Maaltijdservice Dongen

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Dongen voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Op zoek naar opwarm-maaltijden aan huis voor ouderen in Dongen? Met behulp van www.seniorenmaaltijd.nl ontdekt u gemakkelijk verschillende organisaties die aan huis leveren. Tafeltje dekje, of koelverse maaltijden die alleen maar even de magnetron in hoeven: u kunt alle kanten op. Te bestellen vanaf €3,75. Smullen van Runderstoofpotje, groentemix met kalkoenblokjes en aardappelpuree of Rundersukade met vleesjus, gekookte aardappelen, stoofpeertjes? Maar gaat het koken u moeilijk? Er is gelukkig een alternatief. Middels de maaltijdservice in Dongen smult u weer van heerlijke gerechten, die u gewoon zelf kunt opwarmen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Netnummer0162 (+31162)
Postcode5104
PrijsindicatieVanaf €6,57
Maaltijd suggestieKipschnitzel

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97
Tijdelijk 3+1 gratis
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten oktober 2022

Senioren maaltijdservice in Dongen

Vandaag de dag kunnen we kiezen uit flink wat maaltijdservices die bezorgen in Dongen. Denk dan aan populaire services als Regiomeal en/of HelloFresh. Ook binnen de gemeente zien we verscheidene instellingen en speciale eetpunten. Iedere optie hanteert een eigen aanbod en voorwaarden. Dankzij www.seniorenmaaltijd.nl kunt u de aanbieders op uw gemak op een aantal punten vergelijken. De keuze maken voor een relevante service voor (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden maken wij op die manier wat aangenamer. Zijn er meerdere opties? Kijk dan eerst naar een speciaal voordelig proefpakket. Spelen er bepaalde voorkeuren als bijvoorbeeld gluten- en lactosevrije of andere warme dieetmaaltijden in Dongen? Dat hoeft geen obstakel te vormen. Veel maaltijden aan huis voor bejaarden passen zich hierop aan.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden zijn daadwerkelijk dagvers, met 100% verse ingrediënten. Daaropvolgend worden deze maaltijden teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Om die reden blijven structuur en smaak intact. Maximaal 5 dagen houdbaar.

 • Meest verse maaltijden
 • De lekkerste seizoensgerechten
 • Lekker en gezond, zonder e-nummers

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en razendsnel ingevroren (shock-freeze). Kleur, smaak en geur blijven in goede conditie. Ongeveer 6 maanden te bewaren. Elke week bestellen is dan ook overbodig.

 • Tot half jaar houdbaar
 • Kleine en grote porties
 • Veel keuze

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje betekent: warme maaltijden aan huis voor senioren in Dongen. Vaak toegepast door bijv. bejaarden die (tijdelijk) zelf geen eten kunnen verwarmen. Opwarmen niet nodig, gelijk aanschuiven! In de regel afgehandeld door een lokale keuken.

 • Direct na bereiding geleverd
 • Ondersteuning uit gemeente
 • Vaste bezorgdienst

Boodschappenservice

Diverse aanbieders hebben ook een nuttige boodschappenservice voor bejaarden. Daarmee krijgt u moeiteloos belangrijke boodschappen als tomaten en zakdoekjes. Meestal gratis mee bezorgd op een vast tijdstip (maandjaar).

 • Boodschappen doen niet meer nodig
 • Vaste persoonlijke bezorger
 • Uitgebreid assortiment

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Dongen

Gaat uw interesse uit naar gezonde diepvriesmaaltijd aan huis in Dongen? Of neigt u meer naar vers bereidde koelverse opwarmmaaltijden? Of houdt u juist van een instelling gericht op tafeltje dekje, met het voordeel dat het warm bezorgd wordt? We onderscheiden diverse thuismaaltijden die mogelijk rijmen met uw wensenlijstje en mogelijke allergieën. Zo kunt u weer genieten van menu’s als Varkensfilet in jus met koolraap of Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst. Onderstaand bekijkt u diverse landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk ook maaltijden kunt krijgen. Veel leveeranciers wekren met een proefpakket. Op die manier kunt u extra voordelig gezonde maaltijden met min. 200 gram groenten en weinig koolhydraten testen. Bestellen kan vaak online, telefonisch of met de bestellijst. De maaltijden worden doorgaans geleverd door een vaste bezorgdienst, op een vast moment in de week. Er is meestal geen sprake van een doorlopend abonnement. U kunt hier ook meer lezen over Glutenvrije maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuwe opties
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Eethuis van HolstKardinaal van Rossumstraat 655104 HLDongen
SPAR MaaltijdserviceEuropaplein 455101 VWDongen
Keurslager LaureijsDorpsplein 245094 GJLage Mierde
Keurslager van StrienHoofdstraat 645109 ADs Gravenmoer
Het VershoekskeCor van der Bokstraat 35111 VCBaarle-Nassau
ThebeSint Janstraat 65111 VRBaarle-Nassau
Keurslager MutsaersWilhelminaplein 155121 ESRijen
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoe duur zijn de maaltijden?

De tarieven van kant-en-klare maaltijden aan huis in Dongen voor ouderen zijn erg wisselend. De prijs per maaltijd komt tot stand door onderdelen als de aanbieder, de mate van versheid, en de omvang van de bezorgservice.

 • Koelverse maaltijd als Omelet, kaassaus, worteltjes, gebakken aardappelen wordt al bezorgd vanaf €5.
 • Vriesverse maaltijd als Ertwensoep met rookworst kunt u al bestellen vanaf €4,4.
 • Een warme Tafeltje dekje maaltijd als Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen bestelt u vanaf €5,6.
Een verse maaltijd is vaak uit te breiden met o.a. Tom kha kai, een stukje fruit en voor de volledigheid een French coffee achteraf. Heeft u weinig financiële middelen? Potentieel kan u de maaltijdvoorziening subsidie binnen de WMO aanvragen in de gemeente Dongen. Meer hierover kan u lezen op www.dongen.nl. Op deze website treft u ook meer informatie over Koolhydraatarme maaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Dongen
 • (Net) nummer: 0162 (+31162)
 • Postcodegebied: 5104
 • Lokale wijk: Dongen

Suggesties van maaltijden

 • Rode kool met appel
 • Kip korma, rijstmix
 • Gebakken krieltjes
 • Prei-gehaktschotel
 • Macaroni met kaas

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Dongen aanvragen

 1. Inventariseer behoeftes

  Ga eerst na welk soort ouderenmaaltijd klopt met uw eetpatroon. Dagvers, koelvers, vriesvers of tafeltje dekje?

 2. Selecteer een magnetronmaaltijden leverancier

  Vergelijk gespecialiseerde maaltijdservices en kies er een. Bekijk met name het gerechten-aanbod, bezorg- en betaalmogelijkheden, en bereikbaarheid van klantenservice.

 3. Start met een proefpakket

  De grote services geven een spotgoedkoop proefpakket. Bijvoorbeeld 5 bezorgmaaltijden voor €25,00. Hierdoor kunt u – zonder verdere verplichtingen – kennismaken met bekende verstrekkers.

 4. Wekelijks bestellen

  Hebt u genoten van de proefmaaltijd? Zo ja, dan kunt u dagelijks een nieuwe menulijst invullen. Vaak doet u dit door even te bellen, via de papieren bestellijst of met de computer. Het eten wordt gemiddeld genomen aan huis gebracht via een behulpzame bezorger in oktober 2022.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik zelf gerechten kiezen?

Binnen het koelverse segment krijgt u meestal te maken met een bestellijst van zo’n 30 menu’s. Spreken we over vriesvers, dan is het aanbod gelimiteerd tot 100+ blijvende menu’s. In het geval van tafeltje dekje treft men een vaste maaltijd per dag, zonder keuze. In sommige gevallen is zelf mixen en combineren een mogelijkheid.

Kan ik kiezen voor gerechten die passen bij mijn dieet?

Ja, steeds meer maaltijd-verzorgers bieden een ruim assortiment dieetmaaltijden. Neem nou Vegetarische balletjes hoy sin. Thaise groentecurry. Nasi goreng en Runderstoofvlees, bloemkool, gekookte aardappelen. Op die manier zijn er voor alle ouderen kant-en-klaar maaltijden aan huis! Vragen? Neem contact op met uw bezorger.

Moet ik een abonnement afsluiten?

Nee, leveranciers werken niet met een abonnementsvorm voor thuismaaltijden. Er vindt alleen maar bezorging plaats als men deze ook zelf besteld heeft. Aan de hand van de welbekende bestellijst kunt u wekelijks zelf – via het internet, door te bellen of aan de hand van de papieren lijst – uw wensen doorgeven.

Wanneer wordt er geleverd?

De verse maaltijden worden meestal door een vaste bezorgdienst op een terugkerend moment in de week geleverd. Bij koelvers spreken we van om de 4 dagen. Bij vriesverse maaltijden maandelijks.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Gezond en vers eten vormt het fundament van een vitaal en energiek lichaam. Elke dag een warme maaltijd is daarbij een voorwaarde. Diverse bejaarden of hulpbehoevenden hebben problemen met het zelfstandig koken. Daarom zijn er een aantal vormen van hulp rondom de maaltijd. Het betreft thuishulp bij boodschappen doen en koken. Hiervoor kan ook aanspraak worden gemaakt op Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO oktober 2022), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Heeft u moeite met de financiën? Dan bekijk dan de subsidie maaltijdvoorziening Dongen. De beschikbare tegemoetkoming biedt goede ondersteuning voor:

 • Gesubsidieerde gerechten bij een wijkrestaurant of eetpunt. Bezorging in onder andere Dongen, ’s Gravenmoer.
 • Gesubsidieerde maaltijden voor ouderen van een maaltijdservice waar uw gemeente een contract mee heeft voor tafeltje dekje Dongen maaltijdbezorging.
 • Klaarzetten, aanreiken en toedienen van voeding. Via www.dongen.nl achterhaalt u op de pagina “maaltijdvoorziening” het lokale beleid binnen de gemeente (postcodegebied 5100, 5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente