaltijden kan vaak via de bestellijst, per telefoon of internet. De menu’s worden vaak bezorgt door een vaste bezorger op een vast moment. U zit meestal niet vast aan een vast contract. U kunt hier ook meer lezen over Diepvriesman.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuwe opties
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Vrouwe JakobaBadweg 49166 NJSchiermonnikoog
SPAR Klein VaarwaterKlein Vaarwaterweg 149164 MABuren
SuperinnesHoge Eggenweg 69163 JPNes
BuurtzorgHoofdstraat 59172 MLFerwert
SPAR MaaltijdserviceNije Buorren 5-99172 MZFerwert
Interzorg GroepFoswerterstrjitte 719172 PSFerwert
Pluz Zorg maaltijdserviceZonnedauw 79202 PEDrachten
Alphenaar de GroentespecialistZuidkade 339203 CMDrachten
Keurslager StornebrinkZuidkade 349203 CMDrachten
ComfortzorgZuidkade 889203 CPDrachten
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Wat kosten de maaltidjen?

De prijzen van kant-en-klare maaltijden aan huis in Blije voor ouderen zijn ontzettend divers. De prijs die wordt gerekend komt tot stand door zaken als de maaltijdservice, het aantal maaltijden waar u uit kunt kiezen, en andere extra services.

 • Koelverse maaltijd als Stamppot Hutspot met worst wordt al bezorgd vanaf €6,4.
 • Diepvriesmaaltijd als Peultjes met een gehaktbal en appelmoes kunt u al laten bezorgen vanaf €5,35.
 • Een tafeltje-dekje-maaltijd (warm geleverd) als Noordzee visserspannetje, worteltjes met peterselie en gekookte aardappelen kunt u al bestellen vanaf €6,35.
De gerechten kunt u vaak uitbreiden met bijvoorbeeld Tomatensoep, een extra salade en een toetje als Clafoutis na. Heeft u te maken met geldproblemen? Potentieel kan u maaltijdvoorziening bijzondere bijstand (WMO) aanvragen bij de gemeente Ferwerderadiel. Aanvullende info kunt u teruglezen op www.ferwerderadiel.nl. U kunt ook doorklikken voor meer informatie over Kant en klaar maaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Ferwerderadiel
 • (Regio) nummer: 0519 (+31519)
 • Hoofdpostcode: 9171
 • Lokale wijk: Bouwstreek

Maaltijden tips

 • Kipvink in jus
 • Doperwtensoep
 • Appelcompote
 • Wokgroenten
 • Biogarde

Plekken in de buurt


Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Blije bestellen

 1. Start met uw maaltijd-zoektocht

  Achterhaal eerst welk type ouderenmaaltijd klopt met uw eisen. Dagvers, koelvers, vriesvers of tafeltje dekje?

 2. Kies een magnetronmaaltijden leverancier

  Vergelijk de meest gekozen aanbieders en selecteer er een. Check vooral het aanbod, de wijze van bezorgen, en de gemiddelde klantenbeoordeling.

 3. Start met een proefpakket

  De grote verstrekkers verstrekken een aantrekkelijk proefpakket of maaltijdbox. Bijvoorbeeld 4 bezorgmaaltijden voor €20,00. Mede daarom kunt u laagdrempelig kennismaken met voordelige aanbieders.

 4. Bezorgafspraken maken

  Hebt u genoten van de proefmaaltijd? Dan kan men gemakkelijkopnieuw bestellen. Meestal doet u dat via telefoon, via de papieren bestellijst of via internet. Uw bestelling wordt altijd thuisbezorgd middels een vertrouwde bezorger in december 2021.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook kiezen uit meerdere menu’s?

Zodra u kiest voor koelvers, dan kunt u zelf kiezen van een bestellijst met om en nabij de 30 menu’s. Spreken we over vriesvers, dan is er een keus te maken uit 100+ vaste vaste gerechten. Via het tafeltje dekje principe gebruikt men een speciaal dagmenu. In steeds meer gevallen is vers op maat een optie die wordt aangeboden.

Zijn er maaltijden voor mijn dieet?

Zeker. Landelijke dienstverleners hanteren een speciaal afgestemd dieetmaaltijden recept. Zoals bijv. Spinaziestamppot, omelet en Gehaktbal met kruidensaus. Witte kool met kerrie. Gebakken roty aardappelen. Handig, want zo zijn er voor alle ouderen bezorgmaaltijden aan huis! Vraag na de mogelijkheden bij uw eigen dienstverlener.

Is er een minimale afname?

Nee, maaltijdservices hanteren meestal geen doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. De maaltijden worden uitsluitend bezorgd indien u deze besteld heeft. Door het invullen van de welbekende bestellijst kan men direct en zonder moeite – op meerdere manieren – uw wensen doorgeven.

Hoe werkt de bezorging?

De bezorgmaaltijden worden in algemene zin door een eigen bezorger iedere week op dezelfde dag/tijdstip afgeleverd. Bij koelvers is dat om de 3 dagen. Bij vriesvers spreken we van om de 14 dagen.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een gewoon goede maaltijd helpt mee aan uw vitaliteit en gezondheid. De warme maaltijd is daarbij van groot belang. Veel bejaarden of hulpbehoevenden lopen soms vast met zelfstandig koken / boodschappen doen. Mede daardoor zijn er een aantal vormen van hulp bij eten en drinken. We hebben het over steun bij klaarmaken, klaarzetten of toediening. Deze hulp valt onder de Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO december 2021). Is uw inkomen niet toereikend? Dan is er een subsidie voor de warme maaltijd, ofwel maaltijdvoorziening Blije. Zo’n regeling kan u veel voordeel brengen:

 • Voordelig eten bij bijvoorbeeld een woonzorgcentrum. Bezorging in onder andere Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.
 • Korting op kant-en-klaar maaltijden van een bezorgdienst waar een gemeente een samenwerkingsverband mee heeft voor tafeltje dekje Blije maaltijdbezorging.
 • Klaarzetten, aanreiken en toedienen van voeding. Middels www.ferwerderadiel.nl bekijkt u op de pagina “maaltijdvoorziening” het lokale beleid binnen de gemeente (postcodegebied 9171).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aan