Maaltijdservice Sonnega

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Sonnega voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Op zoek naar gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Sonnega? Geholpen door onze tool achterhaalt u moeiteloos diverse aanbieders die maaltijden thuisbezorgen. Warme gerechten, of dagverse gerechten die alleen maar even de magnetron in hoeven: u maakt zelf de keuze. En dat al vanaf €5,50 per gerecht. Aan tafel voor Vegetarische gehaktbal met vegetarische jus, gekookte aardappelen, spinazie à la crème en Kalkoenbiefstukjes met jus, appel-mango compote en gekookte aardappelen? Maar gaat het koken u moeilijk? Er is gelukkig een alternatief. Door de maaltijdservice in Sonnega ontvangt u uitstekende gerechten, die gratis aan huis geleverd worden.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Netnummer0561 (+31561)
Postcode8478
PrijsindicatieVanaf €5,9
Maaltijd suggestieZalm in botersaus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten maart 2024

Senioren maaltijdservice in Sonnega

Tegenwoordig zijn er flink wat maaltijdservices die bezorgen in Sonnega. Neem populaire bedrijven als Uitgekookt of HelloFresh. Ook binnen de gemeente bestaan er tal van organisaties en vrijwilligersorganisaties. Ieder bedrijf wordt gekenmerkt door zijn eigen keuken en bestel-, betaal-, en bezorgopties. Aan de hand van deze website kunt u dus de firma’s overzichtelijk naast elkaar bekijken. Het kiezen van een goede verstrekker van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden maken wij hierdoor wat minder gecompliceerd. Eerst kijken of het wat is? Begin dan met een betaalbaar proefpakket. Spelen er maaltijdvoorkeuren als onder andere kaliumbeperkte of andere warme dieetmaaltijden in Sonnega? U kunt gelukkig lekker blijven eten. Legio maaltijden aan huis voor bejaarden kunnen aangepast worden op uw wensen.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers gekookt, met altijd verse producten. Nadien wordt het gerecht gelijk gekoeld en in speciale verpakkingen gedaan. Zo blijven structuur en smaak gewaarborgd. Het is 1 week houdbaar.

 • Vers van het land
 • Ook voor vegetariërs en diëten
 • Geen ongezonde toevoegingen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers gekookt en meteen in zeer korte tijd ingevroren (shock-freeze). Mineralen, vitamines en smaak blijven optimaal behouden. Voor meerdere maanden houdbaar. Een wekelijkse bezorging hoef je niet te doen.

 • Maandenlang te bewaren
 • Optimaal behoud smaak, geur en vitamines
 • Uitgebreid assortiment

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje houdt in: warme maaltijden aan huis voor senioren in Sonnega. Ideaal voor bijv. hulpbehoevenden die het eten niet meer kunnen opwarmen. U kunt direct de maaltijd nuttigen. Vaak afgehandeld door een lokale keuken.

 • Direct na bereiding geleverd
 • 100% vers
 • Vaste bezorger

Boodschappenservice

Verschillende firma’s voorzien in een speciale boodschappenservice voor bejaarden. Zodoende haalt men moeiteloos verse of handige boodschappen als scharreleieren en kruidenkaas. Dikwijls zonder bezorgkosten wanneer u dat wil (maandjaar).

 • Niet afhankelijk van anderen
 • Geen zware boodschappen tillen
 • Ruim assortiment

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Sonnega

Wilt u (zo nu en dan) gebruik maken van gemakkelijke diepvriesmaaltijd in Sonnega? Of prefereert u een structurele oplossing zoals koelverse opwarmmaaltijden? Of houdt u juist van een aanbieder die actief is op het gebied van tafeltje dekje, zodat het eten warm geleverd wordt? Er is de keuze uit een groot aantal soorten maaltijden die mogelijk passen bij uw wensenlijstje en mogelijke diëten. Op die manier kunt u weer genieten van Sucadelapje met jus. Tuinbonen met ui en tijm. Aardappelgratin Mediteraans of Kip Cordon Bleu, bloemkool, broccoli, aardappelen. Verderop ziet u suggesties voor landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt voor meer informatie. Onze tip: begin met een proefpakket. Daarmee kunt u verrassend voordelig vers bereidde maaltijden gemaakt met verse producten en weinig zout en andere toevoegingen proberen. Bestellen kan vaak online, telefonisch of met de bestellijst. De menu’s worden vaak bezorgt door een lokale / regionale bezorger. Zij werken meestal vaak niet met een vast abonnement. U kunt hier ook meer lezen over Van Smaak.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Spar: eet smakelijk FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact met ons op.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat zijn de kosten van de maaltijden?

De prijzen van kant-en-klare maaltijden aan huis in Sonnega voor ouderen fluctueren ontzettend. De prijs die wordt gerekend heeft te maken met aspecten als de organisatie, het soort maaltijd, en of er rekening gehouden moet worden met diëten.

 • Koelverse maaltijd zoals Aspergesoep met zalm kunt u al laten bezorgen vanaf €5.
 • Een vriesverse maaltijd als Stamppot spruitjes met chorizo is er al voor €5,5.
 • Een tafeltje-dekje-maaltijd (warm geleverd) als Kip korma, rijstmix bestelt u vanaf €6.
Een verse maaltijd is niet waar het bij blijft. Ook Witte tomatensoep, een extra salade en een toetje als Poffertjes om het af te maken. Zijn kosten voor u een probleem? Dan kunt u mogelijk de maaltijdvoorziening subsidie binnen de WMO aanvragen in de gemeente Weststellingwerf. Praktische info treft u op www.weststellingwerf.nl. U kunt op deze website ook meer informatie bekijken over Uitgekookt.

Stats & Facts

Maaltijden tips

 • Kruudmoes met gortepap
 • Gepaneerde kipnuggets
 • Kipfilet mosterdsaus
 • Rundersaucijs in jus
 • Raapstelen stamppot

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Sonnega bestellen

 1. Inventariseer wensen

  Onderzoek allereerst welk soort maaltijdservice past bij uw situatie. Diepvries-, koelvers of tafeltje dekje?

 2. Vergelijk magnetronmaaltijden aanbieders

  Vergelijk de beschikbare maaltijdservices en kies er een. Controleer goed het assortiment, de bestel en bezorgopties, en bereikbaarheid van klantenservice.

 3. Bestel het proefpakket

  De belangrijkste verstrekkers geven een scherp geprijsd proefpakket. U moet dan denken aan 2 bezorgmaaltijden voor €10,00. Door hier gebruik van te maken kunt u laagdrempelig kennismaken met gespecialiseerde services.

 4. Elke week een levering

  Was het proefpakket naar wens? Zo ja, dan kunt u gemakkelijkeen nieuwe bestelling plaatsen. Steeds vaker kan dit telefonisch, door maaltijden aan te kruisen, of via internet. De maaltijden voor ouderen worden steeds vaker thuisbezorgd middels een vertrouwde bezorger in maart 2024.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook kiezen uit meerdere menu’s?

Bij koelverse gerechten kunt u zelf kiezen van een bestellijst met ongeveer 15 gerechten. Gaat men voor vriesvers, dan is het assortiment beperkt tot 100+ vaste menu’s. Kiest u voor tafeltje dekje? Dan gebruikt men een daghap, zonder keuze. Bij meer en meer leveranciers is zelf ingrediënten combineren een speciale feature.

Kan ik kiezen voor gerechten die passen bij mijn dieet?

Zeker. Landelijke dienstverleners komen u tegemoet met een speciaal ontwikkeld aanbod dieetmaaltijden. Onder andere Rundermedaillons met béarnaisesaus, gemengde groenten en aardappelpuree of Garnalensoep. Handig, want zo kan iedereen gebruik maken van gezonde en voedzame maaltijden aan huis! Welke diëten zijn beschikbaar? Vraag het na bij uw eigen aanbieder.

Moet ik een abonnement afsluiten?

Nee, de maaltijd-aanbieders werken niet met vast abonnement voor thuismaaltijden. Er wordt alleen wat bij u thuisbezorgd als u telefonisch/online/menulijst iets besteld hebt. Aan de hand van een speciale menukaart kan men direct en zonder moeite – online, telefonisch of met een bestellijst – uw wensen doorgeven.

Wanneer wordt er bezorgd?

De maaltijden worden in algemene zin door een lokale bezorger iedere week op dezelfde dag/tijdstip afgeleverd. Bij koelvers spreken we van wekelijks. Bij vriesverse gerechten elke 14 dagen.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een maaltijd met verse ingrediënten draagt bij aan een vitaal en energiek lichaam. Een dagverse warme maaltijd mag dan ook niet ontbreken. Sommige ouderen of gehandicapten kunnen moeite ervaren tijdens het koken. Hierom ontstonden er diverse mogelijkheden hulp bij eten en drinken. U kunt denken aan thuishulp bij boodschappen doen en koken. Hiervoor kan ook aanspraak worden gemaakt op Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw), Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO maart 2024) of Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Is er sprake van een laag inkomen? Dan kunt u zich soms beroepen op een subsidie maaltijdvoorziening Sonnega. Een voorziening biedt enkele voordelen:

 • Voordelig aanschuifen via een cafe of lokale eetgelegenheid. Zij leveren in de regio, waaronder Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.
 • Gesubsidieerde kant-en-klaar maaltijden van een bezorgdienst waar de gemeente actief mee samenwerkt voor tafeltje dekje Sonnega maaltijdbezorging.
 • Hulp bij het bereiden/eten van de maaltijd. Via www.weststellingwerf.nl kunt u info bekijken over de maaltijdvoorziening en de zaken waarvoor u bij de gemeente terecht kunt (postcodegebied 8478).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aan