Maaltijdservice Midden-Drenthe

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Midden-Drenthe voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Benieuwd naar de beste maaltijden aan huis voor ouderen in Midden-Drenthe? D.m.v. onze tool doorzoekt u gemakkelijk diverse bezorgdiensten in uw regio. Tafeltje dekje, of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen: het kan allemaal. Dit kan al vanaf €5,10. Genieten van Slavink met andijvie a la crème gek aard jus of Halskarbonade met mosterdjus en rode bieten, gekookte aardappelen? Maar is koken/boodschappen doen (tijdelijk) onmogelijk? Er is een oplossing! Door de maaltijdservice in Midden-Drenthe geniet u van complete maaltijden, 100% vers thuisbezorgd.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Netnummer0593 (+31593)
Postcode9411
PrijsindicatieVanaf €5,04
Maaltijd suggestiePrei-gehaktschotel

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten september 2023

Senioren maaltijdservice in Midden-Drenthe

Er zijn nogal wat maaltijdservices in en rondom Midden-Drenthe. Denk aan grote bezorgers als Eet Smakelijk of EkoPlaza. Ook in de gemeente zelf zijn er uitstekende instanties en verswinkels. Iedere service heeft weer een “eigen” keuken en mogelijkheden rondom bestellen en bezorgen. Via onze tool kan u daarom de firma’s snel en makkelijk op een rijtje zetten. Uitkomen bij de beste aanbieder van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden maken wij hierdoor wat aangenamer. Moeite met kiezen? Begin dan met een goedkoop proefpakket. Is er sprake van menu-voorkeuren zoals o.a. vegetarische of andere warme dieetmaaltijden in Midden-Drenthe? Geen probleem! Een groot aantal maaltijden aan huis voor senioren kunnen aangepast worden op uw wensen.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden zijn daadwerkelijk dagvers, met uitsluitend verse groenten. Daarna worden ze snel teruggekoeld. Door dit proces blijven structuur en smaak ongedeerd. Een houdbaarheid van wel 6 dagen.

 • Met verse producten bereid
 • Rijke smaak en beleving
 • Geen geur- kleur-, en smaakstoffen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na bereiding razendsnel ingevroren (shock-freeze). Smaak en gezonde vitaminen blijven zo intact. Voor meerdere maanden houdbaar. Een wekelijkse bezorging is geen verplichting.

 • Tot half jaar houdbaar
 • Behoud van voedingswaarden en vitamines
 • Enorm veel keuze

Tafeltje dekje

Bij tafeltje dekje krijgt men: warme maaltijden aan huis voor senioren in Midden-Drenthe. Een goede vervanger voor bijv. hulpbehoevenden die geen maaltijden meer kunnen opwarmen. Geschikt voor directe consumptie. Veelvuldig georganiseerd door lokale vrijwilligers.

 • Maaltijden warm aangeleverd
 • Extra hulp mogelijk
 • Dagelijkse persoonlijk geleverd

Boodschappenservice

Verschillende firma’s faciliteren daarnaast een bruikbare boodschappenservice voor chronisch zieken. Op die manier koop u eenvoudig nuttige boodschappen zoals zakdoekjes en melk. Gewoonlijk zonder bezorgkosten wanneer u dat wil (maandjaar).

 • Minder afhankelijkheid van familie
 • Alles aan huis bezorgd
 • Koffie, fris, brood, zuivel etc.

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Midden-Drenthe

Bent u specifiek op zoek naar voedzame diepvriesmaaltijd in Midden-Drenthe? Of bent u meer op zoek naar een structurele oplossing zoals koelverse thuismaaltijden? Of wenst u juist een aanbieder met expertise op het gebied van tafeltje dekje, kortom: een warme maaltijd aan huis? Er is de keuze uit vele magnetronmaaltijden die mogelijk aansluiten bij uw wensenlijstje en mogelijke allergieën. Zo kunt u weer genieten van menu’s als Kipsaté, babi pangang met sajor bonen en indische rijsttafel of Stamppot Boerenkool met rookworst. Op seniorenmaaltijd.nl ziet u een aantal landelijke aanbieders aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt voor meer informatie. Meestal is er een proefpakket beschikbaar. Zodoende kunt u zeer goedkoop heerlijke maaltijden bomvol belangrijke voedingsstoffen en weinig zout en andere toevoegingen uitproberen. Het invullen van de bestellijst kan vaak via een menulijst, telefonisch of online. Het eten wordt vaak geleverd door vaak dezelfde persoon, op een vaste dag. Zij werken meestal vaak niet met een doorlopend abonnement. Bekijk ook meer informatie over Natriumarme maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij GrashuisMolenpassage 39411 KMBeilen
Keurslager BatingScharmbarg 1199407 ECAssen
TSN ThuiszorgTransportweg 89405 PRAssen
Welzijnswerk MDHofstraat 199411 LABeilen
Bij de burenHofstraat 209411 LBBeilen
Egbert Jan CateringRomhof 339411 SBBeilen
Welzijnswerk MDStuurboord 19422 HTSmild
Welzijnswerk MDBurg. van Weezelplein 109431 AGWesterbork
Woonzorgcentrum De WenningMolencamp 419451 GJRolde
Keurslagerij BraamskampGrolloërstraat 22a9451 KBRolde
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoeveel bedragen de kosten van de maaltijden?

De kosten van kant-en-klare maaltijden aan huis in Midden-Drenthe voor ouderen zijn erg wisselend. De prijs per maaltijd wordt gevormd door bijvoorbeeld de aanbieder, het aanbod in gerechten, en eventuele extra dienstverlening.

 • Koelverse maaltijd als Glutenvrije spaghetti met courgette en kip wordt al bezorgd vanaf €5,45.
 • Vriesverse maaltijd als Kip Cordon Bleu, bloemkool, broccoli, aardappelen kunt u al bestellen vanaf €4,5.
 • Warme maaltijd aan huis (tafeltje dekje) als Kalkoen in pomodorisaus, sperziebonen en gekookte aardappelen kunt u al bestellen vanaf €6,7.
Een verse maaltijd hoeft niet het enige te zijn. Neem ook Consommé, een extra salade en een dessert als Tiramisu als afsluiter. Zijn kosten voor u een probleem? Mogelijk kan u dan een subsidie aanvragen via het WMO loket van de gemeente Midden-Drenthe. Aanvullende info kunt u vinden op www.middendrenthe.nl. U kunt op deze website ook meer informatie bekijken over Gemalen maaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Midden-Drenthe
 • Netnummer: 0593 (+31593)
 • Hoofdpostcode: 9411
 • Populaire wijk: Beilen

Maaltijd voorbeelden

 • Spaghetti
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Gehakt, bloemkool, aardappelpuree
 • Stamppot knolselderij met rucola
 • Vegetarische balletjes in saus

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Midden-Drenthe regelen

 1. Maak een maaltijd-indicatie

  Kijk eerst na welk type seniorenmaaltijd in lijn is met uw eisen. Warm bezorgd, koelvers of juist vriesvers?

 2. Selecteer een magnetronmaaltijden leverancier

  Vergelijk gespecialiseerde bezorgservices en kies er een. Let met name op het type maaltijden, op welke manieren u kunt bestellen, en recensies van andere klanten.

 3. Het proefpakket laten bezorgen

  De professionele maaltijdservices hebben een goedkoop of gratis proefpakket. U kunt denken aan 5 bezorgmaaltijden voor €25,00. Door hier gebruik van te maken kunt u op een prettige manier kennismaken met voordelige dienstverleners.

 4. Elke week een levering

  Beviel het proefpakket? Gelukkig, nu kunt u moeiteloos opnieuw bestellen. In veel gevallen kan dat via de telefoon, via de papieren bestellijst of met de computer. De maaltijden worden standaard tot in de keuken geleverd via een lokale leverancier in september 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik zelf gerechten kiezen?

Bij dagvers / koelverse gerechten is er vaak een menulijst met pakweg 30 gerechten. Binnen het vriesvers-segment is er een keus te maken uit 70+ vaste vaste gerechten. Via het tafeltje dekje principe gebruikt men een vast weekmenu. Bij meer en meer leveranciers is zelf uw menu samenstellen een speciale feature.

Zijn er maaltijden voor mijn dieet?

Ja, de meeste aanbieders hanteren een speciale categorie met dieetmaaltijden. Onder andere Vegetarische cordon bleu met vegetarische jus, aardappelpuree, gemengde groenten en Viscurry. Sajour boontjes. Couscous. Handig, want zo ontvangt men altijd goede bezorgmaaltijden aan huis! Vragen? Neem contact op met uw leverancier.

Abonnement of verplichte afname?

Nee, leveranciers werken niet met een doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. Er wordt alleen aan huis geleverd in het geval u een bestelling heeft doorgegeven. Met behulp van een handige bestellijst kan men eenvoudig – via het internet, door te bellen of aan de hand van de papieren lijst – de gerechten laten brengen.

Wanneer wordt er geleverd?

De gerechten worden in de meeste gevallen door uw eigen bezorger op een vast tijdstip afgeleverd. In het geval van koelvers: elke 3/4 dagen. In het geval van vriesvers: elke 14 dagen.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een maaltijd met voldoende groenten vormt de basis voor een vitaal en energiek lichaam. Elke dag een warme maaltijd ligt hieraan ten grondslag. Veel bejaarden of beperkten lopen soms vast met zelfstandig koken / boodschappen doen. Om die reden faciliteren steeds meer bedrijven hulp rondom de maaltijd. Denk aan thuishulp bij eten bereiding, opdienen en afruimen. Zorg en ondersteuning wordt geleverd uit Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw), Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO september 2023) of Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Is er sprake van een laag inkomen? Dan is er een subsidie maaltijdvoorziening Midden-Drenthe. Deze tegemoetkoming is een goede uitkomst voor:

 • Voordelig eten via een wooninstelling of restaurant. Netjes bezorgd in o.a. Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.
 • Korting op kant-en-klaar maaltijden van een maaltijdservice waar uw gemeente mee samenwerkt voor tafeltje dekje Midden-Drenthe maaltijdbezorging.
 • Hulp bij het bereiden/eten van de maaltijd. Middels www.middendrenthe.nl achterhaalt u op de pagina “maaltijdvoorziening” de mogelijkheden in de gemeente (postcodegebied 9433).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente