Maaltijdservice Drechterland

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Drechterland voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Geïnteresseerd in gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Drechterland? Geholpen door onze tool vergelijkt u gemakkelijk diverse aanbieders in uw eigen gemeente. Warme gerechten, of kant-en-klaar maaltijden die een paar minuten in de magnetron gaan: het kan allemaal. Te bestellen vanaf €3,65 per maaltijd. Uitgebreid dineren met een maaltijd als Pasta carbonara of Rundercarré met kruidenjus, aardappelpuree, rode kool met appel? Maar ondervindt u problemen bij boodschappen doen en koken? Er is een oplossing! Via de maaltijdservice in Drechterland smult u weer van voedzame gerechten, die u gewoon zelf kunt opwarmen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Netnummer0229 (+31229)
Postcode1616
PrijsindicatieVanaf €5,11
Maaltijd suggestieBami babi pangang

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten maart 2024

Senioren maaltijdservice in Drechterland

Er zijn nogal wat maaltijdservices die bezorgen in Drechterland. Neem belangrijke services als Regiomeal of Wesselius maaltijden. Maar ook op regionaal niveau kunt u terecht bij interessante leveranciers en restaurants. Iedere aanbieder heeft weer een eigen keuken en bestelvoorwaarden. Dankzij de maaltijdservice-vergelijker kan u daardoor de bezorgdiensten op uw gemak op een rijtje zetten. Het uitzoeken van de best passende verzorger van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden maken wij zodoende wat minder gecompliceerd. Zijn er meerdere opties? Ga dan eerst voor een aantrekkelijk proefpakket! Zijn er specifieke wensen zoals bijvoorbeeld zoutarme of andere warme dieetmaaltijden in Drechterland? Er is gelukkig een alternatief. Meer en meer maaltijden aan huis voor bejaarden houden hier rekening mee.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden elke dag bereid, met altijd verse producten. In de volgende stap worden deze maaltijden gekoeld naar onder 5⁰C. Door dit proces blijven structuur en smaak gegarandeerd. Het is 1 week houdbaar.

 • Altijd 200 gram groente
 • Smaakvol zoals thuis koken
 • Lekker en gezond, zonder e-nummers

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en op een speciale shock-freeze manier ingevroren. Belangrijke voedingsstoffen blijven zo intact. Weken lang goed te houden. Elke week een bezorging is geen verplichting.

 • Tot half jaar houdbaar
 • Porties ruim voldoende
 • Grote keuze uit gerechten

Tafeltje dekje

Via tafeltje dekje ontvangt u: warme maaltijden aan huis voor senioren in Drechterland. Perfect voor bijv. ouderendie geen maaltijden meer kunnen opwarmen. Het eten wordt warm bezorgd. In de regel geïnitieerd door een plaatselijk restaurant.

 • Vanuit de pan op het bord
 • Mogelijke subsidie
 • Individuele bezorgopties

Boodschappenservice

Verscheideneleveranciers beschikken over een handige boodschappenservice voor hulpbehoevenden. Hiermee bestelt u direct de supermarktartikelen als honing en havervlokken. Veelal kosteloos bezorgd op een vooraf gekozen moment (maandjaar).

 • Direct alles in huis
 • Vaste bezorger en tijdstip
 • Koffie, fris, brood, zuivel etc.

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Drechterland

Bent u op zoek naar ambachtelijke diepvriesmaaltijd in Drechterland? Of heeft u liever de meest verse koelverse thuismaaltijden? Of zoekt u juist een instelling gericht op tafeltje dekje voor uw ouders of iemand anders? U kunt kiezen uit diverse soorten maaltijden die mogelijk passen bij uw omstandigheden en mogelijke diëten. U beslist zelf wat er wordt bezorgd, denk aan menu’s als Pannekoeken met een gebakken ei of Stamppot rode kool met hachee. Verderop bekijkt u een aantal bekende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk ook verder kunnen helpen. Onze tip: begin met een proefpakket. Dankzij deze proefbox kunt u heel voordelig gezonde maaltijden met veel groenten en zonder ongezonde toevoegingen testen. Maaltijden kan vaak via de bestellijst, per telefoon of internet. De gerechten worden vaak bezorgd door een lokale / regionale bezorger. Aanbieders werken meestal niet met een vast contract. Lees ook meer over Kant en klaar maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij BurgerRaadhuisplein 151616 AVHoogkarspel
Eethuys Nicolaas LutjebroekAzalealaan 181614 SNLutjebroek
Eethuys Rigttershof GrootebroekRigtershof 91613 SJGrootebroek
Wilgaerden – Oôs StekkieRaadhuisplein 921616 AXHoogkarspel
Omringrestaurant AndijkSorghvlietlaan 501619 XCAndijk
Wilgaerden – WesterhavenAchterom 11621 KPHoorn
BuurtzorgAstronautenweg 10A1622 DAHoorn
Keurslager de MeijerGrote Beer 51622 ESHoorn
Eethuys LindendaelKoepoortsweg 351624 ABHoorn
Omring – Het BakenNieuwe Steen 361625 HVHoorn
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Contact opnemen kan per mail.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoe hoog zijn de kosten van de maaltijden?

De kosten van maaltijden aan huis in Drechterland voor ouderen fluctueren ontzettend. De prijs die u betaalt hangt af van o.a. de organisatie, het aantal maaltijden waar u uit kunt kiezen, en of er rekening gehouden moet worden met diëten.

 • Koelverse maaltijd zoals Pastaschotel: kip met broccoli is er al vanaf €6.
 • Een lekkere diepvriesmaaltijd als Erwtensoep met rookworst is beschikbaar vanaf €4,6.
 • Een warme Tafeltje dekje maaltijd als Lekkerbekje wordt al bezorgd vanaf €7,05.
De gerechten is niet het enigste: Wat te denken van Okrosjka, extra groenten en voor de volledigheid een Vruchtensalade als nagerecht. Heeft u moeite met de financiën? Mogelijk kan u dan via subsidie binnen de WMO een aanvraag indienen bij de gemeente Drechterland. Meer hierover leest u op www.drechterland.nl. Lees ook verder over Natriumarme maaltijden.

Belangrijke info

Maaltijd ideeën

 • Kick Through Spaghetti
 • Rundergehaktbal in jus
 • Vier-groentenstamppot
 • Donkey Kicks Chicken
 • Spinazie a la creme

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Drechterland bestellen

 1. Maak een maaltijd-indicatie

  Onderzoek allereerst wat voor type thuismaaltijd aansluit op uw gesteldheid. Koelvers, diepvries of warme maaltijden?

 2. Selecteer magnetronmaaltijden maaltijdservice

  Vergelijk meest gekozen maaltijddiensten en selecteer er een. Let goed op het gerechten-aanbod, keuze in bezorgdagen, en natuurlijk ervaringen van andere senioren.

 3. Begin met het proefpakket

  De bekende services hebben een aantrekkelijk proefpakket of maaltijdbox. U moet dan denken aan 3 bezorgmaaltijden voor €15,00. Mede daarom kunt u geheel vrijblijvend eens kennismaken met bekende services.

 4. Maaltijden afnemen

  Beviel het proefpakket? Dat is fijn, nu kan men supersnel nieuwe gerechten bestellen. Gewoonlijk is dat mogelijk telefonisch, door gerechten in te vullen, of met de computer. De magnetronmaaltijden worden in de regel geleverd aan huis door een lokale leverancier in maart 2024.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik kiezen uit maaltijden?

Zodra u kiest voor koelvers, dan krijgt u meestal te maken met een bestellijst met ruwweg 30 menu’s. Gaat men voor vriesvers, dan hebt u de keuze uit 90+ vaste menu’s. Kiest u voor tafeltje dekje? Dan treft men een speciaal dagmenu. Steeds vaker is vers op maat een extra service die wordt aangeboden.

Houdt de maaltijdservice rekening met mijn dieet?

Praktisch alle aanbieders gebruiken een speciale menulijst voor mensen met een dieet. Neem nou Omelet, hollandaisesaus, broccoli, aardappelpuree en Varkensfiletlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen. Daardoor krijgt iedereen geschikte seniorenmaaltijden aan huis! Kan dit ook met mijn dieet? Neem contact op met de organisatie waar u klant bent.

Zit ik vast aan een abonnement?

Nee, de maaltijd-aanbieders werken niet met vast abonnement voor thuismaaltijden. Er worden alleen maaltijden bezorgd als men deze ook zelf besteld heeft. Door gebruik te maken van een handige bestellijst kan men eenvoudig – met de papieren lijst, online of telefonisch – uw wensen doorgeven.

Hoe werkt de bezorging?

De seniorenmaaltijden worden in de meeste gevallen door een lokale bezorger op een vast tijdstip afgeleverd. Bij koelvers spreken we van 1 a 2 keer per 7 dagen. Bij vriesvers: 1 of 2 keer per maand.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een verse maaltijd bevordert uw lichamelijke gezondheid. Een uitgebalanceerde warme maaltijd wordt dan ook van harte aanbevolen. Veel senioren of gehandicapten zijn niet in staat dit zelfstandig te regelen. Hierdoor onderscheiden we een aantal vormen van hulp bij maaltijden. Denk aan ondersteuning bij keukeninrichting, opwarmen van eten en consumptie. Dit wordt vaak geregeld vanuit de Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO maart 2024) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Heeft u een laag inkomen? Dan is er een subsidie maaltijdvoorziening Drechterland. Deze regeling biedt goede ondersteuning voor:

 • Voordelig aanschuifen bij een concept als Open Tafel. Zij leveren in de regio, waaronder Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout.
 • Korting op kant-en-klaar maaltijden van een maaltijdservice waar uw gemeente officieel mee samenwerkt voor tafeltje dekje Drechterland maaltijdbezorging.
 • Iemand die u eraan herinnerd dat het tijd is voor de maaltijd. Middels www.drechterland.nl kan men meer informatie opvragen over de maaltijdvoorziening en de opties in de gemeente (postcodegebied 1697).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente