Maaltijdservice Nijmegen

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Nijmegen voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Op zoek naar voedzame maaltijden aan huis voor ouderen in Nijmegen? Middels deze pagina treft u probleemloos verschillende services in de buurt. Een warme maaltijdvoorziening, of vriesverse gerechten die u zelf moet opwarmen: u bepaalt het helemaal zelf. Al beschikbaar vanaf €3,85 per gerecht. Aanschuiven voor Runderstooflapje met jus. Rodekool met appeltjes. Aardappelpuree of Varkensoester met champignonroomsaus, snijbonen en aardappelschijfjes met peterselie? Maar is zelf koken geen optie meer? Dat hoeft geen obstakel te vormen. Door middel van de maaltijdservice in Nijmegen geniet u van smaakvolle maaltijden, 100% vers thuisbezorgd.

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Netnummer024 (+3124)
Postcode6511
PrijsindicatieVanaf €5,67
Maaltijd suggestieThaise curry

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten juni 2023

Senioren maaltijdservice in Nijmegen

Er zijn nogal wat maaltijdservices in en rondom Nijmegen. Neem grote leveranciers als Mealhero en Coop. Maar ook op regionaal niveau kan men kiezen voor uitstekende instanties en wijkrestaurants. Elke aanbieder hanteert een heel eigen productaanbod en voorwaarden. Door gebruik te maken van www.seniorenmaaltijd.nl kan u de aanbieders gemakkelijk met elkaar vergelijken. De keuze maken voor een geschikte service voor (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden vergaat zodoende een stuk eenvoudiger. Twijfelt u nog? Bestel dan een eenmalig proefpakket zonder verplichtingen. Heeft u voorkeuren zoals bijvoorbeeld gemalen of andere warme dieetmaaltijden in Nijmegen? Er is gelukkig een alternatief. Nogal wat maaltijden aan huis voor bejaarden kunnen aangepast worden op uw wensen.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden zijn daadwerkelijk dagvers, met uitsluitend verse groenten. Later worden deze maaltijden direct teruggekoeld en speciaal verpakt. Met deze techniek blijven geur, kleur en smaak in topconditie. Je kunt het 1 week bewaren.

 • 100% dagvers
 • Optimaal behoud van smaak en geur
 • Weinig zout en vetten

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en in zeer korte tijd ingevroren (shock-freeze). Vitamines en mineralen blijven optimaal behouden. Maanden lang op te slaan. Een wekelijkse bezorging hoef je niet te doen.

 • Lang houdbaar
 • Vol vitaminen en mineralen
 • NL en buitenlandse keuken

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje betekent: warme maaltijden aan huis voor senioren in Nijmegen. Vaak toegepast door bijv. gehandicapten die de kant-en-klaar maaltijd niet kunnen opwarmen. Er is geen verdere handeling nodig. In veel gevallen op touw gezet door een lokale keuken.

 • Direct uit de keuken bezorgd
 • Vaak subsidie mogelijk
 • Vaste bezorger

Boodschappenservice

Veel organisaties hebben ook een handige boodschappenservice voor gehandicapten. Daarmee bestelt men direct belangrijke boodschappen als salades en griesmeelpap. Niet zelden gratis mee bezorgd wanneer u dat wil (maandjaar).

 • Direct alles in huis
 • Tot in de keuken geleverd
 • Koffie, fris, brood, zuivel etc.

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Nijmegen

Wilt u af en toe genieten van een handige diepvriesmaaltijd in Nijmegen? Of geeft u de voorkeur aan een blijvende oplossing als koelverse magnetronmaaltijden? Of houdt u juist van een bedrijf die zich focust op tafeltje dekje waarbij het eten warm geleverd wordt? U kunt kiezen uit flink wat seniorenmaaltijden die mogelijk matchen met uw wensen en eventuele dieet. U beslist zelf wat er wordt bezorgd, denk aan menu’s als Hamlapje, tuinboontjes, spekjes, aardappelpuree, bieslook of Groentensoep met gehaktballen. Onderstaand bekijkt u suggesties voor landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt voor meer informatie. Vaak is er een proefpakket beschikbaar. Op deze manier kunt een voor een lage prijs uitstekende maaltijden met veel groenten en zonder ongezonde toevoegingen uitproberen. Maaltijden kan vaak via de bestellijst, per telefoon of internet. De gerechten worden vaak bezorgd door een vaste bezorger op een vast moment. Er geldt meestal geen abonnement. Bekijk ook meer over Diepvriesman.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Kookservice Paul SchobbenZaunbrechersstraat 16471 VREygelshoven
Slagerij VanthoorLaurastraat 96471 JGEygelshoven
BuurtzorgVeldhofstraat 496471 CDEygelshoven
étuméDaalseweg 56521 GENijmegen
BuurtzorgCipresstraat 1546523 HRNijmegen
BliXem Eetcafé en WinkelGroesbeekseweg 756524 CSNijmegen
KnetterversProf Cornelissenstraat 26524 PJNijmegen
Langer Thuis NijmegenPanovenlaan 16525 DZNijmegen
Restaurant De DrukkerijKanunnik Faberstraat 76525 TPNijmegen
BerchmanianumHoutlaan 46525 XZNijmegen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoeveel bedragen de kosten van de maaltijden?

De tarieven van kant-en-klare maaltijden aan huis in Nijmegen voor ouderen lopen zeer uiteen. Het uiteindelijke tarief hangt af van zaken als de leverancier, kwaliteit van ingrediënten, en of er rekening gehouden moet worden met diëten.

 • Koelverse maaltijd zoals Poffertjes met poedersuiker is er al vanaf €5,9.
 • Een vriesverse maaltijden zoals Kip cordon blue, broccoli bloemkoolmix en krieltjes met peterselie is verkrijgbaar vanaf €4,5.
 • Warme maaltijd aan huis (tafeltje dekje) als Groentesoep met balletjes wordt al bezorgd vanaf €7,1.
Een verse maaltijd kan uitgebreid worden. Bestel ook Minosoep, een extra rauwkostsalade en om het compleet te maken Vanille ijs om mee af te sluiten. Heeft u te maken met geldproblemen? Wellicht kunt u een subsidie aanvragen via het WMO loket van de gemeente Nijmegen. Meer daarover leest u op www.nijmegen.nl. Bekijk ook meer informatie over Apetito.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Nijmegen
 • (Regio) nummer: 024 (+3124)
 • Postcodegebied: 6511
 • Veel gezochte wijk: Nijmegen-Centrum

Tips voor maaltijden

 • Hutspot, hachee
 • Aardappelpuree
 • Spekpannenkoek
 • Rundergoulash
 • Witte rijst

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Nijmegen bestellen

 1. Wat zoekt u precies?

  Check als eerst welk soort bezorgmaaltijd aansluit op uw gesteldheid. Diepvries-, koelvers of tafeltje dekje?

 2. Kies een magnetronmaaltijden aanbieder

  Vergelijk aangeraden maaltijddiensten en kies er een. Let met name op de voedingswaarden, de bestel en bezorgopties, en de klantwaardering.

 3. Probeer het proefpakket

  De bekende leveranciers hanteren een spotgoedkoop proefpakket. Een dergelijke actie houdt bijvoorbeeld in 6 bezorgmaaltijden voor €30,00. Hierdoor kunt u laagdrempelig kennismaken met professionele leveranciers.

 4. Maaltijden afnemen

  Smaakt de proefmaaltijd naar meer? In dat geval kan men eenvoudignieuwe gerechten bestellen. Gewoonlijk kan dit via telefoon, via de papieren bestellijst of via de website. Het eten wordt in de regel geleverd door een lokale leverancier in juni 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mag ik zelf mijn maaltijden kiezen?

Zodra u kiest voor koelvers, dan profiteert u van een menukaart met grofweg 30 menu’s. In het aanbod van vriesvers is er een keus te maken uit 75 – 125 vaste maaltijden. Met een tafeltje dekje kiest u voor één maaltijd per dag. In steeds meer gevallen is zelf gerechten samenstellen ook een optie.

Kan ik kiezen voor speciale dieetmaaltijden?

Ja, heel veel maaltijdservices voorzien in een groot aanbod aan dieetmaaltijden. Onder andere Stoofpotje met peer rundvlees en puree en Gehaktbal, prei a la crème en krieltjes met peterselie. Hiermee krijgt iedereen geschikte seniorenmaaltijden aan huis! Past het ook bij mijn eetpatroon? Neem gerust contact op met uw eigen aanbieder.

Is er sprake van een abonnement?

Nee, maaltijdservices hanteren meestal geen doorlopende afnemings-verplichting voor thuismaaltijden. Er wordt alleen wat bij u thuisbezorgd als men dit via telefoon, online of bestellijst heeft doorgegeven. Door middel van de welbekende bestellijst kan men direct en zonder moeite – telefonisch, digitaal of ouderwets met pen en papier – de gerechten laten brengen.

Hoe verloopt de levering?

De opwarmmaaltijden worden in de regel door een regionale bezorger op een vast moment in de week bezorgd. Bij gerechten maaltijden om de 4 dagen. In het geval van vriesvers: 1 of 2 keer per maand.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een gewoon goede maaltijd helpt mee aan een optimale lichamelijke gesteldheid. Een warme maaltijd in de avond wordt dan ook van harte aanbevolen. Sommige ouderen of hulpbehoevenden kunnen moeite ervaren tijdens het koken. Daardoor zijn er een aantal vormen van hulp bij maaltijden. Denk aan ondersteuning bij eten bereiding, opdienen en afruimen. We onderscheiden hiervoor een aantal zorgwetten: Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO juni 2023). Is uw budget voor eten niet toereikend? Dan bekijk dan de subsidie maaltijdvoorziening Nijmegen. De ontvangen tegemoetkoming kan u veel voordeel brengen:

 • Aantrekkelijke prijzen bij een zorginstelling of wijkrestaurant. Netjes bezorgd in o.a. Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt, Nijmegen-Noord.
 • Gesubsidieerde kant-en-klaar maaltijden van een maaltijdservice waar een gemeente een contract mee heeft voor tafeltje dekje Nijmegen maaltijdbezorging.
 • Een vrijwilliger die helpt met het opwarmen van het eten. Op www.nijmegen.nl achterhaalt u op de pagina “maaltijdvoorziening” hoe de gemeente hiermee omgaat (postcodegebied 6500, 6501, 6503, 6504, 6511, 6512, 6515, 6521, 6522, 6523, 6524, 6525, 6531, 6532, 6533, 6534, 6535, 6536, 6537, 6538, 6541, 6542, 6543, 6544, 6545, 6546, 6564, 6574).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente