Maaltijdservice Ameland

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Ameland voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Meer weten over de beste maaltijden aan huis voor ouderen in Ameland? D.m.v. onze tool bekijkt u overzichtelijk verschillende bedrijven die leveren in uw plaats. Warm geleverd, of een opwarmmaaltijd die alleen maar even de magnetron in hoeven: u kunt alle kanten op. Dit kan al vanaf €4,65 per maal. Ouderwets genieten van Tagliatelle, scampi’s, gegrilde groenten in tomatensaus of Gekruide krieltjes? Maar lukt het niet (meer) om voor uzelf boodschappen te doen en te koken? Er kan meer dan u denkt! Met behulp van de maaltijdservice in Ameland profiteert u van smaakvolle maaltijden, die u gewoon zelf kunt opwarmen.

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Netnummer0519 (+31519)
Postcode9162
PrijsindicatieVanaf €5,16
Maaltijd suggestieVarkens-groenteschotel

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten juni 2023

Senioren maaltijdservice in Ameland

We zien meer en meer maaltijdservices in de regio van Ameland. Denk dan aan erkende organisaties als Apetito of Vers Voor Thuis. Echter, ook heel lokaal kunt u terecht bij uitstekende aanbieders en speciale eetpunten. Elke aanbieder onderscheidt zich door zijn eigen keuken en werkwijze m.b.t. bestellen en betalen. Aan de hand van deze website kan u de aanbieders snel en makkelijk vergelijken op allerlei onderdelen. Het uitzoeken van een degelijke verstrekker van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden wordt hierdoor leuker en makkelijker. Eerst kijken of het wat is? Ga dan eerst voor een goedkoop proefpakket. Spelen er dieetwensen als onder andere veganistische of andere warme dieetmaaltijden in Ameland? Ook dan bent u welkom! Best veel maaltijden aan huis voor ouderen zijn “dieet-proof”.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers bereid, met altijd verse producten. Nadien worden deze producten snel teruggekoeld. Om die reden blijven smaak en voedingswaarden ongeschonden. Te bewaren tot 1 week na levering.

 • Verse seizoens ingrediënten
 • Heerlijke en smaakvol
 • Zonder toevoegingen (kunstmatig)

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na bereiding in zeer korte tijd ingevroren (shock-freeze). Belangrijke voedingsstoffen blijven optimaal behouden. Maximaal 3 maanden houdbaar. Elke week bestellen is dan ook overbodig.

 • Tot half jaar houdbaar
 • Kleine en grote porties
 • Groot keuzemenu

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje houdt in: warme maaltijden aan huis voor senioren in Ameland. Ideaal voor bijv. gehandicapten die (tijdelijk) zelf geen eten kunnen verwarmen. Opwarmen niet nodig, gelijk aanschuiven! Vaak verzorgd door een lokale zorginstelling.

 • Warm thuisbezorgd
 • Vaak subsidie mogelijk
 • Elke dag bezorgd

Boodschappenservice

Een aantal bezorgers hanteren ook een extra boodschappenservice voor ouderen. Op die manier haalt u zonder moeite belangrijke boodschappen als koffie en cola. Gewoonlijk zonder bezorgkosten door uw eigen bezorger (maandjaar).

 • Direct alles in huis
 • Niet meer sjouwen met boodschappen
 • Een volwaardige supermarkt

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Ameland

Bent u op zoek naar handige diepvriesmaaltijd in Ameland? Of prefereert u een blijvende oplossing als koelverse thuismaaltijden? Of wenst u juist een organisatie die zich concentreert op tafeltje dekje waarbij het eten warm geleverd wordt? Er is de keuze uit relatief veel opwarmmaaltijden die mogelijk voldoen aan uw situatie voedingspatroon. Wekelijks kunt u kiezen uit maaltijden als Kalfssaucijsjes in specerijenjus. Witlof à la crème. Gekookte aardappelen of Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst. Hieronder ziet u een aantal landelijke aanbieders aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk ook terecht kunt. In veel gevallen kunt u het proberen met een proefpakket. Met deze proefbox kunt u heel voordelig voedzame maaltijden met veel groenten en weinig kunstmatige toevoegingen uittesten. Maaltijden kan vaak via de bestellijst, per telefoon of internet. De maaltijden worden vaak bezorgd door uw eigen bezorger. Ook is het vrijblijvend, er is meestal niet iets als een vast abonnement. U kunt hier ook meer lezen over Vers aan tafel.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR ManjeStrandweg 29162 EVBallum
SPAR HerderOudbuurt 21-239145 SETernaard
Zorggroep Pasana – De SkuleStationswei 129123 JZMetslawier
HekseketelTorenstraat 119163 HDNes
SuperinnesHoge Eggenweg 69163 JPNes
SPAR Klein VaarwaterKlein Vaarwaterweg 149164 MABuren
Vrouwe JakobaBadweg 49166 NJSchiermonnikoog
BuurtzorgHoofdstraat 59172 MLFerwert
SPAR MaaltijdserviceNije Buorren 5-99172 MZFerwert
Interzorg GroepFoswerterstrjitte 719172 PSFerwert
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoe hoog zijn de kosten van de maaltijden?

De tarieven van kant-en-klare maaltijden aan huis in Ameland voor ouderen variëren nogal. De prijs voor een gerecht hangt namelijk af van aspecten als de aanbieder, het aantal maaltijden waar u uit kunt kiezen, en andere extra services.

 • Koelverse maaltijd als Peultjes met een gehaktbal en appelmoes kunt u al laten bezorgen vanaf €5,45.
 • Een vriesverse maaltijd als Glutenvrije spaghetti met courgette en kip is verkrijgbaar vanaf €5,4.
 • Een tafeltje-dekje-maaltijd (warm geleverd) als Lekkerbekje kunt u al laten bezorgen vanaf €5,95.
Het diner is vaak uit te breiden met o.a. Gazpacho, een lekker bijgerecht en niet te vergeten een toetje als Vanille mousse om het feest compleet te maken. Is uw budget niet toereikend? Doorgaans kunt u een vergoeding aanvragen via de WMO. De subsidie komt via de gemeente Ameland. Meer details leest u op www.ameland.nl. Of klik door voor meer informatie over Mealhero.

Feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Ameland
 • (Net) nummer: 0519 (+31519)
 • Hoofdpostcode: 9162
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Maaltijd ideeën

 • Runderlapje
 • Erwtensoep
 • Vissoep
 • Penne, champignonragout, broccoli
 • Kip, worteltjes, aardappelpuree

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Ameland aanvragen

 1. Start met uw maaltijd-zoektocht

  Ga eerst na wat voor categorie thuismaaltijd in overeenkomst is met uw eetpatroon. Dagvers, koelvers, vriesvers of tafeltje dekje?

 2. Selecteer een magnetronmaaltijden leverancier

  Vergelijk de populaire maaltijdvoorzieningen en kies een geschikte. Check vooral het maaltijd-aanbod, op welke manieren u kunt bestellen, en beoordelingen van huidige klanten.

 3. Start met een proefpakket

  De bekende leveranciers werken met een extra goedkoop proefpakket. U moet dan denken aan 7 bezorgmaaltijden voor €35,00. Door hier gebruik van te maken kunt u heel eenvoudig eens kennismaken met aantrekkelijke services.

 4. Wekelijks bestellen

  Smaakt de proefmaaltijd naar meer? Mooi, dan kan men eenvoudigeen nieuwe bestelling doorgeven. Bij veel aanbieders kan dit door even te bellen, door de menukaart in te vullen, of via internet. De kant-en-klaar maaltijden worden steeds vaker bezorgd middels een vriendelijke bezorgservice in juni 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Bestaat er de keuze uit maaltijden?

Bij koelverse gerechten is er vaak een menulijst met pakweg 30 maaltijden. Kiest u voor vriesvers dan kunt u kiezen uit 100+ blijvende maaltijden. Via het tafeltje dekje principe treft men één maaltijd per dag. Steeds vaker is zelf uw menu samenstellen een speciale feature.

Zijn er maaltijden voor mijn dieet?

Praktisch alle maaltijdservices hebben een ruim assortiment dieetmaaltijden. Zoals bijv. Rundervink met mosterdsaus, Parijse worteltjes en aardappelpuree en Varkensvlees, erwten, aardappelpuree. Zo ontvangt men altijd goede opwarmmaaltijden aan huis! Kan dit ook met mijn dieet? Neem contact op met uw eigen aanbieder.

Geldt er een afnameverplichting?

Nee, maaltijdservices hanteren meestal geen doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. Er wordt alleen aan huis geleverd wanneer men deze ook zelf besteld heeft. Via de menulijsten kunt u iedere week zelfstandig – telefonisch, digitaal of ouderwets met pen en papier – de maaltijden inplannen.

Wanneer wordt er geleverd?

De bezorgmaaltijden worden normaliter door een vaste bezorgdienst iedere week op dezelfde dag/tijdstip afgeleverd. Binnen het koelverse segment om de 4 dagen. Vriesvers: 1 of 2 keer per maand.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een maaltijd met voldoende groenten stimuleert een goede balans en energie. Elke dag een warme maaltijd ligt hieraan ten grondslag. Diverse bejaarden of beperkten lopen soms vast met zelfstandig koken / boodschappen doen. Mede daardoor onderscheiden we een aantal vormen van hulp bij koken of regelen van maaltijden. Denk aan ondersteuning bij inkopen doen, koken en schoonmaken. Hiervoor bestaan er een aantal zorgwetten: Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO juni 2023), Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Is er sprake van een laag inkomen? Dan is er een subsidie maaltijdvoorziening Ameland. De regeling kan u veel voordeel brengen:

 • Aantrekkelijke prijzen bij bijvoorbeeld een woonzorgcentrum. Levering in o.a. Wijk 00.
 • Korting op seniorenmaaltijden van een bedrijf waar de gemeente u naar doorverwijst voor tafeltje dekje Ameland maaltijdbezorging.
 • Een thuishulp die de maaltijden opwarmt. Middels www.ameland.nl kan men meer informatie opvragen over de maaltijdvoorziening en hoe de gemeente hiermee omgaat (postcodegebied 9164).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente