Maaltijdservice Kollumerland en Nieuwkruisland

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Kollumerland en Nieuwkruisland voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Zoekt u verse maaltijden aan huis voor ouderen in Kollumerland en Nieuwkruisland? Via onze tool treft u probleemloos verschillende services die maaltijden thuisbezorgen. Warme gerechten, of koelverse gerechten die u gemakkelijk zelf opwarmt: u maakt zelf de keuze. Al beschikbaar vanaf €4,40 per persoon. Uitgebreid dineren met een maaltijd als Rundercarré met kruidenjus, aardappelpuree, rode kool met appel of Rundvlees met satésaus, Tjaptjoy en witte rijst? Maar is koken/boodschappen doen (tijdelijk) onmogelijk? Er is een oplossing! Met behulp van de maaltijdservice in Kollumerland en Nieuwkruisland krijgt u de lekkerste maaltijden, eenvoudig op te warmen in de magnetron.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Netnummer0511 (+31511)
Postcode9271
PrijsindicatieVanaf €5,23
Maaltijd suggestieDraadjesvlees in jus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten juni 2024

Senioren maaltijdservice in Kollumerland en Nieuwkruisland

We zien meer en meer maaltijdservices in Kollumerland en Nieuwkruisland. Denk dan aan interessante leveranciers als Van Marle of Spar. Ook in deze plaats zelf ontwikkelen zich verschillende organisaties en zorginstellingen. Elke leverancier biedt een heel eigen keuken en bestel-, betaal-, en bezorgopties. D.m.v. onze tool kunt u de leveranciers op uw gemak tegen elkaar afzetten. Het kiezen van een goede dienstverlener van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden maken wij dan ook wat minder gecompliceerd. Zijn er meerdere opties? Start eens met een betaalbaar proefpakket. Heeft u maaltijdvoorkeuren zoals gemalen of andere warme dieetmaaltijden in Kollumerland en Nieuwkruisland? Dat hoeft geen obstakel te vormen. Veel maaltijden aan huis worden hierop aangepast.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers klaargemaakt, met 100% verse ingrediënten. Daaropvolgend worden de ingrediënten snel afgekoeld en verpakt zonder lucht. Hierdoor blijven geur, kleur en smaak beschermd. Te bewaren tot 1 week na levering.

 • Altijd volledig vers
 • Net zo lekker als zelf koken
 • Geen pakjes en zakjes

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden bereid met verse producten en shock-freeze ingevroren. Vitamines en mineralen blijven in goede conditie. Meerdere maanden te bewaren. Elke week een bezorging is dus niet noodzakelijk.

 • Lang houdbaar
 • Porties ruim voldoende
 • Hollandse pot

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje biedt: warme maaltijden aan huis voor senioren in Kollumerland en Nieuwkruisland. Een prima oplossing voor bijv. ouderendie de kant-en-klaar maaltijd niet kunnen opwarmen. Het eten wordt warm bezorgd. Normaliter op touw gezet door een gemeentelijke eetgelegenheid.

 • Gelijk bezorgd na het koken
 • WMO mogelijkheden
 • Dagelijkse bezorging

Boodschappenservice

Verschillende aanbieders bieden ook een speciale boodschappenservice voor hulpbehoevenden. Zo haalt u probleemloos de supermarktartikelen als toiletpapier of kruidenkaas. Meestal zonder extra kosten bezorgd door de vaste bezorger (maandjaar).

 • Langer zelfstandig blijven
 • Vaste persoonlijke bezorger
 • Groente, fruit, snacks etc.

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Kollumerland en Nieuwkruisland

Hebt u interesse in complete diepvriesmaaltijd in Kollumerland en Nieuwkruisland? Of houdt u juist van vers bereidde koelverse bezorgmaaltijden? Of geeft u de voorkeur aan een aanbieder met expertise op het gebied van tafeltje dekje, met het voordeel dat het warm bezorgd wordt? Er zijn verscheidene seniorenmaaltijden die mogelijk matchen met uw voorkeuren en eventuele dieet. Op die manier kunt u weer genieten van Procureurlapje in jus, spinazie a la crème en aardappelpuree of Visschotel met wortel en gebakken aardappel. Hieronder tonen wij een aantal bekende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt voor meer informatie. Onze tip: begin met een proefpakket. Met deze proefbox kunt u extra voordelig heerlijke maaltijden met dagverse ingrediënten en weinig kunstmatige toevoegingen beoordelen. U kunt vaak via verschillende manieren bestellen. De gerechten worden vaak geleverd door een vaste bezorger op een vast moment. Aanbieders werken meestal niet met een abonnement. Op deze website leest u ook meer over Koolhydraatarme maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
Keurslager BeetsHeerestraat 599301 AERoden
Restaurants: Eten ‘Bij de buren’Noorderkroon 1009301 JVRoden
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat zijn de kosten van de maaltijden?

De tarieven van kant-en-klare maaltijden aan huis in Kollumerland en Nieuwkruisland voor ouderen variëren nogal. De prijs heeft te maken met bijvoorbeeld het bedrijf, het soort maaltijd, en de omvang van de bezorgservice.

 • Koelverse maaltijd zoals Bami goreng speciaal, kip in satésaus is er al voor €6,5.
 • Een vriesverse maaltijden zoals Champignonsoep met rundvlees kunt u al laten bezorgen vanaf €4,1.
 • Warme maaltijd aan huis (tafeltje dekje) als Gehaktballetjes in satésaus, gebakken aardappelen, sperziebonen kunt u al laten bezorgen vanaf €7,25.
De recepten kan men aanvullen met onder andere Gazpacho, iets te drinken en niet te vergeten een toetje als Chocolade ijs om het af te maken. Is uw budget niet toereikend? Wellicht kunt u een subsidie maaltijdvoorzien (WMO) aanvragen via uw gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Meer informatie is beschikbaar op www.kollumerland.nl. Op deze website leest u ook meer over Jumbo.

Cijfers en feiten

Suggesties van maaltijden

 • Groentensoep
 • Lekkerbekje
 • Spaghetti
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Varkensfilet in jus met koolraap

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Kollumerland en Nieuwkruisland bestellen

 1. Wat zijn de wensen?

  Ga eerst na welk type kant-en-klaar maaltijd in lijn is met uw wensen. Tafeltje dekje, koelvers of diepvries?

 2. Kies magnetronmaaltijden maaltijdservice

  Vergelijk professionele maaltijd-bedrijven en selecteer er een. Controleer goed de versheid van ingrediënten, de wijze van bezorgen, en natuurlijk ervaringen van andere senioren.

 3. Een proefpakket nemen

  De belangrijkste services verstrekken een scherp geprijsd proefpakket. U kunt denken aan 7 bezorgmaaltijden voor €35,00. Door hier gebruik van te maken kunt u op een hele aantrekkelijke manier eens kennismaken met bepaalde aanbieders.

 4. Een vaste leverdag

  Hebt u genoten van de proefmaaltijd? Dan kan men zonder problemen opnieuw bestellen. Gewoonlijk kan dit per telefoon, door gerechten in te vullen, of email / internet. De thuismaaltijden worden gemiddeld genomen tot in de keuken geleverd via een regionale bezorger in juni 2024.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik kiezen uit maaltijden?

Wanneer u gaat voor koelvers, dan kunt u gerechten kiezen op een lijst met grofweg 30 gerechten. Spreken we over vriesvers, dan kan men kiezen uit 90+ maaltijden die het hele jaar vaststaan. In het geval van tafeltje dekje gebruikt men een vaste maaltijd per dag, zonder keuze. Bij meer en meer leveranciers is zelf uw bord samenstellen ook mogelijk.

Zijn er ook speciale allergie- of dieetmaaltijden?

Zeker. Landelijke leveranciers werken met een speciaal ontwikkeld aanbod dieetmaaltijden. Als bijv. Kip kantonees, rijstmix en Varkensslavink met vleesjus, gekookte aardappelen, sperziebonen. Hiermee zijn er voor alle ouderen gezonde en voedzame maaltijden aan huis! Past het ook bij mijn eetpatroon? Neem gerust contact op met uw eigen aanbieder.

Is er een minimale afname?

Nee, er geldt geen doorlopende overeenkomst voor thuismaaltijden. Er wordt alleen wat bij u thuisbezorgd in het geval u deze besteld heeft. Door middel van de menulijsten kan men op eigen houtje – online, telefonisch of met een bestellijst – uw wensen doorgeven.

Hoe verloopt de levering?

De maaltijden worden in de regel door uw persoonlijke bezorger iedere week op dezelfde dag/tijdstip afgeleverd. Binnen het koelverse segment elke 3/4 dagen. Het vriesverse aanbod om de 2 weken.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een maaltijd met verse ingrediënten heeft invloed op een optimale lichamelijke gesteldheid. Een uitgebalanceerde warme maaltijd ligt hieraan ten grondslag. Sommige bejaarden of gehandicapten hebben problemen met het zelfstandig koken. Hierom zijn er verschillende vormen van hulp rondom de maaltijd. Denk aan ondersteuning bij inkopen doen, koken en schoonmaken. Dit wordt dikwijls geregeld uit zorgwetten als Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO juni 2024), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Voor ouderen met een laag inkomen is er een speciale subsidie voor de maaltijdvoorziening Kollumerland en Nieuwkruisland. Zo’n regeling is een goede uitkomst voor:

 • Gesubsidieerd eten bij een concept als Open Tafel. Levering in o.a. Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest.
 • Korting op maaltijden aan huis van een verstrekker waar uw gemeente mee samenwerkt voor tafeltje dekje Kollumerland en Nieuwkruisland maaltijdbezorging.
 • Iemand die helpt bij klaarzetten en bereiden van eten. Middels www.kollumerland.nl treft u onder “maaltijdvoorziening” hoe de gemeente hiermee omgaat (postcodegebied 9299).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente