Maaltijdservice Rotterdam

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Rotterdam voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Zoekt u geschikte maaltijden aan huis voor ouderen in Rotterdam? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdekt u supersnel verschillende services in uw eigen gemeente. Tafeltje dekje, of een koelvers gerecht die u kunt eten wanneer u dat uitkomt: u kunt alle kanten op. Al te verkrijgen vanaf €4,65 per maal. Smullen van Runderstooflapje met jus. Rodekool met appeltjes. Aardappelpuree en Minestronesoep? Maar gaat het koken u moeilijk? Geen probleem! Door de maaltijdservice in Rotterdam profiteert u van de lekkerste maaltijden, die u gewoon zelf kunt opwarmen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Netnummer010 (+3110)
Postcode3011
PrijsindicatieVanaf €6,53
Maaltijd suggestieGehaktschijf met appelcompote

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten september 2023

Senioren maaltijdservice in Rotterdam

We zien een sterke groei in het aantal maaltijdservices in en rondom Rotterdam. Denk aan grote bedrijven als Vers aan tafel en Budget meals. Maar ook op regionaal niveau ontstaan er allerlei instellingen en verswinkels. Iedere aanbieder levert een “eigen” assortiment en bestel-, betaal-, en bezorgopties. Met behulp van deze pagina kan u daarom de leveranciers gemakkelijk met elkaar vergelijken. Het selecteren van de beste dienstverlener van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden maken wij dan een stuk eenvoudiger. Weet u niet of het wat voor u is? Kijk dan eerst naar een betaalbaar proefpakket. Zijn er specifieke wensen zoals bijvoorbeeld zoutarme of andere warme dieetmaaltijden in Rotterdam? Ook dan bent u welkom! Steeds meer maaltijden aan huis zijn “dieet-proof”.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagelijks gekookt, vol verse producten en veel groenten. Nadien wordt het gerecht teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Door deze handeling blijven structuur en smaak optimaal behouden. Tot wel 7 dagen te bewaren.

 • Klaargemaakt met verse ingrediënten
 • Smaakvol zoals thuis koken
 • Geen kunstmatige toevoegingen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na het koken in zeer korte tijd ingevroren (shock-freeze). Structuur en smaak gaan zo niet verloren. Voor meerdere maanden houdbaar. Wekelijks een bezorger aan huis is hier niet aan de orde.

 • 1 levering per maand mogelijk
 • Kleine en grote porties
 • Grote keuze uit gerechten

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje houdt in: warme maaltijden aan huis voor senioren in Rotterdam. Ideaal voor bijv. bejaarden die (tijdelijk) zelf geen eten kunnen verwarmen. U kunt meteen aanschuiven! Dikwijls gedaan door lokale vrijwilligers.

 • Gelijk bezorgd na het koken
 • Mogelijke subsidie
 • Vaste bezorger

Boodschappenservice

Een aantal organisaties voorzien in een speciale boodschappenservice voor chronisch zieken. Zo haalt men snel praktische of verse producten als frisdrank en toetjes. Veelal gratis mee bezorgd door uw eigen bezorger (maandjaar).

 • Direct alles in huis
 • Vaste bezorger en tijdstip
 • Alles op voorraad

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Rotterdam

Wilt u (zo nu en dan) gebruik maken van ambachtelijke diepvriesmaaltijd in Rotterdam? Of geeft u de voorkeur aan echt 100% verse koelverse opwarmmaaltijden? Of neigt u meer naar een service gespecialiseerd in tafeltje dekje, ofwel warme maaltijden aan huis? We onderscheiden talloze type aanbieders die mogelijk aansluiten bij uw situatie en diëten/allergieën. Wekelijks kunt u kiezen uit maaltijden als Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten of Stamppot Hete bliksem met stroop. Op deze pagina tonen wij verschillende landelijke aanbieders aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk ook verder kunnen helpen. In veel gevallen kunt u het proberen met een proefpakket. Hiermee kunt u extra voordelig smaakvolle maaltijden met min. 200 gram groenten en weinig kunstmatige toevoegingen uittesten. Maaltijden kan vaak via de bestellijst, per telefoon of internet. De menu’s worden vaak bezorgt door een lokale / regionale bezorger. U zit meestal niet vast aan een vast contract. Lees ook verder over: Proefpakket.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij MellegersMeent 67A3011 JDRotterdam
SPAR MaaltijdserviceManning 72995 AEHeerjansdam
Met hulp van AafjeAalborg 122993 LPBarendrecht
Lelie Zorggroep – AtriumKarel Doormanstraat 3433012 GHRotterdam
De MaaltijdmanagerBellevoysstraat 153021 TARotterdam
GoedzorgBospolderstraat 15 A/B3025 ESRotterdam
TSN ThuiszorgVoorhaven 23A3025 HCRotterdam
Wijkrestaurant Bij de ProvenierProveniersstraat 63033 CJRotterdam
Brasserie aan de Boezem – Kralingen KrooswijkBoezemsingel 1003034 CARotterdam
Keurslager BartenStatenweg 109A3039 HJRotterdam
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat kosten de maaltidjen?

De tarieven van kant-en-klare maaltijden aan huis in Rotterdam voor ouderen lopen zeer uiteen. De prijs wordt samengesteld door factoren als de leverancier, het aantal maaltijden waar u uit kunt kiezen, en eventuele extra dienstverlening.

 • Koelverse maaltijd zoals Zomerzuurkool met casselerrib is verkrijgbaar vanaf €6.
 • Diepvriesmaaltijd als Visschotel met wortel en gebakken aardappel is verkrijgbaar vanaf €3,7.
 • Warme maaltijd aan huis (tafeltje dekje) als Babi pangang met witte rijst en groenten bestelt u vanaf €5,9.
De gerechten is niet waar het bij blijft. Ook Soto, een lekker bijgerecht en iets fris zoals Tiramisu achteraf. Heeft u te maken met geldproblemen? Potentieel kan u een vergoeding aanvragen via de WMO. De subsidie komt via de gemeente Rotterdam. Aanvullende info leest u op www.rotterdam.nl. U kunt ook doorklikken voor meer informatie over Vers aan tafel.

Gegevens

Suggesties van maaltijden

 • Chili con carne, gehakt, rijst
 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Stamppot rode kool met hachee
 • Champignonsoep met rundvlees
 • Jonge kabeljauw in roomsaus

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Rotterdam bestellen

 1. Start met uw maaltijd-zoektocht

  Bedenk eerst wat voor soort opwarmmaaltijd rijmt met uw eetpatroon. Tafeltje dekje, koelvers of diepvries?

 2. Kies magnetronmaaltijden maaltijdservice

  Vergelijk de populaire maaltijddiensten en bekijk de beschikbaarheid. Bekijk met name het gerechten-aanbod, bezorg- en betaalmogelijkheden, en de gemiddelde klantenbeoordeling.

 3. Het proefpakket laten bezorgen

  Het gros van de aanbieders geven een extra goedkoop proefpakket. Denk dan aan 6 bezorgmaaltijden voor €30,00. Door hier gebruik van te maken kunt u op een prettige manier kennismaken met bepaalde verstrekkers.

 4. Een vaste leverdag

  Beviel het proefpakket? In dat geval kunt u gelijk een nieuwe menulijst invullen. Bij veel aanbieders doet u dit per telefoon, door maaltijden aan te kruisen, of email / internet. De (warme) maaltijden wordt doorgaans geleverd door een vriendelijke bezorgservice in september 2023.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik kiezen uit maaltijden?

Bij de koelverse variant, dan is er een wekelijks keuzemenu met pakweg 25 maaltijden. Kiest u voor vriesvers dan is het aanbod gelimiteerd tot 50 – 100 maaltijden die het hele jaar vaststaan. Bij de tafeltje dekje service heeft u te maken met een vaste maaltijd per dag, zonder keuze. In sommige gevallen is zelf een maaltijd samenstellen ook mogelijk.

Zijn er ook dieetmaaltijden?

Doorgaan wel. Veel dienstverleners voorzien in een groot aanbod aan dieetmaaltijden. Denk aan Kalkoengeschnetzeltes arrabiatasaus. Romanescomix. Volkoren macaroni en Gehakt, bloemkool, aardappelpuree. Hiermee krijgt iedereen geschikte bezorgmaaltijden aan huis! Ook voor uw dieet? Vraag het na bij uw eigen aanbieder.

Moet ik een abonnement afsluiten?

Nee, er geldt geen doorlopende overeenkomst voor thuismaaltijden. Er wordt alleen aan huis geleverd op het moment dat u deze besteld heeft. Middels de wekelijks vernieuwde bestellijst kunt u wekelijks zelf – met de papieren lijst, online of telefonisch – een bestelling plaatsen.

Wanneer wordt er geleverd?

De maaltijden voor ouderen worden vaak door een vaste bezorgdienst elke week op hetzelfde moment geleverd. Het koelverse assortiment wekelijks. Vriesvers: om de 2 weken.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een gewoon goede maaltijd bevordert een vitaal en energiek lichaam. Een dagverse warme maaltijd is daarbij cruciaal. Diverse bejaarden of beperkten kunnen moeite ervaren tijdens het koken. Hierdoor kun je bij steeds meer organisaties terecht voor hulp bij maaltijden. Het betreft assistentie bij inkopen doen, koken en schoonmaken. We onderscheiden hiervoor een aantal zorgwetten: Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO september 2023) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Heeft u moeite met de financiën? Dan is er een subsidie maaltijdvoorziening Rotterdam. De beschikbare tegemoetkoming biedt enkele voordelen:

 • Gesubsidieerde gerechten via een wooninstelling of restaurant. Bezorging in onder meer Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg.
 • Goedkope maaltijden aan huis van een bedrijf waar de gemeente een contract mee heeft voor tafeltje dekje Rotterdam maaltijdbezorging.
 • Iemand die u eraan herinnerd dat het tijd is voor de maaltijd. Op www.rotterdam.nl bekijkt u op de pagina “maaltijdvoorziening” de zaken waarvoor u bij de gemeente terecht kunt (postcodegebied 3000, 3001, 3002, 3003, 3004, 3005, 3006, 3007, 3008, 3009, 3011, 3012, 3013, 3014, 3015, 3016, 3021, 3022, 3023, 3024, 3025, 3026, 3027, 3028, 3029, 3031, 3032, 3033, 3034, 3035, 3036, 3037, 3038, 3039, 3041, 3042, 3043, 3044, 3045, 3046, 3047, 3050, 3051, 3052, 3053, 3054, 3055, 3056, 3059, 3061, 3062, 3063, 3064, 3065, 3066, 3067, 3068, 3069, 3071, 3072, 3073, 3074, 3075, 3076, 3077, 3078, 3079, 3081, 3082, 3083, 3084, 3085, 3086, 3087, 3088, 3089).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aanAlle plaatsen in deze gemeente