Maaltijdservice De Fryske Marren

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in De Fryske Marren voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Behoefte aan de beste maaltijden aan huis voor ouderen in De Fryske Marren? D.m.v. seniorenmaaltijd.nl achterhaalt u overzichtelijk verschillende services in de buurt. Een warme maaltijdvoorziening, of een bezorgmaaltijd die u kunt eten wanneer u dat uitkomt: dat kunt u zelf beslissen. Verkrijgbaar vanaf €5,35 per gerecht. Genieten van Gehaktbal, bloemkool, groentesaus, gek. aardappelen en Kippendijrolletje met kippenjus. Groentestoverij amandel-rozijn. Gekookte aardappelen? Maar lukt het niet (meer) om voor uzelf boodschappen te doen en te koken? Er is een oplossing! Door de maaltijdservice in De Fryske Marren krijgt u heerlijke maaltijden, die gratis aan huis geleverd worden.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Netnummer0514 (+31514)
Postcode8501
PrijsindicatieVanaf €5,18
Maaltijd suggestieVarkenslapje in champignonsaus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97
Tijdelijk 3+1 gratis
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten oktober 2022

Senioren maaltijdservice in De Fryske Marren

Er zijn ontzettend veel maaltijdservices in de regio van De Fryske Marren. U kunt denken aan populaire leveranciers als Vers aan tafel of HelloFresh. Maar ook in de buurt ontstaan er interessante instellingen en speciale eetpunten. Elke aanbieder biedt een eigen assortiment en procedures rondom bestellen en betaling. Geholpen door Seniorenmaaltijd.nl kunt u dus de bedrijven snel en makkelijk naast elkaar bekijken. Het uitkiezen van een goede maaltijdservice voor (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden vergaat derhalve wat overzichtelijker. Zijn er nog twijfels? Bestel in dat geval een eenmalig proefpakket zonder verplichtingen. Bestaan er bepaalde wensen zoals onder andere vloeibare of andere warme dieetmaaltijden in De Fryske Marren? Er is een oplossing! Flink wat maaltijden aan huis voor senioren zijn geschikt voor mensen met een dieet.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagelijks gekookt, bomvol natuurlijke ingrediënten. Daarna wordt het gerecht direct teruggekoeld en speciaal verpakt. Daardoor blijven vitaminen en mineralen beschermd. Circa 5 tot 7 dagen houdbaar.

 • Ambachtelijk bereid
 • Rijk aan gezonde voedingsstoffen
 • Weinig zout en vetten

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en middels de shock-freeze procedure ingevroren. Kleur, smaak en geur blijven in goede conditie. Meerdere maanden te bewaren. Elke week een bezorging hoeft dan ook vaak niet.

 • Groot en voordelig inkopen
 • Bevatten belangrijke voedingsstoffen
 • Ruime keuze

Tafeltje dekje

Bij tafeltje dekje krijgt men: warme maaltijden aan huis voor senioren in De Fryske Marren. Ideaal voor bijv. senioren die geen gebruik kunnen maken van magnetronmaaltijden. Er is geen verdere handeling nodig. Veelvuldig gedaan door een lokale keuken.

 • Gelijk bezorgd na het koken
 • Ondersteuning uit gemeente
 • Vaste bezorgdienst

Boodschappenservice

Verschillende aanbieders bieden ook een extra boodschappenservice voor senioren. Op die manier krijgt u zonder moeite de supermarktartikelen als ontbijtproducten en tomaten. Dikwijls gratis bezorgd wanneer u dat wil (maandjaar).

 • Langer zelfstandig blijven
 • Alles aan huis bezorgd
 • Koffie, fris, brood, zuivel etc.

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in De Fryske Marren

Hebt u interesse in heerlijke diepvriesmaaltijd in De Fryske Marren? Of zoekt u een structurele oplossing zoals koelverse thuismaaltijden? Of heeft u liever een aanbieder met expertise op het gebied van tafeltje dekje voor uw ouders of iemand anders? U kunt kiezen uit relatief veel type aanbieders die mogelijk passen bij uw omstandigheden voedingspatroon. U kunt kiezen uit tientallen maaltijden als Gehaktbal, bladspinazie à la crème, gekookte aardappelen of Snijbonen met een kipfilet. Onderstaand bekijkt u een aantal landelijke aanbieders aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk ook terecht kunt. In veel gevallen kunt u het proberen met een proefpakket. Op deze manier kunt een voor een lage prijs verse maaltijden met lekker veel groenten en zonder conserveringsmiddelen uittesten. U kunt vaak via verschillende manieren bestellen. De gerechten worden vaak bezorgd door een lokale / regionale bezorger. Er geldt meestal geen abonnement. Bekijk ook meer informatie over Albert Heijn.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuwe opties
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Spar: eet smakelijk FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
BuurtzorgS. Hepkemalaan 20 228521 DHSint Nicolaasga
Centrum DoniahiemStationsstraat 18521 JTSint Nicolaasga
Slagerij ’t PleinBurgemeester Krijgerplein 68531 EALemmer
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoe duur zijn de maaltijden?

De kosten van kant-en-klare maaltijden aan huis in De Fryske Marren voor ouderen wijken nogal af. De prijs komt tot stand door factoren als de maaltijdservice, het type gerecht en eventuele extra dienstverlening.

 • Koelverse maaltijd als Stoofpotje peer, rundvlees en puree is verkrijgbaar vanaf €4,8.
 • Een diepvriesmaaltijd zoals Tortellini gevuld met kaas vindt u vaak al vanaf €4,45.
 • Een warme maaltijd aan huis (tafeltje dekje) als Pilav kunt u al bestellen vanaf €5,95.
De recepten hoeft niet het enige te zijn. Neem ook Knoflooksoep, een extra rauwkostsalade en iets lichts zoals Vanille ijs om het feest compleet te maken. Heeft u te maken met geldproblemen? Vanzelfsprekend kan men maaltijdvoorziening bijzondere bijstand (WMO) aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren. Meer hierover kunt u teruglezen op www.defryskemarren.nl. Op deze website treft u ook meer informatie over Spar: eet smakelijk.

Kerngegevens

Maaltijden suggesties

 • Witte rijst
 • Kerriesoep
 • Kipfilet
 • Rookworst met stamppot boerenkool
 • Bloemkool met rundvlees schotel

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in De Fryske Marren aanvragen

 1. Wat zijn de wensen?

  Stel eerst vast welk soort seniorenmaaltijd rijmt met uw eisen. Vriesvers, koelvers of warm bezorgd?

 2. Vergelijk magnetronmaaltijden maaltijdservice

  Vergelijk beschikbare maaltijd-bedrijven en maak een keuze. Kijk goed na het assortiment, op welke manieren u kunt bestellen, en beoordelingen van huidige klanten.

 3. Bestel het proefpakket

  Het gros van de maaltijdservices stunten met een goedkoop of gratis proefpakket. Typische acties zijn 4 bezorgmaaltijden voor €20,00. Mede daarom kunt u geheel vrijblijvend eens kennismaken met professionele services.

 4. Een vaste leverdag

  Was de proefbestelling goed? Mooi, dan kunt u snel en simpel nog een bestelling doen. In veel gevallen kan dat via telefoon, door maaltijden aan te kruisen, of met de tablet. De maaltijden worden in de regel geleverd door een vriendelijke bezorgservice in oktober 2022.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik kiezen uit maaltijden?

Binnen het koelverse segment is er een wekelijks wisselend assortiment met ruwweg 30 gerechten. Spreken we over vriesvers, dan kan men kiezen uit 70 – 150 maaltijden die het hele jaar vaststaan. Bij de tafeltje dekje service krijgt men één maaltijd per dag. Meer en meer is zelf een maaltijd samenstellen een extra dienst die afgenomen kan worden.

Kan ik kiezen voor speciale dieetmaaltijden?

Praktisch alle maaltijdverstrekkers hanteren een groot aanbod aan dieetmaaltijden. Denk aan Bloemkoolsoep of Rundersaucijs met jus, bruine bonen met spek en aardappelpuree. Hiermee ontvangt men altijd goede seniorenmaaltijden aan huis! Past het ook bij mijn eetpatroon? Neem gerust contact op met de organisatie waar u klant bent.

Geldt er een afnameverplichting?

Nee, aanbieders hanteren geen vast lidmaatschap voor thuismaaltijden. Er worden alleen maaltijden bezorgd op het moment dat men dit via telefoon, online of bestellijst heeft doorgegeven. Door gebruik te maken van een speciale menukaart kan men op eigen houtje – met de papieren lijst, online of telefonisch – uw wensen doorgeven.

Hoe werkt de bezorging?

De kant-en-klaar maaltijden worden gewoonlijk door een vaste bezorger elke week op hetzelfde moment geleverd. Het koelverse aanbod elke 3/4 dagen. Bij vriesverse gerechten maandelijks.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Verse voeding helpt mee aan uw algehele gesteldheid. Een verse warme maaltijd ligt hieraan ten grondslag. Diverse ouderen of gehandicapten lukt het niet om zelf hun potje te koken. Hierdoor onderscheiden we een aantal vormen van hulp aan huis gericht op maaltijden. We hebben het over assistentie bij koken of het toedienen van eten. We onderscheiden hiervoor een aantal zorgwetten: Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO oktober 2022) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Voor ouderen met een laag inkomen is er mogelijk een subsidie maaltijdvoorziening De Fryske Marren. Uw regeling kan bijvoorbeeld inhouden:

 • Voordelig aanschuifen bij een concept als Open Tafel. Netjes bezorgd in o.a. Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.
 • Korting op kant-en-klaar maaltijden van een service waar een gemeente een overeenkomst mee heeft voor tafeltje dekje De Fryske Marren maaltijdbezorging.
 • Iemand die in de buurt is bij risico op verslikking. Op www.defryskemarren.nl kunt u info bekijken over de maaltijdvoorziening en het lokale beleid binnen de gemeente (postcodegebied 8560, 8561).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente