Maaltijdservice Kortehemmen

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Kortehemmen voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Geïnteresseerd in opwarm-maaltijden aan huis voor ouderen in Kortehemmen? Met behulp van de maaltijdservice-vergelijker achterhaalt u probleemloos verschillende organisaties in uw regio. Een maaltijd die warm wordt aangeleverd, of een opwarmmaaltijd die nog even in de magnetron moeten: u bepaalt het helemaal zelf. Nu al voor €3,75 p.p. Flink uitpakken met Lekkerbekje in dillesaus, worteltjes en doperwten mix en aardappelpuree of Pittige Thaise soep? Maar lukt zelf koken niet meer? Dat hoeft geen obstakel te vormen. Geholpen door de maaltijdservice in Kortehemmen krijgt u uitstekende gerechten, eenvoudig op te warmen in de magnetron.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Netnummer0512 (+31512)
Postcode9211
PrijsindicatieVanaf €6,79
Maaltijd suggestieKipragout met Parijse wortelen

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97
Tijdelijk 3+1 gratis
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten juli 2022

Senioren maaltijdservice in Kortehemmen

Tegenwoordig zijn er flink wat maaltijdservices die bezorgen in Kortehemmen. Bijvoorbeeld grote bezorgers als Mealhero of Wesselius maaltijden. Echter, ook heel lokaal zien we uitstekende instellingen en wijkrestaurants. Elke organisatie onderscheidt zich door z’n eigen menu en mogelijkheden rondom bestellen en bezorgen. Door middel van www.seniorenmaaltijd.nl kan u daardoor de organisaties snel en makkelijk op een rijtje zetten. Het kiezen van een relevante bezorger van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden is dan ook wat minder gecompliceerd. Weet u niet of het wat voor u is? Begin dan met een aantrekkelijk proefpakket! Zijn er menu-voorkeuren als onder andere zoutarme of andere warme dieetmaaltijden in Kortehemmen? Dat hoeft geen obstakel te vormen. Nogal wat maaltijden aan huis voor ouderen kunnen aangepast worden op uw wensen.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden zijn daadwerkelijk dagvers, met 100% verse ingrediënten. In de volgende stap worden ze gekoeld en goed verpakt. Daardoor blijven vitaminen en mineralen optimaal behouden. Het is 1 week houdbaar.

 • Ambachtelijk bereid
 • Optimaal behoud van smaak en geur
 • Geen slechte toevoegingen (e-nummers)

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en middels shockfreeze snel en diep ingevroren. Smaak, geur en mineralen blijven zo erg lang goed. Weken lang goed te houden. Elke week een bezorging is dus niet noodzakelijk.

 • Direct inkopen voor hele maand
 • Porties ruim voldoende
 • Hollandse pot

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje houdt in: warme maaltijden aan huis voor senioren in Kortehemmen. Een prima oplossing voor bijv. gehandicapten die (tijdelijk) zelf geen eten kunnen verwarmen. Gerechten zijn direct op te eten. In veel gevallen afgehandeld door lokale vrijwilligers.

 • Warm thuisbezorgd
 • Vaak subsidie mogelijk
 • Vaste bezorger

Boodschappenservice

Verschillende organisaties faciliteren daarnaast een extra boodschappenservice voor ouderen. Zodoende koop u eenvoudig verse of handige boodschappen als toetjes en cervelaat. Normaliter gratis afgeleverd wanneer u dat wil (maandjaar).

 • Niet afhankelijk van anderen
 • Niet meer sjouwen met boodschappen
 • Groente, fruit, snacks etc.

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Kortehemmen

Op zoek naar een oplossing voor voedzame diepvriesmaaltijd in Kortehemmen? Of neigt u meer naar een structurele oplossing zoals koelverse maaltijden voor ouderen? Of houdt u juist van een bedrijf met expertise op het gebied van tafeltje dekje voor uw ouders of iemand anders? U kunt kiezen uit vele magnetronmaaltijden die mogelijk passen bij uw gesteldheid en voedingsadvies. Zo kunt u weer genieten van gerechten als Asperge beenham schotel of Gehaktbal, bloemkool, broccoli, gekookte aardappelen. Onderstaand bekijkt u diverse landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk ook maaltijden kunt krijgen. Vaak is er een proefpakket beschikbaar. Op die manier kunt u zeer goedkoop uitstekende maaltijden met veel groenten en zonder ongezonde toevoegingen uittesten. Het invullen van de bestellijst kan vaak via een menulijst, telefonisch of online. De gerechten worden vaak bezorgd door een vaste bezorger. Er geldt meestal geen doorlopende overeenkomst. Op deze website leest u ook meer over Zoutarme maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuwe opties
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
De WarrenhoveDe Warren 89203 HTDrachten
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoe duur zijn de maaltijden?

De prijzen van kant-en-klare maaltijden aan huis in Kortehemmen voor ouderen wijken nogal af. De prijs wordt gevormd door o.a. het bedrijf, het productieproces, en eventuele allergieën.

 • Koelverse maaltijd zoals Spaghetti, tonijn, kappertjes wordt al bezorgd vanaf €6,25.
 • Een vriesverse maaltijd als Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst is beschikbaar vanaf €4,35.
 • Warme maaltijd aan huis (tafeltje dekje) als Beef teriyaki. Tjap tjoy. Gele rijst bestelt u vanaf €7,1.
Een verse maaltijd kunt u vaak uitbreiden met bijvoorbeeld Minestronesoep, een extra salade en niet te vergeten een toetje als Fruit als afsluiter. Heeft u weinig financiële middelen? Vanzelfsprekend kan men een subsidie aanvragen via het WMO loket van de gemeente Smallingerland. Meer informatie leest u op www.smallingerland.nl. U kunt ook doorklikken voor meer informatie over Albert Heijn.

Belangrijke info

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Smallingerland
 • (Regio) nummer: 0512 (+31512)
 • Centrale postcode: 9211
 • Lokale wijk: Drachten

Maaltijd voorbeelden

 • Doperwtenpuree
 • Kipvink in jus
 • Kaaskroketjes
 • Appelcompote
 • Tomatensoep

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Kortehemmen regelen

 1. Inventariseer wensen

  Check als eerst wat voor ouderenmaaltijd in lijn is met uw wensen. Warm bezorgd, koelvers of juist vriesvers?

 2. Selecteer magnetronmaaltijden maaltijdservice

  Vergelijk de professionele maaltijdservices en selecteer er een. Let goed op het maaltijd-aanbod, op welke manieren u kunt bestellen, en wat anderen zeggen over de dienstverlening.

 3. Begin met het proefpakket

  Het gros van de leveranciers werken met een aantrekkelijk proefpakket of maaltijdbox. Een dergelijke actie houdt bijvoorbeeld in 4 bezorgmaaltijden voor €20,00. Mede daarom kunt u – zonder verdere verplichtingen – kennismaken met geschikte services.

 4. Wekelijks bestellen

  Hebt u genoten van de proefmaaltijd? Dan kan men gelijk nog een bestelling doen. Dikwijls kan dat via een speciaal telefoonnummer, met behulp van de menukaart, of email / internet. Het eten wordt gewoonlijk geleverd door een behulpzame bezorger in juli 2022.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit hoeveel recepten kan ik wekelijks kiezen?

Bij dagvers / koelverse gerechten is er een wekelijks keuzemenu van zo’n 15 gerechten. Kiest u voor vriesvers dan kunt u kiezen uit 80+ blijvende menu’s. Rondom tafeltje dekje is er vaak een speciaal dagmenu. In sommige gevallen is zelf een maaltijd samenstellen een extra dienst die afgenomen kan worden.

Zijn er maaltijden voor mijn dieet?

Zeker. Landelijke maaltijd-verzorgers hanteren een ruim assortiment dieetmaaltijden. Bijvoorbeeld Runderboomstammetje met vleesjus, gebakken aardappelen, rode bieten of Pangafilet in Provencaalse saus. Parijse worteltjes. Aardappelpuree. Daardoor zijn er voor alle bejaarden seniorenmaaltijden aan huis! Kan dit ook met mijn dieet? Neem contact op met vaste maaltijd-dienstverlener.

Ga ik een verplichting aan?

Nee, er is geen sprake van een doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. Er wordt alleen wat bij u thuisbezorgd nadat men deze ook zelf besteld heeft. Via de unieke menukaart / lijst kan men direct en zonder moeite – digitaal, telefonisch of met pen en papier – een bestelling doorgeven.

Hoe verloopt de bezorging?

De bezorgmaaltijden worden normaliter door een vaste bezorgdienst op een vast tijdstip afgeleverd. Het koelverse aanbod 1 a 2 keer per 7 dagen. Binnen het vriesverse segment maandelijks.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een verse maaltijd helpt mee aan een optimale lichamelijke gesteldheid. Een verse warme maaltijd ligt hieraan ten grondslag. Sommige ouderen of beperkten zijn niet in staat dit zelfstandig te regelen. Mede daardoor onderscheiden we een aantal vormen van thuishulp rondom koken en eten. U kunt denken aan steun bij koken, eten en opruimen. Hiervoor kan ook aanspraak worden gemaakt op Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO juli 2022). Voor ouderen met een laag inkomen is er een subsidie voor de warme maaltijd, ofwel maaltijdvoorziening Kortehemmen. Een tegemoetkoming kan bijvoorbeeld inhouden:

 • Voordelig eten bij een zorginstelling of wijkrestaurant. Zij leveren in de regio, waaronder Drachten, Overig Smallingerland.
 • Goedkope kant-en-klaar maaltijden van een leverancier waar de gemeente mee samenwerkt voor tafeltje dekje Kortehemmen maaltijdbezorging.
 • Hulp bij het bereiden/eten van de maaltijd. Middels www.smallingerland.nl achterhaalt u op de pagina “maaltijdvoorziening” hoe er binnen de gemeente tegenaan wordt gekeken (postcodegebied 9211).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aan