Maaltijdservice Amersfoort

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Amersfoort voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Op zoek naar de beste maaltijden aan huis voor ouderen in Amersfoort? Door gebruik te maken van deze pagina vergelijkt u probleemloos verschillende bedrijven die bij u thuisbezorgen. Tafeltje dekje, of een vriesverse gerecht die alleen maar even de magnetron in hoeven: het kan allemaal. Nu al voor €5,40 per persoon. Ouderwets genieten van Risotto, bospaddestoelen of Kip tikka masala, kruidenrijst met doperwten? Maar is boodschappen doen/koken niet meer mogelijk? Dat hoeft niet erg te zijn! Geholpen door de maaltijdservice in Amersfoort hebt u toegang tot verse gerechten, gemakkelijk bij u thuisbezorgd.

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Netnummer033 (+3133)
Postcode3811
PrijsindicatieVanaf €5,7
Maaltijd suggestieAsperge beenham schotel

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten december 2023

Senioren maaltijdservice in Amersfoort

We zien een sterke groei in het aantal maaltijdservices die bezorgen in Amersfoort. Denk aan erkende aanbieders als Uitgekookt of Wesselius maaltijden. Maar ook in de buurt bestaan er verscheidene partijen en zorginstellingen. Elke service hanteert z’n eigen productaanbod en bestel- en bezorgmogelijkheden. Middels deze website kunt u derhalve de services overzichtelijk vergelijken op allerlei onderdelen. Het selecteren van de best passende verzorger van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden is zodoende een stuk gemakkelijker. Zijn er meerdere opties? Profiteer nu van een betaalbaar proefpakket. Zijn er in uw geval menu-voorkeuren als o.a. vloeibare of andere warme dieetmaaltijden in Amersfoort? Er is gelukkig een alternatief. Erg veel maaltijden aan huis worden hierop aangepast.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden iedere dag bereid, bomvol natuurlijke ingrediënten. Nadien worden ze direct teruggekoeld en speciaal verpakt. Hierdoor blijven geur, kleur en smaak optimaal behouden. Een houdbaarheid van wel 6 dagen.

 • Vers van het land
 • Rijk aan gezonde voedingsstoffen
 • Geen pakjes en zakjes

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden bereid met verse producten en razendsnel ingevroren (shock-freeze). Vitamines en mineralen blijven in goede conditie. Voor meerdere maanden houdbaar. Een wekelijkse bezorging is geen verplichting.

 • 1 levering per maand mogelijk
 • Behoud van voedingswaarden en vitamines
 • Ruime keuze

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje houdt in: warme maaltijden aan huis voor senioren in Amersfoort. Ideaal voor bijv. chronisch zieken waarbij ook opwarmen niet meer lukt. Gerechten zijn direct op te eten. Normaliter gedaan door een lokale keuken.

 • Gelijk bezorgd na het koken
 • 100% vers
 • Levering op vaste tijden

Boodschappenservice

Diverse bedrijven hanteren ook een speciale boodschappenservice voor hulpbehoevenden. Zodoende krijgt u moeiteloos broodnodige boodschappen als slagroom of roomboter. Vaak kosteloos bezorgd door de vaste bezorger (maandjaar).

 • Minder afhankelijkheid van familie
 • Alles aan huis bezorgd
 • Een volwaardige supermarkt

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Amersfoort

Gaat uw interesse uit naar gemakkelijke diepvriesmaaltijd in Amersfoort? Of geeft u de voorkeur aan een structurele oplossing zoals koelverse maaltijden voor ouderen? Of geeft u de voorkeur aan een lokale organisatie met expertise op het gebied van tafeltje dekje voor uw ouders of iemand anders? We onderscheiden een hoop leveranciers die mogelijk rijmen met uw wensen en menu voorkeuren. Zo kunt u weer genieten van gerechten als Nasi goreng speciaal, kip in satésaus of Kalfssaucijsjes in specerijenjus. Witlof à la crème. Gekookte aardappelen. Onderstaand tonen wij bekende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk ook verder kunnen helpen. Onze tip: begin met een proefpakket. Met deze proefbox kunt u tegen een zeer scherpe prijs complete maaltijden met min. 200 gram groenten en vrij van geur-, kleur-, en smaakstoffen keuren. Bestellen kan vaak online, telefonisch of met de bestellijst. Uw bestelling wordt vaak bezorgd door een lokale / regionale bezorger. U zit meestal niet vast aan een vast lidmaatschap. U kunt hier ook meer lezen over Diepvriesman.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Home InsteadMuurhuizen 181a3811 EGAmersfoort
SPAR MaaltijdserviceHessenweg 188b Hessenweg3791 PNAchterveld
BuurtzorgDamweg 533785 LJZwartebroek
Restaurant van de KoperhorstPaladijnenweg 2753813 KAAmersfoort
Slagerij SchutPieter Stastokerf 33813 PPAmersfoort
Keurslager JansenEuterpeplein 48A3816 NRAmersfoort
Keurslager BlomLeusderweg 1573818 ACAmersfoort
BuurtzorgJoannes Tolliusstraat 303818 NBAmersfoort
Grand Café BirkhovenSoesterweg 5333819 BAAmersfoort
Leef3.nuBasicweg 243821 BRAmersfoort
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoe hoog zijn de kosten van de maaltijden?

De prijzen van kant-en-klare maaltijden aan huis in Amersfoort voor ouderen fluctueren ontzettend. De prijs voor een gerecht hangt namelijk af van o.a. de leverancier, het aanbod in gerechten, en eventuele allergieën.

 • Koelverse maaltijd als Penne pesto, kip, groene groenten vindt u vaak al vanaf €5,95.
 • Vriesverse maaltijd als Draadjesvlees in biersaus, stoofpeertjes, aardappelkoekjes is verkrijgbaar vanaf €4,9.
 • Een tafeltje-dekje-maaltijd (warm geleverd) als Rundergehaktbal met hopjesjus. Blauwe bliksem met peer bestelt u vanaf €5,85.
Het diner hoeft niet het enige te zijn. Neem ook Goulashsoep, een extra rauwkostsalade en voor de volledigheid een Pistache ijs als afsluiter. Heeft u weinig financiële middelen? Wellicht kunt u de maaltijdvoorziening subsidie binnen de WMO aanvragen in de gemeente Amersfoort. Praktische info bekijkt u op www.amersfoort.nl. Op deze website treft u ook meer informatie over Apetito.

Kerngegevens

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Amersfoort
 • Netnummer: 033 (+3133)
 • Postcodegebied: 3811
 • Veel gezochte wijk: Stadskern

Maaltijd ideeën

 • Ajam pangang, nasi goreng
 • Pastaschotel met spinazie
 • Kippensoep met vermicelli
 • Omelet in champignonsaus
 • Asperge beenham schotel

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Amersfoort regelen

 1. Wat zoekt u precies?

  Bedenk eerst wat voor categorie bezorgmaaltijd past bij uw voedingspatroon. Dagvers, koelvers, vriesvers of tafeltje dekje?

 2. Vergelijk magnetronmaaltijden aanbieders

  Vergelijk professionele aanbieders en geef de voorkeur door. Kijk goed na het soort gerechten, de wijze van bezorgen, en recensies van andere klanten.

 3. Begin met het proefpakket

  De meeste verstrekkers geven een extra goedkoop proefpakket. Typische acties zijn 3 bezorgmaaltijden voor €15,00. Mede daarom kunt u op een hele aantrekkelijke manier eens kennismaken met gespecialiseerde maaltijd-verzorgers.

 4. Wekelijks bestellen

  Was het proefpakket naar wens? Mooi, dan kunt u moeiteloos nog een bestelling doen. Meestal doet u dat telefonisch, door maaltijden aan te kruisen, of email / internet. De maaltijden voor senioren worden in algemene zin thuisbezorgd middels een vertrouwde bezorger in december 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik kiezen uit maaltijden?

Binnen het koelverse segment kunt u zelf kiezen van een bestellijst van zo’n 15 maaltijden. Kiest u voor vriesvers dan is het assortiment beperkt tot 50 – 100 vaste menu’s. Bij de tafeltje dekje service kiest u voor een vaste maaltijd per dag, zonder keuze. Meer en meer is zelf gerechten samenstellen een optie die wordt aangeboden.

Houdt de maaltijdservice rekening met mijn dieet?

Ja, steeds meer maaltijdservices voorzien in een uniek en ambachtelijk assortiment dieetmaaltijden. Zoals bijv. Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree of Kalfsgehaktballetjes in jus. Stamppot zoete aardappel. Zodoende kan iedereen gebruik maken van kant-en-klaar maaltijden aan huis! Vraag na de mogelijkheden bij vaste maaltijd-dienstverlener.

Ga ik een verplichting aan?

Nee, u zit nooit vast aan een verplicht doorlopend abonnement voor thuismaaltijden. De gerechten kunnen alleen worden ontvangen wanneer u deze besteld heeft. Door middel van de menulijsten kan men op eigen houtje – online, telefonisch of met een bestellijst – uw wensen doorgeven.

Hoe gaat de levering in z’n werk?

De maaltijden voor ouderen worden in de meeste gevallen door uw eigen bezorger op een vast moment in de week week thuisbezorgd. Koelvers: elke week 2 keer. Het vriesverse aanbod om de 14 dagen.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een maaltijd met verse ingrediënten heeft invloed op uw lichamelijke gezondheid. De warme maaltijd is daarbij een voorwaarde. Veel senioren of beperkten zijn niet in staat dit zelfstandig te regelen. Hierom zijn er verschillende vormen van hulp rondom de maaltijd. We hebben het over een thuishulp voor boodschappen doen en koken. Zorg en ondersteuning wordt geleverd uit Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO december 2023), Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Voor ouderen met een laag inkomen bekijk dan de subsidie maaltijdvoorziening Amersfoort. De beschikbare voorziening heeft als voordeel:

 • Voordelig eten bij een concept als Open Tafel. Levering in o.a. Stadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak.
 • Gesubsidieerde magnetronmaaltijden van een partij waar uw gemeente een overeenkomst mee heeft voor tafeltje dekje Amersfoort maaltijdbezorging.
 • Iemand die u eraan herinnerd dat het tijd is voor de maaltijd. Op www.amersfoort.nl bekijkt u op de pagina “maaltijdvoorziening” hoe de gemeente hiermee omgaat (postcodegebied 3800, 3802, 3811, 3812, 3813, 3814, 3815, 3816, 3817, 3818, 3819, 3821, 3822, 3823, 3824, 3825, 3826).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente