Maaltijdservice De Bilt

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in De Bilt voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Meer weten over verse maaltijden aan huis voor ouderen in De Bilt? Geholpen door de maaltijdservice-vergelijker vindt u probleemloos diverse aanbieders in de buurt. Maaltijden warm bezorgd, of kant-en-klaar maaltijden die alleen maar even de magnetron in hoeven: u kunt alle kanten op. Dit kan al vanaf €4,90. Genieten van Zuurkoolstamppot of Kip kerrie ananas met aardappel en mexicomix? Maar is zelf koken geen optie meer? Geen probleem! Met behulp van de maaltijdservice in De Bilt krijgt u gezonde gerechten, die gratis aan huis geleverd worden.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Netnummer030 (+3130)
Postcode3721
PrijsindicatieVanaf €5,74
Maaltijd suggestieGekarameliseerde witlof

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten juni 2023

Senioren maaltijdservice in De Bilt

Ze zijn niet meer weg te denken, maaltijdservices die bezorgen in De Bilt. Denk dan aan belangrijke organisaties als Regiomeal of Kooc. Ook in de gemeente zelf ontwikkelen zich prima partijen en restaurants. Iedere aanbieder wordt gekenmerkt door een eigen menu en werkwijze m.b.t. bestellen en betalen. Geholpen door onze vergelijker kan u daardoor de aanbieders probleemloos met elkaar vergelijken. Het uitzoeken van een geschikte verstrekker van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden wordt derhalve een beetje makkelijker. Moeite met kiezen? Bestel dan een speciaal voordelig proefpakket. Zijn er voorkeuren als bijv. eiwitrijke of andere warme dieetmaaltijden in De Bilt? Er is gelukkig een alternatief. Steeds meer maaltijden aan huis voor ouderen houden hier rekening mee.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden iedere dag bereid, met 100% verse ingrediënten. Hierna worden deze maaltijden gekoeld en goed verpakt. Daardoor blijven voedingsstoffen en smaak in topconditie. Te bewaren tot 1 week na levering.

 • Meest verse ingrediënten
 • Ook voor vegetariërs en diëten
 • Geen pakjes en zakjes

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en op een speciale shock-freeze manier ingevroren. Structuur en smaak gaan zo niet verloren. 10 weken lang eetbaar. Een wekelijkse bezorging is dan ook overbodig.

 • Direct inkopen voor hele maand
 • Behoud van voedingswaarden en vitamines
 • Uitgebreid assortiment

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje houdt in: warme maaltijden aan huis voor senioren in De Bilt. Een prima oplossing voor bijv. bejaarden die geen maaltijden meer kunnen opwarmen. Geschikt voor directe consumptie. In de regel op touw gezet door een gemeentelijke eetgelegenheid.

 • Warm thuisbezorgd
 • Vaak subsidie mogelijk
 • Individuele bezorgopties

Boodschappenservice

Verschillende services hebben daarnaast een premium boodschappenservice voor ouderen. Op die manier bestelt u probleemloos belangrijke boodschappen als magere kwark en afwasborstel. Normaal gratis bezorgd met de maaltijden (maandjaar).

 • Langer zelfstandig blijven
 • Vaste persoonlijke bezorger
 • Ruim assortiment

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in De Bilt

Bent u specifiek op zoek naar smaakvolle diepvriesmaaltijd in De Bilt? Of prefereert u een wekelijkse bezorgde koelverse magnetronmaaltijden? Of zoekt u juist een lokale organisatie die zich concentreert op tafeltje dekje, zodat u meteen kunt aanschuiven? We onderscheiden diverse opties die mogelijk passen bij uw gesteldheid en diëten/allergieën. Zo kunt u weer genieten van menu’s als Tortellini gevuld met kaas of Gehaktbal, bloemkool, broccoli, gekookte aardappelen. Onderstaand bekijkt u verschillende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk van dienst kunnen zijn. Veel leveeranciers wekren met een proefpakket. Dankzij deze proefbox kunt u heel voordelig vers bereidde maaltijden met veel groenten en weinig vet, zout of andere toevoegingen testen. Bestellen kan vaak telefonisch, maar ook online. De menu’s worden vaak bezorgt door een vaste bezorgdienst, op een vast moment in de week. Aanbieders werken meestal niet met een doorlopende afneemverplichting. U kunt hier ook meer lezen over Jumbo.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij van SchiePlanetenbaan 73721 KABilthoven
BuurtzorgSophialaan 25 S3708 HBZeist
Vitras – Santé PartnersBergweg 13701 JJZeist
Huize Het OostenRubenslaan 13723 BMBilthoven
SPAR MonsBilderdijklaan 1063723 DEBilthoven
Vitras – Santé PartnersHenrica van Erpweg 23732 BGDe Bilt
Tafeltje Dekje de BiltMolenkamp 483732 EVDe Bilt
Restaurant van SantvoordeTroelstralaan 13741 VJBaarn
Amaris – SchoonoordTromplaan 353742 ABBaarn
Slagerij MatthijssenLaanstraat 102A3743 BHBaarn
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoe hoog zijn de kosten van de maaltijden?

De prijzen van kant-en-klare maaltijden aan huis in De Bilt voor ouderen lopen zeer uiteen. De prijs per maaltijd hangt namelijk af van onderdelen als de leverancier, het soort maaltijd, en eventuele dieetvoorkeuren.

 • Koelverse maaltijd zoals Rode bieten met een speklap en jus vindt u vaak al vanaf €5,15.
 • Een vriesverse maaltijden zoals Schnitzel,tuinbonen, groentesaus, aardappelpuree, bieslook bestelt u vanaf €4,45.
 • Warme maaltijd aan huis (tafeltje dekje) als Varkensgeschnetzeltes in specerijenjus. Koolrabi met kruiden. Aardappelschotel met spek en ui kunt u al bestellen vanaf €7,05.
De maaltijden is vaak uit te breiden met o.a. Rozenbottelsoep, een extra salade en iets lichts zoals Baba au rhum om mee af te sluiten. Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u mogelijk een subsidie maaltijdvoorzien (WMO) aanvragen via uw gemeente De Bilt. Meer informatie leest u op www.debilt.nl. Op deze website leest u ook meer over Diepvriesman.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: De Bilt
 • Regionummer: 030 (+3130)
 • Centrale postcode: 3721
 • Wijk: De

Maaltijd ideeën

 • Tortellini gevuld met kaas
 • Tomatensoep met balletjes
 • Kalkoenmedaillons in saus
 • Schnitzel mexico schotel
 • Gekarameliseerde witlof

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in De Bilt regelen

 1. Inventariseer behoeftes

  Trek eerst na wat voor seniorenmaaltijd rijmt met uw wensenlijstje. Warm bezorgd, koelvers of juist vriesvers?

 2. Selecteer een magnetronmaaltijden leverancier

  Vergelijk gespecialiseerde aanbieders en kies er een. Bekijk met name het soort gerechten, de wijze van bezorgen, en bereikbaarheid van klantenservice.

 3. Het proefpakket laten bezorgen

  De professionele maaltijdservices geven een voordelig proefpakket. Denk dan aan 3 bezorgmaaltijden voor €15,00. Daardoor kunt u heel eenvoudig eens kennismaken met professionele maaltijdservices.

 4. Bestellingen plaatsen

  Bevalt het proefpakket? Gelukkig, nu kunt u overzichtelijk een nieuwe menulijst invullen. In veel gevallen doet u dit via telefoon, door de menukaart in te vullen, of met de tablet. De seniorenmaaltijden worden vaak geleverd door een behulpzame bezorger in juni 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook kiezen uit meerdere menu’s?

Binnen het koelverse segment is er een wekelijks wisselend assortiment met gemiddeld 30 gerechten. In het aanbod van vriesvers kan men kiezen uit 90+ vaste menu’s. Via het tafeltje dekje principe gebruikt men een vaste maaltijd per dag, zonder keuze. Steeds vaker is zelf mixen en combineren een mogelijkheid.

Houdt de maaltijdservice rekening met mijn dieet?

Ja, de meeste services hebben een uniek en ambachtelijk assortiment dieetmaaltijden. Neem nou Boeuf stroganoff, witte rijst, rode kool met appel en Kipfilet met kippenjus, appelmoes en gebakken kriel. Hiermee ontvangt men altijd goede kant-en-klaar maaltijden aan huis! Vraag na de mogelijkheden bij uw leverancier.

Is er een minimale afname?

Nee, aanbieders hanteren geen doorlopende overeenkomst voor thuismaaltijden. De gerechten kunnen alleen worden ontvangen in het geval men dit via telefoon, online of bestellijst heeft doorgegeven. Via een handige bestellijst kunt u gemakkelijk – met de papieren lijst, online of telefonisch – de gerechten laten brengen.

Hoe werkt de bezorging?

De magnetronmaaltijden worden in algemene zin door een vaste bezorgdienst op een vast tijdstip afgeleverd. Bij koelvers: 1 of 2 keer per week. Vriesvers: om de 14 dagen.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Verse voeding helpt mee aan uw energie en levenslust. Een warme maaltijd in de avond mag dan ook niet ontbreken. Sommige ouderen of hulpbehoevenden zijn niet in staat dit zelfstandig te regelen. Om die reden onderscheiden we een aantal vormen van hulp bij koken of regelen van maaltijden. Het betreft ondersteuning bij klaarmaken, klaarzetten of toediening. Hiervoor bestaan er een aantal zorgwetten: Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO juni 2023), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Voor ouderen met een laag inkomen bekijk dan de subsidie maaltijdvoorziening De Bilt. Een regeling biedt goede ondersteuning voor:

 • Gesubsidieerd eten bij een wijkrestaurant of eetpunt. Zij leveren in de regio, waaronder De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek.
 • Gesubsidieerde maaltijden aan huis van een partij waar de gemeente actief mee samenwerkt voor tafeltje dekje De Bilt maaltijdbezorging.
 • Hulp bij het bereiden/eten van de maaltijd. Via www.debilt.nl treft u onder “maaltijdvoorziening” het lokale beleid binnen de gemeente (postcodegebied 3704, 3730, 3731, 3732).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente