Maaltijdservice Ooststellingwerf

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Ooststellingwerf voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Interesse in opwarm-maaltijden aan huis voor ouderen in Ooststellingwerf? Door middel van deze pagina bekijkt u gemakkelijk verschillende services die maaltijden thuisbezorgen. Een maaltijd die warm wordt aangeleverd, of opwarmmaaltijden die u kunt verwarmen met de oven of magnetron: u kunt alle kanten op. Dit kan al vanaf €4,95. Genieten van Kip kerrie ananas met risotto of Boerenkool, rundergehakt? Maar geen energie meer om zelf te koken of boodschappen te doen? Dat hoeft geen obstakel te vormen. Middels de maaltijdservice in Ooststellingwerf beschikt u over voedzame maaltijden, die u gewoon zelf kunt opwarmen.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Netnummer0516 (+31516)
Postcode8431
PrijsindicatieVanaf €5,06
Maaltijd suggestieSlavink in uienjus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten mei 2024

Senioren maaltijdservice in Ooststellingwerf

Er zijn ontzettend veel maaltijdservices in Ooststellingwerf. Bijvoorbeeld grote organisaties als Regiomeal en Buitendijk maaltijden. Maar ook op regionaal niveau ontwikkelen zich tal van leveranciers en verswinkels. Iedere partij levert een “eigen” aanbod en bestel- en bezorgmogelijkheden. Aan de hand van deze pagina kan u daardoor de aanbieders rustig met elkaar vergelijken. Een keuze maken voor een geschikte maaltijdservice voor (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden vergaat zodoende wat aangenamer. Zijn er nog twijfels? Begin dan met een betaalbaar proefpakket. Bestaan er menu-voorkeuren zoals o.a. eiwitrijke of andere warme dieetmaaltijden in Ooststellingwerf? Er is gelukkig een alternatief. Steeds meer thuismaaltijden voor ouderen worden hierop aangepast.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers gekookt, vol verse producten en veel groenten. Daaropvolgend worden de ingrediënten direct teruggekoeld en speciaal verpakt. Door dit proces blijven smaak en voedingswaarden gegarandeerd. Het is 1 week houdbaar.

 • Ambachtelijk bereid
 • Net zo lekker als zelf koken
 • Zonder conserveringsmiddelen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na het klaarmaken ingevroren via de shock-freeze methode. Smaak en gezonde vitaminen blijven in goede conditie. 10 weken lang eetbaar. Wekelijks een bezorger aan huis is niet altijd nodig.

 • Half jaar houdbaar in de vriezer
 • Kleine en grote porties
 • Veel keuze

Tafeltje dekje

Bij tafeltje dekje krijgt men: warme maaltijden aan huis voor senioren in Ooststellingwerf. Een prima oplossing voor bijv. chronisch zieken die niet zelfstandig kunnen koken of opwarmen. Er is geen verdere handeling nodig. Dikwijls op touw gezet door een lokale keuken.

 • Maaltijden warm aangeleverd
 • Ondersteuning uit gemeente
 • Vaste bezorger

Boodschappenservice

Verscheidenebedrijven hanteren ook een nuttige boodschappenservice voor hulpbehoevenden. Zo bestelt men direct nuttige boodschappen zoals ontbijtspek en koffiecreamer. Normaal kosteloos bezorgd wanneer u dat wil (maandjaar).

 • Niet meer naar de supermarkt
 • Alles aan huis bezorgd
 • Uitgebreid assortiment

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Ooststellingwerf

Bent u specifiek op zoek naar de lekkerste diepvriesmaaltijd in Ooststellingwerf? Of bent u meer op zoek naar vers bereidde koelverse maaltijden voor ouderen? Of bent u meer op zoek naar een organisatie die zich heeft toegelegd op tafeltje dekje, zodat u meteen kunt aanschuiven? U kunt kiezen uit allerlei soorten maaltijden die mogelijk matchen met uw wensenlijstje en eventuele voedingsvoorschrift. Op die manier kunt u weer genieten van Scholfilet met kerrieroom uit de oven of Varkensfilet in jus met koolraap. Onderstaand treft u verschillende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk ook verder kunnen helpen. Meestal is er een proefpakket beschikbaar. Zodoende kunt u tegen een zeer scherpe prijs de lekkerste maaltijden gemaakt met verse producten en weinig vet, zout of andere toevoegingen keuren. U kunt vaak via verschillende manieren bestellen. Het eten wordt vaak geleverd door een vaste bezorger op een vast moment. U zit meestal niet vast aan een doorlopend abonnement. Lees ook meer over Koelvers maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
Walvis maaltijdserviceServiceflat Oranjewoud 18443 ELHeerenveen
Meriant Restaurant Anna SchotanusMarktweg 1048444 ACHeerenveen
Meriant Restaurant Herema StateHeremaweg 48444 ANHeerenveen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact met ons op.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat betaal ik voor de maaltijden?

De kosten van maaltijden aan huis in Ooststellingwerf voor ouderen zijn erg wisselend. De prijs per maaltijd komt tot stand door zaken als de leverancier, het aanbod in gerechten, en of er rekening gehouden moet worden met diëten.

 • Koelverse maaltijd zoals Champignonsoep met rundvlees kunt u al laten bezorgen vanaf €5,2.
 • Diepvriesmaaltijd als Zalm in dillesaus kunt u al bestellen vanaf €3,9.
 • Een warme maaltijd aan huis (tafeltje dekje) als Braadworst in barbecuesaus bestelt u vanaf €6,1.
Het diner is vaak uit te breiden met o.a. Broccolisoep, een extra rauwkostsalade en iets lichts zoals Custard achteraf. Heeft u te maken met geldproblemen? Dan kunt u mogelijk via subsidie binnen de WMO een aanvraag indienen bij de gemeente Ooststellingwerf. Praktische info kan u lezen op www.ooststellingwerf.nl. Of klik door voor meer informatie over Lactosevrije maaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Ooststellingwerf
 • Regionummer: 0516 (+31516)
 • Postcodegebied: 8431
 • Populaire wijk: Oosterwolde

Maaltijd ideeën

 • Erwtensoep
 • Paëlla
 • Penne, champignonragout, broccoli
 • Groenteburger, prei, aardappelen
 • Varkensvlees met appel in saus

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Ooststellingwerf regelen

 1. Wat zijn de wensen?

  Check als eerst welk soort maaltijdservice in overeenkomst is met uw wensenlijstje. Warm bezorgd, koelvers of juist vriesvers?

 2. Selecteer magnetronmaaltijden leverancier

  Vergelijk aangesloten leveranciers en kies een geschikte. Let goed op het gerechten-aanbod, keuze in bezorgdagen, en bereikbaarheid van klantenservice.

 3. Begin met het proefpakket

  De grote dienstverleners werken met een voordelig proefpakket. Vaak gaat het om 4 bezorgmaaltijden voor €20,00. Daardoor kunt u op een hele aantrekkelijke manier eens kennismaken met bekende maaltijd-verzorgers.

 4. Bestellingen plaatsen

  Beviel het proefpakket? In dat geval kan men eenvoudignog een bestelling doen. Dikwijls kan dit door te bellen, via een menulijst, of via internet. De maaltijden worden gewoonlijk tot in de keuken geleverd via een vriendelijke bezorgservice in mei 2024.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mag ik zelf mijn maaltijden kiezen?

Bij dagvers / koelverse gerechten krijgt u meestal te maken met een bestellijst met grofweg 30 maaltijden. Kiest u voor vriesvers dan kunt u meestal kiezen uit 80+ blijvende gerechten. Rondom tafeltje dekje gebruikt men een vast weekmenu. Meer en meer is zelf mixen en combineren een extra dienst die afgenomen kan worden.

Zijn er ook speciale allergie- of dieetmaaltijden?

Zeker. Landelijke services hebben een speciale categorie met dieetmaaltijden. Onder andere Varkensstooflap met jus, snijbonen en gekookte aardappelen of Kalfsgehaktbal met vleesjus, gebakken aardappelen, stoofpeertjes. Op die manier ontvangt men altijd goede opwarmmaaltijden aan huis! Voor meer info neem contact op met vaste maaltijd-dienstverlener.

Is er een minimale afname?

Nee, maaltijdservices hanteren meestal geen doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. De maaltijden worden uitsluitend bezorgd in het geval men dit via telefoon, online of bestellijst heeft doorgegeven. Aan de hand van de menulijsten kan men eenvoudig – op meerdere manieren – een bestelling doorgeven.

Hoe verloopt de levering?

De magnetronmaaltijden worden normaliter door een eigen bezorger op een vast moment in de week bezorgd. Bij koelvers is dat elke week 2 keer. In het geval van vriesvers: 2 keer per maand.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een voedzame maaltijd draagt bij aan uw lichamelijke gezondheid. De warme maaltijd mag dan ook niet ontbreken. Sommige bejaarden of beperkten hebben problemen met het zelfstandig koken. Om die reden kun je bij steeds meer organisaties terecht voor hulp bij koken of regelen van maaltijden. Het betreft ondersteuning bij boodschappen doen en koken. Hiervoor bestaan er een aantal zorgwetten: Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO mei 2024), Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Heeft u onvoldoende financiële middelen? Dan is er een subsidie voor de warme maaltijd, ofwel maaltijdvoorziening Ooststellingwerf. Deze regeling is een goede uitkomst voor:

 • Aantrekkelijke prijzen via een wooninstelling of restaurant. Zij leveren in de regio, waaronder Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.
 • Goedkope kant-en-klaar maaltijden van een bezorgdienst waar uw gemeente officieel mee samenwerkt voor tafeltje dekje Ooststellingwerf maaltijdbezorging.
 • Iemand die u eraan herinnerd dat het tijd is voor de maaltijd. Via www.ooststellingwerf.nl achterhaalt u op de pagina “maaltijdvoorziening” de opties in de gemeente (postcodegebied 8434).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente