Maaltijdservice Amsterdam

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Amsterdam voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Zoekt u opwarm-maaltijden aan huis voor ouderen in Amsterdam? Geholpen door seniorenmaaltijd.nl achterhaalt u snel en simpel verschillende leveranciers die maaltijden thuisbezorgen. Tafeltje dekje, of koelverse gerechten die u kunt verwarmen met de oven of magnetron: het kan allemaal. Verkrijgbaar vanaf €4,40. Aanschuiven voor Varkensgeschnetzeltes in specerijenjus. Koolrabi met kruiden. Aardappelschotel met spek en ui of Wokgroenten? Maar is koken/boodschappen doen (tijdelijk) onmogelijk? Dat hoeft niet erg te zijn! Middels de maaltijdservice in Amsterdam hebt u toegang tot voedzame maaltijden, gemakkelijk bij u thuisbezorgd.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmsterdam
Netnummer020 (+3120)
Postcode1011
PrijsindicatieVanaf €5,02
Maaltijd suggestieLamsvlees in saus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten februari 2023

Senioren maaltijdservice in Amsterdam

Er zijn ontzettend veel maaltijdservices in de buurt van Amsterdam. Neem bijv. grote leveranciers als Freasy of Picnic. Maar ook in de buurt bestaan er verschillende organisaties en vrijwilligersorganisaties. Elke leverancier levert een eigen assortiment en bestelvoorwaarden. Door gebruik te maken van Seniorenmaaltijd.nl kunt u dus de bezorgers probleemloos naast elkaar zetten. Uitkomen bij de best passende verstrekker van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden wordt hierdoor leuker en makkelijker. Zijn er meerdere opties? Profiteer nu van eerst een proefpakket. Heeft u te maken met allergieën of dieetwensen zoals bijv. zoutarme of andere warme dieetmaaltijden in Amsterdam? Dat hoeft niet erg te zijn! Opvallend veel thuismaaltijden voor ouderen passen zich hierop aan.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden elke dag bereid, met altijd verse producten. Daaropvolgend worden deze producten gekoeld en goed verpakt. Hierdoor blijven smaak en voedingswaarden beschermd. Je kunt het 1 week bewaren.

 • Klaargemaakt met verse ingrediënten
 • Smaakvol zoals thuis koken
 • Geen kunstmatige toevoegingen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers bereid en direct middels de shock-freeze procedure ingevroren. Smaak, geur en mineralen blijven zo intact. Maximaal 3 maanden houdbaar. Wekelijks een bezorger aan huis hoeft dan ook vaak niet.

 • Tot half jaar houdbaar
 • Vol vitaminen en mineralen
 • Veel verschillende menu’s

Tafeltje dekje

Via tafeltje dekje ontvangt u: warme maaltijden aan huis voor senioren in Amsterdam. Vaak toegepast door bijv. bejaarden die geen gebruik kunnen maken van magnetronmaaltijden. Opwarmen niet nodig, gelijk aanschuiven! Normaliter geregeld via een gemeentelijke eetgelegenheid.

 • Warm thuisbezorgd
 • Mogelijke subsidie
 • Vaste bezorger

Boodschappenservice

Veel bedrijven hebben ook een speciale boodschappenservice voor ouderen. Op die manier bestelt u gelijk nuttige boodschappen zoals volle yoghurt of afbak croissants naturel. Normaal kosteloos afgeleverd op een vooraf gekozen moment (maandjaar).

 • Direct alles in huis
 • Vaste persoonlijke bezorger
 • Ruim assortiment

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Amsterdam

Bent u op zoek naar complete diepvriesmaaltijd in Amsterdam? Of neigt u meer naar vers bereidde koelverse maaltijden voor ouderen? Of bent u meer op zoek naar een organisatie die zich heeft toegelegd op tafeltje dekje waarbij het eten warm geleverd wordt? U kunt kiezen uit talloze bezorgmaaltijden die mogelijk rijmen met uw gesteldheid en diëten/allergieën. Geniet onbezorgd van maaltijden als Zalm in dillesaus of Stamppot koolraap met appel. Hieronder bieden wij suggesties voor landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen. In veel gevallen kunt u het proberen met een proefpakket. Op deze manier kunt u tegen een zeer scherpe prijs complete maaltijden bomvol belangrijke voedingsstoffen en weinig vet, zout of andere toevoegingen beoordelen. Een bestelling plaatst u vaak online, telefonisch of via de menulijst. De maaltijden worden doorgaans geleverd door vaak dezelfde persoon, op een vaste dag. Er geldt meestal geen doorlopende afneemverplichting. Lees ook verder over: Zoutarme maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Amsta FlessemanNieuwmarkt 771011 MAAmsterdam
Zorgnet ThuisBestPaasheuvelweg 151105 BEAmsterdam
Zorggroep – De Open HofFahrenheitstraat 1151097 PPAmsterdam
SPAR MaaltijdserviceNieuwe Doelenstraat 551012 CPAmsterdam
SPAR MaaltijdserviceWarmoesstraat 98H1012 JHAmsterdam
Slagerij PouwHaarlemmerdijk 951013 HZAmsterdam
Keurslager ZeeburgVeemkade 12601019 CZAmsterdam
Doras MaaltijdserviceHagedoornplein 1C1031 BVAmsterdam
Slagerij van PoortenVan Limburg Stirumstraat 1131051 BAAmsterdam
MarleenKooktGerard Schaepstraat 61052 GLAmsterdam
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur dan een bericht.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat betaal ik voor de maaltijden?

De prijzen van kant-en-klare maaltijden aan huis in Amsterdam voor ouderen variëren nogal. De prijs wordt samengesteld door factoren als de leverancier, de mate van versheid, en of er rekening gehouden moet worden met diëten.

 • Koelverse maaltijd als Kippensoep met vermicelli is er al vanaf €4,95.
 • Een vriesverse maaltijden zoals Hete Bliksem met een speklapje wordt al bezorgd vanaf €3,5.
 • Een warme Tafeltje dekje maaltijd als Rundersaucijsje met vleesjus, stamppot witte kool met appel is er al vanaf €7.
De recepten kunt u vaak uitbreiden met bijvoorbeeld Kimchi jjigae, een stukje fruit en om het compleet te maken Banaan ijs om mee af te sluiten. Beschikt u niet over voldoende geld? Potentieel kan u een subsidie aanvragen via het WMO loket van de gemeente Amsterdam. Meer hierover bekijkt u op www.amsterdam.nl. Of klik door voor meer informatie over Dieetmaaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Amsterdam
 • (Regio) nummer: 020 (+3120)
 • Centrale postcode: 1011
 • Veel gezochte wijk: Burgwallen-Oude

Maaltijd ideeën

 • Varkens-groenteschotel
 • Vier-groentenstamppot
 • Klapstuk met hutspot
 • Draadjesvlees in jus
 • Andijvie a la creme

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Amsterdam bestellen

 1. Inventariseer behoeftes

  Onderzoek allereerst wat voor thuismaaltijd klopt met uw omstandigheden. Warm geleverd, vriesvers, of misschien koelvers?

 2. Vergelijk magnetronmaaltijden maaltijdservice

  Vergelijk de aangeraden maaltijd-bedrijven en bekijk de beschikbaarheid. Controleer goed het gerechten-aanbod, de bestel en bezorgopties, en recensies van andere klanten.

 3. Begin met het proefpakket

  De bekende maaltijd-verzorgers werken met een scherp geprijsd proefpakket. Vaak gaat het om 2 bezorgmaaltijden voor €10,00. Zodoende kunt u heel eenvoudig eens kennismaken met gespecialiseerde maaltijd-verzorgers.

 4. Wekelijks bestellen

  Was de proefbestelling goed? In dat geval kan men overzichtelijk nog een bestelling doen. Dikwijls kan dit via een speciaal telefoonnummer, met behulp van de menulijst, of met de tablet. De thuismaaltijden worden veelal aan huis gebracht via een lokale leverancier in februari 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik zelf gerechten kiezen?

Zodra u kiest voor koelvers, dan is er een wekelijks wisselend assortiment met circa 30 maaltijden. Als we het hebben over vriesvers kan men kiezen uit 80+ vaste maaltijden. Bij de tafeltje dekje service krijgt men een vaste maaltijd per dag, zonder keuze. In sommige gevallen is vers op maat een extra service die wordt aangeboden.

Kan ik kiezen uit dieetmaaltijden?

Zeker. Landelijke leveranciers hanteren een speciale menulijst voor mensen met een dieet. ZoalsKippenvlees in kerriesaus en Spareribs, gebakken wedges, broccoli. Zodoende zijn er voor alle ouderen seniorenmaaltijden aan huis! Vraag na de mogelijkheden bij uw maaltijdservice.

Is er een minimale afname?

Nee, er geldt geen doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. Er vindt alleen maar bezorging plaats in het geval u telefonisch/online/menulijst iets besteld hebt. Via de welbekende bestellijst kan men direct en zonder moeite – telefonisch, digitaal of ouderwets met pen en papier – de gerechten inkopen.

Hoe werken de leveringen?

De seniorenmaaltijden worden in algemene zin door uw eigen bezorger op een vast tijdstip afgeleverd. Binnen het koelverse segment 1 a 2 keer per 7 dagen. Bij vriesvers: 1 of 2 keer per maand.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Gezond en vers eten heeft invloed op een goede balans en energie. Elke dag een warme maaltijd is daarbij van groot belang. Veel bejaarden of invaliden hebben moeite met het bereiden van een maaltijd. Mede daardoor faciliteren steeds meer bedrijven hulp rondom de maaltijd. Denk aan assistentie bij eten bereiding, opdienen en afruimen. We onderscheiden hiervoor een aantal zorgwetten: Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO februari 2023) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Heeft u onvoldoende financiële middelen? Dan is er mogelijk een subsidie maaltijdvoorziening Amsterdam. De ontvangen regeling heeft als voordeel:

 • Gesubsidieerd eten via een wooninstelling of restaurant. Netjes bezorgd in o.a. Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde, Grachtengordel-West, Grachtengordel-Zuid, Nieuwmarkt/Lastage, Haarlemmerbuurt, Jordaan, De Weteringschans, Eesperbuurt/Plantage, Oostelijke Eilanden/Kadijken, Estelijk Havengebied, Bedrijventerrein Sloterdijk, Houthavens, Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt, Staatsliedenbuurt, Centrale Markt, Frederik Hendrikbuurt, Da Costabuurt, Kinkerbuurt, Van Lennepbuurt, Helmersbuurt, Overtoomse Sluis, Vondelbuurt, Zuidas, Oude Pijp, Nieuwe Pijp, Zuid Pijp, Eesperzijde, Oosterparkbuurt, Dapperbuurt, Transvaalbuurt, Indische Buurt West, Indische Buurt Oost, Oostelijk Havengebied, Zeeburgereiland/Nieuwe Diep, IJburg West, Sloterdijk, Landlust, Erasmuspark, De Kolenkit, Geuzenbuurt, Van Galenbuurt, Hoofdweg e.o., Estindische Buurt, Hoofddorppleinbuurt, Schinkelbuurt, Llemspark, Museumkwartier, Stadionbuurt, Apollobuurt, IJburg Oost, IJburg Zuid, Scheldebuurt, IJselbuurt, Rijnbuurt, Frankendael, Middenmeer, Betondorp, Omval/Overamstel, Prinses Irenebuurt e.o., Volewijck, IJplein/Vogelbuurt, Tuindorp Nieuwendam, Tuindorp Buiksloot, Nieuwendammerdijk/Buiksloterdijk, Tuindorp Oostzaan, Oostzanerwerf, Kadoelen, Aterlandpleinbuurt, Buikslotermeer, Banne Buiksloot, Noordelijke IJ-oevers West, Noordelijke IJ-oevers Oost, Aterland, Elzenhagen, Chassébuurt, Slotermeer-Noordoost, Slotermeer-Zuidwest, Geuzenveld, Eendracht, Lutkemeer/Ookmeer, Osdorp-Oost, Osdorp-Midden, De Punt, Middelveldsche Akerpolder, Slotervaart Noord, Overtoomse Veld, Estlandgracht, Sloter-/Riekerpolder, Slotervaart Zuid, Buitenveldert-West, Buitenveldert-Oost, Amstel III/Bullewijk, Bijlmer Centrum (D,F,H), Bijlmer Oost (E,G,K), Nellestein, Holendrecht/Reigersbos, Gein, Driemond.
 • Gesubsidieerde magnetronmaaltijden van een bezorgdienst waar een gemeente actief mee samenwerkt voor tafeltje dekje Amsterdam maaltijdbezorging.
 • Een vrijwilliger die helpt met het opwarmen van het eten. Middels www.amsterdam.nl bekijkt u op de pagina “maaltijdvoorziening” hoe er binnen de gemeente tegenaan wordt gekeken (postcodegebied 1000, 1001, 1002, 1003, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1086, 1087, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1181, 1183).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aan