Maaltijdservice Ridderkerk

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Ridderkerk voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Geïnteresseerd in geschikte maaltijden aan huis voor ouderen in Ridderkerk? Geholpen door onze tool treft u supersnel verschillende services die bij u thuisbezorgen. Een warme maaltijdservice, of een dagvers gerecht die u kunt verwarmen met de oven of magnetron: het kan allemaal. Te bestellen vanaf €3,90. Genieten van Rundervink met mosterdsaus, Parijse worteltjes en aardappelpuree of Vegetarische omelet, gekookte aardappelen, sperziebonen? Maar geen energie meer om zelf te koken of boodschappen te doen? U kunt gelukkig lekker blijven eten. D.m.v. de maaltijdservice in Ridderkerk beschikt u over voedzame gerechten, eenvoudig op te warmen in de magnetron.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRidderkerk
Netnummer0180 (+31180)
Postcode2981
PrijsindicatieVanaf €6,51
Maaltijd suggestieRundergehaktbal in jus

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten december 2023

Senioren maaltijdservice in Ridderkerk

We zien meer en meer maaltijdservices in Ridderkerk. We hebben het over grote maaltijdbezorgers als Vers aan tafel en/of Albert Heijn. Maar ook lokaal bestaan er tal van organisaties en zorginstellingen. Elke organisatie heeft zo z’n eigen aanbod en werkwijze m.b.t. bestellen en betalen. D.m.v. www.seniorenmaaltijd.nl kan u de leveranciers probleemloos op een rijtje zetten. Het uitkiezen van een solide aanbieder van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden vergaat derhalve een beetje makkelijker. Eerst kijken of het wat is? Kijk dan eerst naar een goedkoop proefpakket. Spelen er bepaalde wensen als bijvoorbeeld kaliumbeperkte of andere warme dieetmaaltijden in Ridderkerk? Dat is niet erg! Veel maaltijden aan huis voor bejaarden zijn ook geschikt voor ouderen met een allergie of dieet.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden zijn daadwerkelijk dagvers, vol verse producten en veel groenten. Nadien worden deze producten snel afgekoeld en verpakt zonder lucht. Door dit proces blijven smaak en vitamines onaangeroerd. Circa 5 tot 7 dagen houdbaar.

 • Meest verse maaltijden
 • Rijk aan gezonde voedingsstoffen
 • Geen kunstmatige toevoegingen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en razendsnel ingevroren (shock-freeze). Kleur, smaak en geur gaan zo niet verloren. 10 weken lang eetbaar. Elke week bestellen is niet altijd nodig.

 • Tot half jaar houdbaar
 • Kleine en grote porties
 • Ruime keuze

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje houdt in: warme maaltijden aan huis voor senioren in Ridderkerk. Een goede vervanger voor bijv. senioren die niet zelfstandig kunnen koken of opwarmen. Er is geen verdere handeling nodig. Normaliter geïnitieerd door lokale vrijwilligers.

 • Direct uit de keuken bezorgd
 • Ondersteuning uit gemeente
 • Individuele bezorgopties

Boodschappenservice

Een aantal bezorgers beschikken over een handige boodschappenservice voor chronisch zieken. Op die manier bestelt men moeiteloos praktische of verse producten als desem bol spelt of appelsap. Veelal gratis bezorgd door uw eigen bezorger (maandjaar).

 • Volledig zelfstandig inkopen doen
 • Vaste bezorger en tijdstip
 • Groente, fruit, snacks etc.

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Ridderkerk

Wilt u (zo nu en dan) gebruik maken van heerlijke diepvriesmaaltijd in Ridderkerk? Of bent u meer op zoek naar de meest verse koelverse maaltijden voor ouderen? Of zoekt u juist een service gericht op tafeltje dekje, kortom: een warme maaltijd aan huis? We onderscheiden vele opwarmmaaltijden die mogelijk rijmen met uw omstandigheden en eetpatroon. Geniet onbezorgd van maaltijden als Bami goreng speciaal, kip in satésaus of Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten. Op deze pagina bieden wij verschillende landelijke aanbieders aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk ook verder kunnen helpen. Onze tip: begin met een proefpakket. Daarmee kunt u tegen een aantrekkelijke prijs smaakvolle maaltijden met min. 200 gram groenten en zonder conserveringsmiddelen uittesten. Maaltijden kan vaak via de bestellijst, per telefoon of internet. De gerechten worden vaak geleverd door vaak dezelfde persoon, op een vaste dag. Daarnaast is het flexibel, leveranciers werken meestal niet met een doorlopende overeenkomst. Bekijk ook meer informatie over Albert Heijn.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij BartenJan Steenstraat 92981 EGRidderkerk
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
RiederborghBoksdoornstraat 22982 BCRidderkerk
Restaurant ’t Ronde SantHugo de Groothof 12984 GKRidderkerk
BuurtzorgMolensteeg 22985 XMRidderkerk
Restaurant ReyerheemTorenmolen 12986 GBRidderkerk
Laurens – BorgstedeMarjoleinlaan 432991 HPBarendrecht
Restaurant De WensboomMiddeldijkerplein 282993 DLBarendrecht
Keurslagerij HeunksVan Beuningenhaven 72993 EHBarendrecht
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact met ons op.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat zijn de kosten van de maaltijden?

De kosten van kant-en-klare maaltijden aan huis in Ridderkerk voor ouderen wijken nogal af. De prijs voor een gerecht hangt namelijk af van zaken als de maaltijdservice, het aantal verwerkte maaltijden, en de bezorgmogelijkheden.

 • Koelverse maaltijd als Stamppot Andijvie met spekjes kunt u al laten bezorgen vanaf €6,05.
 • Een diepvriesmaaltijd zoals Hamlapje, tuinboontjes, spekjes, aardappelpuree, bieslook is beschikbaar vanaf €5,1.
 • Tafeltje dekje (een warme maaltijd aan huis) als Vegetarische rookworst met vegetarische jus, stamppot hutspot kunt u al bestellen vanaf €6,1.
Het diner kan men aanvullen met onder andere Bamisoep, een lekker bijgerecht en een dessert als Patbingsu om het feest compleet te maken. Heeft u een laag inkomen? Doorgaans kunt u maaltijdvoorziening bijzondere bijstand (WMO) aanvragen bij de gemeente Ridderkerk. Aanvullende info kunt u teruglezen op www.ridderkerk.nl. Op deze website treft u ook meer informatie over Spar: eet smakelijk.

Gegevens

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Ridderkerk
 • (Regio) nummer: 0180 (+31180)
 • Postcode: 2981
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Voorbeelden van maaltijden

 • Stamppot spruitjes met chorizo
 • Pannenkoeken met appelvulling
 • Spareribs met patat en salade
 • Bloemkool cordonbleu schotel
 • Gepaneerde kalkoenschnitzel

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Ridderkerk aanvragen

 1. Maak een maaltijd-indicatie

  Bedenk eerst wat voor kant-en-klaar maaltijd past bij uw eisen. Tafeltje dekje, koelvers of vriesvers?

 2. Vergelijk magnetronmaaltijden aanbieders

  Vergelijk aangesloten maaltijdvoorzieningen en maak een keuze. Achterhaal altijd eerst het gerechten-aanbod, op welke manieren u kunt bestellen, en de gemiddelde klantenbeoordeling.

 3. Start met een proefpakket

  Het gros van de leveranciers werken met een scherp geprijsd proefpakket. Vaak gaat het om 3 bezorgmaaltijden voor €15,00. Zodoende kunt u zonder hoge kosten kennismaken met bekende verstrekkers.

 4. Bestellingen plaatsen

  Was de proefbestelling goed? Dat is fijn, nu kunt u eenvoudignog een bestelling doen. Steeds vaker kan dit via een speciaal telefoonnummer, via de papieren bestellijst of via internet. Het eten wordt vaak thuisbezorgd middels een lokaal gezicht / bezorger in december 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is er iets zoals een keuzemenu?

Zodra u kiest voor koelvers, dan kunt u gerechten kiezen op een lijst met pakweg 25 menu’s. Als we het hebben over vriesvers is het assortiment beperkt tot 100+ blijvende gerechten. In het geval van tafeltje dekje is er sprake van een vast weekmenu. Meer en meer is zelf uw bord samenstellen een speciale feature.

Kan ik kiezen voor gerechten die passen bij mijn dieet?

Ja, heel veel leveranciers hanteren een speciale categorie met dieetmaaltijden. Als bijv. Reepjes kippenvlees in jus en Lamsvlees in rozemarijnsaus. Hiermee krijgt iedereen geschikte warme maaltijden aan huis! Welke diëten zijn beschikbaar? Vraag het na bij uw maaltijdservice.

Zit ik vast aan een abonnement?

Nee, maaltijdservices hanteren meestal geen doorlopende afnemings-verplichting voor thuismaaltijden. De gerechten kunnen alleen worden ontvangen zodra u telefonisch/online/menulijst iets besteld hebt. Aan de hand van de menulijsten kunt u snel en simpel – op meerdere manieren – een bestelling doorgeven.

Hoe werken de leveringen?

De magnetronmaaltijden worden in algemene zin door een vaste bezorger op een vast moment in de week week thuisbezorgd. Het koelverse aanbod elke 3/4 dagen. Vriesvers: om de 2 weken.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een goede maaltijd bevordert uw algehele gesteldheid. Een dagverse warme maaltijd is heel belangrijk. Diverse senioren of hulpbehoevenden zijn niet in staat dit zelfstandig te regelen. Daarom faciliteren steeds meer bedrijven hulp aan huis gericht op maaltijden. Het gaat om iemand die helpt bij keukeninrichting, opwarmen van eten en consumptie. Dit wordt dikwijls geregeld uit zorgwetten als Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO december 2023) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Heeft u onvoldoende financiële middelen? Dan is er een speciale subsidie voor de maaltijdvoorziening Ridderkerk. Een voorziening kan bijvoorbeeld inhouden:

 • Gesubsidieerd eten bij bijvoorbeeld een woonzorgcentrum. Zij leveren in de regio, waaronder Centrum, Est, Oost, Drievliet, Het Zand, Slikkerveer, Bolnes, Rijsoord, Oostendam, Donkersloot, Verenambacht, Cornelisland.
 • Voordelige maaltijden voor ouderen van een verstrekker waar de gemeente u naar doorverwijst voor tafeltje dekje Ridderkerk maaltijdbezorging.
 • Iemand die in de buurt is bij risico op verslikking. Middels www.ridderkerk.nl kan men meer informatie opvragen over de maaltijdvoorziening en de opties in de gemeente (postcodegebied 2980, 2981, 2982, 2983, 2984, 2985, 2986, 2987, 2988, 2989).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aan