Maaltijdservice Groningen

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Groningen voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Interesse in voedzame maaltijden aan huis voor ouderen in Groningen? Via www.seniorenmaaltijd.nl achterhaalt u eenvoudig diverse aanbieders die bij u thuisbezorgen. Een maaltijd die warm wordt aangeleverd, of koelverse maaltijden die alleen maar even de magnetron in hoeven: het kan allemaal. Al te verkrijgen vanaf €4,65. Aanschuiven voor Zalmfilet, dillesaus, spinazie/erwten mix, aardappelpuree peterselie-bieslook en Lamsvlees in rozemarijnsaus? Maar is boodschappen doen/koken niet meer mogelijk? Dat hoeft geen obstakel te vormen. Middels de maaltijdservice in Groningen beschikt u over de lekkerste gerechten, eenvoudig op te warmen in de magnetron.

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Netnummer050 (+3150)
Postcode9712
PrijsindicatieVanaf €5,91
Maaltijd suggestiePannenkoeken met spek

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten september 2023

Senioren maaltijdservice in Groningen

We zien meer en meer maaltijdservices die actief zijn in Groningen. Denk aan belangrijke services als Kantenklaarmaaltijden.nl of Kievit. Maar ook in de buurt zijn er tal van aanbieders en zorginstellingen. Iedere aanbieder biedt een eigen menu en bestel-, betaal-, en bezorgopties. D.m.v. onze tool kan u daarom de services op uw gemak tegen elkaar afzetten. De keuze maken voor een degelijke verzorger van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden is dan wat aangenamer. Zijn er nog twijfels? Start eens met eerst een proefpakket. Bestaan er bepaalde voorkeuren zoals onder andere kaliumbeperkte of andere warme dieetmaaltijden in Groningen? U kunt gelukkig lekker blijven eten. Een aanzienlijk deel van de bezorgmaaltijden aan huis zijn ook geschikt voor ouderen met een allergie of dieet.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden zijn daadwerkelijk dagvers, vol verse producten en veel groenten. Nadien wordt het eten teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Daardoor blijven voedingsstoffen en smaak ongedeerd. Maximaal 5 dagen houdbaar.

 • Meest verse ingrediënten
 • De lekkerste seizoensgerechten
 • Zonder kunstmatige toevoegingen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en op een speciale shock-freeze manier ingevroren. Belangrijke voedingsstoffen gaan zo niet verloren. Maanden lang op te slaan. Elke week bestellen hoef je niet te doen.

 • 1 levering per maand mogelijk
 • Eenvoudig op te warmen
 • Enorm veel keuze

Tafeltje dekje

Bij tafeltje dekje krijgt men: warme maaltijden aan huis voor senioren in Groningen. Perfect voor bijv. bejaarden die geen maaltijden meer kunnen opwarmen. U kunt direct de maaltijd nuttigen. In de regel gedaan door een gemeentelijke eetgelegenheid.

 • Maaltijden warm aangeleverd
 • Ondersteuning uit gemeente
 • Dagelijkse persoonlijk geleverd

Boodschappenservice

De meeste leveranciers hanteren ook een speciale boodschappenservice voor hulpbehoevenden. Hierdoor haalt u snel belangrijke boodschappen als halfvolle kwark of sandwich spread. Vaak zonder bezorgkosten door uw eigen bezorger (maandjaar).

 • Boodschappen doen niet meer nodig
 • Geen zware boodschappen tillen
 • Groente, fruit, snacks etc.

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Groningen

Wilt u af en toe genieten van een smaakvolle diepvriesmaaltijd in Groningen? Of bent u meer op zoek naar echt 100% verse koelverse magnetronmaaltijden? Of bent u meer op zoek naar een bedrijf die zich heeft toegelegd op tafeltje dekje voor uw ouders of iemand anders? U kunt kiezen uit diverse opties die mogelijk voldoen aan uw situatie en menu voorkeuren. Op die manier kunt u weer genieten van Zuurkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst of Boe­ren­kool­stoof met ei. Hieronder treft u verschillende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk ook verder kunnen helpen. In veel gevallen kunt u het proberen met een proefpakket. Op die manier kunt u tegen een aantrekkelijke prijs gezonde maaltijden met dagverse ingrediënten en weinig zout en andere toevoegingen proeven. Bestellen kan vaak zowel online, telefonisch als via de bestellijst. De menu’s worden vaak geleverd door een lokale / regionale bezorger. U zit meestal niet vast aan een vast contract. Lees ook meer over Maaltijdservice.nl.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
Restaurant De BrinkHelper Brink 599722 EKGroningen
Koks HerbergGotenburgweg 289723 TMGroningen
Slagerij HeukerPaterswoldseweg 259726 BBGroningen
Brasseries – Zorggroep GroningenSchaaksport 1009728 PGGroningen
BuurtzorgBieslookstraat 31 Unit B19731 HHGroningen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat zijn de kosten van de maaltijden?

De kosten van kant-en-klare maaltijden aan huis in Groningen voor ouderen lopen zeer uiteen. De prijs komt tot stand door elementen als de leverancier, het totale assortiment, en eventuele allergieën.

 • Koelverse maaltijd als Glutenvrije spaghetti met courgette en kip is verkrijgbaar vanaf €5,15.
 • Diepvriesmaaltijd als Pompoensoep met vermicelli vindt u vaak al vanaf €5,45.
 • Een warme Tafeltje dekje maaltijd als Verse worst in jus bestelt u vanaf €5,75.
De avondmaaltijd is vaak uit te breiden met o.a. Mosterdsoep, een extra rauwkostsalade en voor de volledigheid een Pudding om mee af te sluiten. Is uw budget niet toereikend? Doorgaans kunt u een tegemoetkoming in de kosten (subsidie / WMO) aanvragen in gemeente Groningen. Meer details kunt u teruglezen op www.gemeente.groningen.nl. Op deze website leest u ook meer over Maaltijdservice.

Stats & Facts

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Groningen
 • (Regio) nummer: 050 (+3150)
 • Postcode: 9712
 • Wijk: Centrum

Tips voor maaltijden

 • Gestoofde wortel
 • Forel met venkel
 • Kipfilet in jus
 • Gestoofde prei
 • Pasta Venetia

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Groningen regelen

 1. Wat zijn de wensen?

  Check als eerst wat voor categorie kant-en-klaar maaltijd in lijn is met uw eetpatroon. Koelvers, vriesvers of tafeltje dekje?

 2. Selecteer een magnetronmaaltijden leverancier

  Vergelijk de populaire leveranciers en maak een keuze. Kijk goed na het type maaltijden, keuze in bezorgdagen, en bereikbaarheid van klantenservice.

 3. Start met een proefpakket

  De bekende aanbieders hanteren een extra goedkoop proefpakket. Typische acties zijn 5 bezorgmaaltijden voor €25,00. Door hier gebruik van te maken kunt u geheel vrijblijvend eens kennismaken met goede verstrekkers.

 4. Bestellingen plaatsen

  Smaakt de proefmaaltijd naar meer? Dat is fijn, nu kunt u overzichtelijk een nieuwe bestelling plaatsen. Vaak is dat mogelijk per telefoon, door gerechten in te vullen, of via de website. De (warme) maaltijden wordt in de regel thuisbezorgd middels een persoonlijke bezorger in september 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is er iets zoals een keuzemenu?

In het geval van koelverse maaltijden profiteert u van een menukaart met circa 25 maaltijden. Binnen het vriesvers-segment kunt u meestal kiezen uit 100+ vaste maaltijden. Kiest u voor tafeltje dekje? Dan kiest u voor een speciaal dagmenu. Bij sommige aanbieders is vers op maat een extra service die wordt aangeboden.

Houdt de maaltijdservice rekening met mijn dieet?

Ja, steeds meer maaltijdverstrekkers hanteren een speciaal afgestemd dieetmaaltijden recept. Zoals bijv. Kippendijstukjes in satésaus, nasi goreng of Kip korma, rijstmix. Handig, want zo krijgt iedereen geschikte bezorgmaaltijden aan huis! Vraag na de mogelijkheden bij uw eigen aanbieder.

Moet ik een abonnement afsluiten?

Nee, u zit nooit vast aan een verplicht doorlopende overeenkomst voor thuismaaltijden. Er vindt alleen maar bezorging plaats in het geval men dit via telefoon, online of bestellijst heeft doorgegeven. Aan de hand van de welbekende bestellijst kunt u wekelijks zelf – op meerdere manieren – uw wensen doorgeven.

Hoe werkt de bezorging?

De magnetronmaaltijden worden in de regel door een vaste bezorger op een vast tijdstip afgeleverd. Koelvers: om de 3 dagen. Het vriesverse aanbod 1 – 2 keer per 4 weken.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een maaltijd met verse ingrediënten vormt de basis voor uw lichamelijke gezondheid. Elke dag een warme maaltijd wordt dan ook van harte aanbevolen. Sommige senioren of mensen met een beperking hebben problemen met het zelfstandig koken. Hierdoor faciliteren steeds meer bedrijven hulp aan huis gericht op maaltijden. U kunt denken aan een thuishulp voor keukeninrichting, opwarmen van eten en consumptie. Dit wordt vaak geregeld vanuit de Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO september 2023). Voor ouderen met een laag inkomen bekijk dan de subsidie maaltijdvoorziening Groningen. Deze subsidie kan u veel opleveren:

 • Voordelig eten bij bijvoorbeeld een woonzorgcentrum. Inclusief levering in de wijken Centrum, Oud-Zuid, Oud-West, Oud-Noord, Oosterparkwijk, Zuidoost, Helpman e.o., Zuidwest, Hoogkerk e.o., Nieuw-West, Noordwest, Noordoost, Noorddijk e.o., Meerdorpen.
 • Voordelige maaltijden voor ouderen van een service waar uw gemeente een overeenkomst mee heeft voor tafeltje dekje Groningen maaltijdbezorging.
 • Iemand die in de buurt is bij risico op verslikking. Op www.gemeente.groningen.nl kan men meer informatie opvragen over de maaltijdvoorziening en hoe de gemeente hiermee omgaat (postcodegebied 9700, 9701, 9702, 9703, 9704, 9711, 9712, 9713, 9714, 9715, 9716, 9717, 9718, 9721, 9722, 9723, 9724, 9725, 9726, 9727, 9728, 9731, 9732, 9733, 9734, 9735, 9736, 9737, 9738, 9741, 9742, 9743, 9744, 9745, 9746, 9747).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente