Maaltijdservice Hengelo

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Hengelo voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Geïnteresseerd in voedzame maaltijden aan huis voor ouderen in Hengelo? Door middel van www.seniorenmaaltijd.nl vindt u supersnel diverse aanbieders die aan huis leveren. Een maaltijd die warm wordt aangeleverd, of een magnetronmaaltijd die nog even in de magnetron moeten: dat kunt u zelf beslissen. Al beschikbaar vanaf €5,10 per maal. Smullen van Babi ketjap, mihoen goreng of Hamburger met barbecuesaus, grove appelcompote met rozijnen en gebakken aardappelblokjes? Maar is zelf koken geen optie meer? Er kan meer dan u denkt! Geholpen door de maaltijdservice in Hengelo geniet u van heerlijke maaltijden, eenvoudig op te warmen in de magnetron.

ProvincieOverijssel
GemeenteHengelo
Netnummer0575 (+31575)
Postcode7551
PrijsindicatieVanaf €5,55
Maaltijd suggestieGebonden goulashsoep

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten juni 2023

Senioren maaltijdservice in Hengelo

Ze zijn niet meer weg te denken, maaltijdservices in de omgeving van Hengelo. Neem grote bezorgers als Regiomeal of PLUS. Maar ook in de buurt zijn er interessante partijen en zorginstellingen. Iedere leverancier wordt bestempeld door een heel eigen productaanbod en bestel- en bezorgmogelijkheden. Dankzij deze pagina kunt u de leveranciers eenvoudig op een aantal punten vergelijken. Een keuze maken voor een degelijke verstrekker van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden wordt zo wat minder gecompliceerd. Twijfelt u nog? Kijk dan eerst naar een speciaal voordelig proefpakket. Spelen er menu-voorkeuren zoals glutenvrije of andere warme dieetmaaltijden in Hengelo? Dat hoeft geen obstakel te vormen. Best veel maaltijden aan huis voor ouderen zijn ook geschikt voor ouderen met een allergie of dieet.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden zijn daadwerkelijk dagvers, met de meest verse ingrediënten. Hierna wordt het gerecht snel teruggekoeld. Door deze handeling blijven geur, kleur en smaak intact. Maximaal 5 dagen houdbaar.

 • Altijd 200 gram groente
 • Net zo lekker als zelf koken
 • Geen pakjes en zakjes

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en middels shockfreeze snel en diep ingevroren. Smaak en gezonde vitaminen gaan zo niet verloren. 10 weken lang eetbaar. Iedere 7 dagen inkopen doen is dan ook overbodig.

 • Tot half jaar houdbaar
 • Vol vitaminen en mineralen
 • Groot keuzemenu

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje betekent: warme maaltijden aan huis voor senioren in Hengelo. Perfect voor bijv. bejaarden waarbij ook opwarmen niet meer lukt. U kunt meteen aanschuiven! Meestal geregeld via een lokale keuken.

 • Gelijk bezorgd na het koken
 • Ondersteuning uit gemeente
 • Vaste bezorgdienst

Boodschappenservice

Veel leveranciers hebben ook een speciale boodschappenservice voor hulpbehoevenden. Daarmee bestelt u gelijk de supermarktartikelen als ontbijtkoek of halfvolle vanille yoghurt. Meestal zonder extra kosten bezorgd door uw eigen bezorger (maandjaar).

 • Niet meer naar de supermarkt
 • Tot in de keuken geleverd
 • Uitgebreid assortiment

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Hengelo

Hebt u interesse in complete diepvriesmaaltijd in Hengelo? Of heeft u liever vers bereidde koelverse opwarmmaaltijden? Of geeft u de voorkeur aan een organisatie die zich concentreert op tafeltje dekje waarbij het eten warm geleverd wordt? U kunt kiezen uit relatief veel maaltijdservices die mogelijk passen bij uw gesteldheid en menu voorkeuren. Zo kunt u weer genieten van gerechten als Kipfilet in piri piri saus of Penne pesto, kip, groene groenten. Verderop ziet u diverse landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen. Dikwijls kunt u het eerst proberen met een proefpakket. Dankzij deze proefbox kunt u tegen een aantrekkelijke prijs heerlijke maaltijden met dagverse ingrediënten en zonder ongezonde toevoegingen keuren. Maaltijden kan vaak via de bestellijst, per telefoon of internet. De maaltijden worden doorgaans geleverd door een lokale / regionale bezorger. Er geldt meestal geen doorlopende overeenkomst. U kunt hier ook meer lezen over Gemalen maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Mams CateringElferinksweg 877545 KBEnschede
Restaurant De BrinkDe Posten 1357544 LREnschede
Keurslager ElzingaVeldhoflanden 47542 LAEnschede
TSN ThuiszorgIsaac da Costastraat 957552 VVHengelo
Keurslagerij LeurinkWillem de Merodestraat 767552 WZHengelo
Carint ReggelandBoortorenweg 207554 RSHengelo
BuurtzorgGeerdinksweg 139 77555 DLHengelo
Calida ZorgDemmersweg 347556 BNHengelo
Keurslager KoekenbergDeurningerstraat 1027557 HJHengelo
Keurslager PotsChristiaan Langefeldstraat 427558 CTHengelo
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoe duur zijn de maaltijden?

De prijzen van kant-en-klare maaltijden aan huis in Hengelo voor ouderen zijn ontzettend divers. De prijs voor een gerecht hangt namelijk af van elementen als de leverancier, het productieproces, en eventuele extra dienstverlening.

 • Koelverse maaltijd zoals Hete Bliksem met een speklapje wordt al bezorgd vanaf €5,15.
 • Een diepvriesmaaltijd zoals Kalkoenbiefstuk in dragonsaus. Tuinbonen met ui en tijm. Gebakken aardappelblokjes kan je kopen vanaf €5,15.
 • Een warme maaltijd (tafeltje dekje) als Kipfilet met vleesjus, witte rijst, wokgroenten kunt u al laten bezorgen vanaf €6,65.
De gerechten hoeft niet het enige te zijn. Neem ook Mosterdsoep, een lekker bijgerecht en voor de volledigheid een Dame blanche om het af te maken. Heeft u moeite met de financiën? Soms kan men de maaltijdvoorziening subsidie binnen de WMO aanvragen in de gemeente Hengelo. Aanvullende info leest u op www.hengelo.nl. Lees ook verder over Eiwitrijke maaltijden.

Informatie

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Hengelo
 • (Regio) nummer: 0575 (+31575)
 • Postcode: 7551
 • Wijk: Binnenstad

Maaltijd voorbeelden

 • Kalkoenmedaillons in saus
 • Schnitzel mexico schotel
 • Cordon Bleu met groenten
 • Macaroni-gehakt schotel
 • Spaghetti met broccoli

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Hengelo aanvragen

 1. Inventariseer wensen

  Bedenk eerst welk soort opwarmmaaltijd rijmt met uw wensenlijstje. Koelvers, vriesvers of tafeltje dekje?

 2. Kies een magnetronmaaltijden aanbieder

  Vergelijk de populaire bezorgservices en bepaal uw voorkeuren. Achterhaal altijd eerst de versheid van ingrediënten, flexibiliteit in bestellen en bezorgen, en recensies van andere klanten.

 3. Start met een proefpakket

  De meeste aanbieders geven een goedkoop of gratis proefpakket. U kunt denken aan 2 bezorgmaaltijden voor €10,00. Mede daarom kunt u laagdrempelig kennismaken met geschikte maaltijd-verzorgers.

 4. Maaltijden afnemen

  Hebt u genoten van de proefmaaltijd? Dat is fijn, nu kunt u moeiteloos een nieuwe bestelling plaatsen. Steeds vaker kan dit via telefoon, met behulp van de menulijst, of via internet. Uw bestelling wordt dikwijls bezorgd tot in de keuken via een persoonlijke bezorger in juni 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mag ik zelf mijn maaltijden kiezen?

Wanneer u gaat voor koelvers, dan kunt u zelf kiezen van een bestellijst met grofweg 20 menu’s. In het aanbod van vriesvers kunt u kiezen uit 90+ vaste menu’s. Bij de tafeltje dekje service heeft u te maken met een daghap, zonder keuze. Bij meer en meer leveranciers is zelf een maaltijd samenstellen een mogelijkheid.

Kan ik kiezen uit dieetmaaltijden?

Ja, steeds meer dienstverleners bieden een speciaal afgestemd dieetmaaltijden recept. ZoalsKalkoenlapje met Provençaalse jus, aardappelpuree, broccoli à la crème of Zalmfilet met bos-uitjessaus, sperziebonen en aardappelpuree. Hierdoor kan iedereen gebruik maken van bezorgmaaltijden aan huis! Voor meer info neem contact op met uw bezorger.

Is er een minimale afname?

Nee, u zit nooit vast aan een verplicht vast abonnement voor thuismaaltijden. Er vindt alleen maar bezorging plaats nadat men deze ook zelf besteld heeft. Door het invullen van de welbekende bestellijst kan men eenvoudig – telefonisch, digitaal of ouderwets met pen en papier – uw wensen doorgeven.

Hoe werken de leveringen?

De verse maaltijden worden normaliter door uw persoonlijke bezorger op een vast moment in de week week thuisbezorgd. Het koelverse aanbod elke week 2 keer. Bij vriesvers: 1 of 2 keer per maand.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Gezond en vers eten helpt mee aan uw energie en levenslust. De warme maaltijd is daarbij cruciaal. Diverse bejaarden of hulpbehoevenden kunnen niet zelf een warmte maaltijd klaarmaken. Om die reden zijn er verschillende vormen van hulp bij eten en drinken in huis. We hebben het over iemand die helpt bij keukeninrichting, opwarmen van eten en consumptie. Hiervoor kan ook aanspraak worden gemaakt op Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO juni 2023) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Is uw inkomen niet toereikend? Dan is er een subsidie maaltijdvoorziening Hengelo. De ontvangen voorziening biedt goede ondersteuning voor:

 • Gesubsidieerde gerechten bij een restaurant in de buurt. Bezorging in onder meer Binnenstad, Hengelose Es, Noord, Hasseler Es, Groot Driene, Berflo Es, Wilderinkshoek, Woolde, Slangenbeek, Buitengebied.
 • Korting op bezorgmaaltijden van een maaltijdservice waar de gemeente een samenwerkingsverband mee heeft voor tafeltje dekje Hengelo maaltijdbezorging.
 • Iemand die helpt bij klaarzetten en bereiden van eten. Via www.hengelo.nl kunt u info bekijken over de maaltijdvoorziening en het lokale beleid binnen de gemeente (postcodegebied 7255, 7550, 7551, 7552, 7553, 7554, 7555, 7556, 7557, 7558, 7559).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aan