Maaltijdservice Opsterland

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Opsterland voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Interesse in geschikte maaltijden aan huis voor ouderen in Opsterland? Dankzij www.seniorenmaaltijd.nl bekijkt u snel en simpel verschillende organisaties die bij u thuisbezorgen. Maaltijden warm bezorgd, of koelverse maaltijden die u kunt eten wanneer u dat uitkomt: er is veel mogelijk. Nu al voor €3,65 per persoon. Aan tafel voor Sukadelapje met jus. Bloemkool à la crème. Aardappelpuree met bieslook of Runderlapje in jus, spruitjes en aardappelpartjes met peterselie? Maar is koken/boodschappen doen (tijdelijk) onmogelijk? Er is een oplossing! Door middel van de maaltijdservice in Opsterland profiteert u van uitstekende gerechten, eenvoudig op te warmen in de magnetron.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Netnummer0516 (+31516)
Postcode9244
PrijsindicatieVanaf €5,25
Maaltijd suggestieRunderhachee met rode kool

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten juli 2024

Senioren maaltijdservice in Opsterland

Er zijn nogal wat maaltijdservices in de regio van Opsterland. Denk aan erkende bezorgers als Uitgekookt en/of Jumbo. Maar ook in de buurt bestaan er verschillende leveranciers en zorginstellingen. Elke aanbieder hanteert een eigen productaanbod en bestel-, betaal-, en bezorgopties. Middels onze tool kunt u derhalve de firma’s op uw gemak naast elkaar zetten. Een keuze maken voor een goede verzorger van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden maken wij dan ook een beetje makkelijker. Eerst eens proberen? Begin dan met een betaalbaar proefpakket. Zijn er in uw geval specifieke wensen zoals gemalen of andere warme dieetmaaltijden in Opsterland? Dat hoeft geen obstakel te vormen. Opvallend veel maaltijden aan huis voor senioren worden hierop aangepast.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers gekookt, met altijd kakelverse ingrediënten. Nadien wordt de maaltijd snel teruggekoeld. Door dit proces blijven voedingsstoffen en smaak ongedeerd. Tot wel 7 dagen te bewaren.

 • Altijd volledig vers
 • Ook voor vegetariërs en diëten
 • Geen geur- kleur-, en smaakstoffen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en shock-freeze ingevroren. Smaak, geur en mineralen gaan zo niet verloren. Meerdere maanden te bewaren. Elke week bestellen is geen verplichting.

 • Lang houdbaar
 • Vol vitaminen en mineralen
 • Enorm veel keuze

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje staat voor: warme maaltijden aan huis voor senioren in Opsterland. Perfect voor bijv. ouderendie (tijdelijk) zelf geen eten kunnen verwarmen. Het eten wordt warm bezorgd. Dikwijls georganiseerd door een lokale keuken.

 • Direct na bereiding geleverd
 • Mogelijke subsidie
 • Dagelijkse bezorging

Boodschappenservice

Veel aanbieders bieden ook een speciale boodschappenservice voor gehandicapten. Hiermee bestelt men direct de supermarktartikelen als leverworst en halfvolle yoghurt. In de regel zonder extra kosten bezorgd met de maaltijden (maandjaar).

 • Niet afhankelijk van anderen
 • Niet meer sjouwen met boodschappen
 • Een volwaardige supermarkt

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Opsterland

Hebt u interesse in complete diepvriesmaaltijd in Opsterland? Of heeft u liever een wekelijkse bezorgde koelverse thuismaaltijden? Of neigt u meer naar een service met expertise op het gebied van tafeltje dekje, zodat het eten warm geleverd wordt? Er zijn een hoop seniorenmaaltijden die mogelijk passen bij uw voorkeuren en eventuele dieet. Op die manier kunt u weer genieten van Omelet, kaassaus, worteltjes, gebakken aardappelen of Pannekoeken met een gebakken ei. Verderop treft u bekende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt voor meer informatie. Veel leveeranciers wekren met een proefpakket. Op die manier kunt u verrassend voordelig complete maaltijden met verse ingrediënten en vrij van geur-, kleur-, en smaakstoffen keuren. U kunt vaak via verschillende manieren bestellen. Uw bestelling wordt vaak bezorgd door een vaste bezorger op een vast moment. Ook is het vrijblijvend, er is meestal niet iets als een vast lidmaatschap. Bekijk ook meer over Zoutarme maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Contact opnemen kan per mail.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoe duur zijn de maaltijden?

De prijzen van kant-en-klare maaltijden aan huis in Opsterland voor ouderen zijn erg wisselend. De prijs per maaltijd hangt af van bijvoorbeeld de leverancier, het productieproces, en eventuele dieetvoorkeuren.

 • Koelverse maaltijd als Scharrolletjes, hollandaisesaus, erwten, wilde spinazie, rijst is verkrijgbaar vanaf €5,5.
 • Een vriesverse maaltijd als Babi ketjap, pikante groenten met ananas en bami goreng kan je kopen vanaf €5.
 • Een warme maaltijd (tafeltje dekje) als Pannenkoekenschotel kunt u al bestellen vanaf €6,95.
Een verse maaltijd kan uitgebreid worden. Bestel ook Mosterdsoep, een lekker bijgerecht en iets fris zoals Brownie als nagerecht. Heeft u een laag inkomen? Wellicht kunt u een vergoeding aanvragen via de WMO. De subsidie komt via de gemeente Opsterland. Praktische info leest u op www.opsterland.nl. Bekijk ook meer informatie over Dieetmaaltijden.

Feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Opsterland
 • Netnummer: 0516 (+31516)
 • Centrale postcode: 9244
 • Populaire wijk: Gorredijk

Maaltijden tips

 • Kip tandoori
 • Bami goreng
 • Erwtensoep
 • Paëlla
 • Stamppot Hete bliksem met stroop

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Opsterland aanvragen

 1. Inventariseer behoeftes

  Trek eerst na wat voor ouderenmaaltijd in overeenkomst is met uw eetpatroon. Tafeltje dekje, koelvers of diepvries?

 2. Kies een magnetronmaaltijden leverancier

  Vergelijk de populaire bezorgdiensten en geef de voorkeur door. Controleer goed de voedingswaarden, flexibiliteit in bestellen en bezorgen, en wat anderen zeggen over de dienstverlening.

 3. Een proefpakket nemen

  De professionele leveranciers geven een scherp geprijsd proefpakket. U moet dan denken aan 5 bezorgmaaltijden voor €25,00. Daardoor kunt u heel eenvoudig eens kennismaken met aantrekkelijke leveranciers.

 4. Bestellingen plaatsen

  Bevalt het proefpakket? Dan kan men zonder moeite weer nieuwe gerechten bestellen. Vaak doet u dit via de telefoon, door gerechten in te vullen, of met de computer. De (warme) maaltijden wordt doorgaans geleverd door een lokale leverancier in juli 2024.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik zelf gerechten kiezen?

Binnen het koelverse segment is er een wekelijks keuzemenu met plusminus 30 gerechten. Bij vriesvers kunt u meestal kiezen uit 80+ maaltijden die het hele jaar vaststaan. Rondom tafeltje dekje is er sprake van een daghap, zonder keuze. Steeds vaker is vers op maat ook mogelijk.

Zijn er ook dieetmaaltijden?

Zeker. Landelijke leveranciers hanteren een groot aanbod aan dieetmaaltijden. Neem nou Boeuf stroganoff, witte rijst, rode kool met appel en Aspergeragout met mini krieltjes met peterselie. Zodoende kan iedereen gebruik maken van gezonde en voedzame maaltijden aan huis! Past het ook bij mijn eetpatroon? Neem gerust contact op met vaste maaltijd-dienstverlener.

Is er sprake van een abonnement?

Nee, er geldt geen doorlopende afnemings-verplichting voor thuismaaltijden. De maaltijden worden uitsluitend bezorgd zodra u een bestelling heeft doorgegeven. Door het invullen van de wekelijks vernieuwde bestellijst kunt u iedere week zelfstandig – op meerdere manieren – de gerechten inkopen.

Wanneer wordt er geleverd?

De seniorenmaaltijden worden gewoonlijk door uw persoonlijke bezorger iedere week op dezelfde dag/tijdstip afgeleverd. Koelvers: 2 wekelijks. Binnen het vriesverse segment 1 – 2 keer per 4 weken.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Gezond en vers eten is van belang voor een vitaal en energiek lichaam. De warme maaltijd wordt dan ook van harte aanbevolen. Sommige ouderen of invaliden lopen soms vast met zelfstandig koken / boodschappen doen. Daardoor onderscheiden we een aantal vormen van thuishulp rondom koken en eten. Het gaat om ondersteuning bij koken of het toedienen van eten. We onderscheiden hiervoor een aantal zorgwetten: Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO juli 2024), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Voor ouderen met een laag inkomen is er een subsidie maaltijdvoorziening Opsterland. Uw voorziening biedt goede ondersteuning voor:

 • Voordelig eten bij een restaurant in de buurt. Netjes bezorgd in o.a. Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.
 • Voordelige maaltijden voor ouderen van een maaltijdservice waar uw gemeente een samenwerkingsverband mee heeft voor tafeltje dekje Opsterland maaltijdbezorging.
 • Hulp bij het bereiden/eten van de maaltijd. Op www.opsterland.nl bekijkt u op de pagina “maaltijdvoorziening” hoe er binnen de gemeente tegenaan wordt gekeken (postcodegebied 9240, 9241).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente