Maaltijdservice Lelystad

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Lelystad voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Behoefte aan verse maaltijden aan huis voor ouderen in Lelystad? Door middel van de maaltijdservice-vergelijker bekijkt u supersnel diverse aanbieders die leveren in uw plaats. Warme gerechten, of een bezorgmaaltijd die u gemakkelijk zelf opwarmt: u kunt alle kanten op. Nu al voor €4,30 per maal. Ouderwets genieten van Zuurkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst en Kipstoofpotje, champignonsaus, appelcompôte, patat? Maar vraagt boodschappen doen/koken/afwassen te veel inspanning? Er is een oplossing! Door de maaltijdservice in Lelystad profiteert u van gezonde maaltijden, die gratis aan huis geleverd worden.

ProvincieFlevoland
GemeenteLelystad
Netnummer0320 (+31320)
Postcode8232
PrijsindicatieVanaf €5,11
Maaltijd suggestieGepaneerde varkensschnitzel

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten februari 2023

Senioren maaltijdservice in Lelystad

Vandaag de dag kunnen we kiezen uit flink wat maaltijdservices in en rondom Lelystad. Denk dan aan populaire aanbieders als Eet Smakelijk en/of Picnic. Ook binnen de gemeente ontstaan er allerlei leveranciers en vrijwilligersorganisaties. Elke leverancier wordt gekenmerkt door zijn eigen keuken en mogelijkheden rondom bestellen en bezorgen. Met behulp van deze website kan u daardoor de aanbieders eenvoudig vergelijken op allerlei onderdelen. De keuze maken voor de best passende verzorger van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden maken wij zo wat aangenamer. Twijfelt u nog? Bestel in dat geval eerst een proefpakket. Zijn er voorkeuren als o.a. gemalen of andere warme dieetmaaltijden in Lelystad? Er kan meer dan u denkt! Een groot aantal thuismaaltijden voor ouderen passen zich hierop aan.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden iedere dag bereid, met uitsluitend verse groenten. Later wordt de maaltijd gekoeld en goed verpakt. Met deze techniek blijven smaak en vitamines gewaarborgd. Circa 5 tot 7 dagen houdbaar.

 • Met verse producten bereid
 • Optimaal behoud van smaak en geur
 • Zonder toevoegingen (kunstmatig)

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na het koken middels de shock-freeze procedure ingevroren. Smaak en gezonde vitaminen raken niet bedorven. 10 weken lang eetbaar. Continue bestellingen plaatsen is niet altijd nodig.

 • Hoeven niet direct gegeten te worden
 • Bevatten belangrijke voedingsstoffen
 • Veel verschillende menu’s

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje staat voor: warme maaltijden aan huis voor senioren in Lelystad. Een redding voor bijv. hulpbehoevenden die niet zelfstandig kunnen koken of opwarmen. Gerechten zijn direct op te eten. Doorgaans geïnitieerd door een lokale keuken.

 • Direct uit de keuken bezorgd
 • Ondersteuning uit gemeente
 • Dagelijkse bezorging

Boodschappenservice

Veel services voorzien in een praktische boodschappenservice voor ouderen. Zo koop men probleemloos belangrijke boodschappen als vleeswaren en toiletpapier. In de regel zonder bezorgkosten wanneer u dat wil (maandjaar).

 • Langer zelfstandig blijven
 • Alles aan huis bezorgd
 • Koffie, fris, brood, zuivel etc.

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Lelystad

Bent u specifiek op zoek naar gemakkelijke diepvriesmaaltijd in Lelystad? Of neigt u meer naar een blijvende oplossing als koelverse maaltijden voor ouderen? Of heeft u liever een organisatie met expertise op het gebied van tafeltje dekje, ofwel warme maaltijden aan huis? Er zijn diverse opwarmmaaltijden die mogelijk passen bij uw voorkeuren en menu voorkeuren. Wekelijks kunt u kiezen uit maaltijden als Kalkoenfilet, sinaasappelsaus, appelcompote, krieltjes of Kalkoenbiefstuk in dragonsaus. Tuinbonen met ui en tijm. Gebakken aardappelblokjes. Hieronder ziet u verschillende landelijke aanbieders aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk ook maaltijden kunt krijgen. Onze tip: begin met een proefpakket. Zodoende kunt u heel voordelig heerlijke maaltijden bomvol belangrijke voedingsstoffen en vrij van geur-, kleur-, en smaakstoffen beoordelen. Maaltijden kan vaak via de bestellijst, per telefoon of internet. De menu’s worden vaak bezorgt door uw eigen bezorger. Ook is het vrijblijvend, er is meestal niet iets als een abonnement. Lees ook meer over Apetito.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant HanzeborgKoningsbergenstraat 201A8232 DCLelystad
BuurtzorgDe Schans 19 98231 KMLelystad
Samenthuismaaltijd ServiceReigerstraat 9823 EAArnhem
Maaltijd CompleetMiddenweg 58232 JTLelystad
Coloriet – de HovenHet Ravelijn 1818233 BKLelystad
Keurslager KlaverKempenaar 01 508242 BALelystad
Coloriet – de RegenboogDe Oost 558251 CSDronten
De HerbergDe Oost 528251 CVDronten
Keurslagerij KlaverHet Ruim 328251 ENDronten
Tafeltje Dekje De MeerpaalDe Rede 808251 EXDronten
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat zijn de kosten van de maaltijden?

De kosten van kant-en-klare maaltijden aan huis in Lelystad voor ouderen wijken nogal af. De prijs die wordt gerekend is afhankelijk van aspecten als de aanbieder, het productieproces, en eventuele allergieën.

 • Koelverse maaltijd zoals Stamppot rucola met zongedroogde tomaten kunt u al bestellen vanaf €5,75.
 • Diepvriesmaaltijd als Sucadelapje met jus. Tuinbonen met ui en tijm. Aardappelgratin Mediteraans kunt u al bestellen vanaf €5,15.
 • Een warme maaltijd (tafeltje dekje) als Macaroni met ham, kaas en tomatensaus kunt u al bestellen vanaf €6,9.
De recepten is niet het enigste: Wat te denken van Tom kha kai, extra groenten en niet te vergeten een toetje als Custard achteraf. Heeft u weinig financiële middelen? Soms kan men een vergoeding aanvragen via de WMO. De subsidie komt via de gemeente Lelystad. Meer hierover kan u lezen op www.lelystad.nl. Op deze website treft u ook meer informatie over Tafeltje Dekje.

Gegevens

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Lelystad
 • Netnummer: 0320 (+31320)
 • Postcode: 8232
 • Veel gezochte wijk: Zuiderzeewijk

Tips voor maaltijden

 • Aspergesoep
 • Uiensoep
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Stamppot Boerenkool met rookworst
 • Runderhachee, stamppot hutspot

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Lelystad aanvragen

 1. Start met uw maaltijd-zoektocht

  Onderzoek allereerst wat voor soort opwarmmaaltijd in lijn is met uw omstandigheden. Koelvers, diepvries of warme maaltijden?

 2. Kies een magnetronmaaltijden leverancier

  Vergelijk populaire leveranciers en kies er een. Check vooral het assortiment, keuze in bezorgdagen, en natuurlijk ervaringen van andere senioren.

 3. Het proefpakket laten bezorgen

  De belangrijkste verstrekkers hebben een scherp geprijsd proefpakket. Typische acties zijn 6 bezorgmaaltijden voor €30,00. Daardoor kunt u – zonder verdere verplichtingen – kennismaken met goede maaltijdservices.

 4. Bestellingen plaatsen

  Was de proefbestelling goed? Mooi, dan kan men probleemloos een nieuwe menulijst invullen. Dikwijls doet u dat via een speciaal telefoonnummer, via een menulijst, of via de iPad. De (warme) maaltijden wordt niet zelden geleverd aan huis door een vriendelijke bezorgservice in februari 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit hoeveel recepten kan ik wekelijks kiezen?

Binnen het koelverse segment kunt u zelf kiezen van een bestellijst met pakweg 30 maaltijden. Bij vriesvers kunt u meestal kiezen uit 70 – 150 blijvende gerechten. Bij de tafeltje dekje service kiest u voor een vaste menulijst zonder al te veel keuze. Soms is zelf mixen en combineren een mogelijkheid.

Kan ik kiezen voor gerechten die passen bij mijn dieet?

Ja, de meeste aanbieders gebruiken een speciale menulijst voor mensen met een dieet. ZoalsSpinazie a la creme en Witlofschotel met ham en kaas. Op die manier ontvangt men altijd goede kant-en-klaar maaltijden aan huis! Vragen? Neem contact op met uw eigen dienstverlener.

Is er sprake van een abonnement?

Nee, er geldt geen vast lidmaatschap voor thuismaaltijden. U ontvangt alleen maaltijden thuis indien men dit via telefoon, online of bestellijst heeft doorgegeven. Door het invullen van de standaard bestellijst kan men direct en zonder moeite – via het internet, door te bellen of aan de hand van de papieren lijst – een bestelling doorgeven.

Wanneer wordt er geleverd?

De bezorgmaaltijden worden normaliter door een regionale bezorger op een vast moment in de week bezorgd. Bij koelvers is dat elke week. Bij vriesvers: 1 – 2 keer per 4 weken.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een voedzame maaltijd vormt de basis voor een optimale lichamelijke gesteldheid. Een warme maaltijd in de avond mag dan ook niet ontbreken. Veel senioren of mensen met een beperking kunnen moeite ervaren tijdens het koken. Om die reden bieden een aantal organisaties thuishulp rondom koken en eten. U kunt denken aan thuishulp bij koken of het toedienen van eten. Deze hulp valt onder de Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw), Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO februari 2023) of Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Is uw budget voor eten niet toereikend? Dan is er mogelijk een subsidie maaltijdvoorziening Lelystad. De ontvangen regeling biedt goede ondersteuning voor:

 • Gesubsidieerd eten bij een zorginstelling of wijkrestaurant. Netjes bezorgd in o.a. Zuiderzeewijk, Atolwijk, BD Bedrijven Lelystad Noord, Centrumzone Wijk1, Overijsselse Hout, Gelderse Hout, Industrieterrein Oostervaart, Schepenwijk Noord, Schepenwijk Oost, Schepenwijk West, Schepenwijk Zuid, Houtribhoogte, Zuigerplaspark, Landstrekenwijk, Villapark Hollandse Hout, Lelystad-Haven, Uilenweg, Industrieterrein Noordersluis, Boswijk, Aterwijk, Landerijen, Flevobos, Arande Noord, Arande West, Arande Oost, Arande Zuid, Arande Midden, Hollandse Hout, Industrieterrein Flevopoort, Kofschip, Stadscentrum Noord, Stadscentrum Zuid, Stadscentrum, Het Ravelijn, Visvijverbos, Runderweg, Zeeasterweg, Vlotgrasweg, Eendenweg, Vogelweg, Pijlstaartweg, Bedrijvenpark Larserpoort, Oostvaardersplassen, Markermeer.
 • Voordelige maaltijden voor ouderen van een maaltijdservice waar uw gemeente een contract mee heeft voor tafeltje dekje Lelystad maaltijdbezorging.
 • Iemand die u eraan herinnerd dat het tijd is voor de maaltijd. Via www.lelystad.nl vindt u onder het kopje “Maaltijdvoorziening” wat de verschillende mogelijkheden in de gemeente zijn (postcodegebied 8200, 8202, 8203, 8211, 8212, 8218, 8219, 8221, 8222, 8223, 8224, 8225, 8226, 8231, 8232, 8233, 8239, 8241, 8242, 8243, 8244, 8245).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aan