Maaltijdservice Heerlen

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Heerlen voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Zoekt u gemakkelijke maaltijden aan huis voor ouderen in Heerlen? Door gebruik te maken van de maaltijdservice-vergelijker doorzoekt u overzichtelijk verschillende organisaties in de buurt. Een maaltijd die warm wordt aangeleverd, of dagverse gerechten die nog even in de magnetron moeten: dat kunt u zelf beslissen. Te bestellen vanaf €5,10 per maal. Aan tafel voor Groenteschotel en Gekruide krieltjes? Maar is koken/boodschappen doen (tijdelijk) onmogelijk? Dat hoeft niet erg te zijn! D.m.v. de maaltijdservice in Heerlen beschikt u over smaakvolle gerechten, eenvoudig op te warmen in de magnetron.

ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Netnummer045 (+3145)
Postcode6411
PrijsindicatieVanaf €6,16
Maaltijd suggestieAlaska-koolvis in mosterdsaus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97
Tijdelijk 3+1 gratis
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten oktober 2022

Senioren maaltijdservice in Heerlen

Ze zijn niet meer weg te denken, maaltijdservices in de regio van Heerlen. Denk aan grote leveranciers als Kantenklaarmaaltijden.nl en/of Kievit. Ook in de gemeente zelf bestaan er verschillende organisaties en sociale voorzieningen. Iedere service hanteert een eigen assortiment en bestel-, betaal-, en bezorgopties. Via de maaltijdservice-vergelijker kan u daardoor de firma’s overzichtelijk naast elkaar bekijken. Het uitzoeken van de beste leverancier van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden vergaat derhalve wat minder gecompliceerd. Zijn er meerdere opties? Bestel dan een aantrekkelijk proefpakket! Heeft u maaltijdvoorkeuren als bijvoorbeeld vegetarische of andere warme dieetmaaltijden in Heerlen? Er kan meer dan u denkt! Meer en meer maaltijden aan huis worden hierop aangepast.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden iedere dag bereid, met uitsluitend verse groenten. Later worden deze producten snel afgekoeld en verpakt zonder lucht. Daardoor blijven vitaminen en mineralen ongedeerd. Een houdbaarheid van wel 6 dagen.

 • Verse seizoens ingrediënten
 • Rijke smaak en beleving
 • Zonder toevoegingen (kunstmatig)

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers bereid en direct op een speciale shock-freeze manier ingevroren. Vitamines en mineralen blijven zo erg lang goed. 10 weken lang eetbaar. Wekelijks een bezorger aan huis hoef je niet te doen.

 • Lang houdbaar
 • Vitamines en mineralen blijven behouden
 • Veel keuze

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje: warme maaltijden aan huis voor senioren in Heerlen. Ideaal voor bijv. bejaarden die niet zelfstandig kunnen koken of opwarmen. Er is geen verdere handeling nodig. Normaal afgehandeld door een lokale zorginstelling.

 • Warm thuisbezorgd
 • Maximale versheid
 • Dagelijkse bezorging

Boodschappenservice

Verschillende aanbieders hanteren ook een bruikbare boodschappenservice voor ouderen. In dat geval bestelt men gelijk de boodschappen zoals leverpastei of biscuits. Dikwijls gratis mee bezorgd door de vaste bezorger (maandjaar).

 • Boodschappen doen niet meer nodig
 • Tot in de keuken geleverd
 • Koffie, fris, brood, zuivel etc.

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Heerlen

Wilt u (zo nu en dan) gebruik maken van heerlijke diepvriesmaaltijd in Heerlen? Of zoekt u gezonde en lekkere koelverse bezorgmaaltijden? Of houdt u juist van een organisatie die zich concentreert op tafeltje dekje voor uw ouders of iemand anders? U kunt kiezen uit relatief veel mogelijkheden die mogelijk passen bij uw gesteldheid en mogelijke allergieën. Zo kunt u weer genieten van gerechten als Flensjes met fruit of Kruudmoes met gortepap. Hieronder treft u verschillende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk ook maaltijden kunt krijgen. Onze tip: begin met een proefpakket. Met deze proefbox kunt u heel voordelig verse maaltijden bomvol belangrijke voedingsstoffen en weinig zout en andere toevoegingen beoordelen. Een bestelling plaatst u vaak online, telefonisch of via de menulijst. Het eten wordt vaak bezorgd door een persoonlijke bezorger. Er is meestal geen sprake van een abonnement. U kunt hier ook meer lezen over Mealhero.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuwe opties
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMaastrichterlaan 806374 VSLandgraaf
De Keuken BaronesKerkstraat 16A6374 HKLandgraaf
ZondagsvleesBuizerdweg 116374 BSLandgraaf
BuurtzorgLokerstraat 286413 ENHeerlen
Smakelijk eten – warme maaltijdserviceAmmonieterf 576413 KPHeerlen
MeanderGroepKerkraderweg 766416 CKHeerlen
Keurslager LochtmanBenzenraderweg 906417 STHeerlen
Vitalis – Parc ImstenradeParc Imstenrade 666418 PPHeerlen
Keurslager van MelickHoofdstraat 786432 GGHoensbroek
BuurtzorgGouverneur Baron van Hovellplein 196432 HEHoensbroek
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoeveel bedragen de kosten van de maaltijden?

De prijzen van kant-en-klare maaltijden aan huis in Heerlen voor ouderen zijn erg wisselend. De prijs voor een gerecht hangt namelijk af van aspecten als het bedrijf, herkomst ingrediënten, en of er rekening gehouden moet worden met diëten.

 • Koelverse maaltijd zoals Tortellini gevuld met kaas kunt u al laten bezorgen vanaf €4,55.
 • Een vriesverse maaltijd als Draadjesvlees in biersaus, stoofpeertjes, aardappelkoekjes is beschikbaar vanaf €4,9.
 • Een warme Tafeltje dekje maaltijd als Nasi babi pangang kunt u al laten bezorgen vanaf €5,6.
De recepten kunt u vaak uitbreiden met bijvoorbeeld Bouillon, iets te drinken en om het compleet te maken Yoghurt/perzik mousse om het af te maken. Heeft u een laag inkomen? Potentieel kan u maaltijdvoorziening bijzondere bijstand (WMO) aanvragen bij de gemeente Heerlen. Meer informatie kunt u teruglezen op www.heerlen.nl. U kunt op deze website ook meer informatie bekijken over Kant en klaar maaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heerlen
 • Netnummer: 045 (+3145)
 • Centrale postcode: 6411
 • Lokale wijk: Maria

Tips voor maaltijden

 • Broccoli kaassaus
 • Stamppot andijvie
 • Hollandse hachee
 • Spaghetti Napoli
 • Hutspot, hachee

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Heerlen regelen

 1. Inventariseer wensen

  Check als eerst wat voor categorie bezorgmaaltijd rijmt met uw eetpatroon. Koelvers, diepvries of warme maaltijden?

 2. Vergelijk magnetronmaaltijden aanbieders

  Vergelijk de aangesloten maaltijddiensten en kies er een. Let goed op het aanbod, keuze in bezorgdagen, en de gemiddelde klantenbeoordeling.

 3. Bestel het proefpakket

  De grote maaltijdservices geven een goedkoop of gratis proefpakket. U kunt denken aan 7 bezorgmaaltijden voor €35,00. Door hier gebruik van te maken kunt u op een hele aantrekkelijke manier eens kennismaken met voordelige dienstverleners.

 4. Wekelijks bestellen

  Beviel het proefpakket? Dan kunt u probleemloos een nieuwe bestelling plaatsen. Bij veel aanbieders kan dit per telefoon, door de menukaart in te vullen, of via de iPad. De thuismaaltijden worden in de regel geleverd aan huis door een behulpzame bezorger in oktober 2022.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit hoeveel recepten kan ik wekelijks kiezen?

Binnen het koelverse segment is er een wekelijks keuzemenu met gemiddeld 30 menu’s. In het aanbod van vriesvers is er een keus te maken uit 70 – 150 blijvende gerechten. In het geval van tafeltje dekje treft men een speciaal dagmenu. In steeds meer gevallen is zelf uw bord samenstellen een optie die wordt aangeboden.

Zijn er maaltijden voor mijn dieet?

Doorgaan wel. Veel aanbieders hebben een ruim assortiment dieetmaaltijden. Als bijv. Kebab van kip-, kalkoen- en kalfsvlees, knoflooksaus, patat en Chili sin carne. Daardoor kan iedereen gebruik maken van gezonde en voedzame maaltijden aan huis! Kan dit ook met mijn dieet? Neem contact op met uw bezorger.

Moet ik een abonnement afsluiten?

Nee, maaltijdservices hanteren meestal geen doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. Er wordt alleen wat bij u thuisbezorgd indien men dit via telefoon, online of bestellijst heeft doorgegeven. Met behulp van een handige bestellijst kunt u iedere week zelfstandig – via het internet, door te bellen of aan de hand van de papieren lijst – de maaltijdservice bestellen.

Hoe gaat de bezorging in z’n werk?

De kant-en-klaar maaltijden worden gewoonlijk door een regionale bezorger op een terugkerend moment in de week geleverd. Binnen het koelverse segment elke 3/4 dagen. Bij vriesvers spreken we van 2 keer per maand.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een voedzame maaltijd heeft invloed op een goede balans en energie. Elke dag een warme maaltijd ligt hieraan ten grondslag. Sommige senioren of gehandicapten zijn niet in staat dit zelfstandig te regelen. Daarom onderscheiden we een aantal vormen van hulp bij eten en drinken. Dit heeft te maken met steun bij inkopen doen, koken en schoonmaken. Deze hulp valt onder de Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO oktober 2022), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Heeft u onvoldoende financiële middelen? Dan is er een speciale subsidie voor de maaltijdvoorziening Heerlen. Uw voorziening kan u veel opleveren:

 • Voordelig aanschuifen bij bijvoorbeeld een woonzorgcentrum. Netjes bezorgd in o.a. Maria Gewanden en Terschuren, Mariarade, Hoensbroek-De Dem, Nieuw Lotbroek, De Koumen, Vrieheide-De Stack, Heerlerheide-Passart, Heksenberg, De Hei, Rennemig-Beersdal, Zeswegen-Nieuw Husken, Schandelen-Grasbroek, Meezenbroek-Schaesbergerveld, Heerlen-Centrum, Eikenderveld, Woonboulevard-Ten Esschen, Welten-Benzenrade, Bekkerveld, Caumerveld-Douve Weien, Molenberg, Heerlerbaan-Centrum, Heerlerbaan-Schil, De Beitel.
 • Voordelige maaltijden voor ouderen van een maaltijdservice waar de gemeente een contract mee heeft voor tafeltje dekje Heerlen maaltijdbezorging.
 • Een thuishulp die de maaltijden opwarmt. Op www.heerlen.nl kunt u info bekijken over de maaltijdvoorziening en de zaken waarvoor u bij de gemeente terecht kunt (postcodegebied 6400, 6401, 6411, 6412, 6413, 6414, 6415, 6416, 6417, 6418, 6419, 6421, 6422).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente