Maaltijdservice Breda

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Breda voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Geïnteresseerd in voedzame maaltijden aan huis voor ouderen in Breda? Geholpen door deze pagina ontdekt u probleemloos verschillende bedrijven in de buurt. Tafeltje dekje, of opwarmmaaltijden die alleen maar even de magnetron in hoeven: het kan allemaal. Al beschikbaar vanaf €3,60 per persoon. Flink uitpakken met Varkensoester in honing-mosterdsaus. Tuinbonen à la crème. Gekookte aardappelen of Rundergehaktballetjes in saus? Maar is zelf koken geen optie meer? Er kan meer dan u denkt! Door de maaltijdservice in Breda hebt u toegang tot heerlijke maaltijden, die u alleen maar even hoeft op te warmen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Netnummer076 (+3176)
Postcode4811
PrijsindicatieVanaf €6,53
Maaltijd suggestieBroccolisoep

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97
Tijdelijk 3+1 gratis
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten oktober 2022

Senioren maaltijdservice in Breda

We zien een sterke groei in het aantal maaltijdservices in Breda. U kunt denken aan grote bedrijven als Eet Gemak en/of Kooc. Maar ook in de buurt zijn er tal van instanties en vrijwilligersorganisaties. Elke partij wordt gekenmerkt door een eigen productaanbod en procedures rondom bestellen en betaling. D.m.v. Seniorenmaaltijd.nl kunt u dus de bezorgdiensten overzichtelijk op een aantal punten vergelijken. De keuze maken voor een geschikte dienstverlener van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden maken wij zo een stuk eenvoudiger. Weet u niet of het wat voor u is? Kijk dan eerst naar een extra betaalbaar proefpakket. Zijn er in uw geval bepaalde wensen als bijvoorbeeld glutenvrije of andere warme dieetmaaltijden in Breda? Er is gelukkig een alternatief. Een aanzienlijk deel van de kant-en-klaar maaltijden aan huis kunnen aangepast worden op uw wensen.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden elke dag bereid, met altijd verse producten. Nadien worden deze producten direct teruggekoeld en speciaal verpakt. Hierdoor blijven voedingsstoffen en smaak ongeschonden. Het is 1 week houdbaar.

 • Meest verse ingrediënten
 • Ook voor vegetariërs en diëten
 • Weinig zout en vetten

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na het koken in zeer korte tijd ingevroren (shock-freeze). Kleur, smaak en geur blijven optimaal behouden. Meerdere maanden te bewaren. Een wekelijkse bezorging is niet altijd nodig.

 • Direct inkopen voor hele maand
 • Vitamines en mineralen blijven behouden
 • Maaltijden uit alle keukens

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje biedt: warme maaltijden aan huis voor senioren in Breda. Vaak toegepast door bijv. bejaarden die (tijdelijk) zelf geen eten kunnen verwarmen. Het eten wordt warm bezorgd. In de regel geregeld via een gemeentelijke eetgelegenheid.

 • Vanuit de pan op het bord
 • 100% vers
 • Levering op vaste tijden

Boodschappenservice

Veel firma’s hebben ook een premium boodschappenservice voor ouderen. Zodoende bestelt u zonder moeite de boodschappen zoals karnemelk of appelsap. Veelal kosteloos bezorgd op een vast tijdstip (maandjaar).

 • Boodschappen doen niet meer nodig
 • Alles aan huis bezorgd
 • Uitgebreid assortiment

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Breda

Bent u specifiek op zoek naar de lekkerste diepvriesmaaltijd in Breda? Of neigt u meer naar vers bereidde koelverse maaltijden voor senioren? Of heeft u liever een lokale organisatie met expertise op het gebied van tafeltje dekje, met het voordeel dat het warm bezorgd wordt? We onderscheiden relatief veel maaltijdservices die mogelijk rijmen met uw situatie en mogelijke allergieën. Zo kunt u weer genieten van gerechten als Stamppot rucola met zongedroogde tomaten of Kalkoenfilet, sinaasappelsaus, appelcompote, krieltjes. Hieronder bieden wij suggesties voor landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt voor meer informatie. Meestal is er een proefpakket beschikbaar. Op deze manier kunt u extra voordelig ambachtelijke maaltijden met verse ingrediënten en vrij van geur-, kleur-, en smaakstoffen keuren. Bestellen kan vaak zowel online, telefonisch als via de bestellijst. Uw bestelling wordt vaak bezorgd door vaak dezelfde persoon, op een vaste dag. Er is meestal geen sprake van een vast lidmaatschap. Bekijk ook meer over Koolhydraatarme maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuwe opties
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Senioren-assistentBrouwhuisplein 1 C44811 DPBreda
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
CareynNieuwe Prinsenkade 204811 VCBreda
B & B MaaltijdenHaagweg 275a4813 XABreda
Thebe CateringMinervum 72924817 ZMBreda
Slagerij KroeseGraaf Hendrik III Plein 494819 CKBreda
Fraiche MaaltijdenAsterdse Sluis 134823 GLBreda
RaffyBernard de Wildestraat 4004827 EGBreda
ThebeOverakkerstraat 1114834 XKBreda
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoeveel bedragen de kosten van de maaltijden?

De prijzen van kant-en-klare maaltijden aan huis in Breda voor ouderen fluctueren ontzettend. De prijs per maaltijd hangt af van o.a. de aanbieder, de mate van versheid, en de omvang van de bezorgservice.

 • Koelverse maaltijd als Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree is verkrijgbaar vanaf €4,7.
 • Een lekkere diepvriesmaaltijd als Draadjesvlees in biersaus, stoofpeertjes, aardappelkoekjes kunt u al laten bezorgen vanaf €5,1.
 • Een tafeltje-dekje-maaltijd (warm geleverd) als Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree met persillade, rode bieten wordt al bezorgd vanaf €5,5.
De avondmaaltijd hoeft niet het enige te zijn. Neem ook Bloemkoolsoep, een extra salade en voor de volledigheid een Crema catalana als afsluiter. Heeft u een laag inkomen? Potentieel kan u de maaltijdvoorziening subsidie binnen de WMO aanvragen in de gemeente Breda. Meer daarover kunt u vinden op www.breda.nl. U kunt ook doorklikken voor meer informatie over Jumbo.

Kerngegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Breda
 • Regionummer: 076 (+3176)
 • Centrale postcode: 4811
 • Populaire wijk: Breda

Maaltijden tips

 • Spaghetti bolognese
 • Geglaceerde wortel
 • Sucade Hollandaise
 • Naturel-pannenkoek
 • Lasagna bolognese

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Breda aanvragen

 1. Wat zoekt u precies?

  Achterhaal eerst wat voor soort seniorenmaaltijd rijmt met uw wensen. Koelvers, vriesvers of tafeltje dekje?

 2. Vergelijk magnetronmaaltijden leveranciers

  Vergelijk meest gekozen maaltijddiensten en kies een geschikte. Bekijk met name de versheid van ingrediënten, flexibiliteit in bestellen en bezorgen, en bereikbaarheid van klantenservice.

 3. Proefpakket bestellen

  De bekende maaltijd-verzorgers bieden een zeer betaalbaar proefpakket. Vaak gaat het om 2 bezorgmaaltijden voor €10,00. Mede daarom kunt u op een prettige manier kennismaken met alle leveranciers.

 4. Elke week een levering

  Smaakt de proefmaaltijd naar meer? In dat geval kan men snel en simpel weer nieuwe gerechten bestellen. Dikwijls doet u dat via een speciaal telefoonnummer, via de papieren bestellijst of via de iPad. De kant-en-klaar maaltijden worden doorgaans thuisbezorgd middels een vriendelijke bezorgservice in oktober 2022.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mag ik zelf mijn maaltijden kiezen?

In het geval van koelverse maaltijden is er doorgaans een keuze menulijst met om en nabij de 30 gerechten. Spreken we over vriesvers, dan is er een keus te maken uit 50 – 100 maaltijden die het hele jaar vaststaan. Kiest u voor tafeltje dekje? Dan kiest u voor een vaste maaltijd per dag, zonder keuze. Bij meer en meer leveranciers is zelf uw menu samenstellen ook een optie.

Zijn er ook dieetmaaltijden?

Vaak wel. Bijna alle maaltijdservices voorzien in een speciale categorie met dieetmaaltijden. Bijvoorbeeld Kabeljauw, dillesaus, sperziebonen, krieltjes en Kipfilet, appelmoes gekruide gebakken krieltjes. Op die manier kan iedereen gebruik maken van seniorenmaaltijden aan huis! Vragen? Neem contact op met uw leverancier.

Zit ik vast aan een abonnement?

Nee, er is geen sprake van een doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. U ontvangt alleen maaltijden thuis nadat men dit via telefoon, online of bestellijst heeft doorgegeven. Middels een handige bestellijst kunt u iedere week zelfstandig – online, telefonisch of met een bestellijst – de gerechten inkopen.

Hoe verloopt de bezorging?

De gerechten worden gewoonlijk door een regionale bezorger op een vast tijdstip geleverd. Bij gerechten maaltijden om de 3 dagen. Het vriesverse assortiment elke 14 dagen.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een verse maaltijd heeft invloed op een goede balans en energie. Een warme maaltijd in de avond is essentieel. Diverse ouderen of invaliden kunnen niet zelf een warmte maaltijd klaarmaken. Hierom onderscheiden we een aantal vormen van hulp bij eten en drinken in huis. Dit heeft te maken met hulp bij koken of het toedienen van eten. Dit wordt dikwijls geregeld uit zorgwetten als Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO oktober 2022), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Voor ouderen met een laag inkomen kunt u zich soms beroepen op een subsidie maaltijdvoorziening Breda. Deze subsidie biedt enkele voordelen:

 • Gesubsidieerde maaltijden bij bijvoorbeeld een woonzorgcentrum. Zij leveren in de regio, waaronder Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen.
 • Korting op een maaltijden voor ouderen van een bedrijf waar de gemeente mee samenwerkt voor tafeltje dekje Breda maaltijdbezorging.
 • Een thuishulp die de maaltijden opwarmt. Op www.breda.nl zijn er meer maaltijdvoorziening details op te vragen en info over het lokale beleid binnen de gemeente (postcodegebied 4800, 4801, 4802, 4803, 4811, 4812, 4813, 4814, 4815, 4816, 4817, 4818, 4819, 4820, 4822, 4823, 4824, 4825, 4826, 4827, 4834, 4835, 4836, 4837, 4838, 4839).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente