Maaltijdservice Leek

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Leek voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Geïnteresseerd in voedzame maaltijden aan huis voor ouderen in Leek? Geholpen door onze tool ontdekt u snel en simpel verschillende organisaties die leveren in uw plaats. Maaltijden warm bezorgd, of diepvriesmaaltijden die alleen maar even de magnetron in hoeven: er is veel mogelijk. Verkrijgbaar vanaf €5,55 p.p. Aanschuiven voor Kaaskroketjes en Rundergehaktbal met jus, gemengde groenten en witte rijst? Maar geen energie meer om zelf te koken of boodschappen te doen? Er is een oplossing! Dankzij de maaltijdservice in Leek profiteert u van de lekkerste maaltijden, die u alleen maar even hoeft op te warmen.

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Netnummer0594 (+31594)
Postcode9351
PrijsindicatieVanaf €5,94
Maaltijd suggestieKipfilet in mosterdsaus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten december 2023

Senioren maaltijdservice in Leek

Er zijn nogal wat maaltijdservices in de regio van Leek. Neem bijv. populaire maaltijdbezorgers als Maaltijdservice.nl of Etume. Ook in de gemeente zelf kunt u terecht bij prima aanbieders en restaurants. Ieder bedrijf levert een eigen keuken en bestelvoorwaarden. Door gebruik te maken van Seniorenmaaltijd.nl kunt u de bezorgdiensten eenvoudig vergelijken op allerlei onderdelen. Het kiezen van een solide service voor (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden is zo een beetje makkelijker. Eerst eens proberen? Kijk dan eerst naar een betaalbaar proefpakket. Bestaan er voorkeuren als bijvoorbeeld eiwitrijke of andere warme dieetmaaltijden in Leek? Er is gelukkig een alternatief. Opvallend veel maaltijden aan huis voor senioren worden hierop aangepast.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers gekookt, met 100% verse ingrediënten. Daarna wordt de maaltijd gelijk gekoeld en in speciale verpakkingen gedaan. Om die reden blijven structuur en smaak ongeschonden. Te bewaren tot 1 week na levering.

 • Altijd 200 gram groente
 • Ruime keuze in maaltijden
 • Zonder conserveringsmiddelen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na het koken middels de shock-freeze procedure ingevroren. Smaak, geur en mineralen blijven zo erg lang goed. Weken lang goed te houden. Continue bestellingen plaatsen hoeft dan ook vaak niet.

 • Groot inslaan is mogelijk
 • Behoud van voedingswaarden en vitamines
 • NL en buitenlandse keuken

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje betekent: warme maaltijden aan huis voor senioren in Leek. Een redding voor bijv. chronisch zieken die geen gebruik kunnen maken van magnetronmaaltijden. Er is geen verdere handeling nodig. In veel gevallen op touw gezet door een lokale keuken.

 • Direct uit de keuken bezorgd
 • 100% vers
 • Individuele bezorgopties

Boodschappenservice

Verschillende leveranciers voorzien in een nuttige boodschappenservice voor ouderen. Hiermee koop u direct de boodschappen zoals gebraden gehakt of desem bol spelt. Normaliter kosteloos afgeleverd met de maaltijden (maandjaar).

 • Niet afhankelijk van anderen
 • Tot in de keuken geleverd
 • Een volwaardige supermarkt

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Leek

Wilt u (zo nu en dan) gebruik maken van gemakkelijke diepvriesmaaltijd in Leek? Of houdt u juist van echt 100% verse koelverse maaltijden voor senioren? Of geeft u de voorkeur aan een lokale organisatie die zich heeft toegelegd op tafeltje dekje, zodat het eten warm geleverd wordt? U kunt kiezen uit een hoop thuismaaltijden die mogelijk aansluiten bij uw gesteldheid en voedingsadvies. Geniet onbezorgd van maaltijden als Erwtensoep met rookworst of Kebab van kip-, kalkoen- en kalfsvlees, knoflooksaus, patat. Op seniorenmaaltijd.nl bekijkt u een aantal bekende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen. Onze tip: begin met een proefpakket. Met deze proefbox kunt een voor een lage prijs gezonde maaltijden met veel groenten en weinig koolhydraten uitproberen. Bestellen kan vaak zowel online, telefonisch als via de bestellijst. Het eten wordt vaak bezorgd door vaak dezelfde persoon, op een vaste dag. Er is meestal geen sprake van een doorlopende overeenkomst. Op deze website leest u ook meer over Vers aan tafel.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Tafeltje Dekje VredevoldPulvertorenstraat 19351 BPLeek
Dignis – De WiekslagGrootveenweg 599331 KBNorg
BuurtzorgRoderweg 869311 PBNieuw-Roden
TSN ThuiszorgLindensteinlaan 449351 KGLeek
Lekkers van VerBurgemeester van waninglaan 179351 LRLeek
Beijk CateringPotklei 89351 VSLeek
BuurtzorgDe Wending 679363 AZMarum
TSN ThuiszorgMolenstraat 89363 BCMarum
Restaurant Zonnehuis de HoornNachtegaalstraat 29363 GBMarum
Mennega CateringGroningerstraat 2a9401 BKAssen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat zijn de kosten van de maaltijden?

De kosten van kant-en-klare maaltijden aan huis in Leek voor ouderen variëren nogal. De prijs hangt af van onderdelen als de organisatie, het aanbod in gerechten, en eventuele extra dienstverlening.

 • Koelverse maaltijd als Draadjesvlees in biersaus, stoofpeertjes, aardappelkoekjes is er al voor €6,35.
 • Diepvriesmaaltijd als Spareribs met patat en salade vindt u vaak al vanaf €4,75.
 • Een warme maaltijd (tafeltje dekje) als Draadjesvlees in biersaus, stoofpeertjes, aardappelkoekjes kan je kopen vanaf €6,9.
De maaltijden hoeft niet het enige te zijn. Neem ook Chinese tomatensoep, een stukje fruit en om het compleet te maken Roomijs om mee af te sluiten. Heeft u een laag inkomen? Soms kan men via subsidie binnen de WMO een aanvraag indienen bij de gemeente Leek. Overige informatie is beschikbaar op www.leek.nl. Op deze website treft u ook meer informatie over Mealhero.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Leek
 • Netnummer: 0594 (+31594)
 • Postcodegebied: 9351
 • Wijk: Leek

Suggesties van maaltijden

 • Gekruide speklap
 • Zalm in roomsaus
 • Aardappelgratin
 • Een pizza hawai
 • Wild Crunches

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Leek bestellen

 1. Inventariseer wensen

  Trek eerst na wat voor maaltijdservice in lijn is met uw omstandigheden. Tafeltje dekje, koelvers of vriesvers?

 2. Kies een magnetronmaaltijden leverancier

  Vergelijk meest gekozen maaltijdservices en bepaal uw voorkeuren. Let met name op het aanbod, bezorg- en betaalmogelijkheden, en recensies van andere klanten.

 3. Probeer het proefpakket

  De bekende verstrekkers werken met een aantrekkelijk proefpakket of maaltijdbox. Vaak gaat het om 2 bezorgmaaltijden voor €10,00. Daardoor kunt u – zonder verdere verplichtingen – kennismaken met alle leveranciers.

 4. Wekelijks bestellen

  Beviel het proefpakket? Zo ja, dan kunt u elke dag weer nieuwe gerechten bestellen. Vaak kan dit via telefoon, via de papieren bestellijst of met de tablet. De maaltijden voor ouderen worden in de regel geleverd aan huis door een lokaal gezicht / bezorger in december 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Bestaat er de keuze uit maaltijden?

Bij koelverse gerechten is er een wekelijks wisselend assortiment van zo’n 20 gerechten. In het aanbod van vriesvers is er een keus te maken uit 50 – 100 vaste maaltijden. Bij tafeltje dekje krijgt men een vaststaand menu per dag. Meer en meer is zelf uw menu samenstellen een extra dienst die afgenomen kan worden.

Zijn er ook dieetmaaltijden?

Vaak wel. Bijna alle services hanteren een groot aanbod aan dieetmaaltijden. Als bijv. Drumsticks in ketjapsaus. Sperziebonen. Witte rijst en Varkenssteak in jus. Hiermee kan iedereen gebruik maken van kant-en-klaar maaltijden aan huis! Ook voor uw dieet? Vraag het na bij vaste maaltijd-dienstverlener.

Zit ik vast aan een abonnement?

Nee, er is geen sprake van een doorlopende overeenkomst voor thuismaaltijden. De maaltijden worden uitsluitend bezorgd indien men deze ook zelf besteld heeft. Door gebruik te maken van de menulijsten kan men direct en zonder moeite – via het internet, door te bellen of aan de hand van de papieren lijst – de gerechten laten brengen.

Hoe verloopt de levering?

De opwarmmaaltijden worden in algemene zin door uw eigen bezorger op een terugkerend moment in de week geleverd. Bij koelverse maaltijden 2 wekelijks. Bij vriesvers spreken we van maandelijks.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een gewoon goede maaltijd heeft invloed op uw algehele gesteldheid. De warme maaltijd is heel belangrijk. Diverse senioren of gehandicapten kunnen moeite ervaren tijdens het koken. Daardoor kun je bij steeds meer organisaties terecht voor hulp bij eten en drinken. Het gaat om hulp bij keukeninrichting, opwarmen van eten en consumptie. Zorg en ondersteuning wordt geleverd uit Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO december 2023), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Heeft u moeite met de financiën? Dan is er een subsidie voor de warme maaltijd, ofwel maaltijdvoorziening Leek. De tegemoetkoming kan u veel opleveren:

 • Voordelig eten bij een concept als Open Tafel. Bezorging in onder andere Leek, Zevenhuizen, Tolbert, Midwolde, Lettelbert, Oostwold, Enumatil.
 • Goedkope kant-en-klaar maaltijden van een verstrekker waar een gemeente mee samenwerkt voor tafeltje dekje Leek maaltijdbezorging.
 • Een persoon die samen met u gaat eten. Op www.leek.nl kan men meer informatie opvragen over de maaltijdvoorziening en de zaken waarvoor u bij de gemeente terecht kunt (postcodegebied 9350, 9351).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente