Maaltijdservice Meierijstad

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Meierijstad voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Benieuwd naar voedzame maaltijden aan huis voor ouderen in Meierijstad? Aan de hand van seniorenmaaltijd.nl bekijkt u eenvoudig verschillende bedrijven in uw eigen gemeente. Een maaltijd die warm wordt aangeleverd, of vriesverse maaltijden die alleen maar even de magnetron in hoeven: u kunt alle kanten op. Te bestellen vanaf €5,10 per maaltijd. Ouderwets genieten van Kippensoep en Vegetarische reepjes met champignons, pikante cajunrijst? Maar is een supermarkt bezoeken koken niet goed mogelijk? Geen probleem! Geholpen door de maaltijdservice in Meierijstad beschikt u over uitstekende gerechten, 100% vers thuisbezorgd.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Netnummer0413 (+31413)
Postcode5461
PrijsindicatieVanaf €6,77
Maaltijd suggestieAardappelrösti

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97
Tijdelijk 3+1 gratis
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten oktober 2022

Senioren maaltijdservice in Meierijstad

We zien een sterke groei in het aantal maaltijdservices in de regio van Meierijstad. Neem bijv. erkende aanbieders als Diepvriesman of Chef Martin. Ook binnen de gemeente bestaan er allerlei instellingen en verswinkels. Ieder bedrijf wordt gekenmerkt door een eigen aanbod en procedures rondom bestellen en betaling. Door gebruik te maken van onze vergelijker kan u de bedrijven probleemloos met elkaar vergelijken. Het uitzoeken van een degelijke bezorger van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden vergaat zodoende een stuk gemakkelijker. Zijn er nog twijfels? Profiteer nu van een extra betaalbaar proefpakket. Is er sprake van speciale voorkeuren als bijv. lactosebeperkte of andere warme dieetmaaltijden in Meierijstad? Geen probleem! Nogal wat bezorgmaaltijden aan huis worden hierop aangepast.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers bereid, met uitsluitend verse groenten. Vervolgens wordt de maaltijd gekoeld en goed verpakt. Zo blijven geur, kleur en smaak onaangeroerd. Circa 5 tot 7 dagen houdbaar.

 • Ambachtelijk bereid
 • Net zo lekker als zelf koken
 • Geen kunstmatige toevoegingen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers gekookt en meteen middels de shock-freeze procedure ingevroren. Kleur, smaak en geur blijven optimaal behouden. Weken lang goed te houden. Een wekelijkse bezorging hoeft dan ook vaak niet.

 • Hoeven niet direct gegeten te worden
 • Vitamines en mineralen blijven behouden
 • Groot keuzemenu

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje staat voor: warme maaltijden aan huis voor senioren in Meierijstad. Een uitkomst voor bijv. bejaarden die (tijdelijk) zelf geen eten kunnen verwarmen. Opwarmen niet nodig, gelijk aanschuiven! Doorgaans gedaan door een lokale keuken.

 • Vanuit de pan op het bord
 • Ondersteuning uit gemeente
 • Vaste bezorger

Boodschappenservice

Een aantal aanbieders beschikken over een praktische boodschappenservice voor chronisch zieken. In dat geval krijgt u snel nuttige boodschappen zoals sinaasappels of jam. Gewoonlijk gratis bezorgd wanneer u dat wil (maandjaar).

 • Niet afhankelijk van anderen
 • Alles aan huis bezorgd
 • Alles op voorraad

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Meierijstad

Op zoek naar een oplossing voor uitstekende diepvriesmaaltijd in Meierijstad? Of heeft u liever echt 100% verse koelverse thuismaaltijden? Of neigt u meer naar een organisatie die actief is op het gebied van tafeltje dekje, kortom: een warme maaltijd aan huis? We onderscheiden allerlei seniorenmaaltijden die mogelijk passen bij uw situatie en eventuele dieet. Zo kunt u weer genieten van gerechten als Jachtschotel, rode kool, aardappelpuree of Kalfssaucijsjes in specerijenjus. Witlof à la crème. Gekookte aardappelen. Onderstaand ontdekt u verschillende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt voor meer informatie. In veel gevallen kunt u het proberen met een proefpakket. Zodoende kunt u extra voordelig vers bereidde maaltijden met lekker veel groenten en weinig kunstmatige toevoegingen beoordelen. Bestellen kan vaak online, telefonisch of met de bestellijst. Uw bestelling wordt vaak geleverd door een vaste bezorgdienst, op een vast moment in de week. Er is meestal geen sprake van een vast lidmaatschap. Op deze website leest u ook meer over Dieetmaaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuwe opties
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ONS WelzijnStadhuisplein 2a5461 KSVeghel
BuurtzorgLangenboomseweg 2a5451 JKMill
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
Cunera – De BongerdZijlstraat 15473 CJHeeswijk-Dinther
Ton KantersHoofdstraat 69 /B5481 ABSchijndel
Zorggroep – BekkershuisDeken Baekersstraat 835482 JDSchijndel
ONS WelzijnDe Misse 4b5484 BZHeesch
Keurslager KluijtmansKerkstraat 135492 AHSint-Oedenrode
Keurslager AntonisMeiveld 855501 KDVeldhoven
SPAR WalterKruisstraat 35502 JAVeldhoven
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact met ons op.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoe hoog zijn de kosten van de maaltijden?

De tarieven van kant-en-klare maaltijden aan huis in Meierijstad voor ouderen zijn ontzettend divers. Het uiteindelijke tarief hangt namelijk af van zaken als de leverancier, de grootte van de keuken, en de omvang van de bezorgservice.

 • Koelverse maaltijd zoals Glutenvrije spaghetti met courgette en kip is er al voor €5,8.
 • Een lekkere diepvriesmaaltijd als Sucadelapje met jus. Tuinbonen met ui en tijm. Aardappelgratin Mediteraans is beschikbaar vanaf €5.
 • Een warme Tafeltje dekje maaltijd als Hutspot met hachee is er al vanaf €6,4.
Een verse maaltijd is niet het enigste: Wat te denken van Fasolada, een extra salade en iets fris zoals Dame blanche ijs na. Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u mogelijk een tegemoetkoming in de kosten (subsidie / WMO) aanvragen in gemeente Meierijstad. Meer details is beschikbaar op www.meierijstad.nl. U kunt ook doorklikken voor meer informatie over Van Smaak.

Informatie

Voorbeelden van maaltijden

 • Varkenslapjes in jus
 • Spinazie a la creme
 • Andijvie a la creme
 • Ribkarbonade in jus
 • Prei-gehaktschotel

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Meierijstad bestellen

 1. Start met uw maaltijd-zoektocht

  Ga eerst na wat voor soort bezorgmaaltijd rijmt met uw wensen. Warm geleverd, vriesvers, of misschien koelvers?

 2. Kies magnetronmaaltijden maaltijdservice

  Vergelijk de aangesloten maaltijdservices en maak een keuze. Bekijk met name het aanbod, de wijze van bezorgen, en recensies van andere klanten.

 3. Een proefpakket nemen

  De professionele leveranciers hebben een extra goedkoop proefpakket. Vaak gaat het om 3 bezorgmaaltijden voor €15,00. Zo kunt u geheel vrijblijvend eens kennismaken met bepaalde verstrekkers.

 4. Vaste levermomenten

  Was het proefpakket naar wens? Gelukkig, nu kunt u elke dag nog een bestelling doen. Steeds vaker doet u dit door even te bellen, door gerechten in te vullen, of met de tablet. De maaltijden worden standaard thuisbezorgd middels een vertrouwde bezorger in oktober 2022.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Bestaat er de keuze uit maaltijden?

Bij dagvers / koelverse gerechten profiteert u van een menukaart met gemiddeld 25 menu’s. In het aanbod van vriesvers kunt u kiezen uit 75 – 125 blijvende maaltijden. In het geval van tafeltje dekje heeft u te maken met een speciaal dagmenu. Steeds vaker is vers op maat een mogelijkheid.

Kan ik kiezen uit dieetmaaltijden?

Doorgaan wel. Veel aanbieders gebruiken een speciaal afgestemd dieetmaaltijden recept. Als bijv. Vegetarische notenburger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, wokgroenten of Kip satésaus, Tjaptjoy en witte rijst. Zodoende zijn er voor alle bejaarden gezonde en voedzame maaltijden aan huis! Welke diëten zijn beschikbaar? Vraag het na bij de organisatie waar u klant bent.

Moet ik een abonnement afsluiten?

Nee, maaltijdservices hanteren meestal geen vast lidmaatschap voor thuismaaltijden. Er wordt alleen aan huis geleverd nadat u op welke wijze ook een bestelling hebt doorgegeven. Door het invullen van de menulijsten kunt u snel en simpel – met de papieren lijst, online of telefonisch – een bestelling plaatsen.

Wanneer wordt er geleverd?

De maaltijden voor ouderen worden gewoonlijk door een regionale bezorger op een vast moment in de week week thuisbezorgd. Binnen het koelverse segment elke week 2 keer. Het vriesverse assortiment 1 – 2 keer per 4 weken.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een verse maaltijd vormt het fundament van een optimale lichamelijke gesteldheid. Een verse warme maaltijd is heel belangrijk. Veel senioren of mensen met een beperking kunnen niet zelf een warmte maaltijd klaarmaken. Op basis daarvan zijn er een aantal vormen van hulp bij koken of regelen van maaltijden. Bijvoorbeeld hulp bij koken of het toedienen van eten. Hiervoor bestaan er een aantal zorgwetten: Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO oktober 2022), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Is er sprake van een laag inkomen? Dan is er een speciale subsidie voor de maaltijdvoorziening Meierijstad. De beschikbare tegemoetkoming biedt goede ondersteuning voor:

 • Aantrekkelijke prijzen bij een wijkrestaurant of eetpunt. Levering in o.a. West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk.
 • Korting op kant-en-klaar maaltijden van een verstrekker waar de gemeente mee samenwerkt voor tafeltje dekje Meierijstad maaltijdbezorging.
 • Hulp bij het toedienen van drinken en eten. Op www.meierijstad.nl achterhaalt u op de pagina “maaltijdvoorziening” hoe er binnen de gemeente tegenaan wordt gekeken (postcodegebied 5460, 5461, 5462, 5463, 5464, 5465, 5466, 5467).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente