Maaltijdservice Franeker

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Franeker voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Op zoek naar gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Franeker? Dankzij de maaltijdservice-vergelijker ontdekt u overzichtelijk verschillende bezorgdiensten die bij u thuisbezorgen. Warme gerechten, of vriesverse maaltijden die u kunt eten wanneer u dat uitkomt: er is veel mogelijk. Al beschikbaar vanaf €5,00 per maal. Genieten van Visschotel met wortel en gebakken aardappel en Javaanse kip five-spices, mihoen goreng? Maar is koken/boodschappen doen (tijdelijk) onmogelijk? Dat hoeft geen obstakel te vormen. D.m.v. de maaltijdservice in Franeker hebt u toegang tot complete gerechten, die u gewoon zelf kunt opwarmen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Netnummer0517 (+31517)
Postcode8801
PrijsindicatieVanaf €5,22
Maaltijd suggestieBoerengehaktschotel

Aanbiedingen Maaltijden Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €25,00
Bestellen
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: Beschikbare proefpakketten april 2024

Senioren maaltijdservice in Franeker

Er zijn ontzettend veel maaltijdservices die actief zijn in Franeker. Denk aan grote bezorgers als Mealhero of Culinair Kommers. Maar ook in de buurt zijn er tal van instanties en vrijwilligersorganisaties. Elk bedrijf biedt een eigen aanbod en mogelijkheden rondom bestellen en bezorgen. Geholpen door www.seniorenmaaltijd.nl kunt u dus de bezorgers gemakkelijk tegen elkaar afzetten. Het selecteren van een degelijke service voor (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden is derhalve wat overzichtelijker. Twijfelt u nog? Bestel in dat geval een extra betaalbaar proefpakket. Zijn er maaltijdvoorkeuren zoals bijvoorbeeld veganistische of andere warme dieetmaaltijden in Franeker? Dat is niet erg! Meer en meer maaltijden aan huis voor senioren houden hier rekening mee.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagvers klaargemaakt, met uitsluitend verse groenten. Vervolgens worden de ingrediënten gelijk gekoeld en in speciale verpakkingen gedaan. Door deze handeling blijven structuur en smaak beschermd. Je kunt het 1 week bewaren.

  • Vers van het land
  • Rijke smaak en beleving
  • Weinig zout en vetten

Vriesverse maaltijd

Vriesverse maaltijden worden na het klaarmaken razendsnel ingevroren (shock-freeze). Smaak en gezonde vitaminen raken niet bedorven. Meerdere maanden te bewaren. Wekelijks een bezorger aan huis is hier niet aan de orde.

  • Half jaar houdbaar in de vriezer
  • Bevatten belangrijke voedingsstoffen
  • Hollandse pot

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje biedt: warme maaltijden aan huis voor senioren in Franeker. Een goede vervanger voor bijv. bejaarden die niet zelfstandig kunnen koken of opwarmen. U kunt direct de maaltijd nuttigen. Dikwijls afgehandeld door een meer lokale partij.

  • Direct aanschuiven
  • Vaak subsidie mogelijk
  • Levering op vaste tijden

Boodschappenservice

Veel services faciliteren daarnaast een bruikbare boodschappenservice voor ouderen. Hierdoor bestelt men probleemloos broodnodige boodschappen als koffiepads en halfvolle melk. Gewoonlijk kosteloos afgeleverd op een vooraf gekozen moment (maandjaar).

  • Volledig zelfstandig inkopen doen
  • Niet meer sjouwen met boodschappen
  • Alles op voorraad

Leveranciers van maaltijden aan huis vergelijken in Franeker

Wilt u af en toe genieten van een complete diepvriesmaaltijd in Franeker? Of houdt u juist van een wekelijkse bezorgde koelverse magnetronmaaltijden? Of neigt u meer naar een lokale organisatie gericht op tafeltje dekje, zodat u meteen kunt aanschuiven? Er zijn meerdere type aanbieders die mogelijk aansluiten bij uw situatie en diëten/allergieën. Zo kunt u weer genieten van menu’s als Scholfilet met kerrieroom uit de oven of Kalkoenbiefstuk in dragonsaus. Tuinbonen met ui en tijm. Gebakken aardappelblokjes. Op seniorenmaaltijd.nl tonen wij verschillende landelijke aanbieders aangevuld met adresgegevens van lokale maaltijdservices, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen. Vaak kunt u het voordelig uitproberen met een proefpakket. Op die manier kunt u tegen een aantrekkelijke prijs heerlijke maaltijden met lekker veel groenten en weinig vet, zout of andere toevoegingen uittesten. Bestellen kan vaak online, telefonisch of met de bestellijst. De maaltijden worden doorgaans geleverd door uw eigen bezorger. Er is meestal geen sprake van een vast abonnement. U kunt hier ook meer lezen over Vegetarische maaltijden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
Elke week nieuw aanbod
Uitgekookt
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden Vers aan tafel
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden Apetito
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden Maaltijdservice.nl
mealhero
Nieuw: met slimme stomer Mealhero
spar eet smakelijk
150+ smakelijke gerechten SPAR
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden Diepvriesman

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Patyna AvondrustKerkeburen 668754 EBMakkum
Patyna Aylva StateVan Aylvaweg 298748 CCWitmarsum
SPAR SikkesTuinen 318713 KMHindeloopen
Patyna SaxenoordPrinses Beatrixstraat 18801 DAFraneker
BuurtzorgHertog van Saxenlaan 808802 PPFraneker
SPAR Ulrik de VriesP.J. Troelstrastraat 28802 RDFraneker
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met korting bestellen


zoek maaltijdservice

Wat zijn de kosten van de maaltijden?

De kosten van maaltijden aan huis in Franeker voor ouderen verschillen onderling enorm. Het tarief voor een maaltijd komt tot stand door aspecten als de leverancier, het aanbod in gerechten, en de omvang van de bezorgservice.

  • Koelverse maaltijd zoals Rundvlees in kruidige jus, spruiten, gekookte aardappelen kunt u al bestellen vanaf €4,85.
  • Diepvriesmaaltijd als Omelet, kaassaus, worteltjes, gebakken aardappelen wordt al bezorgd vanaf €4,6.
  • Een warm bezorgde maaltijd (tafeltje dekje) als Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree bestelt u vanaf €5,6.
De maaltijden is vaak uit te breiden met o.a. Vermicellisoep, een extra rauwkostsalade en voor de volledigheid een Karnemelkse bloempap als nagerecht. Is uw budget niet toereikend? Soms kan men maaltijdvoorziening bijzondere bijstand (WMO) aanvragen bij de gemeente Waadhoeke. Meer daarover leest u op www.waadhoeke.nl. Bekijk ook meer informatie over Van Smaak.

Kerngegevens

  • Provincie: Friesland
  • Gemeente: Waadhoeke
  • Regionummer: 0517 (+31517)
  • Postcode: 8801
  • Populaire wijk: West

Maaltijden suggesties

  • Rundergehaktballetjes in saus
  • Kip kerrie ananas met risotto
  • Lekkerbekje met sperziebonen
  • Gehaktballetjes in satésaus
  • Babi ketjap, mihoen goreng

Profiteer van onze aanbiedingen

Probeer direct een proefpakket uit voor een aantrekkelijke prijs


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdservice in Franeker aanvragen

  1. Inventariseer behoeftes

    Trek eerst na welke vorm van een bezorgmaaltijd klopt met uw wensenlijstje. Dagvers, koelvers, vriesvers of tafeltje dekje?

  2. Vergelijk magnetronmaaltijden leveranciers

    Vergelijk aangesloten aanbieders en maak een keuze. Kijk goed na het aanbod, bezorg- en betaalmogelijkheden, en natuurlijk ervaringen van andere senioren.

  3. Proefpakket bestellen

    De professionele services bieden een zeer betaalbaar proefpakket. U moet dan denken aan 5 bezorgmaaltijden voor €25,00. Zo kunt u zonder hoge kosten kennismaken met professionele maaltijd-verzorgers.

  4. Elke week een levering

    Was het proefpakket naar wens? Vervolgens kunt u wekelijks weer nieuwe gerechten bestellen. Gewoonlijk is dat mogelijk via telefoon, door gerechten in te vullen, of email / internet. De magnetronmaaltijden worden vaak aan huis gebracht via een behulpzame bezorger in april 2024.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik zelf gerechten kiezen?

Zodra u kiest voor koelvers, dan kunt u gerechten kiezen op een lijst met grofweg 20 gerechten. Bij vriesvers is het assortiment beperkt tot 100+ vaste vaste gerechten. Kiest u voor tafeltje dekje? Dan is er vaak een vaststaand menu per dag. Bij meer en meer leveranciers is zelf mixen en combineren een extra dienst die afgenomen kan worden.

Zijn er ook speciale allergie- of dieetmaaltijden?

Ja, heel veel services hanteren een groot aanbod aan dieetmaaltijden. Onder andere Wokgroenten teriyaki en Verse komkommersalade. Handig, want zo krijgt iedereen geschikte warme maaltijden aan huis! Voor meer info neem contact op met uw bezorger.

Ga ik een verplichting aan?

Nee, de maaltijd-aanbieders werken niet met contractvorm met een vaste levering voor thuismaaltijden. Er vindt alleen maar bezorging plaats als men deze ook zelf besteld heeft. Door het invullen van de wekelijks vernieuwde bestellijst kan men eenvoudig – telefonisch, digitaal of ouderwets met pen en papier – een bestelling doorgeven.

Hoe gaat de bezorging in z’n werk?

De bezorgmaaltijden worden normaliter door een regionale bezorger iedere week op dezelfde dag/tijdstip afgeleverd. Bij koelvers: 1 a 2 keer per 7 dagen. Het vriesverse assortiment elke 14 dagen.


Subsidie maaltijdvoorziening warme maaltijden

Een maaltijd met verse ingrediënten bevordert een goede balans en energie. De warme maaltijd is heel belangrijk. Diverse senioren of invaliden lukt het niet om zelf hun potje te koken. Hierom kun je bij steeds meer organisaties terecht voor hulp bij eten en drinken. Dit heeft te maken met een thuishulp voor koken, eten en opruimen. Hiervoor kan ook aanspraak worden gemaakt op Wijkverpleging vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw), Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO april 2024). Is uw inkomen niet toereikend? Dan is er een subsidie maaltijdvoorziening Franeker. Zo’n tegemoetkoming kan u veel opleveren:

  • Voordelig eten bij bijvoorbeeld een woonzorgcentrum. Bezorging in onder andere West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.
  • Goedkope magnetronmaaltijden van een leverancier waar een gemeente actief mee samenwerkt voor tafeltje dekje Franeker maaltijdbezorging.
  • Hulp bij het bereiden/eten van de maaltijd. Via www.waadhoeke.nl kan men meer informatie opvragen over de maaltijdvoorziening en de zaken waarvoor u bij de gemeente terecht kunt (postcodegebied 8800, 8801, 8802).

Verschillende maaltijden uitproberen?

Vraag nu geheel vrijblijvend een proefpakket aan