Maaltijdservice Meppel

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Meppel voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Benieuwd naar de beste maaltijden aan huis voor ouderen in Meppel? Via www.seniorenmaaltijd.nl vindt u gemakkelijk verschillende leveranciers in de buurt. Een warme maaltijdvoorziening, of koelverse gerechten die u gemakkelijk zelf opwarmt: de mogelijkheden zijn enorm. En dat al vanaf €3,50 per maal. Smullen van Schnitzel,tuinbonen, groentesaus, aardappelpuree, bieslook en Gehakt in roomsaus? Maar heeft u moeite met het doen van boodschappen en koken? U kunt gelukkig lekker blijven eten. Met behulp van de maaltijdservice in Meppel smult u weer van smaakvolle maaltijden, die u gewoon zelf kunt opwarmen.

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Netnummer0522 (+31522)
Postcode7941
PrijsindicatieVanaf €5,03
Maaltijd suggestieGehakt in roomsaus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten mei 2024

Senioren maaltijdservice in Meppel

We zien een sterke groei in het aantal maaltijdservices in en rondom Meppel. Neem grote partijen als Freasy en Picnic. Ook binnen de gemeente kunt u terecht bij tal van instellingen en zorginstellingen. Iedere partij wordt gekenmerkt door een heel eigen aanbod en bestelvoorwaarden. Middels Seniorenmaaltijd.nl kan u de leveranciers rustig tegen elkaar afzetten. Het selecteren van een degelijke verzorger van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden wordt derhalve wat minder gecompliceerd. Zijn er meerdere opties? Bestel in dat geval een eenmalig proefpakket zonder verplichtingen. Heeft u bepaalde voorkeuren zoals bijv. glutenvrije of andere warme dieetmaaltijden in Meppel? Geen probleem! Een aanzienlijk deel van de maaltijden aan huis voor ouderen zijn ook geschikt voor ouderen met een allergie of dieet.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers gekookt, met de meest verse ingrediënten. Daarna wordt de maaltijd gekoeld en goed verpakt. Met deze techniek blijven smaak en vitamines ongedeerd. Circa 5 tot 7 dagen houdbaar.

 • Ambachtelijk bereid
 • Rijk aan gezonde voedingsstoffen
 • Zonder conserveringsmiddelen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden bereid met verse producten en ingevroren via de shock-freeze methode. Vitamines en mineralen blijven zo intact. Weken lang goed te houden. Een wekelijkse bezorging is dan ook overbodig.

 • Half jaar houdbaar in de vriezer
 • Porties ruim voldoende
 • Veel verschillende menu’s

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje biedt: warme maaltijden aan huis voor senioren in Meppel. Een redding voor bijv. ouderendie de kant-en-klaar maaltijd niet kunnen opwarmen. Er is geen verdere handeling nodig. Normaal afgehandeld door een gemeentelijke eetgelegenheid.

 • Gelijk bezorgd na het koken
 • 100% vers
 • Vaste bezorgdienst

Boodschappenservice

Veel organisaties voorzien in een bruikbare boodschappenservice voor ouderen. Hiermee koop u snel praktische of verse producten als toiletpapier of zuivelproducten. Doorgaans gratis afgeleverd op een vooraf gekozen moment (maandjaar).

 • Minder afhankelijkheid van familie
 • Vaste bezorger en tijdstip
 • Groente, fruit, snacks etc.

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Meppel

Bent u specifiek op zoek naar heerlijke diepvriesmaaltijd in Meppel? Of geeft u de voorkeur aan een wekelijkse bezorgde koelverse seniorenmaaltijden? Of bent u meer op zoek naar een instelling die actief is op het gebied van tafeltje dekje, kortom: een warme maaltijd aan huis? We onderscheiden meerdere mogelijkheden die mogelijk passen bij uw situatie en eventuele voedingsvoorschrift. Op die manier kunt u weer genieten van Runderlapje, stoofperen, aardappelpuree, bieslook of Rundvlees in kruidige jus, spruiten, gekookte aardappelen. Onderstaand vindt u bekende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk van dienst kunnen zijn. Vaak is er een proefpakket beschikbaar. Hiermee kunt een voor een lage prijs voedzame maaltijden met min. 200 gram groenten en vrij van geur-, kleur-, en smaakstoffen beoordelen. Maaltijden kan vaak via de bestellijst, per telefoon of internet. Uw bestelling wordt vaak geleverd door een vaste bezorger. Er is meestal geen sprake van een doorlopend abonnement. Op deze website leest u ook meer over Vloeibare maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij LantingaWoldstraat 617941 LGMeppel
TonckenshuysMeppelerweg 227921 VRZuidwolde
SPAR MaaltijdserviceZwarte Dijkje 267914 PCNoordscheschut
Icare – West-VeluweBlankenstein 4007943 PHMeppel
Zorggroep NoorderboogWerkhorst 367944 AVMeppel
Keurslagerij BergerslagEbbinge Wubbenlaan 57951 AAStaphorst
Stichting Welzijn Staphorst (SWS)Berkenlaan 17951 CAStaphorst
BuurtzorgDijkhuizen 667961 AMRuinerwold
Dorpshuis ’t Neie PuntJan Wierengaweg 1097963 CMRuinen
Restaurant De MolenhofHofweg 257971 BKHavelte
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoe hoog zijn de kosten van de maaltijden?

De tarieven van kant-en-klare maaltijden aan huis in Meppel voor ouderen zijn erg wisselend. Het tarief voor een maaltijd komt tot stand door elementen als de maaltijdservice, herkomst ingrediënten, en eventuele dieetvoorkeuren.

 • Koelverse maaltijd zoals Lekkerbekje, doperwten,wortelen, gebakken aardappelen is er al vanaf €5,85.
 • Diepvriesmaaltijd als Hete Bliksem met een speklapje kunt u al laten bezorgen vanaf €5,5.
 • Een warme maaltijd aan huis (tafeltje dekje) als Cordon Bleu met groenten bestelt u vanaf €6,45.
De gerechten kan uitgebreid worden. Bestel ook Knoflooksoep, een extra salade en niet te vergeten een toetje als Crêpe suzette achteraf. Heeft u te maken met geldproblemen? Dan kunt u mogelijk via subsidie binnen de WMO een aanvraag indienen bij de gemeente Meppel. Meer daarover leest u op www.meppel.nl. U kunt op deze website ook meer informatie bekijken over Zoutarme maaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Meppel
 • Regionummer: 0522 (+31522)
 • Postcodegebied: 7941
 • Populaire wijk: Centrum

Suggesties van maaltijden

 • Snijbonen
 • Macaroni in tomatensaus, ham, kaas
 • Boerenkoolstampot, 2 gehaktballen
 • Varkensfilet in jus met koolraap
 • Zalmfilet in zoete mosterdsaus

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Meppel bestellen

 1. Wat zoekt u precies?

  Kijk eerst na welk type ouderenmaaltijd rijmt met uw eetpatroon. Dagvers, koelvers, vriesvers of tafeltje dekje?

 2. Kies magnetronmaaltijden maaltijdservice

  Vergelijk de professionele maaltijd-bedrijven en kies er een. Bekijk met name het type maaltijden, op welke manieren u kunt bestellen, en natuurlijk ervaringen van andere senioren.

 3. Het proefpakket laten bezorgen

  De belangrijkste services geven een goedkoop of gratis proefpakket. Bijvoorbeeld 2 bezorgmaaltijden voor €10,00. Daardoor kunt u heel eenvoudig eens kennismaken met gespecialiseerde maaltijdservices.

 4. Elke week een levering

  Hebt u genoten van de proefmaaltijd? Gelukkig, nu kan men direct een nieuwe bestelling plaatsen. Gewoonlijk doet u dat telefonisch, met behulp van de menulijst, of via de iPad. De bezorgmaaltijden worden doorgaans thuisbezorgd middels een persoonlijke bezorger in mei 2024.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mag ik zelf mijn maaltijden kiezen?

Bij de koelverse variant, dan is er vaak een menulijst van zo’n 15 maaltijden. Binnen het vriesvers-segment is het aanbod gelimiteerd tot 100+ blijvende maaltijden. Bij tafeltje dekje is er sprake van een vaste menulijst zonder al te veel keuze. Bij meer en meer leveranciers is zelf mixen en combineren ook een optie.

Zijn er maaltijden voor mijn dieet?

Praktisch alle maaltijd-verzorgers voorzien in een ruim assortiment dieetmaaltijden. Bijvoorbeeld Spitskoolschotel met cashewnoten en aardappelpuree met tuinkruiden of Heldere boerengroentesoep. Handig, want zo kan iedereen gebruik maken van bezorgmaaltijden aan huis! Vragen? Neem contact op met uw leverancier.

Geldt er een afnameverplichting?

Nee, u zit nooit vast aan een verplicht abonnementsvorm voor thuismaaltijden. U ontvangt alleen maaltijden thuis in het geval u deze besteld heeft. Met behulp van een handige bestellijst kunt u wekelijks zelf – via het internet, door te bellen of aan de hand van de papieren lijst – uw wensen doorgeven.

Wanneer wordt er bezorgd?

De kant-en-klaar maaltijden worden normaliter door een vaste bezorger op een vast moment in de week bezorgd. Bij koelvers is dat wekelijks. Bij vriesverse maaltijden om de 2 weken.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een maaltijd met verse ingrediënten vormt het fundament van uw vitaliteit en gezondheid. Een dagelijkse warme maaltijd is daarbij een voorwaarde. Sommige ouderen of invaliden kunnen niet zelf een warmte maaltijd klaarmaken. Daarom zijn er verschillende vormen van hulp rondom de maaltijd. We hebben het over assistentie bij koken, eten en opruimen. Zorg en ondersteuning wordt geleverd uit Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO mei 2024). Is er sprake van een laag inkomen? Dan is er een subsidieregeling, speciaal voor maaltijdvoorziening Meppel. Zo’n subsidie biedt goede ondersteuning voor:

 • Gesubsidieerd eten via een cafe of lokale eetgelegenheid. Bezorging in onder andere Centrum, Atertoren, Haveltermade, Koedijkslanden, Berggierslanden, Ezinge, Oosterboer, Nieuwveenselanden, Blankenstein, Industrieterrein Noord, Industrie Oevers, Verspreid gebied Meppel, Nijeveen, Rogat.
 • Gesubsidieerde thuismaaltijden van een partij waar uw gemeente een overeenkomst mee heeft voor tafeltje dekje Meppel maaltijdbezorging.
 • Klaarzetten, aanreiken en toedienen van voeding. Op www.meppel.nl treft u onder “maaltijdvoorziening” de zaken waarvoor u bij de gemeente terecht kunt (postcodegebied 7940, 7941, 7942, 7943, 7944, 7948).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente