Maaltijdservice Zeist

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Zeist voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Behoefte aan verse maaltijden aan huis voor ouderen in Zeist? Met behulp van www.seniorenmaaltijd.nl ontdekt u moeiteloos verschillende bedrijven in uw regio. Een warme maaltijdvoorziening, of kant-en-klaar maaltijden die een paar minuten in de magnetron gaan: u bepaalt het helemaal zelf. Dit kan al vanaf €4,85 per maal. Uitgebreid dineren met een maaltijd als Kip tikka massala, basmatirijst en Zomerzuurkool met casselerrib? Maar gaat het koken u moeilijk? Er kan meer dan u denkt! Door middel van de maaltijdservice in Zeist beschikt u over smaakvolle gerechten, kant-en-klaar aangeleverd.

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Netnummer030 (+3130)
Postcode3701
PrijsindicatieVanaf €5,95
Maaltijd suggestieHeldere boerengroentesoep

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten september 2023

Senioren maaltijdservice in Zeist

Er zijn nogal wat maaltijdservices die bezorgen in Zeist. U kunt denken aan populaire organisaties als Diepvriesman en Buitendijk maaltijden. Ook in deze plaats zelf kunt u terecht bij allerlei instanties en sociale voorzieningen. Iedere leverancier levert z’n eigen aanbod en bestel- en bezorgmogelijkheden. Geholpen door Seniorenmaaltijd.nl kunt u dus de leveranciers overzichtelijk op een rijtje zetten. Uitkomen bij een relevante maaltijdservice voor (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden is dan een stuk gemakkelijker. Zijn er meerdere opties? Kijk dan eerst naar een betaalbaar proefpakket. Spelen er specifieke wensen als bijv. lactosebeperkte of andere warme dieetmaaltijden in Zeist? Geen probleem! Erg veel maaltijden aan huis voor senioren zijn geschikt voor mensen met een dieet.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden zijn daadwerkelijk dagvers, vol verse producten en veel groenten. Hierna wordt het gerecht gekoeld naar onder 5⁰C. Met deze techniek blijven smaak en voedingswaarden ongedeerd. Een houdbaarheid van wel 6 dagen.

 • Maximale versheid
 • Ruime keuze in maaltijden
 • Zonder conserveringsmiddelen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na het koken middels shockfreeze snel en diep ingevroren. Vitamines en mineralen blijven in goede conditie. Weken lang goed te houden. Wekelijks een bezorger aan huis is dan ook overbodig.

 • Maandenlang te bewaren
 • Kleine en grote porties
 • Maaltijden uit alle keukens

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje biedt: warme maaltijden aan huis voor senioren in Zeist. Een goede vervanger voor bijv. gehandicapten waarbij ook opwarmen niet meer lukt. Opwarmen niet nodig, gelijk aanschuiven! In de regel geregeld via een gemeentelijke eetgelegenheid.

 • Maaltijden warm aangeleverd
 • Maximale versheid
 • Vaste bezorgdienst

Boodschappenservice

Diverse organisaties beschikken over een premium boodschappenservice voor bejaarden. Zodoende koop u zonder moeite belangrijke boodschappen als oploskoffie of sinas. Normaal kosteloos afgeleverd tot in de keuken (maandjaar).

 • Niet afhankelijk van anderen
 • Geen zware boodschappen tillen
 • Een volwaardige supermarkt

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Zeist

Bent u op zoek naar ambachtelijke diepvriesmaaltijd in Zeist? Of neigt u meer naar een blijvende oplossing als koelverse seniorenmaaltijden? Of heeft u liever een lokale organisatie die actief is op het gebied van tafeltje dekje, zodat het eten warm geleverd wordt? Er zijn relatief veel seniorenmaaltijden die mogelijk aansluiten op uw wensenlijstje en eventuele voedingsvoorschrift. Geniet onbezorgd van maaltijden als Kalkoenfilet, sinaasappelsaus, appelcompote, krieltjes of Aspergesoep met zalm. Hieronder treft u een aantal bekende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen. Meestal is er een proefpakket beschikbaar. Op die manier kunt u tegen een aantrekkelijke prijs complete maaltijden met veel groenten en weinig vet, zout of andere toevoegingen proeven. Een bestelling plaatst u vaak online, telefonisch of via de menulijst. De maaltijden worden doorgaans geleverd door een persoonlijke bezorger. Ook is het vrijblijvend, er is meestal niet iets als een abonnement. Bekijk ook meer informatie over Spar: eet smakelijk.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ZonneburgWoudenbergseweg 73701 BAZeist
Restaurant Stichting WarandePostbus 1853700 ADZeist
Zonnehuis ZuiderhofFutenlaan 503645 GEVinkeveen
Charim – De LooborchWoudenbergseweg 423701 BCZeist
Vitras – Santé PartnersBergweg 13701 JJZeist
BuurtzorgSophialaan 25 S3708 HBZeist
Keurslagerij van SchiePlanetenbaan 73721 KABilthoven
Huize Het OostenRubenslaan 13723 BMBilthoven
SPAR MonsBilderdijklaan 1063723 DEBilthoven
Vitras – Santé PartnersHenrica van Erpweg 23732 BGDe Bilt
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoe hoog zijn de kosten van de maaltijden?

De kosten van maaltijden aan huis in Zeist voor ouderen verschillen onderling enorm. De prijs wordt gevormd door elementen als de aanbieder, het aanbod in gerechten, en andere extra services.

 • Koelverse maaltijd als Lasagna bolognese is beschikbaar vanaf €5,35.
 • Een vriesverse maaltijd als Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst vindt u vaak al vanaf €5,45.
 • Tafeltje dekje (een warme maaltijd aan huis) als Moussaka, aubergine, courgette, aardappelschijfjes kan je kopen vanaf €7,3.
De avondmaaltijd is niet waar het bij blijft. Ook Vissoep, een gezonde salade en een toetje als Appelmoes als afsluiter. Is uw budget niet toereikend? Vanzelfsprekend kan men maaltijdvoorziening bijzondere bijstand (WMO) aanvragen bij de gemeente Zeist. Meer informatie kunt u teruglezen op www.zeist.nl. Of klik door voor meer informatie over Uitgekookt.

Informatie

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Zeist
 • Netnummer: 030 (+3130)
 • Hoofdpostcode: 3701
 • Wijk: Centrum

Maaltijden tips

 • Stamppot spitskool met kaas
 • Braadworst in barbecuesaus
 • Stamppot Hutspot met worst
 • Bami goreng met rundvlees
 • Broccoli rollade schotel

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Zeist aanvragen

 1. Wat zoekt u precies?

  Onderzoek allereerst welke vorm van een ouderenmaaltijd rijmt met uw gesteldheid. Tafeltje dekje, koelvers of diepvries?

 2. Kies magnetronmaaltijden maaltijdservice

  Vergelijk de meest gekozen maaltijd-bedrijven en geef de voorkeur door. Bekijk met name de versheid van ingrediënten, de manier van bezorging, en recensies van andere klanten.

 3. Probeer het proefpakket

  De grote verstrekkers hebben een goedkoop of gratis proefpakket. U moet dan denken aan 5 bezorgmaaltijden voor €25,00. Mede daarom kunt u laagdrempelig kennismaken met professionele maaltijdservices.

 4. Bezorgafspraken maken

  Was het proefpakket naar wens? Mooi, dan kunt u probleemloos een nieuwe bestelling plaatsen. Vaak doet u dat per telefoon, door maaltijden aan te kruisen, of via de iPad. De magnetronmaaltijden worden in algemene zin thuisbezorgd middels een regionale bezorger in september 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik kiezen uit maaltijden?

Zodra u kiest voor koelvers, dan krijgt u meestal te maken met een bestellijst met ongeveer 30 gerechten. Spreken we over vriesvers, dan kunt u meestal kiezen uit 70+ vaste maaltijden. Bij de tafeltje dekje service treft men een vaststaand menu per dag. Steeds vaker is zelf uw bord samenstellen een mogelijkheid.

Zijn er ook speciale allergie- of dieetmaaltijden?

Zeker. Landelijke maaltijdservices bieden een speciale categorie met dieetmaaltijden. Als bijv. Macaroni met ham, kaas en tomatensaus en Gehaktballetjes in uienjus. Zodoende zijn er voor alle bejaarden gezonde en voedzame maaltijden aan huis! Welke diëten zijn beschikbaar? Vraag het na bij uw bezorger.

Geldt er een afnameverplichting?

Nee, er is geen sprake van een vast lidmaatschap voor thuismaaltijden. De gerechten kunnen alleen worden ontvangen nadat u telefonisch/online/menulijst iets besteld hebt. Middels de menulijsten kunt u snel en simpel – online, telefonisch of op papier – een bestelling doorgeven.

Hoe gaat de levering in z’n werk?

De gerechten worden gewoonlijk door een vaste bezorgdienst op een vast tijdstip afgeleverd. Bij koelverse maaltijden elke 3/4 dagen. Bij vriesvers is dat om de 14 dagen.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een maaltijd met verse ingrediënten draagt bij aan een vitaal en energiek lichaam. Een dagelijkse warme maaltijd wordt dan ook van harte aanbevolen. Veel senioren of gehandicapten zijn niet in staat dit zelfstandig te regelen. Hierdoor zijn er een aantal vormen van thuishulp rondom koken en eten. Bijvoorbeeld hulp bij koken of het toedienen van eten. Hiervoor bestaan er een aantal zorgwetten: Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO september 2023), Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Voor ouderen met een laag inkomen is er een speciale subsidie voor de maaltijdvoorziening Zeist. Deze voorziening heeft als voordeel:

 • Gesubsidieerde gerechten bij een wijkrestaurant of eetpunt. Zij leveren in de regio, waaronder Centrum Zeist, Zeist-Noord, Zeist-West, Zeist-Oost, Zeister Bos en omgeving, Huis Ter Heide, Bosch en Duin.
 • Korting op bezorgmaaltijden van een maaltijdservice waar de gemeente een samenwerkingsverband mee heeft voor tafeltje dekje Zeist maaltijdbezorging.
 • Iemand die in de buurt is bij risico op verslikking. Op www.zeist.nl vindt u onder het kopje “Maaltijdvoorziening” hoe de gemeente hiermee omgaat (postcodegebied 3700, 3701, 3702, 3703, 3704, 3705, 3706, 3707, 3708, 3709).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente