Maaltijdservice Grave

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Grave voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Meer weten over geschikte maaltijden aan huis voor ouderen in Grave? D.m.v. onze tool vindt u snel en simpel verschillende leveranciers in uw regio. Tafeltje dekje, of een bezorgmaaltijd die u kunt verwarmen met de oven of magnetron: de mogelijkheden zijn enorm. Al te verkrijgen vanaf €4,90. Uitgebreid dineren met een maaltijd als Rookworst met stamppot zuurkool of Champignonsoep? Maar is zelf koken geen optie meer? Er is gelukkig een alternatief. Via de maaltijdservice in Grave smult u weer van uitstekende gerechten, eenvoudig op te warmen in de magnetron.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Netnummer0486 (+31486)
Postcode5361
PrijsindicatieVanaf €6,67
Maaltijd suggestieWild Crunches

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97
Tijdelijk 3+1 gratis
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten oktober 2022

Senioren maaltijdservice in Grave

Er zijn nogal wat maaltijdservices die actief zijn in Grave. We hebben het over populaire services als Uitgekookt en Kooc. Maar ook lokaal zijn er prima aanbieders en slagerijen. Elke aanbieder biedt een eigen type maaltijd en werkwijze m.b.t. bestellen en betalen. Aan de hand van deze pagina kan u daardoor de services op uw gemak naast elkaar zetten. Het kiezen van een goede aanbieder van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden is zodoende leuker en makkelijker. Weet u niet of het wat voor u is? Kijk dan eerst naar een aantrekkelijk proefpakket! Zijn er menu-voorkeuren zoals bijvoorbeeld kaliumbeperkte of andere warme dieetmaaltijden in Grave? Er is een oplossing! Steeds meer thuismaaltijden voor ouderen zijn “dieet-proof”.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers klaargemaakt, met uitsluitend verse groenten. Daaropvolgend worden deze maaltijden gekoeld en goed verpakt. Door deze handeling blijven structuur en smaak gewaarborgd. Je kunt het 1 week bewaren.

 • Altijd volledig vers
 • Vol van smaak
 • Lekker en gezond, zonder e-nummers

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers gekookt en meteen ingevroren via de shock-freeze methode. Smaak, geur en mineralen blijven zo intact. Maximaal 3 maanden houdbaar. Elke week bestellen hoeft dan ook vaak niet.

 • Hoeven niet direct gegeten te worden
 • Porties ruim voldoende
 • Ruime keuze

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje betekent: warme maaltijden aan huis voor senioren in Grave. Een redding voor bijv. gehandicapten die geen gebruik kunnen maken van magnetronmaaltijden. Opwarmen niet nodig, gelijk aanschuiven! Vaak geïnitieerd door een meer lokale partij.

 • Vanuit de pan op het bord
 • Mogelijke subsidie
 • Levering op vaste tijden

Boodschappenservice

Verschillende organisaties beschikken over een premium boodschappenservice voor hulpbehoevenden. Daarmee koop u moeiteloos praktische of verse producten als aardbeienjam en wilde tomaten mix. Veelal gratis bezorgd op een vooraf gekozen moment (maandjaar).

 • Niet meer naar de supermarkt
 • Niet meer sjouwen met boodschappen
 • Uitgebreid assortiment

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Grave

Wilt u (zo nu en dan) gebruik maken van de lekkerste diepvriesmaaltijd in Grave? Of neigt u meer naar een wekelijkse bezorgde koelverse magnetronmaaltijden? Of houdt u juist van een lokale organisatie met expertise op het gebied van tafeltje dekje, zodat het eten warm geleverd wordt? We onderscheiden veel verschillende opwarmmaaltijden die mogelijk voldoen aan uw wensenlijstje en diëten/allergieën. Zo kunt u weer genieten van gerechten als Schnitzel,tuinbonen, groentesaus, aardappelpuree, bieslook of Stamppot rucola met zongedroogde tomaten. Hieronder bekijkt u suggesties voor landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen. Veel leveeranciers wekren met een proefpakket. Zodoende kunt u verrassend voordelig voedzame maaltijden met dagverse ingrediënten en vrij van geur-, kleur-, en smaakstoffen proeven. U kunt vaak via verschillende manieren bestellen. De maaltijden worden doorgaans geleverd door vaak dezelfde persoon, op een vaste dag. Daarnaast is het flexibel, leveranciers werken meestal niet met een abonnement. Bekijk ook meer informatie over Apetito.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuwe opties
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
BrabantZorg – Nieuwe HoevenUdensedreef 55374 RLSchaijk
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat betaal ik voor de maaltijden?

De kosten van maaltijden aan huis in Grave voor ouderen lopen zeer uiteen. Het uiteindelijke tarief komt tot stand door onderdelen als de organisatie, het soort maaltijd, en eventuele dieetvoorkeuren.

 • Koelverse maaltijd zoals Kipfilet met kippenjus. Bladspinazie. Gekookte aardappelen is er al voor €5,25.
 • Diepvriesmaaltijd als Stamppot koolraap met appel kunt u al bestellen vanaf €5,45.
 • Een warm bezorgde maaltijd (tafeltje dekje) als Varkenslapje in jus. Gestoofde prei. Mini krieltjes paprika-tijm kunt u al laten bezorgen vanaf €7,1.
De maaltijden is vaak uit te breiden met o.a. Phở, extra groenten en om het compleet te maken Patbingsu achteraf. Heeft u weinig financiële middelen? Mogelijk kan u dan maaltijdvoorziening bijzondere bijstand (WMO) aanvragen bij de gemeente Grave. Aanvullende info leest u op www.grave.nl. Op deze website treft u ook meer informatie over Tafeltje Dekje.

Kerngegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Grave
 • (Regio) nummer: 0486 (+31486)
 • Postcodegebied: 5361
 • Veel gezochte wijk: Grave

Maaltijden suggesties

 • Spinazie a la creme
 • Rode kool met appel
 • Ribkarbonade in jus
 • Gebakken krieltjes
 • Kippenbout in jus

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Grave regelen

 1. Inventariseer wensen

  Ga eerst na wat voor soort maaltijdservice matcht met uw situatie. Warm geleverd, vriesvers, of misschien koelvers?

 2. Kies magnetronmaaltijden aanbieder

  Vergelijk de gespecialiseerde maaltijd-bedrijven en bepaal uw voorkeuren. Achterhaal altijd eerst de voedingswaarden, de bestel en bezorgopties, en natuurlijk ervaringen van andere senioren.

 3. Proefpakket bestellen

  De bekende maaltijdservices werken met een aantrekkelijk proefpakket of maaltijdbox. Denk dan aan 5 bezorgmaaltijden voor €25,00. Mede daarom kunt u heel eenvoudig eens kennismaken met alle leveranciers.

 4. Wekelijks bestellen

  Bevalt het proefpakket? Zo ja, dan kunt u eenvoudigeen nieuwe menulijst invullen. Bij veel aanbieders is dat mogelijk telefonisch, door gerechten in te vullen, of online. De maaltijden voor senioren worden in de regel bezorgd middels een behulpzame bezorger in oktober 2022.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik zelf gerechten kiezen?

Zodra u kiest voor koelvers, dan kunt u gerechten kiezen op een lijst met ruwweg 30 menu’s. Bij vriesvers kan men kiezen uit 70+ blijvende menu’s. Via het tafeltje dekje principe is er vaak een vaste menulijst zonder al te veel keuze. Bij sommige aanbieders is zelf uw menu samenstellen een optie die wordt aangeboden.

Kan ik kiezen voor gerechten die passen bij mijn dieet?

Zeker. Landelijke services voorzien in een groot aanbod aan dieetmaaltijden. Onder andere Rookworst met stamppot zuurkool en Bruine bonensoep. Daardoor zijn er voor iedereen kant-en-klaar maaltijden aan huis! Ook voor uw dieet? Vraag het na bij de organisatie waar u klant bent.

Abonnement of verplichte afname?

Nee, maaltijdservices hanteren meestal geen doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. U ontvangt alleen maaltijden thuis wanneer men deze ook zelf besteld heeft. Door het invullen van een speciale menukaart kan men direct en zonder moeite – op meerdere manieren – uw wensen doorgeven.

Hoe werkt de bezorging?

De seniorenmaaltijden worden in de regel door uw persoonlijke bezorger op een terugkerend moment in de week geleverd. Het koelverse assortiment elke 3/4 dagen. Bij vriesverse maaltijden 1 of 2 keer per maand.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een verse maaltijd is van belang voor een vitaal en energiek lichaam. Een uitgebalanceerde warme maaltijd is daarbij een voorwaarde. Diverse bejaarden of invaliden lopen soms vast met zelfstandig koken / boodschappen doen. Mede daardoor onderscheiden we een aantal vormen van hulp bij koken of regelen van maaltijden. We hebben het over ondersteuning bij klaarmaken, klaarzetten of toediening. We onderscheiden hiervoor een aantal zorgwetten: Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO oktober 2022) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Is uw budget voor eten niet toereikend? Dan is er een subsidieregeling, speciaal voor maaltijdvoorziening Grave. De beschikbare tegemoetkoming kan bijvoorbeeld inhouden:

 • Gesubsidieerde maaltijden bij een wijkrestaurant of eetpunt. Zij leveren in de regio, waaronder Grave, Escharen, Velp, Gassel.
 • Goedkope magnetronmaaltijden van een bezorgdienst waar een gemeente u naar doorverwijst voor tafeltje dekje Grave maaltijdbezorging.
 • Iemand die u eraan herinnerd dat het tijd is voor de maaltijd. Middels www.grave.nl bekijkt u op de pagina “maaltijdvoorziening” wat de verschillende mogelijkheden in de gemeente zijn (postcodegebied 5360, 5361).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente