Maaltijdservice Aa en Hunze

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Aa en Hunze voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Interesse in geschikte maaltijden aan huis voor ouderen in Aa en Hunze? Via deze pagina vindt u supersnel verschillende services in de buurt. Een warme maaltijdvoorziening, of dagverse maaltijden die een paar minuten in de magnetron gaan: de mogelijkheden zijn enorm. Te bestellen vanaf €3,55 per gerecht. Flink uitpakken met Runderbraadworst met mosterdjus, rodekool met appeltjes en aardappelpuree of Burpee Chicken? Maar is boodschappen doen/koken niet meer mogelijk? Geen probleem! Dankzij de maaltijdservice in Aa en Hunze beschikt u over uitstekende maaltijden, gemakkelijk bij u thuisbezorgd.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Netnummer0592 (+31592)
Postcode9461
PrijsindicatieVanaf €4,95
Maaltijd suggestieVarkenssaucijs in jus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten mei 2024

Senioren maaltijdservice in Aa en Hunze

Er zijn nogal wat maaltijdservices in de omgeving van Aa en Hunze. Denk aan belangrijke services als Kantenklaarmaaltijden.nl of Bofrost. Ook binnen de gemeente kan men kiezen voor prima organisaties en zorginstellingen. Elke service biedt zijn eigen menu en bestel- en bezorgmogelijkheden. Dankzij www.seniorenmaaltijd.nl kunt u dus de bedrijven snel en makkelijk tegen elkaar afzetten. Een keuze maken voor een solide dienstverlener van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden vergaat derhalve wat aangenamer. Weet u niet of het wat voor u is? Bestel in dat geval eerst een proefpakket. Spelen er voorkeuren als o.a. glutenvrije of andere warme dieetmaaltijden in Aa en Hunze? Dat hoeft niet erg te zijn! Opvallend veel maaltijden aan huis voor ouderen passen zich hierop aan.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers gekookt, bomvol natuurlijke ingrediënten. Later wordt de maaltijd gekoeld naar onder 5⁰C. Om die reden blijven voedingsstoffen en smaak intact. Tot wel 7 dagen te bewaren.

 • Meest verse ingrediënten
 • Vol van smaak
 • Lekker en gezond, zonder e-nummers

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en razendsnel ingevroren (shock-freeze). Belangrijke voedingsstoffen blijven zo intact. Meerdere maanden te bewaren. Elke week bestellen hoeft dan ook vaak niet.

 • Maandenlang te bewaren
 • Gezond en lekker
 • Enorm veel keuze

Tafeltje dekje

Bij tafeltje dekje krijgt men: warme maaltijden aan huis voor senioren in Aa en Hunze. Een goede vervanger voor bijv. chronisch zieken die (tijdelijk) zelf geen eten kunnen verwarmen. Er is geen verdere handeling nodig. In veel gevallen op touw gezet door een lokale keuken.

 • Gelijk bezorgd na het koken
 • Ondersteuning uit gemeente
 • Individuele bezorgopties

Boodschappenservice

Diverse aanbieders faciliteren daarnaast een nuttige boodschappenservice voor ouderen. Daarmee bestelt men gelijk nuttige boodschappen zoals zakdoekjes en stroopwafels. Gewoonlijk gratis bezorgd door uw eigen bezorger (maandjaar).

 • Niet afhankelijk van anderen
 • Niet meer sjouwen met boodschappen
 • Groente, fruit, snacks etc.

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Aa en Hunze

Bent u op zoek naar de lekkerste diepvriesmaaltijd in Aa en Hunze? Of houdt u juist van een structurele oplossing zoals koelverse opwarmmaaltijden? Of neigt u meer naar een bedrijf die actief is op het gebied van tafeltje dekje voor uw ouders of iemand anders? U kunt kiezen uit een groot aantal maaltijdservices die mogelijk voldoen aan uw wensenlijstje en eventuele dieet. U beslist zelf wat er wordt bezorgd, denk aan menu’s als Boe­ren­kool­stoof met ei of Zalm in dillesaus. Hieronder bekijkt u verschillende landelijke aanbieders aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk van dienst kunnen zijn. Veel leveeranciers wekren met een proefpakket. Zodoende kunt u tegen een aantrekkelijke prijs de lekkerste maaltijden met min. 200 gram groenten en zonder conserveringsmiddelen testen. Bestellen kan vaak online, telefonisch of met de bestellijst. De gerechten worden vaak geleverd door vaak dezelfde persoon, op een vaste dag. Ook is het vrijblijvend, er is meestal niet iets als een abonnement. Op deze website leest u ook meer over Dieetmaaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij BoxemDe Trog 29461 DCGieten
Keurslagerij BraamskampGrolloërstraat 22a9451 KBRolde
Woonzorgcentrum De WenningMolencamp 419451 GJRolde
Icare – DekelhemBoddeveld 19461 JAGieten
Dignis – ’t HolthuysWepel 29468 HGAnnen
Slagerij de VriesStationsweg 28a9471 GRZuidlaren
Woonzorgcentrum MozaiekLudinge 139471 JDZuidlaren
BuurtzorgOude Rijksweg 26a9481 CBVries
BuurtzorgAziëlaan 229501 AAStadskanaal
Restaurant Maarsheerd – BCMMaarsdreef 19501 AMStadskanaal
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact op via email.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat zijn de kosten van de maaltijden?

De kosten van kant-en-klare maaltijden aan huis in Aa en Hunze voor ouderen verschillen onderling enorm. De prijs voor een gerecht wordt gevormd door onderdelen als de aanbieder, het aantal maaltijden waar u uit kunt kiezen, en eventuele allergieën.

 • Koelverse maaltijd als Visschotel met wortel en gebakken aardappel kunt u al bestellen vanaf €5,85.
 • Een lekkere diepvriesmaaltijd als Varkenslapje, pepersaus, erwten, spinazie, krieltjes bestelt u vanaf €4,3.
 • Tafeltje dekje (een warme maaltijd aan huis) als Spareribs, gebakken wedges, broccoli is beschikbaar vanaf €6,55.
De avondmaaltijd kan uitgebreid worden. Bestel ook Chinese tomatensoep, een stukje fruit en iets fris zoals Spekkoek om mee af te sluiten. Heeft u een laag inkomen? Wellicht kunt u een subsidie maaltijdvoorzien (WMO) aanvragen via uw gemeente Aa en Hunze. Meer informatie kunt u teruglezen op www.aaenhunze.nl. Of klik door voor meer informatie over Diepvriesmaaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Aa en Hunze
 • Regionummer: 0592 (+31592)
 • Postcodegebied: 9461
 • Populaire wijk: Annen

Maaltijden tips

 • Pilav
 • Gehakt, bloemkool, aardappelpuree
 • Stamppot Hete bliksem met stroop
 • Kip tikka massala, basmatirijst
 • Chili con carne, gehakt, rijst

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Aa en Hunze regelen

 1. Wat zoekt u precies?

  Kijk eerst na welk soort seniorenmaaltijd aansluit op uw eisen. Koelvers, diepvries of warme maaltijden?

 2. Vergelijk magnetronmaaltijden aanbieders

  Vergelijk aangesloten bezorgdiensten en kies er een. Check vooral het maaltijd-aanbod, de bestel en bezorgopties, en bereikbaarheid van klantenservice.

 3. Begin met het proefpakket

  De grote maaltijdservices werken met een aantrekkelijk proefpakket of maaltijdbox. Een dergelijke actie houdt bijvoorbeeld in 3 bezorgmaaltijden voor €15,00. Door hier gebruik van te maken kunt u heel eenvoudig eens kennismaken met gespecialiseerde maaltijd-verzorgers.

 4. Een vaste leverdag

  Smaakt de proefmaaltijd naar meer? In dat geval kan men gelijk een nieuwe menulijst invullen. Gewoonlijk doet u dit telefonisch, via een menulijst, of met de tablet. De gerechten worden vaak bezorgd middels een lokale leverancier in mei 2024.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is er iets zoals een keuzemenu?

Zodra u kiest voor koelvers, dan krijgt u meestal te maken met een bestellijst met ruwweg 20 gerechten. Kiest u voor vriesvers dan is het aanbod gelimiteerd tot 80+ blijvende gerechten. Rondom tafeltje dekje is er vaak één maaltijd per dag. Soms is zelf samenstellen ook mogelijk.

Kan ik kiezen uit dieetmaaltijden?

Praktisch alle leveranciers komen u tegemoet met een ruim assortiment dieetmaaltijden. Als o.a. Cordon bleu, rozemarijn aardappel en Westlandse groente of Runderstoofvlees, bloemkool, gekookte aardappelen. Daardoor ontvangt men altijd goede thuismaaltijden voor senioren! Welke diëten zijn beschikbaar? Vraag het na bij uw eigen aanbieder.

Moet ik een abonnement afsluiten?

Nee, er is geen sprake van een doorlopende afnemings-verplichting voor thuismaaltijden. Er wordt alleen aan huis geleverd wanneer men deze ook zelf besteld heeft. Door gebruik te maken van de unieke menukaart / lijst kunt u iedere week zelfstandig – telefonisch, digitaal of ouderwets met pen en papier – de gerechten laten brengen.

Hoe gaat de bezorging in z’n werk?

De kant-en-klaar maaltijden worden in de meeste gevallen door een lokale bezorger iedere week op dezelfde dag/tijdstip afgeleverd. Bij gerechten maaltijden om de 3 dagen. Bij vriesvers is dat maandelijks.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een voedzame maaltijd is van belang voor een goede balans en energie. Een verse warme maaltijd wordt dan ook van harte aanbevolen. Sommige bejaarden of hulpbehoevenden lukt het niet om zelf hun potje te koken. Daardoor bieden een aantal organisaties hulp bij eten en drinken in huis. We hebben het over thuishulp bij koken of het toedienen van eten. Hiervoor bestaan er een aantal zorgwetten: Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO mei 2024), Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Heeft u een laag inkomen? Dan is er een speciale subsidie voor de maaltijdvoorziening Aa en Hunze. De ontvangen tegemoetkoming kan u veel opleveren:

 • Gesubsidieerd eten bij een restaurant in de buurt. Levering in o.a. Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.
 • Voordelige maaltijden aan huis van een service waar een gemeente een contract mee heeft voor tafeltje dekje Aa en Hunze maaltijdbezorging.
 • Een persoon die samen met u gaat eten. Via www.aaenhunze.nl achterhaalt u op de pagina “maaltijdvoorziening” de mogelijkheden in de gemeente (postcodegebied 9463).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente