Maaltijdservice Súdwest-Fryslân

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Súdwest-Fryslân voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Benieuwd naar gemakkelijke maaltijden aan huis voor ouderen in Súdwest-Fryslân? Door middel van onze vergelijker bekijkt u gemakkelijk verschillende leveranciers die bij u thuisbezorgen. Warm geleverd, of een vriesverse gerecht die nog even in de magnetron moeten: dat kunt u zelf beslissen. Nu al voor €4,15 per maaltijd. Ouderwets genieten van Rundertartaartjes, rode kool, gebakken aardappelen en Kip Cordon Bleu, bloemkool, broccoli, aardappelen? Maar Is boodschappen doen, koken én afwassen te inspannend voor u? Er is een oplossing! Met behulp van de maaltijdservice in Súdwest-Fryslân krijgt u de lekkerste maaltijden, 100% vers thuisbezorgd.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Netnummer0517 (+31517)
Postcode8601
PrijsindicatieVanaf €5,28
Maaltijd suggestieRunderlapje in champignonsaus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97
Tijdelijk 3+1 gratis
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten oktober 2022

Senioren maaltijdservice in Súdwest-Fryslân

We zien een sterke groei in het aantal maaltijdservices in de omgeving van Súdwest-Fryslân. Denk dan aan belangrijke aanbieders als Mealhero en Gooise Tafel. Maar ook lokaal kan men kiezen voor verschillende leveranciers en wijkrestaurants. Elke service wordt gekenmerkt door een “eigen” keuken en procedures rondom bestellen en betaling. Met behulp van deze pagina kunt u dus de bezorgdiensten snel en makkelijk naast elkaar zetten. Het uitkiezen van een relevante aanbieder van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden maken wij op die manier wat aangenamer. Eerst kijken of het wat is? Bestel dan eerst een proefpakket. Bestaan er voorkeuren als onder andere kaliumbeperkte of andere warme dieetmaaltijden in Súdwest-Fryslân? U kunt gelukkig lekker blijven eten. Erg veel maaltijden aan huis passen zich hierop aan.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers bereid, bomvol natuurlijke ingrediënten. Later wordt de maaltijd snel teruggekoeld. Zo blijven structuur en smaak gegarandeerd. Maximaal 5 dagen houdbaar.

 • Meest verse maaltijden
 • Rijk aan gezonde voedingsstoffen
 • Geen geur- kleur-, en smaakstoffen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na bereiding middels de shock-freeze procedure ingevroren. Structuur en smaak gaan zo niet verloren. Ongeveer 6 maanden te bewaren. Wekelijks een bezorger aan huis is niet altijd nodig.

 • Maandenlang te bewaren
 • Eenvoudig op te warmen
 • Enorm veel keuze

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje betekent: warme maaltijden aan huis voor senioren in Súdwest-Fryslân. Een uitkomst voor bijv. bejaarden die geen gebruik kunnen maken van magnetronmaaltijden. Gerechten zijn direct op te eten. Vaak geregeld via een lokale zorginstelling.

 • Maaltijden warm aangeleverd
 • Maximale versheid
 • Vaste bezorgdienst

Boodschappenservice

Een aantal bedrijven hanteren ook een praktische boodschappenservice voor ouderen. Hiermee bestelt men gelijk de supermarktartikelen als kaas extra belegen blaarkop of vers fruit. Veelal gratis afgeleverd tot in de keuken (maandjaar).

 • Minder afhankelijkheid van familie
 • Op een vast moment in de week
 • Uitgebreid assortiment

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Súdwest-Fryslân

Bent u op zoek naar de lekkerste diepvriesmaaltijd in Súdwest-Fryslân? Of neigt u meer naar de meest verse koelverse maaltijden voor ouderen? Of bent u meer op zoek naar een leverancier die actief is op het gebied van tafeltje dekje, ofwel warme maaltijden aan huis? We onderscheiden talloze opties die mogelijk voldoen aan uw situatie en menu voorkeuren. Op die manier kunt u weer genieten van Shoarma met zuurkool of Runderstoofvlees, bloemkool, gekookte aardappelen. Op seniorenmaaltijd.nl treft u een aantal landelijke aanbieders aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt voor meer informatie. Dikwijls kunt u het eerst proberen met een proefpakket. Daarmee kunt u verrassend voordelig gezonde maaltijden bomvol belangrijke voedingsstoffen en weinig kunstmatige toevoegingen proeven. U kunt vaak via verschillende manieren bestellen. De menu’s worden vaak geleverd door een vaste bezorger op een vast moment. Aanbieders werken meestal niet met een vast lidmaatschap. Lees ook verder over: Lactosevrije maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuwe opties
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager ZijlstraScharnestraat 68601 BBSneek
SPAR FlapperSt. Odulphusstraat 188574 SVBakhuizen
Bos- en Meerzicht Woon- ZorgvoorzieningJan Schotanuswei 1028567 HHOudemirdum
Antonius MaaltijdserviceBolswarderbaan 18601 ZKSneek
Dagwinkel AldegeaBreksdijk 448614 AXOudega
Patyna TeatskehûsVitusdijk 28615 LMBlauwhuis
Patyna Talma StateTollewei 338621 CXHeeg
Patyna Nij MarienackerMariënacker 18711 CBWorkum
Keurslager van der MeerMerk 148711 CLWorkum
SPAR SikkesTuinen 318713 KMHindeloopen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat zijn de kosten van de maaltijden?

De kosten van kant-en-klare maaltijden aan huis in Súdwest-Fryslân voor ouderen zijn erg wisselend. De prijs per maaltijd hangt af van factoren als de aanbieder, kwaliteit van ingrediënten, en eventuele allergieën.

 • Koelverse maaltijd als Kabeljauw in kruidensaus wordt al bezorgd vanaf €5.
 • Diepvriesmaaltijd als Sucadelapje, sperziebonen, aardappelpuree kunt u al laten bezorgen vanaf €4,35.
 • Een tafeltje-dekje-maaltijd (warm geleverd) als Koolvis met mosterdsaus, prei en gekookte aardappelen bestelt u vanaf €6,4.
De maaltijden is vaak uit te breiden met o.a. Seolleongtang, extra groenten en om het compleet te maken Gortepap als nagerecht. Zijn kosten voor u een probleem? Potentieel kan u een subsidie maaltijdvoorzien (WMO) aanvragen via uw gemeente Súdwest-Fryslân. Meer informatie is beschikbaar op www.gemeentesudwestfryslan.nl. U kunt ook doorklikken voor meer informatie over Vegetarische maaltijden.

Cijfers en feiten

Maaltijden tips

 • Pastaschotel
 • Witte rijst
 • Gele rijst
 • Kipfilet
 • Kippenpoot met doperwtjes wortel

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Súdwest-Fryslân aanvragen

 1. Inventariseer behoeftes

  Check als eerst welke vorm van een thuismaaltijd in lijn is met uw gesteldheid. Diepvries-, koelvers of tafeltje dekje?

 2. Vergelijk magnetronmaaltijden maaltijdservice

  Vergelijk de aangeraden maaltijdservices en bekijk de beschikbaarheid. Achterhaal altijd eerst het assortiment, de bestel en bezorgopties, en natuurlijk ervaringen van andere senioren.

 3. Bestel het proefpakket

  De meeste dienstverleners bieden een voordelig proefpakket. U moet dan denken aan 2 bezorgmaaltijden voor €10,00. Door hier gebruik van te maken kunt u op een prettige manier kennismaken met bekende maaltijdservices.

 4. Elke week een levering

  Smaakt de proefmaaltijd naar meer? Zo ja, dan kan men elke dag een nieuwe bestelling doorgeven. Doorgaans doet u dat via de telefoon, via de papieren bestellijst of online. De magnetronmaaltijden worden altijd geleverd aan huis door een persoonlijke bezorger in oktober 2022.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is er iets zoals een keuzemenu?

Bij dagvers / koelverse gerechten kunt u gerechten kiezen op een lijst met gemiddeld 25 gerechten. Gaat men voor vriesvers, dan kunt u kiezen uit 70+ vaste menu’s. Kiest u voor tafeltje dekje? Dan gebruikt men een speciaal dagmenu. Bij meer en meer leveranciers is zelf samenstellen ook mogelijk.

Zijn er ook speciale allergie- of dieetmaaltijden?

Praktisch alle maaltijd-verzorgers hanteren een speciale menulijst voor mensen met een dieet. Zoals bijv. Kip in rozemarijnsaus, broccoli, aardappelpuree en Varkenssaucijs in jus. Zodoende kan iedereen gebruik maken van opwarmmaaltijden aan huis! Welke diëten zijn beschikbaar? Vraag het na bij uw leverancier.

Ga ik een verplichting aan?

Nee, aanbieders hanteren geen doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. Er wordt alleen wat bij u thuisbezorgd in het geval men dit via telefoon, online of bestellijst heeft doorgegeven. Door gebruik te maken van de welbekende bestellijst kan men eenvoudig – met de papieren lijst, online of telefonisch – de maaltijden inplannen.

Hoe werken de leveringen?

De seniorenmaaltijden worden gewoonlijk door een eigen bezorger elke week op hetzelfde moment geleverd. Bij koelvers: 1 of 2 keer per week. Bij vriesvers: elke 14 dagen.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een gewoon goede maaltijd bevordert uw energie en levenslust. Elke dag een warme maaltijd is heel belangrijk. Veel senioren of invaliden lukt het niet om zelf hun potje te koken. Op basis daarvan kun je bij steeds meer organisaties terecht voor hulp rondom de maaltijd. Bijvoorbeeld ondersteuning bij klaarmaken, klaarzetten of toediening. Deze hulp valt onder de Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO oktober 2022). Is er sprake van een laag inkomen? Dan bekijk dan de subsidie maaltijdvoorziening Súdwest-Fryslân. De regeling kan u veel voordeel brengen:

 • Aantrekkelijke prijzen bij bijvoorbeeld een woonzorgcentrum. Inclusief levering in de wijken Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.
 • Voordelige thuismaaltijden van een bezorgdienst waar de gemeente actief mee samenwerkt voor tafeltje dekje Súdwest-Fryslân maaltijdbezorging.
 • Een vrijwilliger die helpt met het opwarmen van het eten. Middels www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijkt u op de pagina “maaltijdvoorziening” het lokale beleid binnen de gemeente (postcodegebied 8749, 8751).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente