Maaltijdservice Erica

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Erica voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Behoefte aan opwarm-maaltijden aan huis voor ouderen in Erica? Door middel van onze tool vindt u eenvoudig diverse aanbieders in uw eigen gemeente. Warm geleverd, of een dagvers maaltijd die nog even in de magnetron moeten: u maakt zelf de keuze. Nu al voor €3,85 p.p. Genieten van Bami goreng en Varkensreepjes in champignonsaus, broccoli, bloemkool, wortelmix en aardappelpuree? Maar lukt zelf koken niet meer? Er is een oplossing! Met behulp van de maaltijdservice in Erica profiteert u van uitstekende gerechten, 100% vers thuisbezorgd.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Netnummer0591 (+31591)
Postcode7887
PrijsindicatieVanaf €5,98
Maaltijd suggestieGebonden goulashsoep

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97
Tijdelijk 3+1 gratis
Bestellen
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten juli 2022

Senioren maaltijdservice in Erica

Ze zijn niet meer weg te denken, maaltijdservices in en rondom Erica. Bijvoorbeeld populaire aanbieders als Uitgekookt of Kooc. Maar ook op regionaal niveau zien we tal van partijen en sociale voorzieningen. Elk bedrijf heeft zo een “eigen” manier van bereiding en voorwaarden. Geholpen door deze website kunt u dus de organisaties op uw gemak tegen elkaar afzetten. Het uitkiezen van een relevante maaltijdservice voor (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden wordt hierdoor wat aangenamer. Zijn er nog twijfels? Bestel dan een extra betaalbaar proefpakket. Spelen er allergieën of dieetwensen als bijvoorbeeld vloeibare of andere warme dieetmaaltijden in Erica? Er kan meer dan u denkt! Een groot aantal maaltijden aan huis voor bejaarden passen zich hierop aan.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers klaargemaakt, met 100% verse ingrediënten. Nadien wordt de maaltijd direct teruggekoeld en speciaal verpakt. Door dit proces blijven vitaminen en mineralen gegarandeerd. Je kunt het 1 week bewaren.

 • Met verse producten bereid
 • Ruime keuze in maaltijden
 • Geen geur- kleur-, en smaakstoffen

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na het koken razendsnel ingevroren (shock-freeze). Smaak, geur en mineralen raken niet bedorven. Weken lang goed te houden. Wekelijks een bezorger aan huis hoeft dan ook vaak niet.

 • Lang houdbaar
 • Smaak en voedingsstoffen blijven behouden
 • NL en buitenlandse keuken

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje staat voor: warme maaltijden aan huis voor senioren in Erica. Perfect voor bijv. hulpbehoevenden die (tijdelijk) zelf geen eten kunnen verwarmen. Opwarmen niet nodig, gelijk aanschuiven! Normaliter geregeld via een lokale zorginstelling.

 • Vanuit de pan op het bord
 • Mogelijke subsidie
 • Individuele bezorgopties

Boodschappenservice

Een aantal aanbieders hebben daarnaast een praktische boodschappenservice voor bejaarden. Zodoende krijgt men zonder moeite nuttige boodschappen zoals karnemelk en gebraden gehakt. Meestal kosteloos bezorgd op een vooraf gekozen moment (maandjaar).

 • Minder afhankelijkheid van familie
 • Vaste bezorger en tijdstip
 • Uitgebreid assortiment

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Erica

Bent u specifiek op zoek naar de lekkerste diepvriesmaaltijd in Erica? Of bent u meer op zoek naar een structurele oplossing zoals koelverse bezorgmaaltijden? Of geeft u de voorkeur aan een instelling die zich heeft toegelegd op tafeltje dekje voor uw ouders of iemand anders? We onderscheiden diverse opwarmmaaltijden die mogelijk passen bij uw omstandigheden en eventuele voedingsvoorschrift. Wekelijks kunt u kiezen uit maaltijden als Zalm in dillesaus of Kippensoep met vermicelli. Op seniorenmaaltijd.nl ziet u een aantal bekende landelijke leveranciers aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk ook terecht kunt. Onze tip: begin met een proefpakket. Dankzij deze proefbox kunt u tegen een aantrekkelijke prijs vers bereidde maaltijden met min. 200 gram groenten en zonder ongezonde toevoegingen uitproberen. Maaltijden kan vaak via de bestellijst, per telefoon of internet. De gerechten worden vaak bezorgd door een vaste bezorger. Zij werken meestal vaak niet met een doorlopende overeenkomst. Bekijk ook meer informatie over Lactosevrije maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuwe opties
Uitgekookt
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgKerklaan 177887 ATErica
Maaltijdservice EmmenBoekweitveld 1207885 BNNieuw-Dordrecht
BuurtzorgZuiderhoofdstraat 107875 BXExloo
Keurslager JellemaVan Echtenstraat 47891 LMKlazienaveen
BuurtzorgKoriander 13 A-F7892 AAKlazienaveen
BuurtzorgEemslandweg 707894 ADZwartemeer
SPAR KroezeKlemstrook 2a7894 CNZwartemeer
Sociaal Restaurant HoogeveenDekkerplein 17901 BZHoogeveen
Olden KinholtKemperstraat 27901 CBHoogeveen
Catering van ’t HoogeBrederoweg 377901 JLHoogeveen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Contact opnemen kan per mail.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Hoe duur zijn de maaltijden?

De kosten van kant-en-klare maaltijden aan huis in Erica voor ouderen variëren nogal. Het tarief voor een maaltijd hangt namelijk af van factoren als de maaltijdservice, herkomst ingrediënten, en andere extra services.

 • Koelverse maaltijd zoals Champignonsoep met rundvlees is beschikbaar vanaf €4,5.
 • Een diepvriesmaaltijd zoals Maaltijdsalade met kip en avocado wordt al bezorgd vanaf €4,65.
 • Een warme Tafeltje dekje maaltijd als Kipstoverij met spekjes en rucolastamppot kan je kopen vanaf €6,4.
Het diner hoeft niet het enige te zijn. Neem ook Kerriesoep, iets te drinken en een toetje als Pap om mee af te sluiten. Beschikt u niet over voldoende geld? Wellicht kunt u een tegemoetkoming in de kosten (subsidie / WMO) aanvragen in gemeente Emmen. Aanvullende info leest u op www.emmen.nl. Op deze website leest u ook meer over Dieetmaaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Emmen
 • Regionummer: 0591 (+31591)
 • Centrale postcode: 7887
 • Wijk: Nieuw-Weerdinge

Maaltijd ideeën

 • Kerriesoep
 • Macaroni
 • Varkensvlees, erwten, aardappelpuree
 • Stoofpotje peer, rundvlees en puree
 • Penne, champignonragout, broccoli

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdservice in Erica aanvragen

 1. Inventariseer wensen

  Check als eerst wat voor soort bezorgmaaltijd rijmt met uw eetpatroon. Koelvers, vriesvers of tafeltje dekje?

 2. Kies magnetronmaaltijden maaltijdservice

  Vergelijk professionele maaltijddiensten en bepaal uw voorkeuren. Controleer goed het type maaltijden, keuze in bezorgdagen, en wat anderen zeggen over de dienstverlening.

 3. Bestel het proefpakket

  De populaire maaltijd-verzorgers verstrekken een extra goedkoop proefpakket. U moet dan denken aan 2 bezorgmaaltijden voor €10,00. Hierdoor kunt u heel eenvoudig eens kennismaken met voordelige maaltijd-verzorgers.

 4. Bezorgafspraken maken

  Was het proefpakket naar wens? In dat geval kan men direct een nieuwe menulijst invullen. Dikwijls doet u dat via telefoon, door gerechten in te vullen, of via de website. De maaltijden voor senioren worden in algemene zin tot in de keuken geleverd via een vriendelijke bezorgservice in juli 2022.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik kiezen uit maaltijden?

Bij de koelverse variant, dan krijgt u meestal te maken met een bestellijst met ruwweg 20 gerechten. Bij vriesvers is het assortiment beperkt tot 100+ blijvende menu’s. Rondom tafeltje dekje is er sprake van een vaststaand menu per dag. Bij sommige aanbieders is vers op maat een optie die wordt aangeboden.

Houdt de maaltijdservice rekening met mijn dieet?

Zeker. Landelijke maaltijdservices hebben een speciale menulijst voor mensen met een dieet. Als bijv. Varkenssaucijs in jus en Grootmoeders kippannetje. Zodoende kan iedereen gebruik maken van gezonde en voedzame maaltijden aan huis! Vragen? Neem contact op met uw eigen aanbieder.

Is er een minimale afname?

Nee, aanbieders hanteren geen doorlopende overeenkomst voor thuismaaltijden. De gerechten kunnen alleen worden ontvangen wanneer u deze besteld heeft. Met behulp van de welbekende bestellijst kan men eenvoudig – met de papieren lijst, online of telefonisch – een bestelling doorgeven.

Hoe gaat de levering in z’n werk?

De opwarmmaaltijden worden normaliter door een regionale bezorger op een vast tijdstip afgeleverd. Binnen het koelverse segment elke 3/4 dagen. Bij vriesverse maaltijden maandelijks.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een maaltijd met voldoende groenten helpt mee aan een vitaal en energiek lichaam. Een dagelijkse warme maaltijd is heel belangrijk. Sommige ouderen of beperkten lopen soms vast met zelfstandig koken / boodschappen doen. Om die reden onderscheiden we een aantal vormen van hulp aan huis gericht op maaltijden. Het betreft iemand die helpt bij keukeninrichting, opwarmen van eten en consumptie. Dit wordt dikwijls geregeld uit zorgwetten als Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO juli 2022), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Heeft u een laag inkomen? Dan bekijk dan de subsidie maaltijdvoorziening Erica. De regeling biedt enkele voordelen:

 • Gesubsidieerde gerechten via een wooninstelling of restaurant. Levering in alle wijken zoals Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.
 • Korting op magnetronmaaltijden van een partij waar de gemeente actief mee samenwerkt voor tafeltje dekje Erica maaltijdbezorging.
 • Een vrijwilliger die helpt met het opwarmen van het eten. Via www.emmen.nl zijn er meer maaltijdvoorziening details op te vragen en info over de opties in de gemeente (postcodegebied 7887).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aan