Maaltijdservice Alkmaar

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Alkmaar voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Benieuwd naar geschikte maaltijden aan huis voor ouderen in Alkmaar? Met behulp van www.seniorenmaaltijd.nl ontdekt u probleemloos verschillende services die leveren in uw plaats. Een warme maaltijdservice, of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen: u kunt alle kanten op. Te bestellen vanaf €4,20. Flink uitpakken met Varkensoester, spinazie à la crème, gekookte krieltjes en Penne pesto, kip, groene groenten? Maar lukt het niet (meer) om voor uzelf boodschappen te doen en te koken? Dat hoeft geen obstakel te vormen. Middels de maaltijdservice in Alkmaar krijgt u gezonde gerechten, die u alleen maar even hoeft op te warmen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Netnummer072 (+3172)
Postcode1815
PrijsindicatieVanaf €5
Maaltijd suggestieLasagna bolognese

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten april 2024

Senioren maaltijdservice in Alkmaar

Tegenwoordig zijn er flink wat maaltijdservices in de omgeving van Alkmaar. Denk aan populaire leveranciers als Vers voor Thuis en/of Buitendijk maaltijden. Ook in de gemeente zelf kan men kiezen voor verschillende instanties en slagerijen. Elke partij heeft weer een eigen manier van bereiding en bestel-, betaal-, en bezorgopties. Door middel van deze pagina kunt u de bedrijven rustig tegen elkaar afzetten. Uitkomen bij de beste aanbieder van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden maken wij dan een stuk eenvoudiger. Zijn er nog twijfels? Profiteer nu van een eenmalig proefpakket zonder verplichtingen. Bestaan er bepaalde wensen zoals bijv. glutenvrije of andere warme dieetmaaltijden in Alkmaar? Er is gelukkig een alternatief. Een groot aantal maaltijden aan huis voor bejaarden zijn “dieet-proof”.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers gekookt, met altijd kakelverse ingrediënten. In de volgende stap wordt de maaltijd gekoeld naar onder 5⁰C. Daardoor blijven vitaminen en mineralen ongeschonden. Maximaal 5 dagen houdbaar.

 • Klaargemaakt met verse ingrediënten
 • Optimaal behoud van smaak en geur
 • Geen geur- kleur-, en smaakstoffen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na het klaarmaken shock-freeze ingevroren. Structuur en smaak blijven in goede conditie. Maanden lang op te slaan. Een wekelijkse bezorging is dan ook overbodig.

 • Half jaar houdbaar in de vriezer
 • Gezond en lekker
 • Uitgebreid assortiment

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje: warme maaltijden aan huis voor senioren in Alkmaar. Een redding voor bijv. senioren die (tijdelijk) zelf geen eten kunnen verwarmen. U kunt direct de maaltijd nuttigen. Normaliter gedaan door een meer lokale partij.

 • Maaltijden warm aangeleverd
 • Mogelijke subsidie
 • Individuele bezorgopties

Boodschappenservice

Veel organisaties faciliteren daarnaast een premium boodschappenservice voor bejaarden. Zo bestelt men moeiteloos de boodschappen zoals leverworst of dranken. In algemene zin gratis mee bezorgd met de maaltijden (maandjaar).

 • Direct alles in huis
 • Vaste bezorger en tijdstip
 • Duizenden producten

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Alkmaar

Bent u specifiek op zoek naar voedzame diepvriesmaaltijd in Alkmaar? Of prefereert u een structurele oplossing zoals koelverse maaltijden voor ouderen? Of wenst u juist een service gespecialiseerd in tafeltje dekje waarbij het eten warm geleverd wordt? U kunt kiezen uit diverse bezorgmaaltijden die mogelijk aansluiten bij uw omstandigheden voedingspatroon. Wekelijks kunt u kiezen uit maaltijden als Kipfilet in piri piri saus of Witlof ovenschotel. Hieronder bekijkt u verschillende landelijke aanbieders aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk ook maaltijden kunt krijgen. Onze tip: begin met een proefpakket. Zodoende kunt u heel voordelig smaakvolle maaltijden gemaakt met verse producten en weinig vet, zout of andere toevoegingen uitproberen. U kunt vaak via verschillende manieren bestellen. De menu’s worden vaak bezorgt door vaak dezelfde persoon, op een vaste dag. Ook is het vrijblijvend, er is meestal niet iets als een vast abonnement. Bekijk ook meer over Koolhydraatarme maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurants Stichting NiKoPrins Alexanderstraat 251814 XKAlkmaar
Slagerij LouterN.G. Piersonstraat 531814 VBAlkmaar
Stichting NiKoAlbertina Agnesstraat 201814 MDAlkmaar
Keurslager GrootVan Ostadelaan 2761816 JHAlkmaar
Zorgcirkel – De HoeverstaeteTerborchhof 11816 LVAlkmaar
BuurtzorgBergerweg 80A1817 BKAlkmaar
Alkcare – ’t RekerheemHof van Luxemburg 631825 TCAlkmaar
Warme maaltijdvoorziening De HofstaeteDaalmeereiland 401827 KXAlkmaar
Keurslager GrootJohanna Naberstraat 551827 LBAlkmaar
Alkcare – De OldeburghHerenweg 911829 ACAlkmaar
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat betaal ik voor de maaltijden?

De kosten van kant-en-klare maaltijden aan huis in Alkmaar voor ouderen variëren nogal. De prijs voor een gerecht hangt namelijk af van o.a. de aanbieder, het aantal verwerkte maaltijden, en eventuele allergieën.

 • Koelverse maaltijd als Hamlapje, tuinboontjes, spekjes, aardappelpuree, bieslook vindt u vaak al vanaf €5,1.
 • Een diepvriesmaaltijd zoals Scholfilet met kerrieroom uit de oven bestelt u vanaf €5,15.
 • Een tafeltje-dekje-maaltijd (warm geleverd) als Lekkerbekje met vegetarische jus, gekookte aardappelen, sperziebonen is beschikbaar vanaf €6,45.
Het eten is niet waar het bij blijft. Ook Pompoensoep, een extra salade en voor de volledigheid een Trifle na. Heeft u weinig financiële middelen? Potentieel kan u de maaltijdvoorziening subsidie binnen de WMO aanvragen in de gemeente Alkmaar. Overige informatie leest u op www.alkmaar.nl. Of klik door voor meer informatie over Jumbo.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Alkmaar
 • (Net) nummer: 072 (+3172)
 • Centrale postcode: 1815
 • Veel gezochte wijk: Zuid

Maaltijden tips

 • Kruudmoes met gortepap
 • Gepaneerde kipnuggets
 • Kipfilet mosterdsaus
 • Rundersaucijs in jus
 • Raapstelen stamppot

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Alkmaar aanvragen

 1. Beschrijf uw voorkeuren

  Bedenk eerst wat voor soort opwarmmaaltijd matcht met uw wensen. Koelvers, diepvries of warme maaltijden?

 2. Kies magnetronmaaltijden maaltijdservice

  Vergelijk de aangesloten bezorgservices en geef de voorkeur door. Check vooral het aanbod, de wijze van bezorgen, en recensies van andere klanten.

 3. Start met een proefpakket

  Het gros van de leveranciers werken met een extra goedkoop proefpakket. Vaak gaat het om 5 bezorgmaaltijden voor €25,00. Hierdoor kunt u laagdrempelig kennismaken met goede services.

 4. Een vaste leverdag

  Was de proefbestelling goed? Dan kan men gemakkelijknieuwe gerechten bestellen. In veel gevallen doet u dat per telefoon, door de menukaart in te vullen, of via de website. De thuismaaltijden worden altijd thuisbezorgd middels een vriendelijke bezorgservice in april 2024.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is er iets zoals een keuzemenu?

Binnen het koelverse segment is er vaak een menulijst met om en nabij de 30 menu’s. Kiest u voor vriesvers dan kunt u meestal kiezen uit 70 – 150 blijvende menu’s. Bij de tafeltje dekje service is er vaak één maaltijd per dag. Steeds vaker is vers op maat een mogelijkheid.

Zijn er maaltijden voor mijn dieet?

Vaak wel. Bijna alle leveranciers hanteren een speciale categorie met dieetmaaltijden. Denk aan Kalkoen in licht romige champignonsaus, broccoli en rösti rondjes en Hollandse hachee, rodekool met appeltjes en gekookte aardappelen. Op die manier zijn er voor iedereen gezonde en voedzame maaltijden aan huis! Vragen? Neem contact op met uw eigen dienstverlener.

Zit ik vast aan een abonnement?

Nee, aanbieders hanteren geen vast abonnement voor thuismaaltijden. De maaltijden worden uitsluitend bezorgd op het moment dat u op welke wijze ook een bestelling hebt doorgegeven. Met behulp van een speciale menukaart kan men op eigen houtje – online, telefonisch of op papier – een bestelling doorgeven.

Wanneer wordt er bezorgd?

De magnetronmaaltijden worden in de meeste gevallen door een regionale bezorger op een vast tijdstip afgeleverd. In het geval van koelvers: elke week. Bij vriesverse maaltijden maandelijks.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een gewoon goede maaltijd stimuleert een optimale lichamelijke gesteldheid. Een uitgebalanceerde warme maaltijd mag dan ook niet ontbreken. Veel bejaarden of hulpbehoevenden kunnen moeite ervaren tijdens het koken. Op basis daarvan kun je bij steeds meer organisaties terecht voor hulp bij eten en drinken in huis. Het betreft steun bij boodschappen doen en koken. Dit wordt dikwijls geregeld uit zorgwetten als Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO april 2024). Is er sprake van een laag inkomen? Dan is er een speciale subsidie voor de maaltijdvoorziening Alkmaar. De beschikbare regeling biedt enkele voordelen:

 • Voordelig aanschuifen bij een restaurant in de buurt. Levering in o.a. Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.
 • Gesubsidieerde thuismaaltijden van een partij waar de gemeente een samenwerkingsverband mee heeft voor tafeltje dekje Alkmaar maaltijdbezorging.
 • Hulp bij het bereiden/eten van de maaltijd. Op www.alkmaar.nl kan men meer informatie opvragen over de maaltijdvoorziening en de mogelijkheden in de gemeente (postcodegebied 1800, 1801, 1802, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815, 1816, 1817, 1821, 1822, 1823, 1824, 1825, 1826, 1827).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente