Maaltijdservice Leiden

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Leiden voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Zoekt u verse maaltijden aan huis voor ouderen in Leiden? Aan de hand van de maaltijdservice-vergelijker ontdekt u eenvoudig verschillende services die bij u thuisbezorgen. Een warme maaltijdvoorziening, of vriesverse maaltijden die u kunt verwarmen met de oven of magnetron: dat kunt u zelf beslissen. Te bestellen vanaf €4,60 p.p. Ouderwets genieten van Zuurkoolstamppot en Varkensslavink met vleesjus, gekookte aardappelen, sperziebonen? Maar is boodschappen doen/koken niet meer mogelijk? Er is gelukkig een alternatief. Met behulp van de maaltijdservice in Leiden profiteert u van heerlijke maaltijden, 100% vers thuisbezorgd.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiden
Netnummer071 (+3171)
Postcode2311
PrijsindicatieVanaf €6,36
Maaltijd suggestieRunderhachee, stamppot hutspot

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97
Tijdelijk 3+1 gratis
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten oktober 2022

Senioren maaltijdservice in Leiden

We zien meer en meer maaltijdservices in Leiden. U kunt denken aan populaire leveranciers als Vers aan tafel en/of Chef Martin. Ook in de gemeente zelf zijn er uitstekende instellingen en slagerijen. Elke service wordt bestempeld door een heel eigen keuken en procedures rondom bestellen en betaling. D.m.v. onze vergelijker kan u de leveranciers overzichtelijk met elkaar vergelijken. Het selecteren van een degelijke verzorger van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden vergaat dan een beetje makkelijker. Zijn er meerdere opties? Start eens met eerst een proefpakket. Heeft u dieetwensen zoals bijvoorbeeld vegetarische of andere warme dieetmaaltijden in Leiden? Dat hoeft niet erg te zijn! Een groot aantal bezorgmaaltijden aan huis worden hierop aangepast.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers gekookt, met 100% verse ingrediënten. Later worden deze producten snel afgekoeld en verpakt zonder lucht. Om die reden blijven vitaminen en mineralen in topconditie. Circa 5 tot 7 dagen houdbaar.

 • Meest verse ingrediënten
 • Ook voor vegetariërs en diëten
 • Zonder kunstmatige toevoegingen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers bereid en direct middels de shock-freeze procedure ingevroren. Belangrijke voedingsstoffen blijven zo intact. 10 weken lang eetbaar. Een wekelijkse bezorging hoef je niet te doen.

 • Groot inslaan is mogelijk
 • Vol vitaminen en mineralen
 • Veel keuze

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje betekent: warme maaltijden aan huis voor senioren in Leiden. Perfect voor bijv. ouderendie het eten niet meer kunnen opwarmen. U kunt meteen aanschuiven! Normaliter geregeld via een lokale zorginstelling.

 • Gelijk bezorgd na het koken
 • Vaak subsidie mogelijk
 • Dagelijkse persoonlijk geleverd

Boodschappenservice

Verschillende bedrijven faciliteren daarnaast een speciale boodschappenservice voor gehandicapten. In dat geval bestelt u zonder moeite de boodschappen zoals snoeptomaatjes of chocolade. Vaak zonder bezorgkosten op een vast tijdstip (maandjaar).

 • Langer zelfstandig blijven
 • Vaste bezorger en tijdstip
 • Koffie, fris, brood, zuivel etc.

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Leiden

Wilt u af en toe genieten van een voedzame diepvriesmaaltijd in Leiden? Of geeft u de voorkeur aan vers bereidde koelverse seniorenmaaltijden? Of wenst u juist een instelling die actief is op het gebied van tafeltje dekje, ofwel warme maaltijden aan huis? U kunt kiezen uit meerdere magnetronmaaltijden die mogelijk aansluiten bij uw omstandigheden en eetpatroon. U beslist zelf wat er wordt bezorgd, denk aan menu’s als Procureurlapje in jus, spinazie a la crème en aardappelpuree of Schnitzel,tuinbonen, groentesaus, aardappelpuree, bieslook. Hieronder treft u verschillende landelijke aanbieders aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk ook maaltijden kunt krijgen. Vaak kunt u het voordelig uitproberen met een proefpakket. Op deze manier kunt u zeer goedkoop voedzame maaltijden bomvol belangrijke voedingsstoffen en weinig kunstmatige toevoegingen uitproberen. Een bestelling plaatst u vaak online, telefonisch of via de menulijst. De gerechten worden vaak bezorgd door een lokale / regionale bezorger. Er is meestal geen sprake van een vast abonnement. Op deze website leest u ook meer over Vloeibare maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuwe opties
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ThuislinQWitte Singel 172311 BGLeiden
Gewoon Lekker ThuisKlopperman 512292 JEWateringen
Keurslagerij WarmenhovenVliethof 602291 RZWateringen
RadiusHooglandse Kerkgracht 322312 HVLeiden
SPAR de LangeHerenstraat 472313 AELeiden
Keurslager NozemanVan Het Hoffstraat 92313 SMLeiden
Jimmie’sVan der Waalsstraat 32313 VBLeiden
SPAR ZeldenrustIJsselkade 452314 VMLeiden
De Kook SterEvertsenstraat 1612315 RZLeiden
Toko Aan HuisWatermolen 82317 STLeiden
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat zijn de kosten van de maaltijden?

De kosten van kant-en-klare maaltijden aan huis in Leiden voor ouderen zijn erg wisselend. De prijs komt tot stand door onderdelen als de organisatie, het aantal maaltijden waar u uit kunt kiezen, en eventuele allergieën.

 • Koelverse maaltijd als Procureurlapje in jus, spinazie a la crème en aardappelpuree is er al vanaf €5,6.
 • Diepvriesmaaltijd als Nasi goreng speciaal, kip in satésaus kan je kopen vanaf €3,65.
 • Een warme Tafeltje dekje maaltijd als Gehaktballen in uienjus is er al vanaf €6,5.
Het eten kan men aanvullen met onder andere Rundvleessoep, extra groenten en om het compleet te maken Hangop om het feest compleet te maken. Heeft u te maken met geldproblemen? Dan kunt u mogelijk een vergoeding aanvragen via de WMO. De subsidie komt via de gemeente Leiden. Meer details is beschikbaar op www.leiden.nlgemeent. Op deze website leest u ook meer over Zoutarme maaltijden.

Informatie

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Leiden
 • Netnummer: 071 (+3171)
 • Postcode: 2311
 • Populaire wijk: Binnenstad-Zuid

Maaltijd voorbeelden

 • Couscous, kip, mergueze worst
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Reepjes kalkoenvlees in saus
 • Kippenbout à la bonne femme
 • Snijbonen met een kipfilet

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Leiden aanvragen

 1. Maak een maaltijd-indicatie

  Kijk eerst na wat voor categorie thuismaaltijd klopt met uw leefpatroon. Warm bezorgd, koelvers of juist vriesvers?

 2. Kies een magnetronmaaltijden aanbieder

  Vergelijk de aangesloten maaltijdservices en selecteer er een. Check vooral het aanbod, de wijze van bezorgen, en bereikbaarheid van klantenservice.

 3. Proefpakket bestellen

  De populaire aanbieders werken met een goedkoop of gratis proefpakket. Typische acties zijn 7 bezorgmaaltijden voor €35,00. Hierdoor kunt u – zonder verdere verplichtingen – kennismaken met professionele aanbieders.

 4. Wekelijks bestellen

  Hebt u genoten van de proefmaaltijd? Mooi, dan kan men gelijk een nieuwe bestelling plaatsen. Dikwijls is dat mogelijk per telefoon, door maaltijden aan te kruisen, of email / internet. De thuismaaltijden worden in algemene zin bezorgd tot in de keuken via een behulpzame bezorger in oktober 2022.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mag ik zelf mijn maaltijden kiezen?

In het geval van koelverse maaltijden kunt u gerechten kiezen op een lijst met gemiddeld 15 maaltijden. Spreken we over vriesvers, dan kunt u kiezen uit 100+ blijvende gerechten. Rondom tafeltje dekje is er sprake van een vaste menulijst zonder al te veel keuze. Bij meer en meer leveranciers is zelf uw menu samenstellen een mogelijkheid.

Kan ik kiezen voor speciale dieetmaaltijden?

Vaak wel. Bijna alle aanbieders bieden een groot aanbod aan dieetmaaltijden. Denk aan Kalkoen in pangangsaus, Sajour lodeh en nasi goreng en Tagliatelleschotel met kip. Hiermee krijgt iedereen geschikte opwarmmaaltijden aan huis! Welke diëten zijn beschikbaar? Vraag het na bij uw bezorger.

Geldt er een afnameverplichting?

Nee, er is geen sprake van een vast lidmaatschap voor thuismaaltijden. Er vindt alleen maar bezorging plaats als u zelf een bestelling geplaatst heeft. Via de standaard bestellijst kunt u gemakkelijk – op meerdere manieren – de gerechten laten brengen.

Hoe werken de leveringen?

De menu’s worden meestal door een eigen bezorger op een vast tijdstip geleverd. Het koelverse assortiment 1 of 2 keer per week. Het vriesverse assortiment 1 – 2 keer per 4 weken.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Verse voeding bevordert een optimale lichamelijke gesteldheid. Een warme maaltijd in de avond wordt dan ook van harte aanbevolen. Sommige ouderen of invaliden kunnen moeite ervaren tijdens het koken. Daarom bieden een aantal organisaties hulp bij maaltijden. U kunt denken aan ondersteuning bij boodschappen doen en koken. Hiervoor kan ook aanspraak worden gemaakt op Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO oktober 2022), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Is er sprake van een laag inkomen? Dan is er mogelijk een subsidie maaltijdvoorziening Leiden. Uw subsidie kan u veel opleveren:

 • Voordelig eten bij een restaurant in de buurt. Levering in alle wijken zoals Binnenstad-Zuid, Binnenstad-Noord, Stationsdistrict, Leiden-Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict, Boerhaavedistrict, Merenwijkdistrict, Stevenshofdistrict.
 • Voordelige bezorgmaaltijden van een partij waar een gemeente actief mee samenwerkt voor tafeltje dekje Leiden maaltijdbezorging.
 • Hulp bij het bereiden/eten van de maaltijd. Middels www.leiden.nlgemeent vindt u onder het kopje “Maaltijdvoorziening” de mogelijkheden in de gemeente (postcodegebied 2300, 2301, 2302, 2303, 2311, 2312, 2313, 2314, 2315, 2316, 2317, 2318, 2321, 2322, 2323, 2324, 2331, 2332, 2333, 2334).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aan