Maaltijdservice Alphen aan den Rijn

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Alphen aan den Rijn voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Geïnteresseerd in gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Alphen aan den Rijn? Via seniorenmaaltijd.nl treft u snel en simpel verschillende leveranciers die aan huis leveren. Warm geleverd, of magnetronmaaltijden die u zelf moet opwarmen: er is veel mogelijk. Dit kan al vanaf €4,40. Ouderwets genieten van Alaska-koolvis of Drumstick met kippenjus, tutti frutti en gekruide aardappeltjes? Maar is koken/boodschappen doen (tijdelijk) onmogelijk? Dat hoeft geen obstakel te vormen. Dankzij de maaltijdservice in Alphen aan den Rijn profiteert u van de lekkerste gerechten, 100% vers thuisbezorgd.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Netnummer0172 (+31172)
Postcode2405
PrijsindicatieVanaf €6,11
Maaltijd suggestieSpinaziestamppot, braadworst

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97
Tijdelijk 3+1 gratis
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten oktober 2022

Senioren maaltijdservice in Alphen aan den Rijn

Tegenwoordig zijn er flink wat maaltijdservices in Alphen aan den Rijn. Neem grote organisaties als Regiomeal of Jumbo. Echter, ook heel lokaal bestaan er tal van partijen en verswinkels. Iedere optie hanteert een eigen productaanbod en procedures rondom bestellen en betaling. Via Seniorenmaaltijd.nl kan u daardoor de leveranciers probleemloos vergelijken op allerlei onderdelen. Een keuze maken voor een solide verzorger van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden is dan een stuk gemakkelijker. Eerst eens proberen? Ga dan eerst voor een goedkoop proefpakket. Spelen er allergieën of dieetwensen als o.a. lactosebeperkte of andere warme dieetmaaltijden in Alphen aan den Rijn? Er kan meer dan u denkt! Een groot aantal maaltijden aan huis zijn ook geschikt voor ouderen met een allergie of dieet.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden zijn daadwerkelijk dagvers, met uitsluitend verse groenten. In de volgende stap wordt het eten snel teruggekoeld. Door dit proces blijven voedingsstoffen en smaak in topconditie. Maximaal 5 dagen houdbaar.

 • Ambachtelijk bereid
 • Vol van smaak
 • Lekker en gezond, zonder e-nummers

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na het klaarmaken middels de shock-freeze procedure ingevroren. Smaak, geur en mineralen blijven in goede conditie. Maanden lang op te slaan. Elke week een bezorging hoef je niet te doen.

 • Maandenlang te bewaren
 • Porties ruim voldoende
 • Veel keuze

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje: warme maaltijden aan huis voor senioren in Alphen aan den Rijn. Een redding voor bijv. chronisch zieken die geen gebruik kunnen maken van magnetronmaaltijden. Er is geen verdere handeling nodig. In veel gevallen op touw gezet door een lokale keuken.

 • Direct aanschuiven
 • Maximale versheid
 • Vaste bezorgdienst

Boodschappenservice

De meeste services bieden ook een extra boodschappenservice voor ouderen. Zodoende bestelt men moeiteloos de supermarktartikelen als sinas en eieren. In algemene zin gratis bezorgd met de maaltijden (maandjaar).

 • Niet afhankelijk van anderen
 • Tot in de keuken geleverd
 • Een volwaardige supermarkt

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Alphen aan den Rijn

Wilt u (zo nu en dan) gebruik maken van de lekkerste diepvriesmaaltijd in Alphen aan den Rijn? Of houdt u juist van een blijvende oplossing als koelverse opwarmmaaltijden? Of geeft u de voorkeur aan een aanbieder gespecialiseerd in tafeltje dekje voor uw ouders of iemand anders? U kunt kiezen uit meerdere thuismaaltijden die mogelijk voldoen aan uw situatie en mogelijke allergieën. Wekelijks kunt u kiezen uit maaltijden als Draadjesvlees in biersaus, stoofpeertjes, aardappelkoekjes of Stamppot Witlof met gehakt. Op seniorenmaaltijd.nl ziet u bekende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk ook maaltijden kunt krijgen. Vaak kunt u het voordelig uitproberen met een proefpakket. Dankzij deze proefbox kunt u extra voordelig gezonde maaltijden gemaakt met verse producten en weinig koolhydraten testen. U kunt vaak via verschillende manieren bestellen. De menu’s worden vaak geleverd door een vaste bezorgdienst, op een vast moment in de week. Er geldt meestal geen doorlopende overeenkomst. Op deze website leest u ook meer over Natriumarme maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuwe opties
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij van VlietHerenhof 302402 DMAlphen aan Den Rijn
BuurtzorgHerenhof 2017-72402 DLAlphen aan den Rijn
Petit MenuPrins Bernhardstraat 252396 GAKoudekerk aan den Rij
Van der HolstL. Pasteurweg 62408 AGAlphen aan den Rijn
Tom in de buurtDe Oude Wereld 512408 NVAlphen aan den Rijn
Keurslagerij KamerlingKerkstraat 262411 ADBodegraven
BuurtzorgNoordstraat 82411 BJBodegraven
Groene Hart CateringEmmakade 92411 JABodegraven
Anton van RijnSportlaan 42411 XDBodegraven
Keurslagerij van WijkKennedyplein 72421 ENNieuwkoop
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat zijn de kosten van de maaltijden?

De prijzen van kant-en-klare maaltijden aan huis in Alphen aan den Rijn voor ouderen variëren nogal. Het uiteindelijke tarief hangt af van onderdelen als de leverancier, het soort maaltijd, en of er rekening gehouden moet worden met diëten.

 • Koelverse maaltijd zoals Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst is beschikbaar vanaf €4,75.
 • Diepvriesmaaltijd als Glutenvrije spaghetti met courgette en kip wordt al bezorgd vanaf €4,1.
 • Een warme maaltijd (tafeltje dekje) als Groente-kaasschijf in pestosaus. Ratatouille. Mini krieltjes paprika-tijm is beschikbaar vanaf €5,65.
De recepten kan men aanvullen met onder andere Ramen, een lekker bijgerecht en om het compleet te maken Panna cotta om het feest compleet te maken. Heeft u weinig financiële middelen? Vanzelfsprekend kan men de maaltijdvoorziening subsidie binnen de WMO aanvragen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Meer details kunt u teruglezen op www.alphenaandenrijn.nl. Lees ook verder over Gemalen maaltijden.

Kerngegevens

Maaltijden suggesties

 • Nasi goreng, quorn, satésaus
 • Reepjes varkensvlees in jus
 • Poffertjes met poedersuiker
 • Rundvlees in basilicumsaus
 • Groentesoep met balletjes

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Alphen aan den Rijn bestellen

 1. Wat zoekt u precies?

  Kijk eerst na welk type thuismaaltijd in lijn is met uw gesteldheid. Koelvers, diepvries of warme maaltijden?

 2. Kies magnetronmaaltijden aanbieder

  Vergelijk de beschikbare bezorgservices en kies een geschikte. Controleer goed het assortiment, de wijze van bezorgen, en de gemiddelde klantenbeoordeling.

 3. Begin met het proefpakket

  De populaire aanbieders hanteren een scherp geprijsd proefpakket. Zo’n aanbieding kan betekenen 4 bezorgmaaltijden voor €20,00. Zodoende kunt u zonder hoge kosten kennismaken met alle maaltijdservices.

 4. Vaste levermomenten

  Was het proefpakket naar wens? Vervolgens kan men gemakkelijkeen nieuwe menulijst invullen. Doorgaans doet u dat per telefoon, met behulp van de menukaart, of via internet. De kant-en-klaar maaltijden worden vaak bezorgd tot in de keuken via een persoonlijke bezorger in oktober 2022.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit hoeveel recepten kan ik wekelijks kiezen?

Wanneer u gaat voor koelvers, dan krijgt u meestal te maken met een bestellijst met ruwweg 30 menu’s. Bij vriesvers hebt u de keuze uit 70 – 150 blijvende gerechten. Kiest u voor tafeltje dekje? Dan is er sprake van een speciaal dagmenu. Bij meer en meer leveranciers is vers op maat ook een optie.

Kan ik kiezen voor gerechten die passen bij mijn dieet?

Praktisch alle maaltijdservices voorzien in een speciale categorie met dieetmaaltijden. Onder andere Lekkerbekje met tomatensaus en een rijst-groenteschotel en Vegetarische spicy bean burger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, snijbonen. Hierdoor krijgt iedereen geschikte warme maaltijden aan huis! Voor meer info neem contact op met uw leverancier.

Moet ik een abonnement afsluiten?

Nee, leveranciers werken niet met een abonnementsvorm voor thuismaaltijden. Er wordt alleen aan huis geleverd op het moment dat u zelf een bestelling geplaatst heeft. Door gebruik te maken van een handige bestellijst kan men direct en zonder moeite – online, telefonisch of op papier – een bestelling doorgeven.

Wanneer wordt er geleverd?

De maaltijden worden in algemene zin door een eigen bezorger op een vast moment in de week bezorgd. Bij koelvers: elke week. Bij vriesverse gerechten maandelijks.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een maaltijd met voldoende groenten vormt het fundament van een goede balans en energie. Een dagverse warme maaltijd wordt dan ook van harte aanbevolen. Sommige bejaarden of mensen met een beperking hebben moeite met het bereiden van een maaltijd. Daardoor onderscheiden we een aantal vormen van hulp bij maaltijden. Bijvoorbeeld thuishulp bij eten bereiding, opdienen en afruimen. Dit wordt dikwijls geregeld uit zorgwetten als Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO oktober 2022). Is uw budget voor eten niet toereikend? Dan is er een subsidie maaltijdvoorziening Alphen aan den Rijn. De subsidie kan bijvoorbeeld inhouden:

 • Voordelig aanschuifen via een cafe of lokale eetgelegenheid. Bezorging in onder meer Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.
 • Voordelige kant-en-klaar maaltijden van een bedrijf waar de gemeente een overeenkomst mee heeft voor tafeltje dekje Alphen aan den Rijn maaltijdbezorging.
 • Klaarzetten, aanreiken en toedienen van voeding. Op www.alphenaandenrijn.nl treft u onder “maaltijdvoorziening” hoe de gemeente hiermee omgaat (postcodegebied 2400, 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408, 2409).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente