Maaltijdservice Assen

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Assen voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Behoefte aan verse maaltijden aan huis voor ouderen in Assen? Met behulp van de maaltijdservice-vergelijker doorzoekt u moeiteloos verschillende services die aan huis leveren. Tafeltje dekje, of vriesverse maaltijden die alleen maar even de magnetron in hoeven: de mogelijkheden zijn enorm. Nu al voor €4,00 per gerecht. Aan tafel voor Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree met persillade, rode bieten en Boerengehaktschotel met aardappelpuree? Maar is koken en boodschappen doen lastig voor u? Geen probleem! Door middel van de maaltijdservice in Assen geniet u van ambachtelijke maaltijden, 100% vers thuisbezorgd.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Netnummer0592 (+31592)
Postcode9401
PrijsindicatieVanaf €4,96
Maaltijd suggestieGehakt in jus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten september 2023

Senioren maaltijdservice in Assen

We zien een sterke groei in het aantal maaltijdservices die actief zijn in Assen. Bijvoorbeeld belangrijke maaltijdbezorgers als Thuisgekookt.nl en Wesselius maaltijden. Maar ook op regionaal niveau kunt u terecht bij allerlei organisaties en restaurants. Elke partij heeft zo een “eigen” keuken en procedures rondom bestellen en betaling. Door middel van www.seniorenmaaltijd.nl kan u de bedrijven rustig met elkaar vergelijken. Uitkomen bij een degelijke leverancier van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden is hierdoor een stuk gemakkelijker. Weet u niet of het wat voor u is? Kijk dan eerst naar een speciaal voordelig proefpakket. Heeft u voorkeuren zoals lactosevrije of andere warme dieetmaaltijden in Assen? Dat hoeft niet erg te zijn! Nogal wat maaltijden aan huis zijn ook geschikt voor ouderen met een allergie of dieet.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden elke dag bereid, met altijd verse producten. In de volgende stap worden deze producten teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Door deze handeling blijven geur, kleur en smaak optimaal behouden. Tot wel 7 dagen te bewaren.

 • Meest verse maaltijden
 • Ruime keuze in maaltijden
 • Lekker en gezond, zonder e-nummers

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers bereid en direct razendsnel ingevroren (shock-freeze). Structuur en smaak blijven zo erg lang goed. Meerdere maanden te bewaren. Een wekelijkse bezorging is geen verplichting.

 • Lang houdbaar
 • Optimaal behoud smaak, geur en vitamines
 • Ruime keuze

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje biedt: warme maaltijden aan huis voor senioren in Assen. Vaak toegepast door bijv. ouderendie de kant-en-klaar maaltijd niet kunnen opwarmen. Geschikt voor directe consumptie. Dikwijls gedaan door een lokale keuken.

 • Direct uit de keuken bezorgd
 • Mogelijke subsidie
 • Vaste bezorgdienst

Boodschappenservice

Veel bedrijven beschikken over een speciale boodschappenservice voor ouderen. Op die manier koop u snel broodnodige boodschappen als bananen of halfvolle yoghurt. Normaal gratis bezorgd op een vast tijdstip (maandjaar).

 • Langer zelfstandig blijven
 • Geen zware boodschappen tillen
 • Groente, fruit, snacks etc.

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Assen

Bent u op zoek naar ambachtelijke diepvriesmaaltijd in Assen? Of geeft u de voorkeur aan gezonde en lekkere koelverse magnetronmaaltijden? Of houdt u juist van een lokale organisatie die actief is op het gebied van tafeltje dekje voor uw ouders of iemand anders? We onderscheiden een groot aantal menu’s die mogelijk passen bij uw gesteldheid en voedingsadvies. U beslist zelf wat er wordt bezorgd, denk aan menu’s als Tomatensoep met balletjes of Hollandse hachee, rode kool, gekookte aardappelen. Op seniorenmaaltijd.nl tonen wij diverse landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt voor meer informatie. Veel leveeranciers wekren met een proefpakket. Zodoende kunt u tegen een zeer scherpe prijs voedzame maaltijden met verse ingrediënten en zonder ongezonde toevoegingen beoordelen. Bestellen kan vaak telefonisch, maar ook online. De maaltijden worden vaak bezorgd door uw eigen bezorger. U zit meestal niet vast aan een doorlopende overeenkomst. Op deze website leest u ook meer over Eiwitrijke maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Mennega CateringGroningerstraat 2a9401 BKAssen
Restaurant Zonnehuis de HoornNachtegaalstraat 29363 GBMarum
TSN ThuiszorgMolenstraat 89363 BCMarum
Slagerij MagerKoopmansplein 169401 ELAssen
Icare – BoshofBeilerstraat 389401 PMAssen
Zorggroep DrentheIndustrieweg 159402 NPAssen
Kemkers Groente en FruitKleuvenstee 319403 LTAssen
Tafelgenot Maaltijdservice AssenHophullen 19403 WNAssen
Restaurant Eten Bij De BurenVredeveldseweg 759404 CCAssen
TSN ThuiszorgTransportweg 89405 PRAssen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Contact opnemen kan per mail.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat kosten de maaltidjen?

De tarieven van kant-en-klare maaltijden aan huis in Assen voor ouderen wijken nogal af. Het uiteindelijke tarief heeft te maken met factoren als de maaltijdservice, het type gerecht en de bezorgmogelijkheden.

 • Koelverse maaltijd als Gehaktbal, bladspinazie à la crème, gekookte aardappelen is er al vanaf €5,9.
 • Een diepvriesmaaltijd zoals Stamppot Hutspot met worst is er al voor €3,8.
 • Een warme maaltijd aan huis (tafeltje dekje) als Spaghetti Napoli wordt al bezorgd vanaf €6,85.
De recepten is niet waar het bij blijft. Ook Aardappelsoep, een gezonde salade en een dessert als Chocolade ijs om het af te maken. Heeft u een laag inkomen? Soms kan men een subsidie aanvragen via het WMO loket van de gemeente Assen. Meer details is beschikbaar op www.assen.nl. Op deze website treft u ook meer informatie over Koelvers maaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Assen
 • (Regio) nummer: 0592 (+31592)
 • Postcode: 9401
 • Populaire wijk: Assen

Maaltijd voorbeelden

 • Paëlla
 • Kip, sperziebonen, aardappelpuree
 • Groenteburger, prei, aardappelen
 • Kip, worteltjes, aardappelpuree
 • Macaroni, groenten-tomatensaus

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Assen regelen

 1. Wat zoekt u precies?

  Achterhaal eerst welk type ouderenmaaltijd in lijn is met uw leefpatroon. Warm geleverd, vriesvers, of misschien koelvers?

 2. Kies magnetronmaaltijden maaltijdservice

  Vergelijk professionele maaltijddiensten en maak een keuze. Achterhaal altijd eerst het type maaltijden, de wijze van bezorgen, en de gemiddelde klantenbeoordeling.

 3. Begin met het proefpakket

  De populaire leveranciers werken met een extra goedkoop proefpakket. U kunt denken aan 7 bezorgmaaltijden voor €35,00. Daardoor kunt u op een hele aantrekkelijke manier eens kennismaken met geschikte aanbieders.

 4. Een vaste leverdag

  Was het proefpakket naar wens? Vervolgens kunt u eenvoudigweer nieuwe gerechten bestellen. Steeds vaker kan dit via telefoon, met behulp van de menukaart, of email / internet. Uw bestelling wordt gewoonlijk bezorgd middels een vertrouwde bezorger in september 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is er iets zoals een keuzemenu?

Wanneer u gaat voor koelvers, dan kunt u zelf kiezen van een bestellijst met plusminus 30 gerechten. In het aanbod van vriesvers kunt u kiezen uit 70+ maaltijden die het hele jaar vaststaan. Kiest u voor tafeltje dekje? Dan gebruikt men een vaste menulijst zonder al te veel keuze. In sommige gevallen is zelf gerechten samenstellen ook mogelijk.

Kan ik kiezen voor gerechten die passen bij mijn dieet?

Praktisch alle maaltijdverstrekkers hebben een uniek en ambachtelijk assortiment dieetmaaltijden. Denk aan Gebakken heek met bearnaisesaus. Risotto van zilvervliesrijst met groenten of Kreeftensoep. Hierdoor ontvangt men altijd goede bezorgmaaltijden aan huis! Vragen? Neem contact op met de organisatie waar u klant bent.

Zit ik vast aan een abonnement?

Nee, aanbieders hanteren geen doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. Er wordt alleen wat bij u thuisbezorgd indien men deze ook zelf besteld heeft. Via de standaard bestellijst kan men eenvoudig – online, telefonisch of met een bestellijst – een bestelling doorgeven.

Hoe gaat de levering in z’n werk?

De bezorgmaaltijden worden normaliter door uw persoonlijke bezorger elke week op hetzelfde moment geleverd. Bij koelverse maaltijden elke week 2 keer. Bij vriesvers: elke 14 dagen.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een goede maaltijd heeft invloed op een optimale lichamelijke gesteldheid. Een uitgebalanceerde warme maaltijd mag dan ook niet ontbreken. Sommige bejaarden of invaliden lopen soms vast met zelfstandig koken / boodschappen doen. Hierdoor bieden een aantal organisaties hulp aan huis gericht op maaltijden. U kunt denken aan hulp bij koken, eten en opruimen. Hiervoor bestaan er een aantal zorgwetten: Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO september 2023), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Voor ouderen met een laag inkomen is er een subsidie maaltijdvoorziening Assen. De ontvangen subsidie biedt goede ondersteuning voor:

 • Voordelig eten bij een concept als Open Tafel. Bezorging in onder andere Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.
 • Voordelige maaltijden aan huis van een leverancier waar uw gemeente een samenwerkingsverband mee heeft voor tafeltje dekje Assen maaltijdbezorging.
 • Iemand die u eraan herinnerd dat het tijd is voor de maaltijd. Op www.assen.nl treft u onder “maaltijdvoorziening” hoe de gemeente hiermee omgaat (postcodegebied 9400, 9401, 9402, 9403, 9404, 9405, 9406, 9407, 9408, 9489).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente